Spring naar bijdragen

Bar

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    40
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Bar

  1. Op 20-6-2022 om 15:55 zei LolaLivia:

    Hallo,

    Ik kwam dit forum tegen en ik heb echt even iemand nodig om dit mee te delen. Ik heb 3 jaar lang incidenteel oxazepam gebruikt (1/2 pillen van 10mg per week) omdat ik al 3 jaar in een burnout zit. Gelukkig gaat dat sinds begin dit jaar iets beter, daarom besloot ik in mei ook om op vakantie te gaan. Maar ik was daar zo extreem zenuwachtig en angstig voor dat ik toen 3 weken 20mg oxazepam per dag heb geslikt. Ik had geen idee dat dat verslavend was totdat ik 6 dagen na de laatste pil opeens ontzettend onrustig en angstig werd en ik na een paar dagen ging googlen wat er met me aan de hand was. Mijn laatste pil was 19 mei en nu dus 4.5 week geleden. Maar wat voel ik me slecht het lijkt eerder erger te worden dan minder. Ik ben zo bang om een terugval in mijn burnout te krijgen, dit kost me zoveel energie en het voelt zo ontzettend alleen. Niemand begrijpt waar ik doorheen ga. Ik ben veel aan het huilen en soms wil ik het echt uitschreeuwen. Ik wil zo graag weten hoe lang dit nog gaat duren en hoe lang ik het nog moet volhouden. Ik slik ook sinds 2 maanden denk ik het supplement GABA maar ik heb nu geen idee of dat hier slecht voor is. Ik kan er niets over vinden. Kan iemand mij helpen?

    Je hebt snel afgebouwd, te snel, maar als je nu al een paar weken onderweg bent, is het zonde weer te gaan slikken. Je moet er doorheen. Bij mij duurde het 8 weken. Ik dacht dat ik het niet volhield, maar toch lukt het. de tijd gaat voorbij, en die heelt. Ik heb ook zo veel gehuild, en ik heb het van angst uit geschreeuwd! ik kon echt niet meer, dacht ik. Maar ik kon nog wel. Na 8 weken was het over, en het voelt nu zo heerlijk... veel succes!

  2. 6 uur geleden zei LolaLivia:

    Hoi bar,

    Ik heb een vraagje, hoe stopte het bij jou? Ik heb nu bijna 5 weken geleden mijn laatste pil geslikt maar het wordt echt nog niet minder. Ik ben echt ontzettend bang omdat ik ook in een burnout zit en voor mijn gevoel veel te veel energie naar de onrust en angst gaat. 

    Het duurde 8 weken en toen was het vrijwel van de ene op de andere dag over. Na een week was alle angst weg. Maar dus wel 8 weken heel erg afzien, enorm veel huilen, niet eten, paniekspiraal enzovoort... zet door! Het gaat over...

  3. 1 minuut geleden zei Bar:

    Hoi Kim, nu, na bijna 8 weken na laatste pil, gaat het goed. Het is voorbij, ik voel me goed. De eerste week voelde ik nog niets, maar daarna 6/7 weken echt verschrikkelijk.. volhouden! Elke dag is er één. Ik had het overdag, en niets hielp .. uitzitten voor jou liggen...ik zou zeker melatonime nemen, kan geen kwaad. Ik nam ook promethazine, kan je aan je huisarts vragen .. 

    mijn psychiater zei dat afkicken hooguit 2 weken kon duren, bij mij was het dus veel langer! Maar ook geen maanden of jaren zoals je wel op Facebook leest. Hoe lang heb je geslikt en hoeveel?

  4. 55 minuten geleden zei Kim92:

    Hoi @Bar hoe gaat het nu? Ik heb deze blog gelezen, en herken zo veel van de paniek. Ik zit nu ongeveer 2,5 weken op 0mg oxazepam, kom van 10 af (ook niet heel veel zou je denken..)

