Spring naar bijdragen

Anita

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Anita geplaatst

  1. Anita

    Voorstellen

    Tja, dat is het nu net, dat wil ik ook helemaal niet, ik heb een leuke kennissenkring die op zijn tijd allemaal een glaasje drinken, ik wil daar bij horen maar wel op een verantwoorde manier.
  2. Anita

    Voorstellen

    Hallo allemaal, Ik ben al eerder lid geweest van dit forum maar nadat alles weer onder controle was dacht ik, stoppen ermee, wat een zielepoten allemaal. Tja, ik ben nu terug want blijkbaar behoor ik tot dezelfde zielepoten. Mijn probleem is niet zozeer dat ik dagelijks behoefte aan alcohol heb (soms drink ik 4 weken lang geen druppel) mijn probleem is dat als ik eenmaal begin de rem eraf is. Ik kan dan gewoonweg niet stoppen. Al diverse malen geprobeerd, samen met mijn partner, 1x per week gezellig samen een glaasje drinken, want tja, het is zo gezellig. Ik ben opgenomen geweest in een kliniek, alleen om de lichamelijke afkickverschijnselen de baas te worden. Kreeg xanax voorgeschreven voor de periodes dat ik het moeilijk had. Nu drink ik nog steeds 1x per week een borrel, kan geen maat houden, en denk dan, ach, als ik me de volgende dag niet goed voel, neem ik een xanax en dan overleef ik de kater wel. Mijn ervaring is dat dit dus niets helpt. Ik ben een gezelligheisdrinker, heb absuluut niet dagelijks behoefte aan alcohol maar ik kan gewoon geen maat houden en soms blijf ik dan ook gewoon een week lang doordrinken tot mijn lichaam het niet meer aan kan. Herkent iemand zich hierin?
  3. Anita

    Bobby

    Heeft iemand ervaring met medicatie die kan helpen
  4. Anita

    Bobby

    Nou, dat gaat zeker niet helpen
  5. Anita

    Bobby

    Ik heb nog even een vraagje aan jullie, alle kenners, ik wil zo graag morgen fris opstaan en leuke dingen doen maar weet nu al dat dit niet gaat gebeuren want ik heb al een halve fles amaretto op. hoe gaan jullie om met de ontwenningsverschijnselen, want die heb ik morgenochtend vroeg zeker weten. lieve groet
  6. Anita

    Weet niet hoe

    Lieve Claire, ik ken dit probleem als geen ander. Bijzonder dat je man niets merkte als je een flesje op hebt. Die van mij merkt het meteen. En geloofd de verhalen niet van gewoon de kurk erop houden. Als je ‘s morgens opstaat met serieuze ontwenningsverschijnselen kun je dit niet alleen oplossen. Sterker nog, het is levensgevaarlijk. Je hebt een detoxbehandeling nodig. Die helpen je van de lichamelijke ontwenningsverschijnselen af ( duurt meestal 3 dagen) maar de rest zul je ofwel zelf danwel met professionele hulp moeten doen. ik kamp met hetzelfde probleem, dus als je een keer je verhaal kwijt bent, mag altijd. Liefs, Ik wens je heel veel sterkte maar ga er aub iets aan doen. Een leven zonder alcohol geeft je zoveel voordelen.
  7. Anita

    Bobby

    Dank je, ga er zeker aan werken en houd jullie op de hoogte.
  8. Anita

    Bobby

    Ja, je hebt helemaal gelijk maar voel me wel een beetje aangevallen. Misschien ook wel goed hoor, ga er over nadenken. Bedankt in ieder geval voor je reactie
  9. Voel je niet bezwaard, ik denk dat het voor velen zeker niet de eerste poging is. Doe je dit helemaal zonder hulp? Want dat lijkt me enorm zwaar. Ik wens je in ieder geval veel sterkte en alle goeds. lieve groet
  10. Anita

    Opnieuw even voorstellen

    Knap hoor, dat je dat kunt. Ik probeer dat dus ook weer iedere keer maar val steeds weer in dezelfde valkuil. Volhouden zo, het leven kan zo mooi zijn. Ben trots op je.
  11. Anita

