Spring naar bijdragen

RUNNER

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    230
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Alles door RUNNER geplaatst

  1. RUNNER

    Hallo alemaal

    Na twee maanden gestopt geweest, samen, samen ook weer begonnen. Het begon met 1 avondje. Na een week of zo nog een keer en langzaam maar zeker weer vaker wel dan niet. Hopelijk zijn we er nog op tijd bij om het niet te moeilijk te hebben. Man is voor 2 weken weg (komt vrijdag weer terug). Ik ben sinds zaterdag weer droog en clean. De eerste dagen zijn weer moeilijk, maar ik weet dat het makkelijker gaat worden. Liefs voor jullie allemaal, Runner.
  2. RUNNER

    Hallo alemaal

    Mooi Dribbel! Het is zeker fijn als je man meedoet. Ik ben vaker gestopt geweest zonder mijn man en dat ging ook wel (een aantal weken goed) maar dan begon ik altijd weer. Nu samen staan we veel sterker heb ik het idee. Ik heb weer eens een feestja overleefd zonder drank... haha, klinkt heel zwaar, terwijl het dat helemaal niet was... onze zoon is 14 geworden vandaag! Het was gezellig, en ook al dronk iedereen behalve mijn man en ik... het was helemaal goed. Superblij dat ik nu helder ben (wel moe) en morgen fris op kan staan. Als de een drinkt en de ander niet... dan groei je volgens mij nooit naar elkaar toe, je leeft dan in zo'n andere wereld en op een andere manier... Succes allemaal!
  3. RUNNER

    Hallo alemaal

    Dank Lady Jane en Kruidenthee! M'n man was ook blij dat hij niet had gedronken. Zei dat hij altijd blij is als hij niet heeft gedronken, maar soms op de avond zelf zin kan hebben in een 'gezellige avond'. Enfin, de vraag of behoefte is sindsdien niet meer aan de orde geweest, dus we gaan verder op de ingeslagen weg. Tot er weer een keer zo'n moment komt. We zullen zien. Erover praten is inderdaad goed. Liefs, RUNNER
  4. RUNNER

    Hallo alemaal

    Ja, inderdaad kan je kwetsbaarder zijn samen. Ik begrijp dit nu ook goed. Ik heb het er nog niet met hem over gehad Gerrit, moet ik nog wel doen (ik ben niet zo'n prater...). Ik dénk dat hij er minder moeite mee heeft omdat hij minder bang is om zichzelf te verliezen. Maar dat hij ook wel blij is, omdat hij zich ook super voelt zo zonder drinken en blowen. Ik zal het hem zo eens vragen! Dank je, Skip!
  5. Hele goede dag allemaal!!
  6. RUNNER

    Hallo alemaal

    Pffff... Gisteren was het kantje boord..... M'n man begon erover hoelang we nu niet gedronken hadden (6 weken) en dat de kinderen binnenkort er weer zijn (ze zijn nu op vakantie) en zo hadden we het er ineens over of we misschien uit eten zouden gaan met wijn erbij. ik heb helemaal geen behoefte om te drinken, sterker nog ik wíl eigenlijk helemaal niet drinken, maar toch... als er een of ander iets toevallig zou zijn gebeurd (bijv vrienden die op dat moment mee hadden gewild) had het er zomaar van kunnen komen dat ik toch... NEEEEEE, moet er helemaal niet aan denken. Ben ervan geschrokken. Het kan dus een keer gebeuren. En nee, dan is het hek niet meteen van de dam, maar misschien toch... het begin... Was zo blij vanochtend dat het niet gebeurd is, dat ik het niet gedaan heb, dat we het niet gedaan hebben!! Ben zo blij met de afgelopen weken, hoe ik me voel, hoe het relationeel gaat tussen ons (hoewel ik wel wat meer ontspannen zou willen zijn soms). Blablabla...
  7. RUNNER

