Spring naar bijdragen

Snoek

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    30
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door Snoek geplaatst

  1. Snoek

    NU dan echt?

    Dribbel, niemand is perfect en ik verwacht ook niet dat iedereen op dit forum altijd droog blijft staan. Blijf vooral schrijven! Ben je trouwens bekend met mindfulness? Of met de boeken van Covey (7 eigenschappen van effectief leiderschap) of Viktor Frankl? Volgens mij zijn dat zaken die jou zouden kunnen helpen. Er gebeurt zoveel om je heen en je worstelt zo erg dat je wel wat innerlijke rust kunt gebruiken. Eerst alles mentaal even op orde krijgen, prioriteiten stellen, dingen accepteren die je niet kunt veranderen, vrede hebben met jezelf. Van daaruit is het veel makkelijker om aan jezelf te werken. Heb je jezelf helemaal onder controle dan is het weer makkelijker om goed in harmonie te komen met je omgeving. Die zaken lopen altijd door elkaar heen natuurlijk, maar het kan zeker nuttig zijn! Succes en zet hem op!
  2. Snoek

    20 Jaar

    Dag Aap, Welkom op het forum en goed dat je de stap hebt genomen. Ik ben zelf ook student geweest en daar wordt inderdaad heel veel gedronken. In mijn studententijd dronk ik veeeeel meer dan in mijn werkende leven, maar ja iedereen doet dat, dus wie heeft een probleem. Ik ben er nu wel achter dat je naar jezelf moet kijken. Ik ervaar problemen in allerlei aspecten van mijn leven die terug zijn te leiden naar drank. Feit dat andere mensen misschien meer drinken en daar niet aan werken, zou geen vergelijkingsmateriaal voor jou moeten zijn. Feit dat je van jezelf weet dat je teveel drinkt, dat je moeilijk kan stoppen en dat je met drank op rijdt zou meer dan genoeg moeten zijn om te beseffen dat je er iets aan moet doen. En dat besef heb je ook wel, want je hebt inmiddels al de stap gezet naar dit forum. En dat is knap, dat getuigt van zelfinzicht en als je hier serieus mee aan de slag gaat heb je daar de rest van je leven profijt van. Feestjes laten lopen, omdat je bang bent dat je met alcohol op gaat rijden is natuurlijk een schijnoplossing. Het probleem blijft natuurlijk bestaan. Daarbij mis je sociale contacten en dat kan zorgen voor een neerwaartse spiraal. Ik denk dan ook dat je echt hulp moet zoeken, nu het nog niet echt uit de klauwen is gelopen. Maak gewoon een afspraak met de huisarts. Die zijn er ook juist voor dit soort problemen en die kijken echt niet raar op. Ik heb een hele positieve ervaring met de huisarts. Het is juist knap dat je nu al en probleem onderkend en dat je zelf het initiatief neemt om er wat aan te doen. En als je niet denkt dat je bij deze huisarts goed je verhaal kwijt kan, dan neem je gewoon een andere. Ik weet niet of je naar een andere stad bent verhuisd sinds je op jezelf bent gaan wonen, maar dan kan je juist heel makkelijk een andere huisarts zoeken en gewoon gelijk met de deur in huis vallen. Denk ook zeker niet dat de huisarts denkt: daar heb je weer zo'n studentje. Die huisartsen hebben zelf ook gestudeerd en die weten heel goed wat het met een mens kan doen. Ik denk dat als je naar je huisarts gaat, het programma van Alcohol de Baas volgt, of gewoon met een psycholoog gaat praten je een heel eind zal komen. Je bent jong, net op jezelf en je bent nog zoekende hoe je dat allemaal moet inrichten. Het is niet gek dat je daarvoor om hulpt vraagt van mensen die er verstand van hebben. Ik zit te denken, misschien zit je qua verzekering nog bij anderen in het pakket??? Dan zijn er wat meer stappen nodig. Je kan het zelf gaan betalen, of je kan die mensen er bij betrekken. Je hebt in ieder geval de eerste stap gezet en je doet jezelf een groot plezier om hier serieus mee aan de slag te gaan.
  3. Snoek

