Spring naar bijdragen

blue2017

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

blue2017's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Even een update. Niets gedronken. Vanavond heerlijk geschilderd met mijn dochter, we hebben een stamppot gegeten en heb even voor de tv kunnen hangen. @roberto wat knap dat ook jij de keus hebt gemaakt te stoppen. Ik wens je onwijs veel kracht en moed toe, en ik hoop dat het je ontzettend veel gaat brengen. Heb je veel last? Of valt dat wel mee.
  2. Daarbij komt uiteraard ook extreme schaamte bij kijken. Ik vond de stap om mijn verhaal hier te doen al ontzettend moeilijk.
  3. Hi Roberto, Hier ben ik mij heel bewust van. En ik sta ook al een tijdje op de wachtlijst bij de psycholoog. Ik ben op dit moment op mijn eigen manier hulp aan het zoeken. Door anoniem te praten met hulpverleners, de apotheek om raad te vragen en extra vitamines bij te slikken. Als ik uiteindelijk bij de psycholoog zit zal ik uiteraard vertellen over mijn drankgebruik. Maar ik hoop wel van harte dat deze dan al gestopt is. Bij mij in de regio duurt het 22 weken voor je aan de beurt bent voor een intake bij verslavingszorg. Ik wil niet zolang wachten. Ik wil nu stoppen. Ik snap je punt. Maar ik probeer juist op mijn manier toch om hulp te vragen of een luisterend oor.
  4. Hi Kruidenthee, Mag ik vragen hoe je uiteindelijk weer gestopt bent? Ik merk dat het bij mij een aantal maanden geleden er echt in is geslopen doordat ik dacht, joh! Ben nu al 4 jaar nuchter. Nu kan het wel weer. En dat ging ook een paar maanden prima. Maar uiteindelijk ga je toch weer in de ochtend drinken. Ik spreek graag voor mezelf als ik zeg dat ik het dus absoluut niet kan. Alcohol en ik zijn geen match. En dat gaan we ook nooit worden. Proffesionele hulp wil ik dit keer niet inschakelen, vooral omdat ik nog niet dagelijks drink en de antabuse dus kan nemen wanneer ik niet meer gedronken heb. Vroeger dronk ik elke dag waardoor ik wel hulp heb gezocht bij het stoppen. Ben vanmiddag met mijn man naar het centrum geweest. Lekker wankel op mijn beentjes en paniekerig, maar denk dat het goed was om eruit te zijn. De anonieme hulpverlener heeft mij ontzettend gerust gesteld. En ik heb zelfs de apotheek even gebeld om te vragen wanneer het veilig is om de antabuse te nemen. Dat mocht eigenlijk nu al zij ze. Maar ik ben nog net iets te angstig om het nu te nemen. Stel je voor dat ik nog alcohol in mijn lichaam heb. Heb gisteravond natuurlijk toch een flinke hoeveelheid gedronken. Maaaar! Sinds gister 21.00 niets meer gedronken. En dat ben ik ook absoluut niet van plan. Ik blijf dagelijks met jullie mee kijken.
  5. Klopt, ik heb het eerder gedaan. En ik kan het nu ook. Ben sinds gisteravond 2100 gestopt. Ik heb geen idee hoelang de alcohol nog in mijn systeem blijft. Maar absoluut dat ik nu ga stoppen. Ik wil het echt niet meer. Ik wil vanaf Donderdag ook refusal gaan slikken. De huisarts durf ik niet te bellen. Die vertrouw ik toch niet helemaal. Net wel anoniem een telefoon gesprek gehad met een hulpverlener. Dat was wel fijn. Hebben jullie tips om de dag door te komen? Mijn man wilt samen even naar het winkelcentrum. Ik ben alleen flink paniekerig en voel me over het algemeen bagger door de kater.
  6. Hallo allemaal, ik lees nu alweer enkele weken mee. Ik durfde tot nu alleen geen bijdrage te doen omdat ik mij zo gigantisch schaam. Ik ben 4 jaar nuchter geweest, en langzaam weer teruggevallen. De eerste maanden niet noemenswaardig als het gaat om de hoeveelheden of meerdere dagen achter elkaar drinken. Ik dronk puur voor de gezelligheid, eens in de paar weken en dan ook niet ontzettend veel. Nu is het zo dat ik afgelopen September ben verhuisd, ik heb een huis gekocht samen met mijn partner, ik ben in Oktober een opleiding begonnen en gestopt met werken. Sindsdien drink ik veel meer dan mij lief is. Sinds de afgelopen 3 weken is het zelf zo dat ik in de ochtend al begin, dan ga slapen, weer verder drink, weer slapen enzovoort enzovoort. Gisteren had ik sochtends weer het idee dat het prima zou zijn om wat te drinken. Dit resulteerde in het bekende slapen/drinken verhaal. Dit zullen ongeveer 20 eenheden geweest zijn. Vandaag voel ik me belabberd, last van mijn maag, zweetaanvallen, paniek, licht gevoel en een hartslag van God mag het weten. Wel ben ik van plan écht niet meer te drinken. Ik heb altijd refusal in huis gehad en die wil ik weer gaan gebruiken. Ik hoop door mijn verhaal hier te schrijven dat ik elke keer terug kan kijken en het vol kan houden met jullie steun. Ik hoop ontzettend op herkenning/ ook wat betreft de enorme hoeveelheden. Ik raak er achteraf van in paniek. Als ik op verschillende sites kijk die zeggen wat teveel is, dan zit ik daar op een avond al zwaar overheen. We hebben het afgelopen jaar flink wat voor onze kiezen gehad op prive gebied, ik denk dat het hierdoor toch weer een beetje ingeslopen is. Lieve Groet, Wen
  7. blue2017

