Spring naar bijdragen

FreeYourMind

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door FreeYourMind geplaatst

  1. Jazeker, heel erg bedankt voor je informatie, ik heb veel hieraan omdat ik me al afvroeg hoe je met zulke kleine hoeveelheden om zou moeten gaan, maar ik begrijp dat je het vloeibaar af kunt bouwen, alhoewel dat ook best aardig wat werk is. Maar ja, alle beetjes (letterlijk) helpen. Dank je.
  2. Ik ben benieuwd, wie heeft er ervaring met het gebruik van een weegschaal op 0.0001g (tiende mg) voor het afbouwen van 1 mg Lorazepam. Ik heb zitten kijken naar die weegschalen maar die laboratoriumschalen kosten een paar honderd euro en ik twijfel tussen vloeibaar afbouwen van Lorazepam of vijlen. Mijn keuze wordt afbouwen op Lorazepam of equivalent Diazepam, alleen ik twijfel tussen vloeibaar en vast. Iemand die hierover iets kan zeggen ?
  3. Hoi Annie87, Dank je, ik ben inmiddels weer terug op 1 mg , want het was niet vol te houden. Ik ga voorlopig rustig per kwart proberen af te bouwen , dus af en toe 0,75 en dan evt kijken naar ofwel microtapering of overstap Diazepam. Alles afhankelijk van medewerking artsen/psychiater uiteraard want ik ga hen vragen om mee te helpen af te bouwen want dit gaat niet zo zelf. Hou jullie op de hoogte...
  4. Dank jullie allemaal voor jullie reacties. Ik heb hier zoveel aan gehad de afgelopen tijd. Inmiddels heb ik de haldol helemaal afgebouwd sinds een paar weken. Dat ging goed. Ik slikte natuurlijk nog maar 0,25 mg daarvan dus volgens mij is dat redelijk afgegaan. Nu ben ik bezig met de benzo (Lorazepam) af te bouwen vanaf 1,125mg (halve van 2,5mg) ben ik eerst naar 1mg gegaan sinds kort en nu al redelijk snel overgegaan op 0,5mg sinds een paar dagen. Die stap valt me erg zwaar en merk duidelijk het effect daarvan (slapeloosheid, alhoewel ik nog wel periodes slaap met evt een droomperiode). Ik loop erbij als een zombie en voel me misselijk , duizelig etc. Affijn wat velen dus beschreven. Maar ik ben vastberaden om het vol te houden tot ik over een paar weken vrij ben. Want ik wil bevrijd worden van deze rotzooi. Ik slik magnesium, B12 in hoge dosis en s'avonds L-theanine, ik heb hier gelezen dat dat belangrijke stoffen zijn bij dergelijk medicijn gebruik. Affijn, ik hou jullie op de hoogte , sterkte aan iedereen en hou vol, wees sterk en geloof in jezelf!
  5. Allemaal heel erg bedankt voor jullie lieve en bruikbare reacties. Ik heb hier veel steun aan. Hopelijk kan ik helpen op de termijn o.a. te delen hoe het gaat en waarmee ik het afbouw. Inmiddels ben ik flink begonnen met inlezen , waaronder de genoemde Ashton Manual en het lezen van de informatie over taperingsstrips. Voorlopig ga ik eerst zelf de haldol afbouwen op korte termijn , daar ik die toch al redelijk laag zit en dan verwacht ik dat het beter te doen is om Lorazepam af te bouwen (1 ding tegelijk dus). De afbouw doe ik met om de dag 0,25 wisselen met 0,5mg en dan in het weekend twee keer 0,25 en dan 0,25 volhouden , anders proberen te vijlen naar ongeveer 0,375mg. Daarnaast zal ik ook andere dingen moeten optimaliseren in voorbereiding op die afbouw, waaronder caffeine gebruik (koffie verminderen en alleen in de ochtend) ivm halfwaardetijd daarvan , en mijn slaaprituelen op orde krijgen (geen tv/smartphone vlak voor slapengaan en constante tijden naar bed). Ik denk , en krijg ook mee van de psycholoog/arts dat dat soort zaken helpen bij het afbouwen. Zodra ik aan de afbouw van Lorazepam begin, zal ik deze eerst laten omzetten van 1,25 mg (helft van 2,5mg) naar een 1mg pil via de huisarts en vandaar af verder afbouwen , eventueel als het niet lukt naar Diazepam daar ik lees dat Lorazepam tot de potentere middelen behoort en Diazepam. Daarnaast meer gelezen over halfwaardetijd van de middelen, verbazingwekkend. Ik ben in ieder geval van overtuigd dat het belangrijk is om optimistisch te blijven en positief er tegenaan te blijven kijken... lees ook filosofie en mediteer . De uitdaging blijft wel het plannen , ivm werk , en dus probeer ik het te plannen tijdens vrije dagen / periodes. Nogmaals allemaal bedankt voor jullie fantastische reacties, hier ben ik echt mee geholpen, ik zal actief blijven op dit forum en laten weten hoe het gaat. Als jullie willen praten , stuur gerust een bericht.
  6. Hallo iedereen, Hier mijn verhaal, ik ben als gevolg van een langdure burnout (en toch doorwerken) in een psychose gekomen en daarna opgenomen in een GGZ kliniek voor 2 maanden. Daar dacht ik geholpen te worden door gesprekken, maar het enige wat ik kreeg was medicijnen : Lorazepam 2,5mg en 3mg haldol. Ik ben na 2 maanden thuis zelf al begonnen met afbouwen tot 1,25mg Lorazepam (een halve) en 1 halve haldol (0,5mg). Nu bijna 5 maanden later, dacht ik in 1 keer te stoppen met de medicijnen, maar dit weekend was een hel en vannacht niet geslapen, dus helemaal gesloopt. Ik ben ook nog epilepsiepatient en slaaptekort is een trigger hiervoor. Nu ik merkte dat het stoppen zo tegen viel (zeg maar gerust heel zwaar) , ben ik gaan googlen, en ik weet niet wat me overkomen is. Ik raak nu nog meer in paniek als ik de verhalen lees over hoe lastig het is af te bouwen. Hoe is het mogelijk dat dit zo vrij makkelijk voorgeschreven wordt in dergelijke dosis. Een schande! Ik ga uiteraard wel de uitdaging aan om het af te bouwen, maar ik zal weer moeten beginnen met de laatste dosis van 1,25mg Lorazepam en dan afbouwen in denk ik een kwart per maand (of meer ?). Dan daarna naar de haldol kijken om die af te bouwen. Maar wat ben ik van de regen in de drup gekomen hierdoor. Ik ben echt emotioneel kapot hierdoor nu ik erachter kom dat ik verslaafd ben gemaakt door 'artsen'. Zijn er specialisten op dit gebied waar je terecht kunt ? De huisarts verwacht ik niet veel van nl.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...