    Even voorstellen

    Oe, vandaag heb ik het wel moeilijk. Sta nu een maand droog en dan speelt er in je hoofd dat je dat best kan vieren. Ben er nu wel uit dat ik dat niet ga doen, maar het blijft maar knagen. Komt ook doordat ik moeite heb met een bepaalde vriendegroep waar het drinken heel erg op de voorgrond staat. Die sturen elkaar dus elk moment foto's van biertjes enzo. Moet zeggen dat ik het vaak erg kinderachtig vind, maar goed. Door studie waren deze contacten een beetje verwaterd. Gek genoeg weet ik nog van jaren geleden dat dit ook deel van de reden was. Maar toch, vriendschappen zijn belangrijk. Toch ontloop ik deze groep een beetje, waardoor de conatcten ook niet echt diepgaand zijn. Nu zijn zij aan het drinken en ik ben er soort van tussenuit gepiept omdat ik geen zin had om te verantwoorden. Binnenkort komen er weekenden en feesten aan en heb geen idee hoe ik het in deze groep moet brengen. In andere groepen (vanuit studententijd) en familie is het allemaal geen probleem en kijken mensen niet op of om meer dat je een colaatje neemt. Maar ik vind het maar lastig, ook doordat ik mij een beetje buitengesloten voel zo. Gekke is dat er eigenlijk geen goed of fout is. Ik vind het vervelend dat ik nu alleen thuis zit, maar ik had het ook niet leuk gevonden om daar als enige niet te drinken of me moeten verantwoorden. Speelt dan door mijn hoofd dat ik bier wil hebben. Dat ik morgen weer met een frisse lei begin. Tweede gedachte is dat ik dan een flnke zak chips ga halen, maar ook dat wil ik eigenlijk niet meer. Dus ik heb besloten om het nu gewoon niet te doen. Leuk is wel dat ik vandaag de opmerking kreeg dat ik er zo fris uitzag. Mensen konden letterlijk zien dat ik gisteren niet gedronken had. Opzich wel leuk natuurlijk, maar dat geeft ook wel aan dat ik er anders wel redelijk verrot uitzag... Nog meer redenen om voorgoed te minderen of te stoppen. Verder heb ik naast een gebrek aan gematigheid nog een probleem. Ik vind het lastig om van idee over te gaan tot actie. In theorie weet ik precies hoe ik mijn leven helemaal op de rails moet krijgen. Wat ik allemaal moet doen. Maar op de een of andere manier blijf ik hier al jaren in hangen. Ik heb zelf psychologie gestudeerd en sinds die tijd lees ik ook fanatiek zelfhulp boeken. Ik vind dat werkelijk waar fascinerend. Maar het is wat anders om over te gaan tot actie. Om daadwerklijk je leven zo in te richten dat het je eigen leven is. Ik merk wel dat er langzame groei zit, dat je langzaam tot de kern komt van waar het volgens mij om draait. En dat is natuurlijk heel waardevol. Zou fijn zijn als ik het een keertje om zou zetten in gedrag. Maar goed. Door dit schrijven ben ik weer even wat rustiger en weet ik nu zeker dat ik mij vanavond zal controleren. Vandaag even doorbijten en dan morgen wel zien hoe de vlag er bij hangt.
  4. Snoek

    Nieuw hier

    Ha kruidenthee67, Wat ik ook nog las was dat jouw partner zich het moeilijk voor kon stellen dat je een probleem had. Hij kan er immers goed mee omgaan. Ik heb zelf geen partner, maar herken van mijn ex en ook van mensen dicht om mij heen een beetje hetzelfde. Het is moeilijk om duidelijk te maken. Maar mensen verschillen nu eenmaal. Ik heb soms (en wellicht vertekend beeld) het idee dat ik evenveel of minder dronk dan mensen die ik ken, en zij hebben zogezegd geen problemen. Ik ben er nu wel achter dat het iets persoonlijks is. Het gaat om je eigen grenzen en het hebben van controle. En het gaat ook om de verantwoordelijkheid om je eigen grenzen te bewaken. Hulp van je partner is dan fijn, dat kan ik me voorstellen, maar jij neemt controle! Ik ben nu bijna een maand bezig en herken dat euforische gevoel Goed dat jij mij alvast waarschuwt dat dat af gaat zwakken. Zo blijf ik scherp!
  5. Snoek

