Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Brigit64

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Brigit64

 • Rang
  Nieuw hier

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1103 profielweergaven
 1. Chocolade is bij mij hèt verslavingsvoedsel. Het is ongelofelijk hoeveel ik ervan kan eten. Helaas word ik er nooit misselijk van. Ook het volle gevoel komt pas erg laat of bijna niet.Maar ook caramels en slagroom. Echt waardeloos. De verleiding is overal en eten moet je blijven doen. Ik zou het liefste afkicken van suiker. Maar hoe?
 2. Leuk die tip van mij om een eetdagboek bij te houden. Ik ben er mee bezig, maar heb er zelf heel veel moeite mee om het te blijven doen. Het is heel confronterend om ieder dingetje wat je eet op te schrijven. Gisteren na 12.00u niks meer opgeschreven. Dus vandaag maar weer aan het schrijven. Maar als je zo onnadenkend eet weet je dus niet meer precies op welk tijdstip je die hand met tumtumsnoepjes naar binnen hebt gewerkt. Dus maar ff gegokt hoeveel en op welk tijdstip. Ik heb ooit een eetplan gemaakt. Dat is wel handig als leidraad om je eetpatroon te veranderen. Je kunt het zelf bedenken a.d.h.v. wat je hoort te eten per dag aan groenten fruit vlees melkproducten e.d. De structuur: Ontbijt/tussendoortje/Lunch/tussendoortje/Avondeten/Tussendoortje. Je schrijft ook in je plan wanneer er een uitzondering is zoals een verjaardag. Dat je dan wel een stuk taart mag, maar dat je dan van de chips of hapjes afblijft o.i.d. Maar ook bijvoorbeeld dat je in het weekend wel een bakje chips mag. Je kunt het plan eerst maken op basis van wat je nu eet. Als je namelijk zwaar bent heb je 's morgens niet genoeg aan 1 boterham en ga je na het ontbijt al de mist in doordat je honger hebt. Als het lukt om af te vallen doordat je regelmatig gaat eten en ook af en toe wat lekkers mag, dan kun je daarna de hoeveelheden aan gaan passen. Overigens kun je online bij voedingscentrum.nl een eetdagboek bij houden, maar ik vind het fijner in een schriftje dan kan ik er makkelijk iets bijschrijven zoals hoe ik me voelde of wat er gebeurd is waardoor ik ga eten. Ik hoop dat je er wat aan hebt.
 3. Verdiep je eens in de verschillende eetstoornissen en kijk of je iets herkent. Erkenning en herkenning doet al heel veel
 4. Mijn ervaring is dat een dieet niet helpt. De problemen aanpakken is beter. Maak kleine doelen en denk niet in kilo's, maar in kleine momentjes die goed zijn gegaan. Geef jezelf een compliment als je bijvoorbeeld 1 koekje bij de koffie hebt genomen ipv 3. Houd een eetdagboek bij en zet in je eetdagboek een uitroepteken bij de goed gelukte momenten.
 5. Brigit64

  ff voorstellen

  Hoi allemaal, Ik ben Brigit 50 jaar. Ik heb een BED eetstoornis oftewel Binge eating disorder. Mijn stoornis is bij het begin van de pubertijd ontstaan. Helaas wist ik toendertijd niet van het bestaan van eetstoornissen, dan had ik misschien wel eerder hulp gezocht. Een aantal jaren geleden heb ik hulp gezocht en via een vrijgevestigde psychologe bij Amarum, centrum voor eetstoornissen( Zutphen) terecht gekomen. Na het volgen van de eendaagse therapiegroep( 20 weken), tweedaagse therapiegroep( 26 weken), assertiviteitstraining ( 10 weken) en de afvalgroep( 26 weken) had ik mijn eetstoornis onder controle en was veel afgevallen. Helaas een half jaar later, (nu 3 jaar geleden) begon de terugval ( door stress) die tot nu toe voortduurt. Die stress ben ik kwijt, maar de eetbuiten( veel zoetigheid) niet en ben nu zwaarder dan voor mijn start in de groep. Opnieuw heb ik hulp gezocht en sta op de wachtlijst voor ambulante hulp. Om mijn vechtlust die ik nu heb, niet weg te laten zakken tijdens de wachttijd ben ik gaan zoeken naar een manier om me scherp te houden. Ik hoop dat dit forum mij hierbij gaat helpen. Ik heb al een paar berichtjes gelezen en herken natuurlijk veel van de dynamiek van een eetstoornis. Ik ben met veel tegenzin begonnen aan het invullen van een eetdagboek. Maar ik weet dat het kan helpen om goed inzicht te krijgen waar het fout gaat. Dit was mijn voorstelrondje. Ik hoop op goede contacten. groetjes Brigit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...