Spring naar bijdragen

Jacqueline

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Jacqueline geplaatst

  1. Goedemorgen, fijne dag allemaal. Dagpact Lars Kohtje Rapilos Jacqueline
  2. @jopieHeel veel sterkte. Ik las je verhaal. Wat machteloos moet je je voelen. Maar je bént er voor je dochter. Dat is het belangrijkste.
  3. @Moosje Ik ken je niet, maar ik vind het heel dapper van je. Fijn dat je man zo reageerde. Sterkte vandaag zonder de Zaterdag borrel.
  4. Dank Nietmeer en Patries. Ik ben nog steeds niet op weg. Ik ga jullie advies opvolgen.
  5. Vandaag de 9e dag zonder alcohol. Ik ben er ondertussen wel zo'n beetje achter wat mijn triggers zijn om te gaan drinken en welke alternatieven ik in kan zetten. Tot nu toe ging het redelijk. Wel moeilijke momenten gehad, maar niet onoverkoombaar. Als het lastig werd (vaak aan het einde van de middag) zette ik bijvoorbeeld een potje kruidenthee en voor 's avonds zorgde ik voor een lekker frisje, en op tijd naar bed. Dat laatste was niet zo moeilijk want ik ben erg moe (misschien komt dit door het stoppen?) En vooral geen boodschappen meer hoeven doen aan het einde van de middag. Dat is de kat op het spek binden. Vandaag wordt het erg moeilijk. Ik zit slecht in m'n vel, heb enorme trek én ik moet nog boodschappen doen. Normaal ga ik het weekend naar mijn vriend waar ik amper of niet drink, maar dit weekend ga ik pas morgen. Hoe langer ik de boodschappen uitstel hoe lastiger het wordt. Ik merk al dat ik af en toe tegen mezelf zeg dat het niet zo erg is om af en toe te drinken...... Niet zo mooi!
  6. Goedemiddag ondertussen Dagpact : MarQ Rupsjenooitgenoeg Kohtje Lars Rapilos  Sober Jacqueline
  7. Goedemiddag DAGPACT:  Kohtje MarQ Cleo66 Sober Lars Rapilos Jannigje Jacqueline
  8. Dag 5 zonder te drinken. Dat is al heel erg lang niet meer gebeurd. 2 dagen is wel het maximum geweest de afgelopen jaren. Tot nu toe was het te doen, maar ik merk vandaag dat de trek er wel is. Ik word vandaag wel weer erg met mezelf geconfronteerd. Ik kan me moeilijk focussen en krijg het (alleen) niet voor elkaar om wat aan mijn 'eenvoudige' administratie te doen. Gelukkig heb ik daarvoor hulp, maar toch voelt het weer als falen. Met negatieve gedachten over mezelf als gevolg. Dus weer mooi in de neerwaartse spiraal geraakt. Plus de schemering die al in gaat zetten..... Niet fijn. Gelukkig hoef ik niet meer naar de winkel waar de verleiding me wel heel hard staat toe te lachen. En gelukkig heb ik het besluit genomen om niet om verkeerde redenen alcohol te gebruiken en me aan te melden op dit forum. Het lijkt er nu op dat ik echt de knop heb omgezet. 'Je moet het zelf echt willen anders lukt het niet'.... Deze uitspraak voel ik nu ook echt. Maar laat ik niet vooruitlopen op de feiten.... Vandaag ga ik in ieder geval niet drinken. Eerst maar een potje thee zetten.
  9. Goedemorgen. Dagpact : MarQ Lars Rupsjenooitgenoeg Kohtje Jacqueline.
  10. Jacqueline

