Spring naar bijdragen

Fourchan

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    59
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door Fourchan geplaatst

  1. Originally posted by: BamBam Welke personen spreken over gecontroleerd drinken? Ik ken alleen alkies die dat doen. quote> Lachen. Zó herkenbaar. Eén van onze trucs om het drinken te relativeren, in het eigen voordeel uiteraard. We hebben in ieder geval goed leren rekenen met al dat gegoochel met aantallen en inhoudsmaten.
  2. Fourchan

    Jaarpact

    Dank je, Lytse, als ik zo teruglees dan hou jij het ook héél goed vol. Petje af en een diepe buiging voor jou!
  3. Dank jullie wel! Nog steeds vervuld met trots. Nog steeds 14 kilo lichter. Nog steeds 's ochtends opstaan zonder kater. Nog steeds geen misselijkmakende alcoholdampen om me heen. Wel: nog steeds uitkijken. Maar het is véél makkelijker nu.
  4. Beste mensen, ik heb mijn eerste jaar erop zitten. En ja, nog steeds geen druppel gedronken. Om te beginnen wil ik benadrukken dat het MOGELIJK is, lieve mensen die nog in de beginfase zitten. Ik kan het maar JIJ ook! Wat er zo door mijn gedachten spookt, zal ik hierbij maar eens op papier zetten. Disclaimer: onderstaande zijn mijn ervaringen en gedachten en bedoel ik niet als bindende richtlijn voor de overige leden. Het moge duidelijk zijn, maar toch wil ik dat bij deze benadrukken. Ik ben, wat ze noemen, een functioneel alcoholist. Tijdens de drankperiode leverde ik ook mijn werk goed af, was nooit te laat en kwam door de overige welbekende trucs gewoon bij de meesten over als een sociaal drinker. 1) Ik ben gestopt op een nietszeggende, onbelangrijke datum. Geheel impulsief. Als je symbolische data gaat bedenken, ga je ernaartoe leven. Véél zuipen voor die eerste januari want daarna mag het niet meer. M.i. kweek je dan juist een tijdelijke extra afhankelijkheid/behoefte waardoor de kans om te falen levensgroot is. 2) Stop, zonder het meteen aan de grote klok te hangen. Daar is dit forum goed voor; je kunt je verhaal kwijt aan onbekenden. Leg niet meteen een grote druk op jezelf want de eerste periode is al verdomd lastig. Bij genoeg zelfvertrouwen pas vertellen aan de mensen buiten je directe kring. 3) Laat de tijd voorbijgaan en doe de dingen die het jou helpen om van die rommel af te blijven. Als ik de gouden tip voor iedereen had, dan zou ik het hier neerzetten en was ik vermoedelijk ook rijk geweest. Zo werkt het niet en dat weten jullie maar al te goed. Bottom line: gewoon niet drinken, hoe moeilijk het ook is. Een kleine terugval is mogelijk en geen schande. Bedenk wat je inmiddels allemaal NIET hebt gedronken. 4) Wees geen zedenprediker. Het is JOUW probleem en je hebt medestanders nodig. Mensen hebben je in dronken toestand gezien en het is hypocriet om jezelf ineens te gedragen als de Heilige Maagd Maria. Natuurlijk komt er wat sociale druk op je af. Ook al heb je verteld dat men geen drank meer moet aanbieden, wordt het uit gewoonte nog aangeboden. 4a) Wat je na een paar maanden gaat zien, is heel bijzonder: juist de mensen die je consequent alcohol aanbieden, vermelden terloops in een gesprek dat ze het eigenlijk ook wel fijn zouden vinden om te stoppen. Help ze en doe je eigen ego ook een plezier. Dit is namelijk het eerste serieuze teken van de overwinning op jezelf! 5) Hierna komt de gewenning aan het niet-drinken. Het wordt alledaags; de dagen dat je niet eens aan alcohol denkt worden talrijker. Je zit in je upkeep, als het ware. Gewoon niet drinken, hoe banaal en veels te simpel de gedachte eigenlijk ook is. Het jaar was voor mij op deze wijze goed te doen. Ik ben zo trots dat ik het zonder schoonheidsfoutjes door ben gekomen! We gaan dus gewoon door! En nogmaals voor de "beginnelingen": JIJ KAN HET OOK!!!
  5. Fourchan

    Jaarpact

    EEN JAAR! Ik heb het gehaald! Ik ben een tijd niet meer op het forum geweest maar ik ben mijn datum nog niet vergeten. Bedankt voor de felicitaties en ik ga er zo eens een topic aan wijden om te beschrijven hoe het allemaal is vergaan.
  6. Ook goedemorgen vanuit de trein toegewenst. Wat fijn dat we vandaag weer centjes mogen verdienen voor onze geliefde baas! Eerst maar eens zes bakken slappe automatenkoffie naar binnen gooien (nou ja, het is warm en gratis...) en dan gaan we weer eens kijken hoe we de twee leidinggevenden (denken ze zelf) tegen het afdelingshoofd op kunnen zetten.
  7. Fourchan