    Ik heb mijn paniek aanvallen snachts, omdat ik niet slaap. Met een beetje geluk val ik tegen 04:00 in slaap. De uren daarvoor zijn een ramp(ook voor mijn man) ik huil, loop heen en weer, trek aan m'n haren, lijk gek te worden.. en zo een drang naar het innemen van iets.. terug oxa, melatonine, rustgevers.. 

    Iemand met dezelfde klachten is fijn! Het maakt het volhouden echt n kriem! En zeker omdat er nog geen verbetering zichtbaar is!

    Hoi Kim, nu, na bijna 8 weken na laatste pil, gaat het goed. Het is voorbij, ik voel me goed. De eerste week voelde ik nog niets, maar daarna 6/7 weken echt verschrikkelijk.. volhouden! Elke dag is er één. Ik had het overdag, en niets hielp .. uitzitten voor jou liggen...ik zou zeker melatonime nemen, kan geen kwaad. Ik nam ook promethazine, kan je aan je huisarts vragen .. 

  5. 2 uur geleden zei Annezomer:

    @Bar met mij gaat het nu beter, tuurlijk heb ik nog momenten dat ik denk owwwww het komt terug, maar dat is angst voor de angst en die heb ik onder controle. Bar, het komt echt goed, dat beloof ik je. Blijf actief! Dat is het alles aller aller belangrijkste. Mijn lichamelijke klachten doofden eerst, daarna pas de mentale klachten. 

    Dank Annezomer. Mijn enige lichamelijke klacht was een droge mond. Heel onaangenaam, maar dat is sinds dit weekend voorbij. Helemaal weg. Als ik jouw weg volg, is het volgende dat afneemt, de angst. Ik probeer die te accepteren voor wat die is. En ik heb vandaag weer gesport, huilend maar het leek of ik heel erg zweette. Actief blijven is moeilijk, het liefst lig ik onder een deken op de bank, pfff..  dankjewel, ik ga door. 

  6. Op 29-4-2022 om 10:16 zei Annezomer:

    @BarIk snap niet dat ze adviseren terug te stappen naar een dosis als je er vanaf bent. Maar goed dat je besluit door te gaan. Het is verwarrend als artsen elkaar tegen spreken. Ik heb een bekende verslavingsarts gesproken(Erik Paling) en die heeft heel veel onderzoek gedaan en die stelde mij gerust. Volhouden is de remedie. Over een paar weken zeg je tegen jezelf, wowwww het is voorbij aan het gaan! Ben heel trots op je dat je doorzet. Ik slikte idd ook promethazine , af en toe, is een antihistamine om beetje kalm te worden idd, heel onschuldig. Valeriaan heb ik niet geslikt. Wat hij mij adviseerde: magnesiumpillen( Kruidvat) helpt tegen spierspanningen en trekkingen. Dat hielp zeker! Ook slikte ik op voorschrijven van de arts propranolol(tegen hartkloppingen, hielp ook!) ook onschuldig hoor. 
    Cognitieve gedragstherapie helpt ook. Elke dag overwonnen is een dag naar het einde. Iedereen reageert anders en jouw lijf heeft gewoon de tijd nodig en laat je niet aanpraten dat dit je eigen angsten zijn of dat je weer moet beginnen: want dan moet je WEER afbouwen. Volhouden topper. Jij kan dit. 

    Ik ben nu 6 weken benzo vrij. Dat was voor jou het eind vsn de hele zware afkick toch? Ik heb wel goede dagen, dagdelen gehad, maar vandaag is er weer angst en ik kan nergens naar toe. Wie snapt dit nog? 6 weken na een half tabletje huilen als een klein kind. Geen lichamelijke klachten, had ik die maar. Beter dan alles verpestende angst... zo bang als ik nog nooit in mijn leven heb meegemaakt. Hoe lang nog? Anne: gaat het nu goed met je? 
    dat zou mij goed doen. 
    paniek. Dat dit nooit meer over gaat. Wat nou als er echt iets in mijn leven gebeurt, een ziekte oid? Hoe kan ik dat ooit aan zonder oxazepam? Ik verlang naar rust in mijn hoofd. Geen paniek. Hoe houd ik dit vol.., waarom hebben de psychiaters mij dit jarenlang voorgeschreven? Weten ze wel van de benzo hel?? Ik heb wat steun nodig..

