Spring naar bijdragen

mirjam

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente profielbezoeken

394 profielweergaven

mirjam's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. mirjam

    Jaarpact

    Nou schrap mij maar van de lijst helaas. Heb het niet vol gehouden. Drink weer in de weekenden en afgelopen week ook doordeweeks. Nou ja, weer snel op m'n oude niveau. I will be back, eerst weer even de knop om krijgen!
  2. mirjam

    zondag 13 mei

    Zo even spuien, ik heb het echt fucking moeilijk! Ik weet ineens hoe het komt. Altijd de dag voor ik op vakantie ga (in dit geval weekje weg. Ik heb een paar extra dagen aan het familie weekend geplakt, vandaar) drink ik. Het is weer zo'n nieuw moment. Het alcoholmonster slaat ongenadig toe! AArchh! Ooh zie toch wel op tegen deze week. Ik heb zo'n stemmetje van ach, alleen tijdens de vakantie, dan. Stop je volgende week toch weer gewoon. Het enige wat me tegen houdt is dat ik zo verrekte bang ben dat ik dat besluit dan niet meer kan nemen! Maar ja, hoe zit het dan met de lat niet te hoog leggen? Ik weet het echt niet meer. Wil er iemand reageren?
  3. mirjam

    poging 3

    He Marije, Ik herken het proces waar je inzit. Je gaat steeds een stapje verder naar een oplossing voor je drankgebruik. Is het nu niet, dan misschien over een week maar je bent er zo bewust mee bezig, dat het alleen maar goed kan komen. Want als drank alleen maar leuk en lekker was zou je hier niet om hulp roepen op het forum. Je bent super goed bezig. Ook als het weer een avond "mis"gaat, is dat weer een stap in de richting van dit niet meer willen en er klaar mee zijn. Totdat het moment komt dat je er echt een punt achter zet en stopt met alcohol. Dat lijkt misschien een onmogelijke opgave maar ik heb tot nu toe gemerkt dat naast de moeilijke momenten ik er zoveel positiefs voor terug krijg dat ik er alleen maar mee door wil gaan!
  4. mirjam

    woensdag 9 mei

    Bedankt allemaal voor de felicitaties voor een maand droog! Ben ook best trots op mezelf dat ik tot hier gekomen ben. Het is een hele nieuwe ervaring om me af en toe blij te voelen zonder drank, gewoon met mezelf. Ik hoef mezelf nu niet meer af te maken 's morgens en dat geeft rust.
  5. mirjam

    Jaarpact

    Gwen en Jane, Ben heel blij met jullie reacties over het familie weekend. Ik voel me gesteund doordat jullie je ervaringen met me delen en het maakt me sterker.
  6. mirjam

    Jaarpact

    Steunbeertje, Jan,Eline, bedankt voor jullie reacties, tips en steun. Ja, dat is mij ook opgevallen dat er altijd en overal gedronken wordt. Bizar eigenlijk. Gelukkig kan ik tegelijkertijd ook de positieve kanten van het niet drinken voelen. Het levert me zoveel op. En die trek en leegte, nou daar sla ik me wel doorheen. Ik heb ook zolang met alcohol geleefd dat het raar zou zijn als ik nergens last van zou hebben. Het voelt soms ook een beetje als stoppen met roken. Dat knagende gevoel van binnen. Wat mijn relatie betreft, dat moet wel een stootje kunnen hebben, we zijn al zoveel jaren samen en hebben in het verleden wel meer ingewikkelde dingen uitgediept. Zie een beetje op tegen hemelvaartweekend. Dan gaan we traditiegetrouw met de hele familie kamperen in de Belgische ardennen. Er wordt in mijn familie stevig gedronken. Maargoed, ik ben vastbesloten niet te drinken. Wie weet kan ik nog iets positiefs doorgeven. Dit forum is echt tof, ik heb er al zo veel aan. Bedankt!
  7. mirjam

    even voorstellen

    Bedankt voor alle steunende reakties en tips! Ik stond vanmorgen al om half 10 bij de ikea!! Nou dat is me in geen jaren gelukt ha, ha.
  8. mirjam