    Even voorstellen

    Hallo iedereen, Even een update. Nu bijna een maand droog en het gaat eigenlijk steeds makkelijker. Als ik alleen ben heb ik minder tot geen behoefte aan drank. De positieve punten wegen zwaarder dan de negatieve punten. Ondertussen ook bijna drie weken geen oxazepam meer. Ik merk ook daar positieve effecten. Het maakte mij ook zo moe. Niet drinken zorgt echt dat je frisser bent en ook dat je sterker in je schoenen staat. Toch zijn er nog aantal punten waar ik tegen aan loop. 1. Ik mijd toch bepaalde sociale situaties met mijn sportteam. Ik ben nu geblesseerd, maar daar wordt echt flink doorgedronken. Nu ben ik twee keer niet geweest, omdat ik de confrontatie niet aanwilde gaan. Hoop dat dat in de toekomst beter gaat en ik de kracht vind om dat ook goed aan te pakken. Andere situaties geven mij op zich wel vertrouwen, maar toch, het blijft moeilijk. Er komen in dat kader ook een paar uitjes aan waar ik erg tegenop kijk. 2. Ik baal er van dat ik mij laat gaan in eten. Vooral in chips. Graag zou ik ook daar de controle pakken, maar ik verschuil mij nu achter alles op zijn tijd. Het is natuurlijk anders dan drank, maar ik herken ook aantal dingen. Het "morgen stop ik" en het gevoel van falen als je je weer laat gaan. Gematigdheid is erg lastig. Komende maand heb ik de ambitie om alles helemaal goed aan te pakken. Zeker nu de zomer er aan komt. Heb ook het idee dat ik wel een redelijk vertekend beeld heb van mijzelf, want het werkt in op mijn zelfbeeld. Ik weeg ongeveer 90kg en ik zou optimaal 80kg wegen. Daar wil ik dan ook graag naar toe. Heb nog het idee dat ik niet helemaal mijzelf ben. 3. Nog steeds geen antwoord op de vraag of ik helemaal wil stoppen met drinken of gecontroleerd wil leren drinken. Ik denk dat de beantwoording ook deels afhangt van het vertrouwen dat ik in mijzelf heb om dat vol te houden. Als ik bovenstaande punten nog overwin voel ik wellicht meer kracht om helemaal nee te zeggen tegen drank. Het is een proces zullen we dan maar zeggen. Dit waren beetje de negatieve punten. Maar al met al denk ik dat stoppen met drinken misschien wel de beste beslissing ooit is geweest. Het is een eerste belangrijke stap naar het hebben van controle over mijn eigen leven en de ambitie om er iets moois van te maken. Nu voeding en sporten onder controle brengen en wat gerichter werken en het begint ergens op te lijken. Gr. Snoek
  6. Snoek

    Nieuw hier

    Welkom kruidenthee67, Ik herken het drinken omdat je niet lekker in je vel zit. Ik herken het vroeg beginnen. En ook de vraag of je helemaal wilt stoppen of gecontroleerd wilt leren drinken. Ik worstel daar zelf ook erg mee. Kan me ergens niet voorstellen dat mijn leven helemaal zonder zal zijn. Maar zo ver probeer ik niet vooruit te kijken. Succes en nogmaals welkom!
  7. Snoek

    NU dan echt?

    Ha Dribbeltje! Heel veel succes vanavond en ook met het oppakken van het niet drinken. Wandelen is heerlijk met dit weer, is zeker aan te raden. Verder moet je niet vergeten dat je echt actie onderneemt, je komt voor jezelf op en neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Natuurlijk is het moeilijk, anders zaten we hier niet met zijn allen over te praten. Maar feit dat je je toch ook meldt op dit forum zegt ook heel veel. Helemaal niet drinken is natuurlijk verreweg het beste, laat daar geen misverstand over zijn, maar helemaal terug bij af is het natuurlijk niet. Elk wijntje dat je niet hebt gedronken in de afgelopen maanden telt ook. En je leert ook van de afgelopen maanden en die kennis helpt je in de komende tijd om de beste beslissingen te nemen. Houd ons op de hoogte! Gr. Snoek
  8. Snoek

    NU dan echt?

    Dag Dribbeltje, Ik hoop dat het goed gaat! Misschien wel leuk om te weten, maar mijn eerste ervaring op dit forum was het lezen van jouw draadje. Die was erg lang en heb het een paar weken geleden helemaal doorgelezen en toen heb ik mijzelf ook aangemeld op het forum, omdat ik zag hoe goed de mensen meeleven en dat je je eigen draadje ook kan gebruiken om gewoon te spuien hoe het gaat. Dus zonder dat je het weet heb jij mij al een dienst bewezen (ik sta nu 3 weken droog). Ik heb dan ook een zwak voor je - en ik hoop dan ook dat je goed weet door te zetten. Zonder dat je het wellicht doorhebt, maak je wel grote stappen en dat moet je niet vergeten.
  9. Snoek