    Hallo alemaal

    Heerlijk hè Skip, om te LEVEN! Ik zie dat het 2 voor 10 is, ik zou nog wat kunnen rondhangen op de computer, beetje hier kijken, beetje daar kijken, maar nee. Ik ga naar bed, lees wat en sta morgen fris weer op. Morgen weer fit. Gisteren was het erg laat en dat heb ik toch wel gemerkt vandaag.
  8. Ben er helemaal uit, uit de dagdraad. Mijn dagen zitten zo vol met van alles. Toch even hier iets typen. Gewoon zomaar. Vandaag vrijwel de hele dag bezig geweest met opruimen en schoonmaken. Ik schreef het enkele weken geleden al. Toen mijn man en ik stopten met drinken (ruim 5 weken geleden) besloten we ook op te ruimen, schoon te maken en de klussen te doen die gedaan moeten worden. Nu nog steeds ermee bezig. Ik heb het zolang laten versloffen.. ik heb zo vaak spullen meeverhuisd en bijna nooit wat weggegooid.. Ik doe vooral het opruimen en schoonmaken en mijn man de grote klussen (raam erin, kamer voor m'n dochter maken en binnenkort zelfs het dak vervangen). Nou, wij hoeven niet bang te zijn dat we ons vervelen, dat begrijp je! Vandaag rond een uurtje of 6 samen een alcoholvrij biertje op, en daarna weer doorgegaan. Het eten is nu bijna klaar en mijn man is bijna klaar met de tuin sproeien. Dan gaan we avondeten. Beetje laat, maar ja, we wonen in Spanje, dus dan mag het. We hebben ook wel andere dingen gedaan hoor, de afgelopen 5 weken. We zijn net een weekendje weg geweest en er waren ook andere sociale gebeurtenissen en soms doen we ook niks, een siësta of andere dingen die moeten gebeuren. Met ons gaat het dus supergoed, wat niet drinken (en niet blowen) betreft. Ook wat onze relatie betreft: we zijn weer veel meer samen dingen aan het doen, hebben weer contact en oog voor elkaar. Hmmm, het wordt bijna een verhaal voor op mijn eigen draadje... Voor jullie die het nodig hebben heel veel sterkte! Geniet van het leven zonder drank!!
  9. RUNNER

    Hallo alemaal

    Tja, Billy. Ik weet het niet of dat het is. Misschien heb je gelijk. Enfin, nu weer een tijdje rustig hier. Hoewel, komend weekend hebben we wel weer een feestje geloof ik. Ik zie er voor mezelf niet tegenop. Tegen het niet drinken. Maar die opmerkingen vind ik wel eens lastig.
  10. Slaap lekker allemaal. Ik wens jullie een nuchtere nacht vol (mooie) dromen en uitgerust wakker worden.
  11. RUNNER

    Ik ben het helemaal zat!

    Van harte welkom, JaneDoe! Wat fijn dat het je weer lukt, dat je weer de smaak te pakken hebt. In het begin is het het lastigst, maar je gaat je steeds beter voelen.... echt waar! Succes er mee!!
  12. RUNNER

    voorstellen

    Hallo Esther, Welkom! Hoe gaat het.. ? Heb je al een stapje gezet met niet drinken in het weekend? Ik ben nu 5 en en halve week gestopt en het gaat steeds beter voelen! Minder behoefte ook. Ik wens je heel veel sterkte!
  13. RUNNER

    Hallo alemaal

    Dank jullie voor jullie reacties! We hebben net een weekendje vakantie achter de rug met vrienden van vroeger, met een aantal etentjes. Toen we weggingen zei één van hen: Volgende keer drinken jullie wel weer toch? Ik zei: Dat weet ik nog niet, ik voel me er wel goed bij zo. En ik weet dat als ik weer ga drinken ik het niet alleen bij zaterdagavond kan houden. Zij: Ja. In januari stoppen mijn man en ik altijd een maand met drinken en dan krijgen we ook altijd zoveel opmerkingen. Ik weet niet hoe het verder precies ging, het gesprekje, maar ondanks dat zij het herkende (dat mensen er altijd wat van zeggen), deed zij het zelf ook bij mij. Wat is dat toch, dat mensen die drinken het altijd ongezellig vinden als je niet mee doet. Een ander zei, toen ik 'ook al' geen gebakje nam iets in de trant van: "Je ontzegt je echt alle aangename dingen." Daar hoefde ik niet op te reageren, omdat ik net op weg was naar de keuken. Tja, suiker, alcohol, blowen... ik raak er verslaafd aan en word er daardoor ongelukkig van, er ontstaat altijd strijd in mijn hoofd. Het beste voor mij is het helemaal niet meer doen: geen strijd meer in mijn hoofd!
  14. RUNNER