    even voorstellen

    M'n eerste weekend zonder was wel even wennen. Shit wat een leegte!! Gelijk dikke ruzie met m'n partner. Zij kreeg de schuld van mijn sleur en saaiheid. Niet o.k. natuurlijk! later alles uitgepraat. Het is mijn leegte en mijn sleur. Wat ga ik met m'n weekend doen als ik niet meer drink? En verdwijnt de "trek"op den duur? Is er iemand die me hier iets over kan zeggen.
  9. mirjam

    even voorstellen

    Hoi Yvonnehappy, Wat je vriendin doet helpt je zeker niet. Ze zou je moeten steunen. Ik vind het stoer van je dat je bent gestopt. Het gaat je zeker lukken. Ik merk dat ik steeds een soort van leegte voel. Wat moet ik nu in het weekend als ik niet drink. Maar ik wil het wel onder ogen zien. de leegte, de onrust. Als ik het nu niet doe doe ik het over een week of over een maand. Het komt er toch een keer van. Dus dan nu alles maar voelen. En bedenk maar zo, als het geen probleem voor je zou zijn was je er ook niet mee gestopt. Je neemt jezelf juist hartstikke serieus! Ik vind het forum ook super. Hartverwarmend iedere keer als ik inlog. En het helpt.
  10. mirjam

    Jaarpact

    tof dat ik ook op de lijst sta! Vol goede moed. zal ik maar zeggen. M'n eerste weekend zonder was wel even wennen. Shit wat een leegte!! Gelijk dikke ruzie met m'n partner. Zij kreeg de schuld van mijn sleur en saaiheid. Niet o.k. natuurlijk! later alles uitgepraat. Het is mijn leegte en mijn sleur. Wat ga ik met m'n weekend doen als ik niet meer drink? En verdwijnt de "trek"op den duur? Is er iemand die me hier iets over kan zeggen.
  11. mirjam

    Jaarpact

    Hoe kan ik me aanmelden voor het jaarpact? Dat is mijn doel ook. Ben gestopt op ma. 9-4 2012.
  12. mirjam

    even voorstellen

    Zeker weten Yvonnehappy het gaat lukken! Ik merk nu al na nog geen week dat ik meer energie heb en minder moe ben. Het fijnst vind ik nog dat ik die discussie met mezelf neit hoef te voeren van wanneer wel, wanneer niet en hoeveel dan enz.
  13. mirjam

    de eerste dag

    Wat hartverwarmend om direct al zoveel reacties te krijgen. Ik voel me welkom op het forum, fijn zeg, dit gaat me zeker helpen!
  14. Als ik het nu niet doe dan doe ik het volgende week of volgende maand of over een jaar. Ik weet dat het een keer gaat gebeuren omdat ik dit niet meer wil. En ik drink steeds meer ipv minder. Vrijdag die rose, alleen maar om in een roes te raken anders niks. Ik vond het niet eens lekker. Elke dag die strijd met mezelf. Wel een of niet. Niet drinken doordeweeks maar wel op dinsdag want woensdag ben ik vrij. Hoeveel dan? Donderdag kan ook wel want het is bijna weekend. En zo on zo on. Helemaal niet meer drinken betekent geen strijd meer . Gewoon niet. Niet drinken betekent mezelf niet meer door de plee trekken als ik ’s morgens wakker wordt en toch weer teveel op had de vorige avond. Dit forum is voor mij een stok achter de deur om het vol te houden en door te gaan. Hoe gelukkig kun je je voelen zonder drank? Ik heb altijd gedacht dat dat onmogelijk was maar ben tegelijkertijd stinkend jaloers op mensen waarbij ik zie dat ze ook blij zijn zonder. Hoe doet iemand dat? Lieve groeten.
  15. mirjam

    even voorstellen

    Ik zie het al, heb me aangemeld in antwoord op een andere deelnemer. Na lang zoeken hoe ik me op de juiste wijze kan aanmelden op dit forum. Nou ja, ik hoop dat het nu goed gaat. Hoe digibeet kun je zijn. Ik ben Mirjam, 47 jaar. Ik heb besloten om vanaf vandaag in ieder geval een jaar geen alcohol meer te drinken. Daarna zie ik wel verder. Tot nu toe herken ik veel in wat ik lees. steunen en gesteund worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...