Spring naar bijdragen

melissa

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente profielbezoeken

449 profielweergaven

melissa's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. ok, bedankt zal gauw eens kijken...ben even druk met wat andere dingen...maar gaat relatief goed met me...
  2. I'm not an addict...weet niet meer van wie dat is... en..Feeling so real van moby
  3. Ik heb eens gekeken, maar toen vond ik alleen iets over de overgang..dus..maar ik begrijp dat het dus oud nieuws is,hahaha, en dat niemand de behoefte heeft dit soort ellende van zich af te schrijven? Ik lees wel veel vergelijkbare dingen in wie is wie,vandaar..misschien voelt iemand zich beter als ze weten dat ik ook diezelfde stommigheid heb uitgehaald, en misschien zou ik me beter voelen bij hun stomme ervaringen..dussss..hoe vindt ik dat draadje dus precies,fleurtje?
  4. hahaha, maar het gebeurd niet iedereen he? niet iedereen van mijn leeftijd gaat passed out op zijn werkfeestje,anders waren ze wel allemaal op dit forum te vinden..Ik heb deze discussie gestart, omdat ik denk dat misschien wel meer mensen zulke nare ervaringen gewoon wel eens van zich af willen schrijven, in plaats van het te verbergen, of het 'goed' te praten..dit was overigens maar een voorbeeld van de enorme hoop stront wat ik nog meer heb meegemaakt en veroorzaakt door mijn onkundee met drank om te gaan..
  5. Zo...maar eens een thema plaatsen, waarvan ik denk dat iedereen er wel wat mee heeft... Ik begin natuurlijk zelf, en gewoon eerst maar eens met 1 ervaring, wie weet herinner ik me later meer (vergeetachtig he? Ik denk dat ik laatst nog weer iets heb meegemaakt wat wel onder de noemer valt..Op een werk-feestje heb ik zoveel gedronken, dat ik passed out ben gegaan (na het drinken, en het aan iedereen opdringen van vele jaegermeistertjes), en mijn jas heb laten liggen, en ik weet ook niet meer wat ik heb gezegd tegen mijn collgea's. De volgende dag heb ik mijn vriend mijn jas op laten halen, omdat ik me teveel schaamde. Ik kwam natuurlijk ook veel collega's tegen de volgende dag die het allemaal erg grappig hadden gevonden. Omdat ik me zo schaamde, heb ik gezegd, dat ik 'zulk soort avondjes' gewoon zo nu en dan eens nodig heb, om lekker even de stress te laten gaan, en dat terwijl ik natuurlijk juist alleen maar meer stress krijg door dat soort avondjes, en het ook echt wel een beetje vaker gebeurd dan soms eens zo'n avondje..Ik schijn na het feest nog naar een disco te zijn gegaan (gedragen denk ik eerder), waar ik uiteindelijk geloof ik zelfs uit gezet ben, door mijn dronkenschap...Ps. ik ben geen 17, maar 32, erg he? Nou ja, dat is natuurlijk maar het begin van een mega lijst...maaar ik dacht laat ik hier eens mee beginnen..
  6. Tja, wordt je inderdaad niet vrolijker van, maar het is wel een geweldige waarschuwing, in ieder geval voor mij. en ik zal er nu ook weer over ophouden..en ga nu maar eens wat doen in huis (kan ik vandaag, want..nuchter)
  7. Hoi angsthaasje..ja ik hoop dat het voor mij ook werkt..Ik drink op een hele andere manier dan jij, maar op zijn eigen manier destructief..Heb ook geen specifieke angsten, behalve als ik een kater heb (wat wel vaak is natuurlijk, anders was ik hier niet he,hahaha)..eigenlijk een fijn leven, maar ja, die drank, en ik wil niet leverciirose enal die andere klachten krijgen die hij heeft..maar is fijn om hier anderen te treffen, die het snappen, en me niet alleen zo te schamen (want man, ik schaam me te pletter!)
  8. Ah, hulp is daar! maar beware..is niet een fijn verhaal..ik vindt het verschrikkelijk, en heeft iemand wel weer eens wat gehoord sinds februari?
  9. Angsthaasje.gewoon naar zoeken, en dan exfeestbeest op wie is wie zoeken..overigens..ben ook nieuw..maar nog niet zo ingeburgerd als jij geloof ik..zag dat je het erg lastig hebt..succes met je quest for sobriety!
  10. Fleurtje, bedankt voor de respons op mijn berichtje..ik was de verhalen van anderen aan het lezen, en struikelde (je erg gestruikeld daar) over zijn verhaal..ik voel me soms ook zo slecht, en ben echt bang voor de gevolgen van mijn misbruik..en dan lees je dat (natuurlijk alleen maar goed dat ik er van schrik)
  11. Man, ik heb net even het verhaal gelezen van 'exfeestbeest',laatste post ergens rond februari...heb er gewoon klamme handen van...dat is echt een angstig verhaal...ik wist natuurlijk wel dat..maar..jee, ik hoop dat ik nooi zover kom (als ik niet al teveel schade heb aangericht..)ben me echt rot geschrokken, en na februari..geen post meer van hem..???
  12. melissa