  7. Op 9-5-2022 om 16:02 zei Foxy:

    Lieve mede forummers, ik kom van ver. Ben bijna net zo lang benzo vrij als dat ik gebruikt heb. 10 jaar van incidenteel gebruik niet meegeteld. Dat laatste besefte ik me onlangs na een slapeloze nacht. Al bijna 10 jaar nam ik af en toe een oxazepam. Met een doosje van 30 stuks deed ik een half jaar. Dat komt neer op een pil per week ongeveer. Misschien dat daarom de slapeloosheid zo lang aanwezig blijft? 

    Maakt niet uit. Feit is dat ik het heel fijn vind op het forum maar ik ook getriggerd word en lang blijf rondhangen als het weer eens slecht gaat met me.

    Ik heb mijn therapieen afgerond. Ik heb geen pil meer in huis. Ik reïntegreer slowly op mijn werk. Het gaat veel beter al zijn er nog stappen te zetten. De volgende stap is voor mij om afstand te nemen van het forum. Om zo nog minder bezig te zijn met mijn ziek zijn. Hopelijk brengt die stap me dan weer verder. 

    Ik wens jullie allemaal het allerbeste en de grootste krachten om door de benzo hell heen te gaan. Uiteindelijk genezen we.

    Veel liefs,

    Foxy XOXO 

     

    Dank je wel Foxy, voor je steun. Je bent een stuk verder dan ik! 

  8. Ik heb gister echt een goede dag gehad! Zo fantastisch, dat dat ook nog bestaat. Ik had de rust in mezelf om naar de markt te gaan, ik kon studeren. Ik had geen angst en geen dwang. Ik was vrij.

    ik ben blij dat ik niet meer ben gaan slikken. Nooit meer. Ik heb gister een weekendje weg geboekt met Hemelvaartsdag, ik kon weer plannen maken. Ik verheug me er op. 
    maar vandaag is weer knudde, * , ben bang. 
    maar ik ga door!! Dank jullie voor de hulp , zonder jullie had ik het misschien niet gered en slikte ik weer oxazepam.

  9. 9 minuten geleden zei Bar:
    17 minuten geleden zei Bar:

    Anne, Foxy, het is zo zwaar. Het weekend was zwaar, praten praten praten. Mijn man wil dat ik het over iets anders heb. Hij wordt er gek van. Ik kan niet meer. Ik moet zo huilen. Ik kan niet meer. Ik spreek zo de psychiater. Die wil zeker dat ik weer begin. Of niet. Ik weet het niet meer. 

    Ik heb zo een werkgroep van mijn studie, het enigste dat ik nog doe. Mijn baan heb ik moeten opgeven. Ik kan er zo niet naar toe. Dan valt het laatste stukje weg. 

  10. 6 minuten geleden zei Bar:

    Anne, Foxy, het is zo zwaar. Het weekend was zwaar, praten praten praten. Mijn man wil dat ik het over iets anders heb. Hij wordt er gek van. Ik kan niet meer. Ik moet zo huilen. Ik kan niet meer. Ik spreek zo de psychiater. Die wil zeker dat ik weer begin. Of niet. Ik weet het niet meer. 

  11. 16 uur geleden zei Annezomer:

    Knapperd @Bar! Schrijf maar op dat je trots bent en nog steeds doorgaat. Neem het per dag ❤️ Die angst die je hebt is niet van jou. Want als je Windows hebt dan betekent dat dus dat het afkickverschijnselen zijn. Angststoornissen kennen geen Windows. Die waves moet je uitzingen. Neem het per minuut en geniet van de vrije minuten. Minuten worden uren en uren worden dagen en dan een heel leven vrij van alles. Samen komen je er doorheen. @wanneergaatditooit jij komt er ook! Je bent al 2 weken op weg. Over een paar weken vergeten jullie zelfs op dit forum te komen. Omdat het niet meer nodig is. Ik kom nu alleen af en toe kijken of het oké gaat met Bar. Online steun kan helpend zijn. 
    zolang je maar nooit meer iets slikt! Want je weet waar je doorheen moet als je weer begint. 
    gek dat ze die exposure hebben gedaan terwijl je nog aan de oxa zat. Zou andersom moeten, eerst oxa weg en dan exposure. Maar goed, op deze manier kom je er ook wel! Volhouden Bar, trots op je. 