    Bobby

    Hallo allemaal, ik ben nieuw op dit forum, woon in het buitenland en heb momenteel niemand om mee te praten. Mijn alcoholpreem is dat ik na het 3e glaasje (meestal wijn) geen rem meer heb. Soms drink ik weken niet maar dan voor de gezelligheid doe ik toch maar weer mee. Op zich geen probleem zouden jullie nu misschien denken. Ik verdrink de kater de volgende dag echter met een nieuw drankje, ja, soms ‘s morgens om 7 uur al en dan is er geen houden meer aan. Ik woon in een land waar geen professionele hulp is voor dit soort zaken maar ben wel al diverse malen naar een privékliniek geweest waar ik in ieder geval een detoxbehandeling heb gekregen en dan gaat het weer weken goed. Tot ik denk, gezellig, vanavond neem ik een wijntje maar niet meer dan 2. Tja, je begrijpt het al, dat lukt dan niet en kon ik de volgende dag maar gewoon lekker uitkateren maar dat lukt me niet. ben blij dat ik even mijn verhaal kwijt kon. Misschien meerdere mensen met hetzelfde probleem en enige suggesties. En kom nu niet aan met nooit meer drinken, want diep in ons hart weten we dat allemaal maar willen het gewoon niet. lieve groet.
  12. Anita

    Onbelangrljk

    Ik ben een vrouw van 54 jaar. Jarenlang kende in geen stop. Inmiddels redelijk onder controle. Ik drink 1x per week. Maar dan wel 4 rot 6_wijntjtes, ik h eb namelijk geen rem. Hoe gaan jullie daar mee om.
  13. Anita

    Gaan we weer

    Ik ben een vrouw van 54 jaar. Jarenlang kende in geen stop. Inmiddels redelijk onder controle. Ik drink 1x per week. Maar dan wel 4 rot 6_wijntjtes, ik h eb namelijk geen rem. Hoe gaan jullie daar mee om.
  14. Mijn negatieve ervaringen zijn dat ik meer drink dan voorgenomen en dan toch de volgende dag niet lekker in mijn vel zit.
  15. Anita

    Bobby

    Hallo lieve mensen, ik ben nieuw op dit forum en hoop op deze manier wat ervaringen en oplossingen te kunnen delen. ik ben 54 jaar en heb mijn eerste drankje gedronken toen ik 16 was. Het was een rose, ik zal het nooit vergeten. Vanaf die tijd dronk ik alleen in de weekenden omdat ik doordeweeks moest werken en er verder ook geen behoefte aan had. Het probleem was, toentertijd al, dat ik geen maat kon houden. Ik dronk slechts 1 x per week maar dan veel te veel. Later ben ik ook doordeweeks gaan drinken, soms 1 of 2 glaasjes, soms een fles. inmiddels werk ik niet meer, ben geemigreerd, heb een een hele lieve partner ontmoet maar ben door alle vrijheid en plezier die ik nu genoot van iedere dag een feestje gaan maken en dronk nu dagelijks behoorlijke hoeveelheden wijn. Tot het zodanig fout ging en ik in een kliniek belandde waar ik werd ontzien van alle schadelijke stoffen in mijn lichaam en na 3 dagen weer thuis was. Dit nooit meer zei ik toen tegen mezelf, maar ik dacht ook, nooit meer gezellig een wijntje kunnen drinken met vrienden of kennissen is ook niet leuk, dus heb mezelf een grens gesteld: maximaal 2 glaasjes wijn op een feestje of samenzijn. Helaas, het is me een aantal keren gelukt maar iedere keer viel ik toch weer indiezelfde valkuil. ik weet zelf dat het voor mij het beste zou zijn om helemaal te stoppen maar ik zou zo graag een keer met mijn partner of vrienden en kennissen een gezellig glas willen drinken. Lieve groeten en voor iedereen op dit forum het allerbeste toegewenst.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...