    Jaarpact

    Gwen, Jan en de rest... bedankt! Of het een goed teken is weet ik niet, maar deze keer ben ik het totaal vergeten. Het is de beste stap die ik gedaan heb. Geen katers meer, geen gênante gedachten achteraf, veertien kilo kwijt. De volgende echte mijlpaal is een half jaar. En die ga ik echt wel halen! Succes allen!
  8. Een fles wodka in zo'n korte tijd? Ja, dat was mijn eerste coma. Waarbij ik, hoe paradoxaal, mijn leven te danken had aan mijn alcoholisme. Zonder "oefening" had ik de sjaak geweest.
  9. 853 dagen, Kate! Dat is echt geweldig! Eenieder verwerkt het zoals hij wil. Ik zie tellen niet als "er teveel mee bezig zijn". Juist niet, het houdt je bewust van het gevaar. Alcoholisme is te bestrijden maar niet te genezen.
  10. Hee, wat weinig berichten op de dagdraad vandaag. Over het algemeen genomen, gaat het wel goed met jullie, qua alcohol. Bravo! Ik zat zo 'ns een beetje te schatten en ik ben zo ongeveer op het punt gekomen van het equivalent van het duizendste biertje dat ik NIET gedronken heb. Duizend bier die niet door mijn aderen, door mijn lever en door mijn hersenen gegaan zijn. Ja, dat roert me wel een beetje. Drieënhalve maand geleden nog dagelijks stiekem bezopen en moet je me nu zien... Hou vol, allemaal! Voor de mensen die nog een strijd moeten leveren: je KAN het!
  11. Fourchan

    KiloKiller

    Ongemerkt toch afgevallen van 96 naar 84. Bierpens is weg!
  12. Dank je, Jane! Ik waardeer zo'n berichtje enorm. En elke dag, als ik iets moet pakken in mijn voorraadkast, loop ik met een minzame glimlach langs die twaalf bier die er nog staan. Ik ben ze letterlijk de baas!
  13. Fourchan

    Ik zal mij nogmaals voorstellen

    Het uitgekauwde cliché is eigenlijk toch heel erg waar gebleken: toegeven dat je een probleem hebt. Gelukkig kan dat hier openlijk en toch weer anoniem. Het heeft me heel erg geholpen om dat eerste bericht hier te plaatsen met alle beschamende details erin. Hou vol! Ik weet zeker dat je het kan!
  14. Fourchan

    Jaarpact

    Drie maanden! Jan, ik heb het gevoel dat ik er aan toe ben. Wil je me toevoegen aan de lijst?
  15. Goedemorgen! Dat is alweer een tijd geleden. Alles goed met jullie? Minderen en stoppen succesvol? Hier gaat alles nog steeds goed. Nieuw fenomeen: er komen nu zelfs dagen voor waarop ik niet eens aan alcohol gedacht heb! De aandacht mag zeker nog niet verslappen; ik heb gelezen dat voor velen bij ongeveer drie maanden een kritisch punt bereikt wordt. Nog een aantal dagen te gaan dus en dan kom ik eraan, Jan1000!
  16. Fourchan

    dinsdag 1 mei

    Nog verrot van het slenteren van gisteren. De kat op het spek gebonden door naar Amsterdam te gaan maar ik kan met trots zeggen dat ik, samen met Juul d'r verjaardag, mijn VIJFTIGSTE alcoholvrije dag heb gevierd.
  17. Over liefde gesproken: een ding heeft de alcohol nooit aangetast... dus... tot morgen *grijns*! Bedankt weer allen, voor de lovende woorden. Ik waardeer dat enorm.
  18. @Jaap: toen ik eenmaal zover was dat ik er voor negenen 's ochtends al eentje nam, ben ik toch maar eens goed na gaan denken. Het stadium van biertjes bij het koken en voor- en nadrinken was ik toen al mijlenver voorbij.
  19. Ik ben hier elke dag wel. En ik heb er heel veel aan! Het leven is anders geworden. Niet meer de focus op het beschikbaar hebben van drank. Niet meer de dwang om uit te tellen of ik het nog wel red met de drankvoorraad. Niet meer als een idioot naar de supermarkt rennen, vijf minuten voor sluitingstijd. Drank verbergen, alcoholvrij bier laten zien maar alcoholhoudend bier er snel tussendoor drinken. Een zedenprediker ben ik zeker nog niet. Ik ga er niet om liegen: af en toe heb ik best trek en ik vind het niet ineens "vies". Tot nu toe gaat het me makkelijk af (en ik vind het soms *te* makkelijk en kan me daar wel zorgen om maken). Mijn grootste zorg is: hoeveel schade zou ik hebben aangericht aan mijn lichaam? Hebben jullie dat ook?
  20. Ik reageer minder dan dat ik lees, sorry. Bij deze wens ik iedereen een goede nacht toe. Mijn 41e goede nacht alweer (ja, ik tel nog...).
  21. Fourchan

    Jaarpact

    Bedankt Jan, ik bekijk het ook zo: het zijn inmiddels 250 bier en 15 flessen wijn die ik NIET gedronken heb. En daar ben ik best trots op.
  22. Fourchan

    Jaarpact

    Gefeliciteerd, Jan, ik streef ernaar om je na te doen!
  23. De week begint op maandag maar dat is weer een andere discussie ;-) WEEKPACT 14-04-2012 Bol Coco Bor Madelief Fourchan
  24. Ik moet toch nog wat van me af schrijven... Iemand, waar ik eigenlijk al jaren erg gek op ben, ligt nu in scheiding. Mijn eigen relatie is min of meer een ijzige verstandhouding geworden. Ja, dat is bijelkaar een regelrechte trigger voor mij. Ik heb het onder controle, gelukkig. Normaliter zou ik gedronken hebben.
  25. Fourchan

    Jaarpact

    Volgens mij heb je dat bij deze gedaan ;-)...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...