Spring naar bijdragen

Stuiter

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    31
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Stuiter geplaatst

  1. Stuiter

    Jaarpact

    Yessss, bedankt weer voor de steun! Iedere maand wordt het normaler :-)
  2. Stuiter

    Jaarpact

    Dank je wel @Bob altijd fijn en bemoedigend. Op naar de volgende maanden.
  3. Maarrrrrr al wel 34 dagen verder, dus die zijn alvast in the pocket
  4. Dank je wel @Wijntjeminder voor je reactie . Hoop dat je waarden goed zijn. Ben jij helemaal gestopt of hou je nog vast aan minderen op bepaalde speciale dagen? Ik merk dat ik nu al aan het verslappen ben. In mijn hoofd komt steeds vaker: "och zo erg was het toch niet?" En "1 borrel voor het slapen is toch geen probleem". Heb me een beetje voor de gek gehouden door vooral overal weg te blijven en de verleiding zo min mogelijk te zoeken. Maar goed, een plan is dus wel handig... Weglopen? Een jaar lang binnenblijven? Of een reminder in mijn telefoon zetten met waarom ik dit ook al weer wil en moet? Ik ga er eens over nadenken.
  5. Stuiter

    Jaarpact

    Jippie!! En doorrr! Dank je @Bob
  6. Dag 25 en ik had dit nooit voor mogelijk gehouden, maar het is zelfs makkelijk. Al mijn eerdere pogingen had ik veel last van craving, maar nu totaal niet. Met oud en nieuw heb ik het wel moeilijk gehad en uit frustratie een slok gepakt uit het glas van mijn man. Iedereen drinken en lol.. Maar daarna 3 glazen water gedronken en hoofdschuddend weg gewuifd. Nee dit wil ik niet. Vandaag een verjaardag op water gehad en de weekenden kom ik ook fluitend met een kopje thee door. Ik zoek het ook niet op. Heb eigenlijk een feest komende week waar het echt om alcohol draait en daar ga ik niet heen. Geen zin in ook. Voel me nu al zoveel gezonder, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Heb ook supplementen besteld om mijn lijf nog meer die gezonde boost te gegeven. Fijn idee (of sla ik door?). Ben als de dood om toch ineens dat gevoel weer terug te krijgen. Die angst voor het 'Nooit meer' en het gevoel van 'Het kan best'. We zijn er nog lang niet! Maar ben nog nooit zo makkelijk een eerste maand doorgekomen. Fingers crossed, ik ga ervoor!
  7. Hoi Wies, Welkom hier op dit forum. Het lijkt dat je behoorlijk vast loopt en niet weet hoe je dat moet veranderen. Maar wat zoek je dan. Gelijkgestemden genoeg lijkt mij. Je lijkt ook erg boos. Waar komt dat vandaan? Hoe gaat het vandaag ( een normale bingevrijdag) met je? Ben je rustig of juist niet. We zijn er om je te helpen en dat doet iedereen op zijn manier. Maar dan is het wel fijn als je iets meer context geeft na de vorige berichten.
  8. Stuiter

    Hoelang nuchter

    Ik 38 uit Nederland. En ja! Wilde het ook zeggen. Geen buikpijn en onregelmatige stoelgang. Scheelt dag en nacht.
  9. Stuiter

    Hoelang nuchter

    Hier idem. Maar heb juist enorm veel rust in mijn hoofd dat ik er nu niet mee bezig hóef te zijn.
  10. Stuiter

    Hoelang nuchter

    Wat goed allemaal! Nu 3 weken en merk echt al wel wat! Betere huid (minder vet en minder bultjes), slaap ontzettend diep sinds een weekje, voel me iedere ochtend trots :-).
  11. Stuiter

    Het gaat me lukken!!

    Jaaaaaa, zo fijn gevoel! Geweldig dat je dat na afgelopen zomer zo mooi kan omdraaien. Het weegt er niet tegenop. En wat een fantastisch cadeau. Fijn om dit te lezen :-). Alles in jouw verhaal en enthousiasme sterkt ook mij om alcoholvrij door te gaan in 2024! Fijne jaarwisseling!
  12. Stuiter

    Stiekem (drink)gedrag

    @Eindelijkgestopt Je mag trots op jezelf zijn. En wat ontzettend fijn dat je er nog zo stevig in staat. Zo herkenbaar wat je beschrijft en nee, daar gaan we niet meer naar terug. Al was mijn man bezig met zijn sigarettenlucht te verbergen voor mij. Beetje uit het zelfde hout gesneden zeg maar... Dit is mijn 5e poging om te stoppen. Eerder al heeeeel vaak geprobeerd te minderen. Dat gaat nooit lukken. Maar dit keer voelt het anders. Klaar mee, het brengt me totaal niks (meer?). Voel me niet meer zielig omdat ik het niet mag. Omdat ik er inmiddels (ook dankzij dit forum) achter kom dat ik niet gek ben en niet alleen ben.
  13. Stuiter

