Spring naar bijdragen

SuccesvolleZatlap

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

SuccesvolleZatlap's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. SuccesvolleZatlap

    Goeiedag!

    Kruidenthee, goeie opmerking... Nee! Eigenlijk is het net stoer en getuigt het van kracht! Hmmm... Something to think about. Etty, blij te horen dat ik niet alleen ben over dat anderen zien drinken. ;-) Ik ga even lezen wat jij erover te zeggen hebt!
  2. SuccesvolleZatlap

    Goeiedag!

    'tuurlijk is er weerstand. Ben even mijn motivatie kwijt. Dat terrasje heb ik braaf met water gedaan en ik heb ondertussen ook gembersiroop gemaakt in handtasformaat, zodanig dat ik niet altijd alleen water of cola als keuze heb. Helaas thuisgekomen en dat filmpje van Els Noorlander gezien (werd ergens in een ander draadje aangeraden). Dat maakte me nu zoooo weemoedig! Diezelfde avond dan toch weer gedronken omdat dat filmpje me gelijk alle redenen om te stoppen afnam ("als ik dan toch levenslang moet worstelen, maakt het dan uit of ik drink?" zei dat duivelse stemmetje) Gisteren braaf nuchter naar een feestje omdat het dan ook tot me doordrong dat ik misschien nog niet zover ben dat ik voldoe aan dat zware verslavingsbeeld. En ik hoef ook zover niet te geraken. Saaiste feestje ooit, maar dat lag niet aan het niet drinken. Al had ik het met drank misschien zelf interessant gemaakt (in mijn hoofd). Om eerlijk te zijn, zie ik graag anderen drinken als ik niet drink. Waarom weet ik niet, het doet me superieur voelen op dat moment, denk ik. Vandaag begint alweer de rest van mijn leven. ;-)
  3. SuccesvolleZatlap

    Goeiedag!

    Moet ik dan stoppen met alles omdat ik wil stoppen met drinken? Ik heb 't ook moeilijk als ik kook of TV kijk, zal ik daar gelijk ook mee stoppen? Nee, ik denk dat ik meer terrasjes moet doen, want bij het koken denk ik dan van " 't is moeilijk, maar morgen kook ik weer" Ik doe verdorie maar 3 terrasjes per jaar (maar laat dat net nu zijn).
  4. WAUW, wat een heerlijke antwoorden op de vraag wat de moeilijkste periode is. Dus daar zit ik nu middenin? Dat is zo heerlijk om te weten, het kan dus alleen maar beteren! :-*
  5. SuccesvolleZatlap

