Spring naar bijdragen

Maaike87

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    28
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Maaike87's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Maaike87

    Nieuwe stap, bang hartje

    Hoe gaat het met je?
  2. Maaike87

    Ik ga ervoor!

    @Bob het zou best kunnen dat hij moet wennen aan het idee. Ben er al wel langere tijd mee bezig, ook een paar keer besproken met hem hoe ik me erover voel maar hij vindt het nog lastig hoe hij mij het beste kan steunen geloof ik. Hij drinkt vrijwel niet maar rookt wel graag dagelijks zijn jointje en ziet dat verder niet als problematisch. En inderdaad, kinderen hebben het ook niet nodig. Het alternatieve drankje is een goed idee. Gelukkig duurt het nog een hele poos (hij had het over de zomervakantie) dus we zien wel hoe het loopt.
  3. Goedemorgen, ik meld me ook weer. @Beatrix wat vervelend dat je een onrustige nacht hebt gehad. Hopelijk toch een fijne dag voor jou! DAGPACT Beatrix Maaike
  4. Maaike87

    Ik ga ervoor!

    Vandaag dag 3, tot nu toe gelukkig geen trekmoment gehad. Voel me ook wat beter dan gisteren. Ik was net bezig om wat opdrachten uit te werken in mijn boekje en liet even wat aan mijn vriend zien. Heb hem gezegd dat ik een jaar niet wil drinken. Hij zei ‘de vakantie zit daar ook bij hè’, dus ik beaamde dat. Hij maakte een semi grap, ‘nou zullen we dan maar niet gaan, dan drinken we toch altijd wel lekker een biertje’. Zei dat ik het wel fijn zou vinden als hij me erin zou steunen. Krijg dat gevoel niet helemaal, jammer.. Wilde het even van me afschrijven.
  5. Een beetje laat maar ik sluit me ook nog aan vandaag. DAGPACT: Dune Yvonne Fonny Spirit Maaike
  6. Maaike87

    Nieuwe stap, bang hartje

    Hoi Lily, Ik las je draadje door, wat heftig wat je al hebt doorgemaakt en nu dit ook er nog bij.. Ik wilde even zeggen dat ik het echt heel sterk van je vind dat je niet bent gaan drinken vandaag, daar mag je echt trots op zijn! Ik hoop dat je een beetje kunt slapen vannacht en wil je veel sterkte wensen. Zorg goed voor jezelf
  7. Maaike87

    Ik ga ervoor!

    Dag 2 vandaag, ik heb nachtdienst dus gelukkig zonder moeite nog. Ben opnieuw begonnen met een online zelfhulpprogramma en werk de opdrachten dit keer wat uitbreider uit in mijn dagboek. Voel me rot vandaag door een vervelende situatie op mijn werk en een gesprek met iemand wat in mijn achterhoofd blijft zitten. Maar weer een keer een G-schema uitgewerkt. Laat het er verder maar even zijn vandaag.
  8. Maaike87

    Dag 1

    Hoi Floortje, Wat goed dat je het roer omgooit en mooi gezegd, ‘de eerste dag van de rest van je leven’. Hoe ging het vandaag?
  9. Maaike87

    Ik ga ervoor!

    Het is gisteren weer fout gegaan. Heb de helpende gedachten niet eens de kans gegeven. Onder het mom van, ‘nou nog één dag dan’. Voel me vandaag een beetje leeg. Ik word er moe van.. Wil even het een en ander van me afschrijven. Heb het gevoel al zo lang tegen mezelf te moeten vechten. Vroeger heel onzeker geweest over mezelf, toen begonnen met diëten waarna ik uiteindelijk een eetstoornis ontwikkelde. Daarvoor in groepstherapie geweest zo’n 6 jaar geleden, veel geleerd. In november 2021 thuis komen zitten met een depressie, een jaar bij de psycholoog geweest en uiteindelijk vorig jaar met antidepressiva gestart en 3 maanden gestopt met drinken. Toen dacht ik, ‘het kan wel weer’ maar zoals bij jullie ook wel bekend is, dat wordt dan geleidelijk weer steeds meer en al snel weer terug bij af. En waar ik vorig jaar een fles wijn dronk, is dat nu niet meer genoeg en trek ik eerst een paar biertjes open. Ben er zo klaar mee! Wil nou verdorie eens blij met mezelf zijn en me aan afspraken met mezelf houden. Ik ben nu 36, heb 2 prachtige kinderen en wil hen ook het goede voorbeeld geven. Dus.. Ik wil in ieder geval een jaar niet drinken. Dan heb ik inderdaad alles in ieder geval een keer alcoholloos meegemaakt. Heb een mooi boekje voor mezelf gekocht en ga nu eerst eens even zitten om dingen te schrijven. En ga proberen lief voor mezelf te zijn vandaag.
  10. @Maja ik heb geen tips maar wil je wel even een hart onder de riem steken. Je bent goed bezig, zorg goed voor jezelf en veel sterkte met alles wat nog komen gaat
  11. Maaike87

    Ik ga ervoor!

    @Francoise en @lady jane bedankt voor jullie fijne reacties Goede tips @Francoise, die neem ik zeker mee. @lady janeik weet niet precies wat erachter zat, ik bedacht mij pas een paar dagen later dat ik op dat moment niet deed waar ik eigenlijk behoefte aan had. Vind het soms moeilijk om met mijn gevoel om te gaan en dan helemaal om het delen met mijn gezin. Wil mijn kinderen het liefste niet laten zien als ik verdriet heb bijvoorbeeld, weet wel waar dat vandaan komt maar vind het nog lastig om daar op een goede manier mee om te gaan. Vraag me wel af waarom ik op zo’n moment niet doe waar ik behoefte aan heb en ga dat volgende keer proberen wel te doen.
  12. Ik meld mij ook weer, helaas weer dag 1.. Maar de aanhouder wint, dus daar ga ik voor. DAGPACT Beatrix Dune Maaike
  13. Maaike87

    Ik ga ervoor!

    Ik voelde me woensdag zo vreselijk gespannen en onrustig. Heb het een tijdje geprobeerd uit te zitten, maar uiteindelijk toch voor gaas gegaan en naar de winkel gefietst. Nu alweer 4 dagen achtereen gedronken en is vandaag dus weer dag 1.. Voor de volgende keer dat dat gebeurd maar een plan bedenken. Ik had de behoefte om me terug te trekken en ademhalingsoefeningen ofzo te doen, maar ik was thuis met mijn gezin en op de één of andere manier lukte het me niet. Volgende keer wel doen dus. Want ik weet ook wel dat als ik het had uitgezeten, ik niet naar de winkel was gegaan en ik me de volgende dag veel beter had gevoeld.
  14. Maaike87

    Ik ga ervoor!

    @Francoise je hebt helemaal gelijk, dat had ik ook in mijn hoofd, maar het lukte me niet die gedachte om te buigen. Een jaar had ik ook eerder met mezelf afgesproken, dat is misschien beter haalbaar
×
×
  • Nieuwe aanmaken...