Spring naar bijdragen

Shanti34

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Shanti34's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Hoi allemaal, Ik ben al even niet online geweest. te veel aan mijn hoofd momenteel. Ondanks dat toch al bijna 5 weken 'droog'. Merk wel dat het geestelijk allemaal best wel heftig is. Er komt een hoop onverwerkte ellende naar boven waar ik mee probeer te dealen, maar dat valt niet mee. Ik voel me vaak k*t maar kan niet precies aangeven wat me nu juist zo kut doet voelen. Ik ben ook nog steeds doodmoe! Ik kan elke avond wel om 20.00 uur naar bed. Maar goed, volgende week mijn eerste afspraak voor hulp (ambulant) ben benieuwd wat dat me gaat brengen. Fijne dag allemaal
  2. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Helemaal gelijk in!
  3. Shanti34

    Hier ben ik dan; Maartje.

    Jeetje Maartje, Wat is jouw verhaal herkenbaar! Ook ik ben "one of the guys"! Ook ik ben de enige vrouw die mee mag op mannenweekend. Ook ik drink...(correctie, dronk) menigeen onder tafel. En ergens ben ik ook een beetje verdrietig. Ik voel me op het moment een beetje in mijn eigen wereldje. Ik sta nu bijna 3 weken droog. En heb al een aantal feestjes afgeslagen, of vroeg verlaten met een smoes. Morgen vroeg op, mijn zoon is niet lekker, ik heb hoofdpijn of weet ik wat! Puur om vragen als dat uit de weg te gaan. Huh? Geen biertje/wijntje? Gestopt? yeah right! Ik ben er gewoon (nog) niet aan toe om mijn probleem op tafel te gooien. Maar wat ik al zei... het maakt me best verdrietig. Het voelt nu nog als dingen die ik niet meer mag of kan, het gevoel dat ik mijn hele leven aan moet passen etc. Een soort afscheid van mijn oude leven Klinkt misschien heel dramatisch, er is tenslotte niemand dood dus wat zeur ik eigenlijk? Maar het gevoel! Ook ik ben niet iemand die heel veel reageert of meepraat in andere verhalen. Ook ik lees vooral. En het helpt wel om in ieder geval te weten dat ik niet alleen ben. Keep up the good work! Je bent super bezig! Liegs Shanti
  4. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Dit vertrouw ik dus voor geen meter! Ten eerste heeft een verslaving vaak een oorzaak en als ik moet geloven wat die website beweerd dat je door de "behandeling" gegarandeerd 12 maanden van alcohol af bent?? En de rest, dus de oorza(a)k(en) van je verslaving worden niet aangepakt dus waarschijnlijk ben je na 12 maanden weer terug bij af! Of je moet natuurlijk een geldboom in de tuin hebben om nóg een 'behandeling' te ondergaan! Sorry! Hier trap ik niet in!
  5. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Dank je voor e bemoedigende woorden! Denk dat dat mijn grootste issue is op het moment. Die onzekerheid! Tot nu toe ben ik ook nog geen alcoholvrije wijn tegen gekomen die ik echt lekker vind. maar een heineken 0.0% vind ik best goed te doen! Tot nu toe nog niet gezwicht gelukkig. vandaag dag 17 alcoholvrij. Best trots al gaat het niet alle dagen even makkelijk. Maar we houden vol! droogdrinken?? Ik had inderdaad ook het gevoel dat ik aangeschoten werd! hele gekke gewaarwording! Dat gevoel had ik inderdaad ook... toch dat (verslavings) duiveltje op mijn schouder die meer wilde! ook al zat er geen alcohol in... De wijnen vind ik ook niet lekker! Had laatst wel een soort bubbelrosé die was best lekker. toch een beetje het gevoel dat ik 'gezellig' mee kon drinken, hoe achterlijk dat ook klinkt eigenlijk! Hahaha dat boeren, altijd hilarisch!
  6. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Hoi allemaal, Ik heb even een paar dagen niks van me laten horen omdat ik het vrij zwaar had. Dus zocht vooral afleiding door dingen te gaan doen. Ik heb het niet zozeer lichamelijk zwaar (tuurlijk heb mijn momenten) maar vooral geestelijk. Zoals ik eerder al zei, ik "voel" ineens weer vanalles en dat maakt me onzeker. Maak ik de juiste keuzes, doe ik het goed met mijn kinderen? etc. Ik kan me ook ineens alles aantrekken! Gewoon niet meer gewend om van alles te voelen en over na te moeten denken. Bah! Even klaar met alles zeg maar! Heb inmiddels wel mijn verwijsbrief binnen en mijn eerste afspraak, de intake staat gepland voor 11 oktober. Mijn man gaat gelukkig mee. Ben heel benieuwd wat ik allemaal kan verwachten. ik laat het op me af komen! Hoe staan jullie tegenover alcholvrije drank? (bier of wijn of etc?) Drinken jullie dat? Fijne avond!