    Eindelijk

    Welkom Erik67! Vanaf hier alleen maar vooruit!. Ik vond mijzelf ook geen probleemdrinker, ook niet echt verslaafd, als ik keek of vergeleek met anderen. Als ik echter naar mijzelf keek en naar mijn eigen grenzen dan was ik dat zeker wel. Die afhankelijkheid is wat het een probleem maakt. Ook ik probeer tegelijk gezond te eten en meer te sporten. Ik ben nu drie weken bezig en merk toch wel dat het lastig is. Ik zou graag meer gematigd willen zijn, maar dat ben ik nog niet. Daardoor snoep ik nu nog wel te veel, maar drinken doe ik nu niet en ook ik zie de voordelen. Alles op zijn tijd en als dat makkelijker gaat dan volgt het goed eten vanzelf! Veel succes en houd ons op de hoogte!
  10. Snoek

    Even voorstellen

    Goed idee Lady Jane! Ik heb een lijstje gemaakt met positieve punten en die houd ik nu bij me. Strekking van het verhaal: Het is mijn leven en ik bepaal het speelveld en de regels en daardoor ervaar ik tal van voorbeelden. @MijnGerrit Ik herken die mateloosheid heel erg. Ik heb het dus met drank, maar ook met chips, met televisiekijken (series vooral) en met tal van andere onproductieve zaken. Wat zou het fijn zijn om die energie om te zetten in werk en in sporten (maar dan ook niet té natuurlijk ) Over het wel of niet drinken: voorlopig blijf ik even bij het niet drinken (hoop ik), maar ik merk wel dat ik door die discussie in mijn hoofd ook afdrijf van die 3 maanden... En dat is een doelstelling die ik vol overtuiging heb gezet, dus NU hoop ik ook dat ik het volhoud, maar ik weet niet of ik het kan beloven. Ik blijf hier in ieder geval over de ontwikkelingen schrijven. Misschien is het vooral belangrijk dat je op de juiste wijze en om de juiste redenen drinkt. En dus niet alleen thuis om in een roes te komen. Want dat was wel vaak het geval en het werd een gewoonte en daar wil ik van af. Misschien blijkt dat het niet werkt en dat stoppen de enige optie is. Maar het kan ook zomaar nog zijn dat deze maanden zo goed bevallen dat ik helemaal nooit meer drink. Ik kan het op dit moment nog niet zeggen. @blondje Ja herkenbaar is dat met sporten. Is ook beetje kip of het ei natuurlijk. Door sporten voel je jezelf goed. Maar het gaan sporten is vaak zooooo moeilijk nog. Hoop dat ik dat snel kan veranderen.
  11. Snoek

    Even voorstellen

    Dag Mirtsja, Klinkt allemaal ontzettend heftig zeg. Bijna zo heftig dat het moeilijk is om gepast te reageren... Zoveel ellende, maar je aanmelding bij Tactus en je komst op dit forum geeft wel aan dat je de controle pakt in je leven en dat is erg knap. Blijf vooral schrijven hier en laat ons weten hoe het gaat. Succes!
  12. Snoek

    Even voorstellen

    Dag iedereen, Wel een lastig weekend gehad. Niet gedronken, maar ik had wel veel zin. Ik ben er nog niet over uit of ik helemaal niet wil drinken of dat ik wil leren om normaal te drinken (wat dat dan ook is). Op dat soort momenten lijkt mijn initiele belofte aan mijzelf om de komende drie maanden niet te drinken opeens geen rol meer te spelen. Erg opmerkelijk is dat en ook een teken van afhankelijkheid natuurlijk. Maar ja er wordt zo erg om mij heen gedronken dat je je afvraagt of je jezelf niet voor de gek houdt door niet te drinken. En dan vergeet je ook voor het gemak alle ellende die het heeft opgeleverd. Blijft een spanning tussen wat ik op de korte en op de lange termijn wil. Aankomend weekend wordt lastig. Dan heb ik een etentje met vrienden op vrijdag en een feestje op zaterdag. Kijk er nu al een beetje tegenop. Want ondanks dat ik ook lol heb gehad zonder alcohol is het wel even schakelen, de avonden zijn echt anders. Verder heb ik altijd een beetje de neiging om te veel te eisen van mijzelf. En stoppen met drinken, en meer sporten, en afvallen, en resultaten boeken op werk, en leuke dingen doen en ga zo maar door. Vaak bleef het bij goede ideeën en nu ben ik wel meer aan het doen dan aan het denken, maar toch het gaat allemaal niet eenvoudig. En ik weet dat alles makkelijker te bereiken is door niet te drinken. Daarbij vergeet je ook snel alle positieve effecten van niet drinken. Ik gebruik dit draadje om dat een beetje te spuien en mij ook bewust te zijn van de voordelen van niet drinken. Op dit moment ben ik 1,6kg afgevallen in twee weken, gebruik al twee weken geen oxazepam, voel me op veel momenten een stuk frisser en fitter. Ik kan echt genieten van de geur die er in de morgen hangt, van de helderheid in mijn hoofd. Werken gaat makkelijker en ik ben scherper. Niet stoppen zorgt er voor dat ik mij op andere vlakken ontwikkel op momenten dat ik anders aan het bier zat. Dit in het kort. Ik weet nog niet wat het wordt. Nooit meer drinken of een keer proberen om normaal te leren drinken (of dat misschien wel voor altijd proberen), maar wat er ook gebeurt ik hoop dat ik dit forum kan gebruiken om bewust te zijn van mijn gedrag en ook te blijven spuien over hoe ik mij voel en hoe het gaat.
  13. Snoek