    Voorstellen/vraag

    @Lieke7777 you go girl! Niets is onmogelijk. Zolang we het positieve maar altijd blijven zien.
  8. blue2017

    Voorstellen/vraag

    @lady jane dankjewel, en voelde inderdaad de behoefte om ook iets positiefs te delen. Merk dat mensen ( ook ik) sneller geneigd zijn om alleen het negatieve te delen. Maar sommige verhalen lopen godzijdank wel heel goed af. Met mijn kindje gaat het super, ze is uiteindelijk 3 weken bij opa en oma gebleven. En dat vond ze vreselijk, want ze wilde graag naar mams. Brak mijn hart natuurlijk in 300 stukjes. Maar het was echt even tijd voor mij. Heb zo ontzettend lang alle marionetten zelf moeten hooghouden. Ben ook maar een week opgenomen geweest, het was echt alleen een detox. Maar deze keer zeer efficiënt gezien de knop om was. Gek genoeg voel je dat echt, dat valt ook niet uit te leggen.
  9. blue2017

    Voorstellen/vraag

    @Lieke7777 in mijn geval moest ik echt heel goed op mijn "bek" gaan. Dat hoor je vaker, wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander en visa versa. Ik gun oprecht iedereen hier, en hierbuiten die met verslaving dealen een ontzettend gelukkig, mooi leven zonder troep. Maar weet als geen ander hoe moeilijk dit kan zijn.
  10. blue2017

    Voorstellen/vraag

    Lieve allemaal, we zijn nu alweer 3 jaar verder! En was vandaag ontzettend benieuwd naar "hier". Ik ben in 2017, zie ik nu na heel wat paniekaanvallen de drempel over gestapt om een account aan te maken en mijn minimale verhaal te doen. Ik zie nu dat ik verder nooit meer gereageerd heb. Na November 2017 is het een aantal maanden echt bergafwaarts gegaan, merkte zelf dat ik niet meer goed voor mijn kindje kon zorgen en heb haar naar opa en oma gebracht. Ik heb in deze korte tijd ontzettend veel gedronken, en nauwelijks gegeten. Ik heb toen mijn "rock Bottom" moment bereikt. Godzijdank luisterde mijn hulpverlener uiteindelijk wel naar mijn hulpkreet, en ben in Mei opgenomen. Hierna heb ik nooit meer gedronken. Ik ga inmiddels dus al bijna 3 jaar nuchter door het leven. En jeetje, wat is het leven zonder alcohol een miljoen keer beter. Hier mijn berichten teruglezen was best confronterend, misschien dat ik daarom nooit meer terug gekeken heb op deze pagina. Maar ik ben blij om jullie te laten weten dat het goed gaat! En dat waar een wil, ook een weg is. ♥️
  11. blue2017

    Voorstellen/vraag

    Op dit moment heb ik pas twee eenheden op. Het liefst zou ik gewoon in een keer stoppen, maar ben enorm bang voor een insult etc. Dat is hetgeen wat mij tegen houdt.
  12. blue2017

    Voorstellen/vraag

    Ik ben mij altijd al bewust geweest van mijn drankprobleem, zo ben ik na een jaar drinken al de hulpverlening ingestapt. Maar het echt laten, dat vind ik zo moeilijk, want het is aan het einde van de dag de meest makkelijke manier om met je problemen om te gaan. Andere kant van de munt is natuurlijk dat het ook de meest moeilijke manier is. Ik ga maandag bellen en dan enigzins voor zover ik kan op mijn strepen staan. Als dit niet werkt ga ik voor cold turkey, en dan hopen dat alles goed gaat.
  13. blue2017

    Voorstellen/vraag

    Dankjewel, ik zal jullie op de hoogte houden.
  14. blue2017

    Voorstellen/vraag

    Mijn huisarts is opzich een hele fijne man, ik schrik eerlijk gezegd wel enorm van sommige reacties. Aangezien ik wel weet dat het niet weinig is wat ik drink, ik had alleen niet verwacht dat het voor mensen schrikbarend veel zou zijn.
  15. blue2017

    Voorstellen/vraag

    @NickyLJ80 Ontzettend fijn je reactie, dankjewel daarvoor. Mag ik misschien vragen hoe je bent gestopt met drinken? Doormiddel van een opname? Of zelf thuis? Of ondersteuning van meducatie?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...