    werd eens tijd!

    Poh, daar zou best wel eens een waarheid in kunnen zitten..Maar zoals veel van jullie misschien ook wel hebben/hadden, wil ik eigenlijk niet helemaal stoppen, maar wil ik graag normaal met drank om kunnen gaan..ik ben er bang voor... Vandaag gaat het al weer iets beter met me. dag 3, en omdat ik vanavond nog ergens heen moet om mijn vriend op te halen, en dus moet rijden, kan ik vandaag ook niets drinken.. Volgens mijn 'minderings schema', zoals ik het zelf heb bepaald, MAG ik vanavond wel..morgen ook, maar ik denk dat ik het niet eens doe. Zondag heb ik een feestje, dan wil ik misschien wel...maar dan proberen niet teveel..poeh,maar zien..misschien laat ik het wel helemaal! Nou had ik nog een vraag, hebben jullie ook veel last van lichamelijke klachten? ik bedoel dan buiten de usual kater natuurlijk! En zo ja, wat dan, en gaat dat beter als je stopt (ik heb bijvoorbeeld steeds meer last van vergeetachtigheid, maar ook buikpijn, slecht slapen etc etc)?
  13. melissa

    werd eens tijd!

    Nou, jaap: Je bent dus niet het enige jonkie, en ik ben ook niet eens de jongste op dit forum..Mijn vriend zou het misschien inderdaad wel jammer vinden als ik nooit meer iets met hem drink, maar ziet me wel liever gezond! Zelf zou ik ook graag willen dat ik kan minderen, en niet helemaal hoef te stoppen, maar ik weet het nu nog niet precies, waar dit op uitloopt..Dat beantwoord ook direct jouw vraag ekstertje:Ik heb nu nog steeds een kater van eergisteren, dus ik heb nu eigenlijk zoiets van..ik raak het NOOIT meer aan (al een tig duizend keer gezegd denk ik), maar morgen en overmorgen voel ik me waarschijnlijk weer goed, en dan heb ik er vast wel weer zin in. Ik heb me voor een online 'minderings'programma aangemeld, maar ik moet maar eens kijken wat het beste werkt voor mij. Ik voel me niet slecht als ik niet drink, dat is juist het gekke. Ik vindt natuurlijk alles minder gezellig enzo, maar ik ben niet ongelukkig als ik niks drink. Maar juist als ik me lekker voel, dan past daar wel een borreltje bij, en dan ben ik weer twee dagen van,spijt, ziek,brak,angst (over wat ik uitgespookt heb, maar ook angst voor mijn lever,nieren,hart, denkvermogen) Ik denk niet dat ik mijn vriend laat lezen wat ik hier schrijf, misschien ooi nog eens, maar niet zo snel al..dat vind ik wel erg confronterend.. Ik had nog een vraag aan jullie. Ik had eigenlijk altijd al geen goede omgang met alcohol, en was altijd het meisje wat op het feestje het meest bezopen werd.Ik heb er al meerdere malen problemen door gehad, en ben zelfs uit huis weggelopen vroeger, omdat mijn vader mij confronteerde met mijn uit de hand gelopen drankgebruik (wat ik dan natuurlijk ontkende)..inmiddels is het contact al jaren weer helemaal goed, maar mijn alcohol gebruik, daar had hij wel gelijk in...ik kan het gewoon niet, en eigenlijk vanaf het eerste glaasje al niet (bessen zal het wel geweest zijn)Ik was direct weg van het gevoel van die roes, die vrijere manier van doen..maar het punt waarop aangenaam verdoofd overgaat in onaangenaam bezopen...dat punt, dat overschrijdt ik iedere keer weer.. Dus, ik wil proberen te minderen, maar ben bang dat dat misschien wel niet erg realistisch is..ik zal het wel merken alsik weer een drankje neem..in mijn schema staat dat ik drie mag nemen (zelf besloten), maar dat is wel weinig (erg he dat ik nu al weer zo denk)...Maar jee bedankt voor de steun.en de overeenkomsten ook (al moet je het een ander niet gunnen, en dat doe ik ook niet), ik voel me veel minder Remy zo!
  14. melissa

    werd eens tijd!