    KiloKiller

    Dag Yvonne, Ik weeg op het moment 88,6. Kleine vooruitgang dus, maar ik ben er blij mee! Ik heb me dit weekend flink uitgeleefd op chips... Altijd beter dan alcohol lijkt mij zo, maar helemaal goed is het ook niet.
  14. Snoek

    zaterdag 22 maart

    Goedemorgen iedereen! Al een tijdje wakker, maar zit nu even moed te verzamelen voor de fitness. Blijft apart dat ik daar telkens weer met goede voornemens een abonement afsluit (iets met morgen wordt alles beter)..., maar goed zit er nu toch een jaar aanvast dus kan er maar beter het beste van maken!
  15. Snoek

    KiloKiller

    Thx Yvonne! Mijn gewicht is dit weekend 88,6!
  16. Snoek

    Even voorstellen

    Dag Erik, Bedankt voor je uitgebreide reactie! Het is fijn als je problemen (h)erkend worden. Ook je tips met sporten neem ik mee. Ik stond laatst weer bij de fitness op een cardio apparaat en dacht: "wat ben ik in hemelsnaam aan het doen"... Ik zag allemaal mensen op fiets, loopband, of crosstrainer, leken wel hamsters in een kooi. En ondertussen naar buiten kijken.. Dat is niet echt mijn ding, dus ik heb nu ook veel krachtoefeningen in mijn schema, voor mijn benen iets aangepast vanwege een aantal klachten. Bij drinken en niet fit zijn merk ik ook dat de klachten eerder komen. Alles hangt een beetje met elkaar samen lijkt wel. Heb nu dus voornemen om 3 maanden niet te drinken en echt proberen fit te worden. Zit nu op 88,5 kg en twee weken geleden op 90. Weet niet of het altijd zo snel zal blijven gaan, maar in dat tempo kan ik wel stappen maken. Denk dat ik het vooral op de krachttraining ga gooien. Lijkt me ook mooi om dat te blijven doen als ik weer een stuk fitter ben, samen met meer hardlopen en wellicht iets van een vechtsport ofzo. Moet nog even kijken. Ben nu twee weken zonder alcohol en ik wissel een beetje tussen mij goed voelen en toch ook een onbestemd gevoel van wat nu? Ik zie duidelijk de voordelen, maar heb toch ook wel het idee dat ik iets mis, zonder dat het nu daadwerkelijk de drank is. Zoals ik eerder ergens heb geschreven had ik ook oxazepam die ik dagelijks slikte voor hyperventilatie/angstaanvallen.. Ook een soort van verslaving. Die slik ik nu een week niet meer. Ik merkte al eerder dat alcohol daar ook niet bij helpte. Een kater had vaak het effect dat ik me niet lekker voelde en er toch één nam. Ik weet niet hoe het precies gaat lopen, maar lijkt dat ik nu wel zonder kan, mede doordat ik niet drink. Dus ik zet de komende weken lekker door en ik kijk 13 juni (dat is mijn 3 maanden grens) wel hoe ik er fysiek en mentaal voorsta - hopelijk nog zonder alcohol. N.a.v. deze twee weken zit ik - o.a. door sport - de komende weken ook in de avond wel vol. Ik heb me ingeschreven voor een cursus, heb dus het sporten, en spreek ook wat meer af. Ik denk dat ik wellicht zo het nuttige met het aangename kan verbinden. Gekke vind ik ook dat je na twee weken weer het idee hebt dat je alles onder controle hebt en dat je best een biertje zou kunnen nemen. Het is niet direct dat ik het wil, maar met dit weer en na een deadline denk ik daar wel aan. De problemen of de grens die ik twee weken geleden voelde lijken al weer zo lang geleden.. Zaak is nu om het vol te houden en die drie maanden in ieder geval vol te houden. Over het daten weet ik nog niet hoe ik dat ga doen. Ik kan me - op basis van de afgelopen weken - wel voorstellen dat uitgaan nog zou kunnen lukken en dan kan je iemand tegenkomen. Alleen in hetzelfde tempo cola drinken als de rest bier is toch wat lastig en dansen gaat hem ook niet worden. IK weet nog niet hoe dat gaat lopen. Heb wel gedacht over een datingsite, maar als er dan gedate gaat worden weet ik niet hoe ik dat aan ga pakken, zonder gelijk alles op tafel te gooien. Aan de ene kant heb ik wel het idee dat "de ware" ook hier begrip voor heeft en natuurlijk voor mij kiest en niet per se voor mij met drank. Maar het is wel een beetje wat je normaal gesproken op dates doet.. Ik denk dat ik eerst maar eens fit moet worden en dan kijken of het daten iets wordt.
  17. Snoek