    Hallo alemaal

    Hoi allemaal, Ik laat hier even weten hoe het gaat nu ik 5 weken gestopt ben. Ik voel me echt heerlijk en goed wat het niet drinken en blowen betreft! Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik er nu weer een keer aan zou beginnen... lijkt me zo zonde! Wel heb ik afgelopen zaterdag op een dancefestival (waar ik was met vrienden die ik al 22 jaar ken) een oppeppend middeltje op . Er verder niet bij gedronken of geblowd en om 12 uur 's avonds was ik thuis, dus de schade (katerig gevoel) bleef gelukkig beperkt. Dat is iets dat ik normaal gesproken echt nooit meer doe, dit was echt een uitzondering. Nu verder op het rechte pad. Af en toe neem ik een alcoholvrij biertje. Verder thee, water of een lekker vers sapje. Ik vermaak me prima. Wat ik een aantal maanden geleden schreef over de angst om nooit meer lekker los en ontspannen en dergelijke te zijn, heb ik nu niet. Ik voel me goed en helder en heb geen zin en geen behoefte om aangeschoten of dronken (of stoned) te worden. M'n man ook nog steeds op het goede pad. We zijn lekker actief bezig en hebben weer aandacht voor elkaar. Ben bieten uit eigen tuin aan het koken en ga er zo een heerlijke salade van maken. Sterkte, succes en veel plezier allemaal!!!
  15. RUNNER

    Hallo alemaal

    Ja, nog steeds bezig met opruimen Kruidenthee. Soms staat dat even stil, omdat ik bijv moet werken of iets anders, maar ik ga door. De komende dagen geen tijd ervoor: vandaag werken, morgen naar NL t/m dinsdag. Daarna ga ik weer verder. Dank jullie allemaal voor jullie lieve reacties!! Gisteren bij de voetbalwedstrijd dronken een vriendin en ik een alcoholvrij biertje, terwijl de rest aan de wijn/ bier zat. (Mijn man keek ergens anders voetbal, ook met alcoholvrij bier). Ik had er geen probleem mee om niet te drinken, dat is mooi. Hopelijk ga ik er niet over een tijdje weer naar verlangen om weer eens aangeschoten of dronken te worden. Vooralsnog in ieder geval niet. Lekker fris en uitgerust. Dag allemaal! Jullie ook veel succes en geniet ervan!
  16. RUNNER

    Hallo alemaal

    Ja, man ook nog droog. We zijn zelfs sinds (even opzoeken...) 4 keer sámen gaan hardlopen (om de 2 dagen). Hij was nooit een regelmatige hardloper en áls hij dan een keer met mij liep moest hij mij er altijd uit lopen. Nu wil hij met mij hardlopen om iets sámen te doen (en niet zoals toen om te laten zien dat hij beter is terwijl ik veel vaker rende). Eens kijken hoe lang we het volhouden, maar mijn man is wel een serieuze en een volhouder van karakter! Volgens mij gaat het wel goed (komen) met ons
  17. RUNNER

    Ik lees mee

    Hallo lezer! Jeetje wat knap, jouw tweede verhaal. Je eerste verhaal ook hoor. Sowiewo is besluiten om te stoppen en het doen knap. Maar dat verhaal met je vriend en naar de kroeg lopen en dan omkeren... wauw! Gelukkig heeft je vriend spijt betuigd, want erg aardig was het niet van hem. Je zit nu al op dag 15. Ik hoop dat de trek en gedachten aan drank minder gaan worden. Heb je voldoende alternatieven/ dingen om te doen? Fijn dat je een niet-drinkende vriendin hebt! Heel veel succes en sterkte!!
  18. Weekpact 07-07-2014 ProudMary Bolletje MijnGerrit Jane Wijfie Blondie Fruitvlieg Paddy ollie RUNNER
  19. RUNNER