  7. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Dit zie ik precies zo! Ik merk nu al dat ik veel alerter ben en voorheen maar de helft van het dagelijks leven mee kreeg. Ik heb de laatste dagen veel gewerkt en merk ook hier dat dit veel fijner is! Ik heb echt mijn koppie er weer bij! Ben alleen nog zoooooo moe! Ik slik extra vitamines en probeer zo gezond mogelijk te eten. (dat was er ook een beetje bij ingeschoten. Who needs food, when yoou have booz zeg maar! Totaal verkeerde instelling natuurlijk maar daar denk je helemaal niet over na ... 8 dagen droog, op naar de volgende week!
  8. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Dank je wel! We gaan ervoor!
  9. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Wat super goed NickyLJ80!! Daar mag je trots op zijn! Mijn kinderen zijn ook echt mijn grootste drijfveer en daarnaast mijn man die mijn grote steun en toeverlaat is! Het begin is er, en nu doorpakken!
  10. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Dank je wel Rosee! Hoe ga jij op het moment?
  11. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Hoi allemaal, Stiekem ben ik wel een beetje trots! Dit is dag 8 'droog'! Dat is me nog nooit gelukt! Ik merk dat ik me hier nu écht in vastgebeten heb. Ik wil vechten voor mijn gezondheid, mijn relatie en vooral voor mijn kinderen! Ik GA dit doen! Ik ben vanmiddag bij mijn huisarts geweest. Een hele stap. Ik had een e-consult aangevraagd en hij belde me eigenlijk gelijk terug. Had ik echt niet verwacht. hij reageerde zo positief en dat voelde goed. Ik heb me inmiddels door laten verwijzen naar een verslavings-instantie. (blijft een rotwoord trouwens... verslaving- verslaafd etc! ) Ik word binnen nu en 14 dagen gebeld voor een intake. Ik ben benieuwd... Heb het idee dat ik inmiddels wel geaccepteerd heb dat ik een probleem heb... nou ja, geaccepteerd..? ik denk dat erkent een beter woord is. En dat alleen al zorgt ervoor dat er een gewicht van mijn schouders af is. Ook had ik een vriendin in vertrouwen genomen en inmiddels zijn mijn moeder, schoonmoeder en schoonzusje ook op de hoogte. Dat waren zij achteraf al... (zij hadden allang door dat het uit de hand liep, maar wachtten het goede moment af om erover te beginnen (dit had mijn schoonmoeder al eens eerder gedaan, en dat werd haar niet in dank afgenomen door mij! Wat het viel tenslotte allemaal wel mee toch?! ) Maar met trots kan ik zeggen dat ik dag 8 zonder alcohol doorgekomen ben! Mijn hoofdpijn is sinds gister ook een stuk minder en heb vannacht voor het eerst sinds lange tijd goed geslapen. En gezond geslapen, en niet door een alcohol-coma in geslapen! Ik kan niet zeggen dat ik er heel erg van uitgerust ben, want ik ben wel al 8 dagen kapot van vermoeidheid maar het is natuurlijk allemaal niet niks! Mijn man en ik waren de laatste tijd best wel van elkaar vervreemd door mijn gezuip. Maar we hebben nu deze afgelopen dagen zoveel gepraat, gehuild en geknuffeld! Fijn om zoveel steun van hem te ontvangen. Kortom, naar omstandigheden gaat het goed! Op naar de volgende 'droge' week!
  12. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Bedankt voor je verhaal! Herkenbaar... ben er wel achter dat je als "zuiplap" levenslang hebt... het blijft een strijd!
  13. Shanti34

    Nieuw hier! Shanti34

    Dank je Bumperjim! Misschien ga ik dat nog wel doen!
  14. Shanti34

    Reza

    Welkom! Ik lees en schrijf hier nu ook mee sinds een week. Samen staan we sterk! Ook jij kunt dit!! suc6!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...