    zondag 16 maart 2014

    * Don't Stop Me Now van Queen. Gisteren niet gedronken en vandaag voel ik me goed en van dit lied word ik extra blij! Hebben meer mensen dat? Ergens denk ik dat mensen ook blij kunnen worden van dit nummer als ze gedronken hebben, maar voor mij werkt het nu erg inspirerend. Ik voel me meer levend en het geeft energie om door te zetten!
  18. Snoek

    KiloKiller

    Ha Yvonne! Ik doe graag mee. Ik woog vanochtend 89,2 en mijn streefgewicht is 80 kg! Ik hoop dat dit een beetje helpt als stok achter de deur! Ik heb wel de neiging om een beetje te snoepen, maar dat probeer ik ook in te dammen. Verder wat meer sporten en fietsen en ik hoop dat het redelijk snel gaat! Lijkt me mooi om in de zomer op gewicht te komen,maar we zullen zien. En voor iedereen: de kg kunnen wel iets naar beneden, maar zoals ik het zie moet het allemaal wel te doen zijn! Zet hem op!
  19. Snoek

    NU dan echt?

    Ha Dribbeltje! Je hebt heel wat te stellen zeg. Maar ik denk dat je ergens ook wel beetje aardig en mild voor jezelf kan zijn. Probeer ergens ook de leuke dingen in te zien. Je bent weggeweest met een vriendin, iets leuks gedaan. Toch in de verleiding gekomen en het tot maar twee weten te beperken. Kom op! Met waar je vandaan komt, maak je volgens mij toch ook flinke sprongen. Dat het lastig is is duidelijk, maar er gaat ook veel goed en dat moet je niet vergeten. Juist als je de verlichting van alcohol niet hebt moet je ook oog houden voor de mooie dingen lijkt me. Verder ben ik het wel met andere eens dat AD wat ver gaat. Volgens mij is het logisch dat je wat down voelt. Doordat je veel alcohol drinkt, maakt je lichaam vanuit zichzelf minder dopamine aan. En het duurt even om dat weer op orde te krijgen. Je kan dat volgens mij wel verlichten me AD, maar daar moet je dan uiteindelijk ook weer van af toch? Wellicht wat meer sporten? Blijf ons in ieder geval op de hoogte houden!
  20. Snoek

    Meisje 25

    Welkom Blondje! Goed dat je al 5 weken nuchter bent! Knap hoor. Hoe ervaar je het nu? Merk je al wat verschil, gaat het makkelijk, gaat het moeilijk? Het lijkt me lastig om in een situatie te zitten met een partner, die het niet begrijpt. Maar wellicht moet je niet te hard voor hem zijn. Ik denk ook dat hij nog jong is en het is gewoon een zwaar onderwerp. Feit dat je er al zo jong mee bezig bent is een heel goed teken (ik ben zelf 32). Het helpt misschien om wat meer informatie te geven, dat is makkelijk voor mensen om te reageren. En als je ook de andere draadjes leest zieje dat er verschillen zijn, maar ook heel veel hetzelfde!
  21. Snoek

    NU dan echt?