    Hallo alemaal

    Het gaat goed! Weekend aan de kust geweest met vrienden... voetbal gekeken met vrienden... geen alcohol op en er ook geen behoefte aan of zin in gehad. Ik slaap goed en diep, word uitgerust wakker, heb geen schuldgevoelens of kater, geen behoefte om te roken of te blowen. Heerlijk rustig, fris en helder!
  20. RUNNER

    Hallo alemaal

    Oh...Hoi Skip, ik schrijf je net een privé-berichtje om te vragen of je bent geweest. Nu lees ik je berichtje hier. Leuk! Ik heb gisteravond profijt gehad van "The Work", zat even zwaar in de put met negatieve gedachten waar ik niet uitkwam. Na "The Work" te hebben gedaan ging ik met een glimlach slapen!! Ik kan er weer tegenaan vandaag. Het helpt echt goed. En als ik weer stressgedachten krijg... ga ik het gewoon wéér doen. Trouwens... het had allemaal niks met alcohol te maken en ik had en heb ook echt geen behoefte aan alcohol. Happy!
  21. RUNNER

    Hallo alemaal

    Ik neem jullie adviezen ter harte!! Ik ga nu even verder in de badkamer, waar ik bezig ben met een grote schoonmaak, en in mijn volgende pauze zal ik mijn draad herlezen. Daarna verder in de slaapkamer, woonkamer, kinderkamers, zolder. Jarenlang verzamelde spullen nu eindelijk aan het ruimen. Alle dozen doorwerken. Alles steeds meegenomen met 3 verhuizingen. Pfffff..... nog een heel karwei. Gaat nog weken/ maanden duren. Dóórgaan dus. Verder ook het gewone huishouden, aandacht voor de kinderen, werkvoorbereidingen en werken... Stap voor stap.
  22. Zij is dezelfde die twee jaar geleden zei, toen ik zei dat mijn schoonouders het zo ongezellig vinden als we op vakantie met ze rond een uurtje of 5 geen 'drankje' nemen: "Maar dat ís ook ongezellig!" (Zo'n drankje telt natuurlijk alleen maar als er alcohol in zit, en niet als het een kopje thee of een lekker glas water is....)
  23. RUNNER

    Hallo alemaal

    Ja, nu samen gestopt, inderdaad. En dat scheelt zeker! Dank voor jullie berichtjes trouwens. Ik heb mijn draad nog niet terug gelezen. Ben druk met grote opruimingen in huis en andere bezigheden. Heb geen zin om te lang achter de computer door te brengen, maar wil dingen dóen! Maar, ik weet het nog wel allemaal hoor... wat ik heb geschreven en wat het me oplevert. Ik vond het fijn, het programma van webzorg, maar ben er nu wel klaar mee. Genoeg geschreven, geloof ik. Nu tijd voor actie en LÉVEN!!!
  24. Goedemorgen allen! Ik had woensdag een moeilijk en emotioneel gesprek met een (ex- kan ik u wel zeggen) vriendin- en woonpartner. Zij met een flesje bier in haar hand, ik met een alcoholvrij vrij biertje. "Tja", zij ze na een tijdje, "daar zit je dan met je alcoholvrije biertje". "Maakt me niet uit", floepte ik eruit, "ik ben toch al afgekickt". Ik verbaasde mezelf over deze spontane uiting van mezelf, maar het voelde echt heel waar. Ook al ben ik pas 2,5 week (weer) gestopt, ik (had) heb echt geen behoefte aan alcohol in deze moeilijke situatie. Afwennen gaat eigenlijk best snel, als je zeker weet dat je het niet meer wilt of hóeft te drinken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...