Spring naar bijdragen

Cathy

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    36
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

649 profielweergaven

Cathy's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Cathy

    Voorstellen Cathy

    Dat doet toch niets af van je compliment?
  2. Cathy

    Voorstellen Cathy

    De oudste heeft maar een paar weken bij familie gewoond. Hij koos er zelf voor weer terug te komen, hij is daar ook oud en zelfstandig genoeg voor. De jongste woont nog steeds bij familie. We zijn in gesprek om te kijken of hij weer hier komt of dat hij bij zijn vader gaat wonen. Die woont in een andere provincie dus dat houdt in dat hij naar andere school moet en zijn vrienden hier moet missen. En als je nu achteraf kijkt is mijn alcoholverslaving niet de oorzaak van deze keuze, maar heeft wel iets in gang gezet wat er al aan zat te komen. Dus het is dubbel en schuldgevoel ligt op de loer.
  3. Cathy

    Voorstellen Cathy

    Goedemorgen Allemaal! Ik heb al een tijd het forum niet meer bezocht. Het gaat goed met me. Ruime 3 mnd alcohol vrij. De hele moeilijke periodes die ik tegenkwam van trek zijn naar de achtergrond. Godzijdank. De AA is een steun, en ik zit nog vol in mijn persoonlijk programma van verslaving-af. Ik merk dat ik meer bezig ben met het weer opbouwen van alles om me heen. Er komt steeds meer begrip vanuit mezelf voor mezelf en de ziekte verslaving. Ik begin in te zien hoe dit in je brein zit, en hoe verslaving zich paden baant tussen de hersenhelften en die komen te vervallen en er moeten nieuwe voor komen. Daar gaat veel energie in zitten. Omdat ik moe bleef ben ik op eigen houtje mijn medicatie gaan verlagen. Ook omdat ik wil zien of het uberhaupt gevolgen heeft tegen de craving die ik wel weer of niet ga ervaren door het aanpassen van de dosering. So far so good. Enne.....iedereen fijne paasdagen
  4. Wat goed van jou dat je zo de gedachte hebt. Die lijkt me erg sterk. Ik leef veel meer met dat ik weet wat ik moet doen, dat is nuchter zijn en blijven. En dat de goede dingen die ik nu weer ervaar het gevolg zijn van leven zonder alcohol. Afgelopen bijeenkomst bij de AA was er een deelnemer die net ontslagen was uit ontwenningscentrum en bij ons zat met een beste slok op. Nou mag dat al helemaal niet omdat je 24 uur nuchter moet zijn maar goed, ze was er dus wel en eigenlijk was het triest om te zien wat voor een mentaal wrak zij ook was op dat moment door drank. Ze stonk een uur in de wind en viel in slaap tijdens de bijeenkomst en toch antwoorden op vragen of ze gedronken had, dat dat niet het geval was...... Ik vond het confronterend, want dit is precies wat ik ook deed als ik dronk....
  5. Cathy

    Voorstellen Cathy

    Voldane week achter de rug. Mijn zoon heeft het fijn gehad thuis. Komende week wordt weer druk en spannend. Aardig wat afspraken allemaal omtrent het thema alcohol en de gevolgen.... Vandaag best wel wat trek in alcohol gehad, geen craving, dat komt door de medicatie. Maar je voelt het wel in je lichaam.
  6. Cathy

    benhetzozat

    Welkom op dit forum! Super goed dat je het hier bespreekt wat je bezighoudt omtrent je alcohol gebruik. Minderen of af en toe is voor mij geen optie gebleven. Want ik ben gewoon verslaafd aan alcohol dus vroeg of laat worden die paar glazen weer een paar flessen per dag. Dus ik drink niets. Nou ben ik nog niet zo lang alcohol vrij, maar het is een goed begin. Ik kan je alleen maar bewonderen om het feit dat je nadenkt over wat je doet en of je dat wilt.
  7. Cathy