    Goed dat je niets hebt gedronken dribbeltje! Klopt wat ze zeggen over cafeine. Laatst toevallig gelezen dat koffie een maximale vewerkingstijd heeft van 8 uur. Als je om half twaalf gaat slapen, dan is het dus slimmer om vanaf half vier geen koffie te drinken. Maar ik snap heel goed dat het als vervanging ook fijn is. Net als de stroopwafels. Stap 1 is in ieder geval niet drinken en daar ben je goed op weg. Succes bij de huisarts vandaag!
  22. Snoek

    Even voorstellen

    Dag iedereen, Even wat observaties van deze week. Het weekend komt er aan en ik heb geen plannen gemaakt. Ik denk dat ik op bezoek ga bij familie. Maar ik zal ook een paar dagen thuis zitten. Dit was dan vroeger wel een moment waarop ik bier kon inslaan. Meestal een 6pack, soms een 6pack met halve liters (want die 6 zijn het net niet) en soms een 6pack halve en een 6pack normale. Nu begint het dan een beetje te kriebelen en er zijn een aantal dingen die ik opmerk. - Het is een combinatie van trek in alcohol alsook een drang om iets te doen. Een avond alleen thuiszitten kan voor sommige mensen relaxed zijn, maar zonder bier is het maar saai vind ik. Misschien toch een teken om meer te gaan afspreken en gewoon wat om handen te hebben. - Niet een wereldschokkende observatie, maar ik weet hoe goed het voelt als je een avond zonder kan EN je weet hoe vervelend katers zijn en wat voor impact het heeft op je leven, maar dat toch de drang naar dat roesje een beetje blijft doorzeuren. Nu een paar dagen zonder en je voelt je de koning te rijk en je gaat je zelfs afvragen of je wel een probleem hebt en dan vergeet je de momenten dat je echt stellig tegen jezelf hebt gezegd dat je niet of minder wilt. - Eigenlijk ging het door de week nu prima. Ook een keer bij een sociale activiteit niet gedronken, terwijl de rest wel dronk. Dan is het toch tegen het weekend weer lastig. Ik merk dat het voor mij ook iets was als een afsluiting. Drinken en dan slapen en dan daarna beginnen we fris of echt... Klinkt gek, maar ik heb nu het idee dat dingen die ik over twee weken moet doen dicht bij zijn. Alleen het vooruitzicht van slapen is niet genoeg, het gaat ook gewoon een beetje om uitgelogd te zijn zeg maar. Ik vond de post van Peet in zijn draadje erg mooi. Hij heeft bewust nagedacht wat hij kan en wat hij wil en daar hoort alcohol niet bij. En al een tijd succesvol. Ik herken dat wel. Ik sta wat betreft carriere voor een belangrijke 2 jaar nu en als ik dat goed volbreng dan ben ik heel blij. Alchol zit mij voor mijn gevoel daar in de weg. Ik ben minder scherp, werk minder, verwaarloos mijzelf dan een beetje. Ook vind ik het belangrijk om fit te worden en ik weet dat alcohol daar niet bij helpt, naast de drank zelf zijn de remmen weg en eet je ook slechter. Ook dat wil ik de komende periode aanpakken en alcohol helpt niet, en heel cheesy gezegd, ik ben single en ik wil wel weer een vriendin en dan helpt het wel om fit te zijn natuurlijk. Ik heb in het verleden wel relaties gehad, ook van langere (en kortere tijd), maar dat is eigenlijk nooit echt nuchter begonnen en ook niet altijd de beste keuzes geweest. Ik denk dat alcohol daar ook een rol in speelt en dat is ook iets wat ik aan wil pakken. Ook heb ik last (gehad) van angstaanvallen en hyperventilatie. Niet heel schokkend, maar wel genoeg om je van het pad te brengen. Ik merk dat na een avond alcohol ik gevoeliger ben daarvoor. Tel nog wat kleine lichamelijke ongemakken mee en ook daar is hetbelang om fit te worden. Om de beste persoon te zijn die je wilt zijn. Net als Peet, is dat eigenlijk de keuze die ik gemaakt heb met de keuze om voorlopig (en misschien voor langere tijd...) niet te drinken. Om het maximale uit mijzelf te halen en geluk na te streven zeg ik nee tegen alcohol. Voor vanavond zit ik wel goed. Dit schrijven helpt en ik heb morgen wel een belangrijke dag, waardoor drinken nu echt niet slim is. Dus dat doe ik dan ook niet. Maar hierdoor leer ik in ieder geval wel wat meer over mijzelf en over de drank.
  23. Snoek

