Spring naar bijdragen

peterroland1967

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

518 profielweergaven

peterroland1967's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Beste allemaal, Ik ben zondag gestopt met roken na het lezen van het boek 'De Opluchting' van Jan Geurtz. Het valt niet mee! Hoewel ik erg blij ben om niet te roken, ben ik totaal mezelf niet. Het is echt zwaar en wat zal ik blij zijn als ik deze verslaving achter me heb gelaten. groet en sterkte aan allen, Peter
  2. Ik woon in Rwanda en zoek een maatje waarmee ik af en toe kan sparren als ik het moeilijk heb met niet-drinken. Ik heb me aangemeld voor een traject bij alcoholdebaas en heb inmiddels een hulpverlener toegewezen gekregen. Waarschijnlijk start ik binnen enkele dagen.
  3. Heel veel dank, we zullen elkaar tegen gaan komen in de aankomende periode.
  4. Vandaag aangemeld en maar meteen reageren want de redenen om aan te melden hebben alles te maken met negatieve ervaringen. laat opstaan met een vergiftigd lichaam, enorm schuldgevoel en schaamte capaciteiten hebben, erover praten, maar te angstig en onzeker zijn om echt aan de slag te gaan gebrek aan energie en levenslust gebrek aan zingeving slechte conditie psychische problemen seksuele escapades in dronken toestand, partner bedriegen en moeite met intimiteit. Volgende dag: spijt, schuld en schaamte. Maar vooral een enorm gebrek aan zelfvertrouwen en zelfwaardering, dat nekt en dat sloopt op den duur.
  5. Vanaf vandaag ook actief op dit forum. Ik worstel al jaren op en af met alcohol. Ik voel me over het algemeen veel beter als ik niet drink, maar toch kan ik de wijn vaak niet laten staan. In het verleden heb ik een opname gehad bij een privé-kliniek maar het Minnesotamodel dat daarin een cruciale rol speelde (bezoek van AA groepen) paste niet bij mij, ik werd er erg somber van. Tot op heden heb ik gedacht dat het ooit moet ukken om zelfstandig de knop om te draaien, maar dat blijkt veel moeilijker dan ik dacht. Daarom heb ik me hier aangemeld om een steun in de rug te hebben. Ik weet nog niet wat de uitkomst zal zijn, ga ik helemaal stoppen met drinken of ga ik minderen? Hoe dan ook de eerste stap is gezet, ik laat mezelf niet los.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...