    Mocktail

    Heel veel succes.
  11. Goedemorgen Dagpact: MarQ Gekko Wendy Clean 66 Kohtje Rupsjenooitgenoeg Jacqueline
  12. Het is niet zo heel goed gegaan. Ik heb gisteren weer zoveel gedronken icm pijnstillers dat ik me niet veel meer kan herinneren van gisterenavond, inclusief een telefoontje van mijn vriend. Ik heb de wijn wat er nog over was weggegooid. Ik wil graag mee doen met 'vandaag drink ik niet'. Ik ga het ook bespreken met mijn vriend. Dankjewel voor je belangstelling. Hoe gaat het met jou GewoonDoen?
  13. Ik denk dat dat inderdaad de eerste stap moet zijn. En leren welke alternatieven ik in kan zetten als het radeloze gevoel van angst en somberheid mij overmeesterd. Ik begin met het lezen van ervaringsverhalen van mensen hier. Het is ook vaak angst voor de angst.
  14. Ik ben er nog niet helemaal achter hoe ik direct op een bericht kan reageren. Sorry als ik daardoor niet op een (jouw) bericht heb gereageerd of mijn hele bericht heb geciteerd. Ik moet nog even uitpuzzelen hoe het hier precies in z'n werk gaat.
  15. Als ik veel heb gedronken icm pillen zijn er de volgende dag grote gaten in mijn geheugen. Dan moet ik ''s morgens in paniek nakijken wie ik nu weer een boos bericht had gestuurd waar de honden geen brood van lusten, omdat ik nog een appeltje met iemand te schillen had. Of wie ik gebeld had. Niet meer weten wat ik had gezegd of gedaan. De volgende dag me afvragen waarom ik zo'n pijn in m'n hand had dat ik 'm niet meer kon gebruiken, en me heel vaag herinnerde dat ik in de keuken flink gevallen moest zijn. Het akeligst van alles is dat ik diverse keren in de auto ben gestapt met teveel op. Ik schaam me er dood voor. Wat als er iets was gebeurd? Als ik iemand had doodgereden? Of de keren dat ik rechtop in slaap viel en m'n sigaret een gat in de bank aan het schroeien was. Of dat ik wakker werd in de gang.
  16. Bob, het is voor mij zo moeilijk om van een 'nieuwe' handeling een gewoonte te maken. De enige gewoonten die ik wel volhoud zijn verslavingen en slecht voor mij, roken en drinken. Desalniettemin ga ik het toch (weer) proberen.
  17. Bumperjim 1 liter valt misschien wel mee, maar ik ben op het punt aangeland dat het niet meer voldoende is, vandaar ook de pillen erbij. Ik koop niet meer omdat ik een uitkering heb en regelmatig m'n spaargeld aan moet spreken, en me schuldig voel tegenover m'n zoon en vriend. De gelegenheid is er ook te weinig om veel te drinken. Knap dat je niet meer drinkt (om de verkeerde redenen). Veel respect daarvoor.
  18. Dankjewel Rosee. Ik denk ook dat dit forum een juiste keuze is, gezien de reacties die ik tot nu toe heb gekregen.
  19. @kruidenthee 67 Drink jij niet meer? En hoe is dat je uiteindelijk wel gelukt? Je hebt gelijk als je zegt dat drinken je gevoel voor minderwaardigheid en andere negatieve gevoelens in stand houd. De bekende vicieuze cirkel. Verstandelijk weet ik het allemaal, maar hoe kom je uit die cirkel van negatieve gedachten en gevoelens?
  20. Hoi Bob Ik heb in het verleden inderdaad bepaalde patronen veranderd. Nu heb ik andere patronen en drink nog steeds. Mediteren heb ik geprobeerd, maar als ik dit 2x heb gedaan is dat ook weer klaar. Alternatieven voor wijn geprobeerd, koffie of kruidenthee drinken. Geprobeerd het gevoel uit te zitten. Dan ben ik trots dat ik niet heb gedronken en vond het best te doen. En toch weer de volgende dag de mist ingaan. Sociale contacten aangaan. Het lijkt allemaal uitstel. Het punt dat ik denk: 'dit gevoel is niet te verdragen zonder alcohol' dient zich altijd weer aan. En toch blijf ik het zoeken in de hoek van patronen veranderen, het gevoel uitzitten. Eens zal ik het vinden.
  21. Dankjewel. Ik drink ongeveer 1 liter witte wijn op een avond, gemiddeld 5 avonden per week. Hoi Quinn, dankjewel. Ik ben al jaren in therapie, maar nog nooit alleen voor mijn drinken. Wel werd het altijd meegenomen in de behandelingen. Maar zoals zovelen begin ik er zelf nooit over, ik verzwijg het liever. Nu ben ik (weer) op het punt gekomen dat ik er met mijn behandelaar aandacht aan ga besteden en daadwerkelijk stappen wil zetten om te stoppen c.q. te minderen. Aan dit forum deelnemen is daar een begin van. Zelf vind ik dat ik niet verslaafd ben (ontkenning?!) maar wel een drankprobleem heb. Hoe dan ook, ik drink te veel.
  22. Even voorstellen.. Ik hoop dat ik met mijn kennismakingsbericht hier op de goede plek ben. Mijn naam is Jacqueline. Ik ben 54 jaar en ik heb 3 kinderen waarvan de jongste nog thuis woont. Ik ben 9 jaar geleden gescheiden. In die tijd ben ik steeds meer gaan drinken. Toen dronk ik om er maar niet te zijn omdat ik alle verdriet niet meer wou voelen. Nu drink ik om in een soort van roes te komen, wat ik alleen met drank niet kan bereiken, dus slik ik er pillen bij. Ik ben al sinds mijn puberteit, of misschien al langer, depressief waar ik medicatie voor gebruik. Af en toe slik ik naast de alcohol Ibuprofen erbij en dan weet ik dus de volgende morgen soms niet meer wat ik allemaal heb gedaan. Ik neem me bijna elke dag voor om niet te gaan drinken, maar als het niet-te-verdragen, en aan niemand uit te leggen gevoel van angst, somberheid en depressie zich aan het eind van de middag aandient sta ik al bij de jumbo met een fles wijn voor ik het weet. Afgezien van het verwoestende effect dat het drinken heeft op mijn lichaam, houdt het ook alle negatieve gevoelens in stand. Een soort vicieuze cirkel dus. Ik hoop door op dit forum ervaringen uit te wisselen en met mensen te praten, uiteindelijk niet meer te 'hoeven' drinken. Ik ben niet altijd in staat, met name in het weekend, om direct te reageren. Hopelijk is dat geen probleem. Jacqueline
×
×
  • Nieuwe aanmaken...