Spring naar bijdragen

Ernatje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Ernatje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Ernatje

    maatje gezocht

    Ja, zijn al in gesprek
  2. Ernatje

    Is het leven gewoon kut?

    Welkom @Girl! Je bent er zeker niet raar in. Dat soort gedachten ken ik ook maar al te goed! Je schrijft, tijdens mijn verslaving. Ik ga er dus vanuit dat je ondertussen gestopt bent? Hoe lang is dat al? Ik voel zelf dat de negatieve gedachten steeds minder worden met elke nuchtere dag.
  3. Ernatje

    Ik ben otto, ik ben verslaafd.

    Dag @ottokl, eerst en vooral welkom! Ik ben zelf nog maar recent gestopt met drinken. Dus (nog) geen grote ervaringsdeskundige Als ik zin heb om te drinken, helpt afleiding me inderdaad: wandelen, sporten, tekenen, mijn huis kuisen , .... Hier op het forum "rondneuzen" of zelf iets schrijven helpt ook enorm. Naar om te horen dat je demonen je `s nachts komen opzoeken als je niet drinkt. Wat ik wel weet, is dat drank je kortstondig verdoofd, maar in wezen niks bijdraagt aan het omgaan met je angsten. Integendeel, de drank maakt je eigenlijk psychisch gewoon kwetsbaarder. Op dit moment lijkt stoppen je misschien een heel grote opgave en boezemt je waarschijnlijk ook angst in. Niet twijfelen, gewoon doen! Je hebt er zoveel bij te winnen! Veel sterkte!
  4. Hallo iedereen! Door deze grijze zondag laat ik mijn stemming niet verpesten. Dus dacht ik, ik maak hier eens een lijstje van wat nuchter zijn voor mij betekent. Here it comes: geen behoefte om met mensen waar ik niks aan heb aan de toog te hangen niet wanhopig zoeken naar waar ik op een zondag in een klein dorp nog aan drank kan geraken met iets anders bezig zijn dan het volgende glas geen schuldgevoelens niet in de zetel hangen, maar iets gedaan krijgen mij niet ellendig voelen zin hebben om iets (gezond) te eten tijd maken voor mijn partner niet hoeven/proberen te verbergen hoeveel ik al op heb morgen geen confrontatie met alle lege flessen een frisse start morgen complimentjes krijgen hoe goed ik eruit zie En zo kan ik wel nog even verder gaan! Waar was ik die laatste jaren toch met bezig? Ik wens jullie allen nog een heel fijne zondag! En veel sterkte
  5. Ernatje

    sociaal gebeuren

    Bedankt @Roberto, om dit verhaal te delen. Nu nog een favoriet non-alcoholisch drankje uitkiezen
  6. Ernatje

    sociaal gebeuren

    @Jac uiteraard! Maar ik dacht meer aan dingen als: wel of niet tegen de anderen zeggen dat je gestopt bent/alcoholicus bent, hoe omgaan met craving, etc.
  7. Ernatje

    sociaal gebeuren

    Hallo iedereen, Ik vroeg me af of jullie tips hebben hoe om te gaan met sociale gelegenheden: (verjaardags)feestjes, etentjes, uitstappen, etc. Momenteel lukt het heel goed om in de gewone dagelijkse context (werken, thuis zijn, dingen samen met partner doen,...) niet te drinken. Maar mijn bezigheden zullen natuurlijk niet altijd zo beperkt blijven. Ik vroeg me dus af hoe jullie het doen/deden om niet terug te grijpen naar een glaasje als je (voor het eerst) in een situatie zit waarin er normaal gezien gedronken wordt en waar je zelf voordien altijd dronk.
  8. Ernatje

    nieuw :)

    Bedankt voor de lieve reacties iedereen
  9. Ernatje

    nieuw :)

    Bedankt Jac! Ik moet wel toegeven dat me dit enkel lukte nadat ik eindelijk de stap gezet heb om naar de huisarts te gaan. Daarvoor mezelf altijd wijs gemaakt dat ik het wel eens gewoon zomaar kon doen in mijn eentje. Ben echt content dat ik de stap gezet heb! En de Campral die ik neem helpt enorm. Ik heb nog cravings, maar veel minder heftig dan anders. Ik zie dat jij ook redelijk recent op dit forum gekomen bent. Ik hoop dat het voor jou ook allemaal goed lukt.
  10. Ernatje

    nieuw :)

    Hallo, Ik (vrouw, 40j, Belgiƫ) ben nieuw hier. Sinds een dikke 2 weken na jaren verslaving eindelijk gestopt met drinken. Ik deed al meerdere pogingen, maar heb het nog nooit zolang volgehouden. Nu hoop ik hier wat steun te vinden en natuurlijk ook zelf te steunen.
  11. Ernatje

    maatje gezocht

    Nu 2 weken geen druppel meer gedronken. Moest ik nu nog een buddy vinden om mee van gedachten te wisselen of op te kunnen rekenen als het even moeilijk is, zou dit helemaal te gek zijn! Iemand?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...