    Voorstellen Cathy

    Ik zei het eigenlijk al direct al tegen de medewerker die mij afbelde. Zij stelde ook direct voor dat ik door het bedrijfsburo gebeld zou worden ivm trek van de afgelopen dagen. Maar ik zei dat dat nou ook weer niet hoefde. Wat moet ik dan tegen hun zeggen?? Dus ik heb geleerd dat het helpt om bezig te blijven met nuttige zaken. Morgen is de dag vol gepland, ik moet dan weer naar de verslavingszorg en krijg ik mijn behandelplan gepresenteerd.
  8. Cathy

    Voorstellen Cathy

    Dank je wel Bob, ja, ik heb er eens over nagedacht waarom ik me zo naar voelde, of beter teleurgesteld dat de praatgroep niet doorging. Ik denk dat daar een gevoel van 'in de steek gelaten' aan hangt. In de steek gelaten omdat ik ze nodig heb, de verslavingszorg bedoel ik. Ik ben daarna mijn auto gaan uitmesten en schoonmaken, ik ben nu lekker aan het koken en vanavond ga ik naar een verjaardag en gaat mijn jongste zoon ook mee. Mijn vriendin waar ik naar toe ga weet dat ik alcoholist ben, dus ik kan daar niet in de fout gaan. Want dit van vanmiddag zou een klassiek terugval moment kunnen zijn geweest.
  9. Cathy

    Voorstellen Cathy

    Ik ga zo sporten, dat lijkt me een goede afleiding. En we hebben ook net mooi bericht gekregen, mijn oudste zoon is aangenomen voor zijn vervolgopleiding
  10. Cathy

    Voorstellen Cathy

    Ik baal als een stekker.... Ik zou straks naar mn praatgroep en nu word ik gebeld door de verslavingszorg dat ivm ziekte wordt afgemeld. Afgelopen dagen heb ik best wel momenten gehad dat ik aan alchol dacht. En eigenlijk heb ik toegeleefd naar deze bijeenkomst. Om mn ei kwijt te kunnen en weer motivatie op te doen voor komende dagen. Dit is echt een tegenvaller.....
  11. Cathy

    Voorstellen Cathy

    Werken is op dit moment echt mijn houvast en weekindeling.
  12. Cathy

    Voorstellen Cathy

    Minderen werkt voor mij niet. Ik ben nu twee jaar echt actief bezig om droog te staan. En dat gaat een tijdje goed en dan verviel ik tot nu toe. Nou ja, 5 wkn geleden. Nu wordt alles heel anders aangepakt, ik denk dat ik er nu pas klaar voor was om dit te doen met alles in mij. Om er echt achter te staan. Mijn strategie is iedere dag nuchter . Als ik dat niet doe raak ik alles kwijt wat me lief is.
  13. Cathy

    Voorstellen Cathy

    Hey! Ja, en nog steeds op het alcoholvrije pad. Het bevalt goed het werken op zaterdag. Dwz om op die manier minder last van het idee te hebben dat je moet drinken omdat het weekend is. Zondag lekker rustig aan gedaan en vandaag weer gewerkt. Hoe gaat het met jou? Wat is jouw doel, zonder alcohol of minder alcohol dan voorheen?
  14. Tijdens mijn eerste groepsbijeenkomst stelde de leider mij de vraag:'wat is de maximale duur dat je ooit nuchter bent gebleven?'. Dat weet ik heel goed, dat is 8 weken. Dat houdt voor mij in dat dat op 14 maart 2017 het geval is. Hij vroeg me ook of ik tegen die grens opzie. En ja, dat doe ik ergens ook. Dat zit tussen mn oren, dat weet ik. Maar toch. Ergens zou ik het moeten vieren, want sinds mijn zwangerschappen resp 16 en 13 jr geleden ben ik nooit langer dan 8 weken zonder alcohol in mijn bloed geweest. Hoe zijn jullie hiermee om gegaan? Lieve groet, Cathy.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...