    Anne, Foxy, het is zo zwaar. Het weekend was zwaar, praten praten praten. Mijn man wil dat ik het over iets anders heb. Hij wordt er gek van. Ik kan niet meer. Ik moet zo huilen. Ik kan niet meer. Ik spreek zo de psychiater. Die wil zeker dat ik weer begin. Of niet. Ik weet het niet meer. 

  12. Nu al bijna 5 weken van oxa af. Ik heb er wel nog altijd één bij me in mijn tas, voor het geval dat. Hoe meer ik erover lees en leer, des te helderder zie ik in dat ik 7 jaar mijn angststoornis in stand hield door de oxa, wat heeft Exposure therapie voor zin als je daarna weer een pilletje neemt? Elke dag weer met mezelf onderhandelen , een half tablet of een tweede... of een derde als het niet ging. Dag in dag uit die angst. Ik vind afkicken zwaar. Ik heb het af en toe niet meer, kan dan alleen maar huilen.... een hoopje mens onder de deken op de bank, jankend als een gewond dier. Zo erg is het. Ik heb deze week bijna 112 gebeld, dat ik het niet meer kon . Toch door gegaan. Geen oxazepam genomen, uit gezeten. Een keer naar sportschool. Best wel trots. Voel me iets beter maar durf dat bijna niet op te schrijven... wordt vervolgd.

  13. 24 minuten geleden zei Annezomer:

    @Bar heeeeel herkenbaar, maar het stopt echt! Opnieuw starten betekent ook weer de weken door, al bouw je langzaam af. Je zit in de staart met afkicken echt! Je hebt Windows wat betekent dat het echt gaat stoppen. Blijf doen wat je doet. Luister ook naar  Foxy, het eindigt. Ik bleef ook maar roepen en roepen dat ik gek werd. Dat word je niet, want dit gaat over. Dit hoort niet bij jou, dit is een chemisch proces in je hersenen. Nog één ding absoluut geen alcohol nuttigen erbij, dat vertraagd het proces. Alcohol werken namelijk op dezelfde gaba receptoren. Ik ga er niet vanuit dat je alcohol drinkt, maar just in case. 
    Wat ook helpt is oordoppen in en yoga nidra luisteren, liggen en focussen op een stem. @Bar ben heel trots op je! Wat je schrijft heb ik precies Zo meegemaakt, en het is gestopt. Ik beloof het je. Liefs Anne 

    Dank je, ik drink inderdaad geen druppel alcohol ... wel één kop koffie per dag en ik eet zoete dingen, daar heb ik juist behoefte aan... ik ga door, vandaag weer een dag voorbij..heb weer gesport en ben moe. Dank voor je berichtjes, het geeft me hoop.

  14. 8 minuten geleden zei wanneergaatditooit:

    Hoi; ikzelf ben nu bijna twee weken gestopt met valium en ga ook door de hel. Word er soms ook echt moedeloos van en inderdaad je voelt je zo alleen en onbegrepen he. 

    IK wens je veel moed om dit pad stap voor stap, dag per dag, minuut per minuut te gaan. Die moed moet ik mezelf ook soms zo influisteren. Ik heb ook hevige huilbuien en angstaanvallen. OOk depressie en hopeloos voelen. 

     

    Maar opnieuw slikken, nee echt niet doen! Want dan geraak je er steeds moeilijker weer vanaf denk ik.