    Stiekem (drink)gedrag

    Dank je @Eindelijkgestopt. Deze mooie quote heb ik vandaag volmondig gebruikt! Wat heerlijk om dat uit te spreken en écht te menen dit keer.
  14. Stuiter

    Stiekem (drink)gedrag

    @Eindelijkgestopt Nu 2 weken :-)
  15. Wat een geweldig verhaal en voorbeeld. Herken heel veel en hoop dat ik ook volgend jaar ben waar jij bent! Het ga je goed ❤️
  16. @Wijntjeofmeer dank je wel. Zo is het maar net! En je hebt het goed. Ik ben ook een tevreden en opgewekt mens en herkende mezelf niet meer als ik alcohol dronk. Al lang niet meer eigenlijk al heb ik lang gedacht dat dat gewoon mijn rauwe randje was. Het voelt inmiddels als een elastiek die veelvuldig is uitgerekt en nooit meer in zijn oorspronkelijke vorm gaat. Mijn relatie met alcohol gaat nooit ok zijn. Ben de kerst heel goed doorgekomen. Voel me blij en opgeruimd (en volgevreten haha aangezien ik toch de remmen ergens los had). Zoals @lady jane al zei, is het beter om al vóór kerst te stoppen, dan heb je die ervaring al mooi binnen :-D. Ik ga het komend jaar zo nu en dan op dit draadje schrijven hoe het me vergaat. En of je nou doorgaat op de oude voet, stopt of mindert, ik wens iedereen een mooi 2024!
  17. 9 dagen droog. En gaat ok. Normaal had ik nu in aanloop naar kerst al (veel) gedronken. Wellicht ook weer stiekem whisky/wijn. Brak wakker worden etcetera. Nu word ik trots wakker! Man drinkt wel een wijntje en een biertje. Geen problemen mee en hij kan het bij drie houden. Dat scheelt. Ik heb al zovaak geprobeerd te minderen, maar dat werkt bij mij niet. Gaat 3x goed en daarna verlang ik naar die afspraak met die vriendin waarbij in ongegeneerd kan tanken. Triggers genoeg wel. Ontstressen van mega druk boodschappen doen, van werk. Spanning van het feit dat er nauwelijks aandacht is of gesprekken. Maar leg het maar naast me neer. De hond meegenomen en een uur gaan wandelen. En nu weer door...
  18. @Mariann ja dat is ook echt zo! Heb gelukkig iemand erbij die ook niet drinkt, dat maakt het wat makkelijker. Maar kijk nu al uit naar die frisse start. @baco168 Dank je! En ja! Doen! We slepen elkaar er wel doorheen. Ben benieuwd naar je verhaal. Dit is nog lang niet het mijne, maar het was al fijn dit van me af te schrijven. En nog steeds niet gedronken te hebben (yaay). Jij ook succes!
  19. Stuiter

    Ik moet stoppen

    Heel jammer! En we waaien en regenen er allemaal uit, maar toch gezellig :-p.
  20. @Yvonne dank je. Zoiets vermoedde ik al. Fijne dag!
  21. Goedemorgen allen! Wat zijn frummers? :-D
  22. Stuiter

    Ik moet stoppen

    @Jikke Goedemorgen! Geweldig! En je hebt helemaal gelijk! Er is zoveel meer! Goed bezig. Die vicieuze cirkel ken ik ook maar al te goed. Doodvermoeiend! En fijn als je meerijdt in de arrenslee :-)
  23. Stuiter

    Stiekem (drink)gedrag

    Dat stiekeme, vreselijk. Het wordt op een gegeven moment meer de kunst van het stiekem doen dan echt drinken. Als manlief even weg is, slokken uit iedere open fles nemen. Snelle roes ontvangen. En net doen alsof er niks aan de hand is. Soms een fles verstoppen en die leegdrinken. Vroeger snel eenzelfde fles bijkopen en die terugzetten of koffie in een fles bijgieten zodat de rode wijn nog vol leek. Zo erg. En je denkt het volledig onder controle te hebben en de ander te foppen. Dat voelt machtig. Maar eigenlijk is het stom, treurig en triest. Dit wilde ik stoppen voordat ik besloot echt te stoppen vorige week. Maar juist door dat besluit ging ik volledig de stiekeme mist in. Compleet met slecht slapen, dikke kater en alcoholwalm de volgende dag. Thuis moeten werken omdat je je echt niet kunt vertonen. Nee dat echt nooit meer!
  24. Stuiter

    Jaarpact

    Hola! Mag ik mij aansluiten bij het jaarpact vanaf 14-12-2023?
  25. @Lonster1 dat is zeker een goeie. Merk dat ik geneigd ben nu alles te blijven doen maar dan zonder alcohol. Dank voor de tip! So far so good. Nu 8 dagen zonder alcohol en voel me geweldig. Slaap al beter. Het staat me zelfs een beetje tegen de gedachte aan drinken. De gasten van kerst zijn op de hoogte en reageerden geweldig. Dat scheelt al weer. En met oud en nieuw ga ik rijden (wat ik helemaal niet erg vind).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...