Spring naar bijdragen

Lot

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    143
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente profielbezoeken

457 profielweergaven

Lot's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Lot

    IK ben Jootje en wil me voorstellen

    Oh dat ging geloof ik niet helemaal goed met de "quote" (moet ik nog even uitvogelen) In ieder geval, van harte welkom hier Jootje! Ik haalde de quote aan van AlbertRemmo omdat ik het laatste gedeelte zo hartverwarmend vind; vanaf En meld je bij het Forum t/m helpt ons ook weer. Heel veel kracht en succes!
  2. Lot

    IK ben Jootje en wil me voorstellen

    Originally posted by: AlbertRemmo Nou Jo, het probleem van drank waar anderen geen last van hebben dat is dus ons probleem. Ik spreek namens mijzelf maar bij velen van ons werkt het net zo. Bij mij is er geen rem meer, als ik 1 glaasje drink moet de fles leeg waarna er nog 2 volgen. Ik ging nooit uit om te drinken maar dronk alleen thuis. Kon me ook prima inhouden als ik buitenshuis toch een glaasje dronk maar thuis maakte ik het af. Ik neem me iedere dag voor om het eerste glas niet te drinken en drink 3 liter water op een dag plus de nodige oploslimonade. Eet ook erg veel en vooral van alles en nogwat tussendoor Soms heb je je specifieke trekmomenten (trek in alcohol) daar moet je sowieso iets aan gaan doen Wat mij in het begin heel erg geholpen heeft is thee te drinken met een bite (gember in dit geval) Thee zetten en daar verse gember in doen en ik was voornamelijk bezig om die alcohol zo snel mogelijk uit mijn lijf te krijgen door B- vitamines in te nemen (vooral B1 Thiamine heet dat) en verder opgezocht bij google wat allemaal heel goed voor de lever was Als je van die verveeld momenten hebt drink dan wat en eet dan wat, het is heel natuurlijk dat je lichaam gaat ontgiften En meld je bij het forum om te vragen, praten, gek te doen, serieus te zijn kortom alles wat je wilt om van die drank af te blijven. We zijn er voor jou En jij bent er voor ons want jouw inbreng helpt ons ook weer Heel veel succes en neem het eerste glas niet hèquote>
  3. Lot

    Doe niet zo ongezellig!

    Wat ik wel eens zeg tegen mensen die weten dat ik niet vies ben van alcohol maar niet weten van een probleem en dat ik probeer te stoppen is: "Gisteren al wat wijntjes gehad, dus nu even niet". Het voordeel van deze leugen is dat je de kans reduceert op verdere vragen en ook dat je dan eigenlijk zegt dat je geen alcoholist bent.
  4. Lot

    Niet eten

    Goede topic Noekie! Alcohol geeft genoeg calorieen waardoor eten schijnbaar overbodig wordt. En tijdens je drinkgelag word je ook 'lui', ga je niet meer koken of enigszins moeite doen om zelfs maar een boterham te smeren. Anton23 heeft gelijk om je te forceren iets te eten, maakt niet uit wat! maar knabbel op iets, als je in een drinkflow zit. Mijn vader (75) is nog meer dan ik alcoholist maar functioneert nog steeds (raar maar waar) omdat hij eet! Hij is inmiddels vele malen opgenomen maar zijn hersens werken nog redelijk, omdat, zoals zijn mentor zei: hij eet! Dus voor alle terugvallers/nog steeds drinkers: blijf knabbelen op een nootje, een broodje of...een tomaat (Dat uitzuigen van de zaden van een tomaat, na een hap, blijkt een zeer heilzaam vocht, ook voor de geest).
  5. Quote van kaia: "Soms, heel soms spiek ik hier nog even.... de pagina staat nog in m'n browser en uit automatisme klik ik er dan eens op, want wat ben ik hier destijds vaak geweest... dan valt me op hoeveel mensen hier nog hangen en lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan, nog steeds dezelfde verhalen... alles op z'n tijd en heel goed natuurlijk als het je van de drank afhoudt, maar tegen sommigen zou ik bijna willen zeggen: wordt het niet eens tijd voor wat anders, om het leven verder te ervaren?" Reactie van Lot: Beste kaia, heb je betere ideeen hoe een ideaal alcohol forum er inhoudelijk uit zou moeten zien? ik hoor het graag van je.
  6. Lief, Primula, dat je ook aan mij denkt! Ik ben er, maar nu even meer in de privesfeer. Heftige tijden..pfjoew. Ja, dus regelmatig ook met alcohol, zoals nu net een fles leeg, maar ik strijd dapper door, wil ik mijn vaandel der verantwoordelijkheid en 'het zijn' hoog houden. En vooral.. mijn strijd tegen het masker.
  7. Lieve Opa2, Ik vind het geweldig dat u weer even terug bent van weggeweest om uw ervaringen van vroegere tijden te delen en vooral om ons, jongere forumbezoekers een hart onder de riem te steken. Het geeft hoop. Liefs van Lot
  8. ik bedoel ook met de paarden..
  9. Mirre, zoo, herkenbaar! ik moet nu slapen geloof ik...1,5 fles wijn op. maar ik wil graag nog contact met je...x zzz
  10. Lot

    Weet het even niet meer

    Volgens mij ligt de kracht in het doorbreken van patronen...sterkte en liefs, Lot
  11. Lot

    Vrijdag 8 april

    Sweet dreams for everybody
  12. oh nee niet gelezen Henk, maar voelbaar is het goed. ging je telefoontje goed?
  13. ok, iedereen die dit leest...uitademen tot je niet meer kan..en dan inademen met je vingerss erbij tot tien tellen. en laten gaan... Misschien heb je er niets aan maar ik zeg altijd maar zo; alles is meegenomen in positive vorm. Zo, dat was toch even jezelf zijn
  14. lief van je josja. ik heb het idee dat Bolletje onze muze is....
  15. Ah Henk, amor fati....liefde voor het (nood) lot. Dat wist ik niet... wel mooi
×
×
  • Nieuwe aanmaken...