     

    Samen sterk.? Liefs, gaatditooitover

    Ja, gaat dit ooit over... hoeveel slikte je en welk medicijn ? Ben je in stappen gestopt? Hoe waren die 2 weken? Ik ben vandaag naar de sportschool geweest, dat vind ik een prestatie. Ik heb tijdens de body pump gehuild, maar niemand die het zag gelukkig. Ik kan slecht ontspannen. Niet eigenlijk, continu op vlucht/vecht modus... avonden iets beter.. 

    de afkick verschijnselen geven me het idee dat ik terug bij af ben. Ik geloof het gewoon niet dat ik zo ziek kan zijn van een half pilletje ! Toch maar weer inprenten. En er doorheen , want ik wil dit middel nooit meer slikken..

    jij ook sterkte, volhouden’

  15. Op 26-2-2022 om 20:08 zei MariaA:

    Wie kan mij bijstaan met afbouw langdurig gebruik oxazepam, super gemotiveerd ben daarnaast professioneel traject gestart om mijn angststoornis en stress aan te pakken, maar wil dit nog even erbuiten laten. Graag iemand met ervaring en geduld.

    Hallo Maria,

    ik ben in maart gaan afbouwen en gebruik sinds 4 april geen oxa meer. Wat een ellende! hoe ver ben jij? Kunnen we iets aan elkaar hebben? 

  16. IK dacht dat ik gisteren al een discussie gestart was, maar ik vind het niet meer terug.

    Ik heb 7 jaar oxazepam geslikt, 15 mg per dag. Soms 20, soms 30. 

    Ik ben langzaam afgebouwd naar 5 mg. In stappen van 2.5 mg., in een kliniek in Duitsland. Ik was daar ook voor een heel ernstige angst/dwang stoornis, ik ben daar goed geholpen. 

    Nu in Nederland wilde ik oxazepam naar 0 brengen. Mijn psychiater hier in AMsterdam heeft een schema opgesteld en ik ben in één maand tijd helemaal gestopt. 
    De klachten kwamen 6 dagen na het laatste stukje oxazepam. De klachten zijn heel heftig, ik heb echt extreme angst... Ik kan dan alleen maar liggen en huilen en bewegen als een gewond dier. Het gaat echt ver. Het lijkt ook erger te worden. Ik ben nu 4,5 week clean. Mijn vragen:
    kan het zo zijn dat je pas na een week na het laatste tablet afkickverschijnselen krijgt?
    Kan het zo zijn dat de klachten eerst verergeren?
    De klachten lijken zo op de stoornis waarvoor ik ze in de eerste plaats genomen heb. Heb ik geen terugval?

    Hoe lang gaat dit duren?
    Ik slik nu promethazine als noodoplossing. Is er nog iets anders dat ik kan nemen?

    Ik ben 7 jaar lang gewend geweest dat ik een pilletje kon nemen als de angst te hoog opliep. ... Die escape heb ik nu niet.

    Moet ik toch weer 2.5  mg oxazepam gaan slikken om vervolgens langzamer af te bouwen? Of zijn er gevaren verbonden aan het weer opnieuw slikken? Ik heb ergens gelezen dat het kindling effect kan optreden waardoor ik dan meer oxazepam nodig heb,.... Zelfs meer dan 5 of 10 mg. Ik ben nu ook al 4 weken onderweg, beetje zonde om weer te gaan slikken...

     

    ik hoor graag,

    Bar

     

     

     

  17. Zojuist zei Bar:

    Ik ben 4.5 week van de oxa af. Heb het nog heel moeilijk, geen lichamelijke klachten, afgezien van droge mond maar dat is helemaal niet erg. Angst en paniek: precies die problemen waarvoor ik de oxa nam, zijn mijn probleem. Wat een hel is het afkicken! Ik heb 7 jaar lang iedere keer als ik zo’n angstaanval had, een extra oxa genomen. Nu kan dat niet meer. Ik weet nu niet meer wat te doen... uitzitten. Ik gil het soms uit. Kennen jullie de Ashton manual voor afbouw?