    Verwijderd

    Ja en nee... Zou het top vinden, mocht mijn naam dan niet bekend zijn...
  6. Ik dacht dat het fijn zou zijn elkaar te motiveren wanneer er moeilijkere periodes zijn. Als dit draadje al bestaat, sorry dan! Ik heb ellenlange lijstjes met de voor- en nadelen van drinken gemaakt. De nadelen zijn duidelijk in de meerderheid en ook veel belangrijker. Er zijn voor iedereen ongetwijfeld persoonlijk doorwegende factoren, misschien kunnen we onze top 3 met elkaar delen? Mijn top: 1. Door de drank ben ik echt superdik geworden, waardoor ik me niet alleen lastig voel, maar ook superongezond. Ik merk dat ik sommige plaatsen van mijn lichaam niet meer kan zien omdat er gewoon teveel vet in de weg hangt om me te buigen... 100% drank hier, aangezien drinken me ook aan het eten zet en ik geen probleem heb met gezond eten als er geen alcohol mee gemoeid is. Dat en conditie: noppes! Wat vervelend is, aangezien mijn job een topconditie vereist (én eigenlijk ook een mooi - gezond dus - lichaam) 2. Ik vergeet de helft van mijn leven. Ik heb ook gemerkt dat ik bijna evenveel vergeet wanneer ik (even) niet drink, maar ben nog nooit lang genoeg gestopt, denk ik. 3. Paniekaanvallen, wat waarschijnlijk samenhangt met punt 2. Onzekerheid, twijfel en paniek, terwijl ik alles in mij heb om het helemaal te maken en dat eigenlijk ook doe. Vertaling: ik streef naar een gezonder lichaam met een aanwezige geest. Ik hou ook gewoon niet van m'n zatte zelf, maar het bij ééntje houden is de grootste onzin die ik mezelf ooit heb wijsgemaakt. Tijd zie ik vaak terugkeren als argument, maar verdorie, ik heb teveel tijd, zo is alles zo ver gekomen. Laat me dat even anders verwoorden: ik heb nood aan een nieuwe hobby. Hmmm... Dit neertypen voor anderen werkte al motiverend! Wat me tegenwerkt is dat ik enorm aankom als ik even niet drink (ik vermoed waterreserves aanvullen), mijn conditie gaat indien mogelijk zelfs achteruit. Vergeten blijf ik dus doen, maar zonder enige paniek. Zoals al aangegeven, ik heb het gewoon nooit lang genoeg kunnen volhouden om de voordelen te zien. Als extra motivatie die ik mezelf geef: heb een heleboel lekkere drankjes gekocht die ik mezelf alléén gun wanneer ik 24u nuchter ben. Als ik alcohol drink, zit ik vaak naar die (uiteraard alcoholvrije) drankjes te smachten! Hopelijk kan ik er morgen ééntje drinken! ;-) Meer van zulke kleine motiverende dingen, hoor ik graag!
  7. SuccesvolleZatlap

    Goeiedag!

    Bedankt iedereen! Ik heb het gevoel dat wanneer ik vol overtuiging aan de dag begin, denkende: "nu is het gedaan" en op één of andere manier lukt het niet, ik gewoon even al die dagen dat stoppen of minderen wel ging, ga inhalen. Ben weer even enorm emotioneel geweest en zwaar over de limiet gegaan. Heb verder niets misdaan en zelfs de mails die ik toen verzonden heb, leken professioneler dan wanneer ik helder kan denken. Alleen weer half in coma gegaan. Bij wijze van spreken uiteraard. Morgen staan er terrasjes op de planning... Ben eens benieuwd! Alles wat ik van jullie lees, is niet nieuw, maar het doet toch enorm veel deugd het te herlezen in andere woorden. En eigenlijk lust ik niet-alcoholische gember drankjes véél liever dan cava, bier of wijn. Ik wéét alles wel, maar lijkt alsof ik het niet actief wil weten.
  8. SuccesvolleZatlap

    Goeiedag!

    Gatmiljaar, ik word ook zo'n professionele stopper. Eens één volledige dag niets, gaat het me goed. Maar één drankje en ik ben weer vertrokken voor weken. Ben wel alvast (her)begonnen met fysieke training, zodat mijn energielevel al hoger is en ik ook iets kan doen als de drang te groot is. Mijn valkuil zit hem duidelijk in terrasjes/uitstapjes. "Wie betaalt er nu voor water?" Denk ik dan. Ik ben tegen frisdrank en dergelijke (jaja, ik zie echt wel de ironie). Probleem makkelijk op te lossen door geen terrasjes te doen, maar ik wil ze mijn man niet ontnemen. Wél al een keer gelukt hoor, zo met een watertje op 't terras en ik oh zo trots. Poging zoveel in de maak! Is er hier ergens een motivatie-thread ofzo? In de winter hielpen subliminale boodschappen op youtube me enorm, maar nu niet meer.
  9. Heerlijk dat hij je steunt en mee doet, dat maakt alles zoveel makkelijker! Je hoeft niet onrustig te zijn, maar dat is makkelijk gezegd. ;-)
  10. Je verhaal klinkt bekend... Ook je gedachtegang... Ik heb zelf 4 feestjes volgende week. Waarop ik ook cadeautjes krijg. Rara... waarschijnlijk speciale flesjes... Succes, eigenlijk is het wel eens zo fantastisch om gelijk op een feestje "nee" te kunnen zeggen, niet? Put zelfvertrouwen uit die kracht. Hoor mij...
  11. SuccesvolleZatlap

    Goeiedag!