    Hoi Ekstertje, Ik heb even gelezen wat jij (alweer een tijd terug) geschreven hebt in je wie is wie...Ik herken daar veel in. Al is het bij mij niet echt iets van de laatste jaren, maar wel al veel langer..Het is wel sinds ongeveer 4 jaar dat ik me bewust geworden ben dat ik wat moet gaan doen aan het probleem (al kom ik daar dan nu ruim laat mee..) Hoe is het je verlopen in de laatste maanden, drink je nu helemaal niet meer, of soms nog, en gaat het dan nog wel eens mis, of helemaal niet??Ik zou graag je ervaringen horen. Ik ben erg blij dat ik hier wat lotgenoten vindt, want ik had echt het idee dat ik de enige jonge vrouw was die zo stom is..(no offence) Ik heb gisteren na me opgegeven te hebben hier, direkt aan mijn vriend verteld dat ik me opgegeven heb..Maar ik geloof dat hij niet echt inziet dat het echt nodig is. Hij drinkt zelf ook wel stevig, maar kan wel stoppen als het moet, en drinkt ook lang zo vaak niet als ik. Ik denk dat in mijn omgeveing de mensen er vooral van bewust zijn dat ik VEEL drink, niet zozeer dat het een probleem is. (alhoewel ik dat natuurlijk niet zeker weet, want ik hoor ze nooit zeggen, wow, zou je niet iets minder gaan drinken, ik denk dat je een alcie bent..dat doen mensen niet,maar wie weet zeggen ze het wel als ik er niet bij ben) Ik wil niet oud worden (nou ja wel oud natuurlijk) op deze manier..ooit zal ik alleen nog maar bekend staan als oude zuiplap, en dat beeld griezelt me zo aan!
  15. Ok, dat hou ik in mijn achterhoofd! Ja raar wel dat er voor mannen zo anders tegenaan gekeken wordt..Maar die mannen doen natuurlijk wel hetzelfde, en kampen dus ook met dezelfde problemen..Maar ik schaam me de dag erna altijd hopeloos, soms terecht, soms ook niet, maar in bijna alle 'dagen erna', moet ik controleren of ik mijn sleutels nog wel heb, en mijn jas niet heb laten liggen,en wat een mens zo allemaal kan kwijtraken he? Ik kan me van vroeger, toen ik nog een tiener was wel herrineren hoe genant ik die 'al iets oudere' vrouwen vond die duidelijk dronken waren, en nu ben ik die vrouw zelf! Ik drink wijn, maar ook rum cola, of beerenburg cola,en als ik echt op dreef ben, dan kan ik de mensen om me heen nog wel eens proberen over te halen jaegermeistertjes weg te tikken (als echte pubers), en niet maar eentje he? soms drink ik er wel 5 in een half uur...thuis drink ik als ik op dreef ben alles wat ik te pakken kan krijgen. Gisteravond/nacht ook weer...eerst een fles wijn, toen een halve fles cuaranta y tres (wat echt alleen bedoeld is als coctail mixdrankje, en niet teveel), daarna bier (lust ik niet eens) Laats ook een klein flesje pruimenwijn (dat wat je bij de chinees gratis meekrijg), halve fles bessen (gadver)...Oftewel het gaat me ook alleen maar om de roes,en die is nooit sterk genoeg..Vreemd genoeg kan ik ook wel zo een paar dagen zonder drank, en lichamelijk heb ik dan ook geen ontwenningverschijnselen ofzo, eigenlijk voel ik me dan best goed, maar dan komt weer dat moment..ach eentje kan geen kwaad,of ook wel; dat heb ik even goed gedaan, ik heb wel een borrel verdiend; of wow wat een mooi weertje, perfect weer voor een paar glaasjes wijn op het terras!...Wat voor momenten ga jij drinken?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...