    61E5875D-F526-46DC-BDEA-9EAC52625081.jpeg

    Ik vind dat helpend

  18. Ik ben 4.5 week van de oxa af. Heb het nog heel moeilijk, geen lichamelijke klachten, afgezien van droge mond maar dat is helemaal niet erg. Angst en paniek: precies die problemen waarvoor ik de oxa nam, zijn mijn probleem. Wat een hel is het afkicken! Ik heb 7 jaar lang iedere keer als ik zo’n angstaanval had, een extra oxa genomen. Nu kan dat niet meer. Ik weet nu niet meer wat te doen... uitzitten. Ik gil het soms uit. Kennen jullie de Ashton manual voor afbouw?

    61E5875D-F526-46DC-BDEA-9EAC52625081.jpeg

  19. Ik heb 7 jaar oxazepam geslikt voor een angst/dwangstoornis. Ongeveer 15 mg. per dag. Ik ben in een kliniek in Duitsland geweest dit najaar en daar ben ik eindelijk goed behandeld. De angststoornis was genezen. Toen nog de oxazepam afbouwen... ik ben van 15 naar 10 gegaan: Dat ging goed. Van 10 naar 7,5 mg was lastiger. Van 7.5 naar 5 was al moeilijk.

    nu kreeg ik in Nederland terug een nieuwe psychiater en die zei dat ik de laatste 5 mg in één maand kon afbouwen. Het ging zo goed met me en ik wilde zo graag! 

    ik heb in maart in 4 stappen (5, 3.75, 2.5, 1,25) afgebouwd. Alles ging goed tot ik op 0 zat. 6 dagen later begonnen de klachten, en ze werden iedere dag erger. Ze zijn nu (na 4 weken) eigenlijk op z'n ergst. Kan dat???? of heb ik gewoon een erge terugval? Ik heb namelijk sinds een paar weken ongelofelijk veel angst. Het is niet te doen.

     

    HOe lang duurt dit nog, of moet ik toch weer gaan slikken? graag jullie raad.

  20. Ik heb toch de huisarts niet gebeld. Het enige dat de huisarts kan doen is benzodiazepines geven en die wil ik niet. Ik heb 15 uur onafgebroken een angstaanval gehad. Ik wist niet dat dit bestond. Ik heb op de bank gezeten en gehuild, meer niet. Morgen weer een dag. Misschien een betere dag. Jullie zijn er ook doorheen gekomen. Ik ben nu 4 weken en één dag onderweg. Ik heb een paar goede dagen gehad. Maar ook heel slechte, zoals vandaag. De intensiteit van de angst neemt nog toe. Echt ondraaglijk. Ik hoop dat ik met vandaag het ergste gehad heb. En dat de intensiteit weer afneemt. Als morgen zo erg wordt als vandaag, ga ik misschien weer slikken. Zo wordt ik de hele dag heen en weer geslingerd; ik ga benzo nemen, ik ben ermee gestopt, ik kan het, het gaat niet. Gek word ik ervan . Nu ga ik slapen, ik kan niet meer.

  21. 3 uur geleden zei Foxy:

    Lieve Bar, Als het echt niet gaat en je het echt zo niet kunt volhouden dan zou ik toch maar naar de huisarts gaan. Misschien is het dan toch beter om weer te beginnen en dan super langzaam af te bouwen als je stabiel bent.

    Heel veel sterkte!

    Ja dat denk ik ook. Er zijn grenzen.. het moet wel draaglijk blijven.

  22. Het gaat niet. Help. De angst en paniek zijn te groot. Help. Ik kan het niet alleen. Wat moet ik doen, Help! Moet ik de huisarts bellen? Help. Ik huil. Help, dit is de hel. Het gaat niet. Ik moet iemand spreken. Kan dat? Ik zit op de bank en roep om hulp , als de buren het maar niet horen.

    het is elke dag erger. Dit is hel, de angst. Help! Paniek. Ik kom er niet uit

×
×
  • Nieuwe aanmaken...