    Verandering

    Mooie post Peet! Erg mooi hoe je het onder woorden weet te brengen. Ik herken de interne strijd. Weten wat je wilt en je er ook naar gedragen! Knap dat je dat zo volhoudt, dat geeft vertrouwen naar de toekomst.
  24. Snoek

    KiloKiller

    Ha leuk draadje. Alhoewel leuk... Ik merk ook dat ik - net als met alcohol - moeilijk mijzelf kan controleren met eten. Als ik een zak chips openmaak, dan moet die leeg. Sinds ik probeer te minderen/stoppen met alcohol merk ik dat ik een zak chips in mijn hand heb voor ik het weet. Dat schiet natuurlijk niet op, want ik geloof dat veel met elkaar samenhangt, goed fysiek maakt ook mentaal sterker. Sinds een blessure een paar jaar geleden ben ik een kilo of 10 aangekomen en die blijft er maar aan. Ik heb wel eens wat dieten gedaan, maar dat is meestal voor de korte termijn succesvol. Het gaat er natuurlijk om dat je gezonde gewoonten aanleert, maar dat is zo verschrikkelijk lastig. Dus ik dacht, ik gebruik dit draadje om mijn voortgang bij te houden. Vanochtend op de weegschaal gaan staan en die gaf 90,1 aan en ik wil graag rond de 80 wegen. 80 of 81. Ik heb een abonnement genomen op de fitness en ben verder van plan om meer te fietsen en meer te wandelen. Verder uiteraard geen alcohol, maar ook andere suikers minderen. Dus minder pasta en rijst en alleen de volkoren variant eventueel. Een andere verslaving is cola light, maar die houd ik er voorlopig even in.
  25. Snoek

    Hallo alemaal

    Hey NooitMeer, Ik heb aandachtig jouw topic gelezen en ik kan mij de innerlijke strijd goed voorstellen. Ik vind lachtherapie een erg leuk idee, ik ben benieuwd naar de verhalen! Verder kan je misschien ook eens aan Mindfulness denken, dat is niet heel makkelijk, maar het leert je wel om ook wel een beetje mild te zijn voor jezelf. Om bepaalde gedachten en gevoelens te accepteren, te aanvaarden dat ze er zijn, maar er verder niet over te oordelen. Want als ik het hele topic zo lees dan zijn er ook zeker aanknopingspunten om jezelf eens goed te complimenteren! Voor je gevoel zal het "toegeven"en het weer opnieuw beginnen misschien overheerse en een heel negatief gevoel geven. Maar je bent waarschijnlijk al stukken verder dan een jaar geleden en het feit dat je hier bent, er open en eerlijk over bent en in staat bent om jezelf te herpakken getuigd ook van karakter hoor. En ook van een sterke wil! Ik blow niet, maar herken het wel met snoepen. Dat geeft ook een soort van kortsondig prettig gevoel. En ook voor een gevoel van bezig zijn. Dat heb ik in periodes dat ik niet drink, dan zit ik me ook een beetje te vervelen en dat is erg lastig. Zo gek hoe je korte-termijn ik en lange-termijn ik van elkaar verschillen. En dat is op zichzelf al een naar gevoel. Verder, over het plezier hebben met anderen en het leuk hebben. Alcohol en andere verdovende middelen zijn ook maar een schijn plezier en als je daar de kater bij optelt dan kom je over de avond en ochtend op hetzelfde plezier uit wellicht. Maar nu heb je in de ochtend energie om nuttig te zijn en misschien lekker en gezond te ontbijten! Ik noem maar wat. Verder viel mij van het weekend op dat ik aan het begin van de avond zin kreeg toen iedereen begon te drinken, omdat de avond nog niet echt los kwam dan. Dat voelde wat onprettig. Maar toen de rest begon te drinken werden zij losser en ook gezelliger. Ik kon daar wel leuk in meegaan. Toen de avond vorderde werden er een aantal flink dronken en dan is het minder gezellig, maar toen waren er nog een aantal die het allemaal wel onder controle hebben en het naar hun zin hebben. Daar nog even mee gepraat en toen naar huis. M.a.w. misschien - en dat is hier wel vaker gezegd - moet je toch echt op zoek gaan naar extra gezonde en leuke beloningen voor je goede gedrag! Zet hem op en blijf actief hier!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...