    Bedankt voor de reacties alvast! ter info: ik maakte dit account (+naam) al even geleden aan, toen ik nog dronk en wilde meelezen. ;-) Ik ga voor de SuccesvolleLap, zonder zat, whatever that means! Ik heb nooit goed geslapen, zelfs niet toen ik 10 was, dus daar kan ik mee leven. Ik slaap zelfs sinds vannacht een pak beter en dieper dan ooit. Alleen wil mijn lichaam er gelijk in blijven en niet meer wakker worden. Ik lees eigenlijk dat de vermoeidheid meestal te wijten is aan een onvast slaappatroon, maar dat heb ik altij al gehad. Ik slaap nu meer en beter dan ooit. Bizar. ik zal het nodig hebben dan. Ik heb inderdaad een biertje gedronken op de uitstap. Het smaakte niet en ik voelde me lastig. Wat dus super is! Op naar langer nuchter!
  12. SuccesvolleZatlap

    Goeiedag!

    Hoi iedereen, Ik ben een vrouw van 34 jaar, zelfstandige, redelijk succesvol. Mijn probleem is écht begonnen op mijn 19, toen ik al dacht dat ik zou moeten stoppen. Af en toe een dagje was het beste dat ik kon doen. Toen was mijn stoelgang in de war bij het stoppen. Nu weet ik dat mijn darmen waarschijnlijk al 10 jaar ontstoken zijn door alcohol. Ik zit aan stop poging zoveel, dag 4, en mensen, die vermoeidheid! Ik ga morgen op trektocht, maar kan amper 2 stappen zetten. Grootste probleem is dat mijn man (in mindere mate) ook een probleem heeft. Hij kan vaker stopper zonder bijverschijnselen. Of zo zegt hij toch. Moet me echt inhouden om niet 1 biertje te drinken tegen de vermoeidheid. Ik wil niet, maar ik val om. En dan komt mijn verjaardag volgende week nog. Mijn man respecteert het enorm dat ik (even) niet drink. Hij weet niet dat mijn plan volledig stoppen is, aangezien matigen niets voor mij is. Ik heb ook niet de behoefte het hem te zeggen, aangezien er dan druk op komt en ik mezelf ken, dan voel ik de kick van het stiekeme drinken weer. En soms denk ik dat matig stoppen iets voor mij is, maar dat komt gewoon neer op zuipen à volonté... Ik kan mezelf niets voorliegen. Ik ben enorm slecht gezind ook iedere keer ik "stop". Ik weet dat dit allemaal normaal is, maar het werkt niet motiverend. Vandaar mijn aanmelding hier. Ik heb nood aan een "buddy" die me erdoor kan trekken. Want deze keer meen ik het. Ik ben zonder nadenken gestopt (wel, ok, die eerste dag dus), maar ik voel dat ik het deze keer moet kunnen. Alleen voel ik me ook zo belabberd. En ironisch genoeg... Ik voel me zat! Allé, de slechte kant van zat zijn: moe, slecht geheugen, beetje wankel, ... Wat dronk ik? Minstens een fles wijn per dag, soms 2 of meer. Enkele jaren geleden ook een hoop sterke drank, dat doe ik al even niet meer. Af en toe een biertje, maar vooral wijn. Minstens een fles per dag vanaf mijn 19de... Ik heb Allen Carr gelezen en heb nooit mijn laatste (slechte) drankje gehad. Ik heb het mezelf op mijn verjaardag beloofd, maar weet eigenlijk niet of ik het durf. We zien dan wel. Ik kijk ernaar uit om hier wat hulp te krijgen. Wat zoekwerk brengt me altijd op uiteenlopende antwoorden op hoelang die vermoeidheid duurt, van enkele dagen tot een jaar. Wie wil, mag me zijn/haar ervaring geven, niet als absolute, maar als motivatie. Ik neem supplementen, eet gezond, doe aan sport. En nu ga ik een heerlijk ontspannend bad nemen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...