Spring naar bijdragen

Bar

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  39
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Bar geplaatst

 1. Bar

  Laatste stap

  Het duurde 8 weken en toen was het vrijwel van de ene op de andere dag over. Na een week was alle angst weg. Maar dus wel 8 weken heel erg afzien, enorm veel huilen, niet eten, paniekspiraal enzovoort... zet door! Het gaat over...
 2. Bar

  Laatste stap

  Ik ben nu 8 weken na mijn laatste pil en het gaat goed! Ik ben er doorheen, al 10 dagen geen klachten, niet lichamelijk, en ook niet psychisch, ben zo blij!
 3. Bar

  Laatste stap

  mijn psychiater zei dat afkicken hooguit 2 weken kon duren, bij mij was het dus veel langer! Maar ook geen maanden of jaren zoals je wel op Facebook leest. Hoe lang heb je geslikt en hoeveel?
 4. Bar

  Laatste stap

  Hoi Kim, nu, na bijna 8 weken na laatste pil, gaat het goed. Het is voorbij, ik voel me goed. De eerste week voelde ik nog niets, maar daarna 6/7 weken echt verschrikkelijk.. volhouden! Elke dag is er één. Ik had het overdag, en niets hielp .. uitzitten voor jou liggen...ik zou zeker melatonime nemen, kan geen kwaad. Ik nam ook promethazine, kan je aan je huisarts vragen ..
 5. Bar

  Laatste stap

  Dank Annezomer. Mijn enige lichamelijke klacht was een droge mond. Heel onaangenaam, maar dat is sinds dit weekend voorbij. Helemaal weg. Als ik jouw weg volg, is het volgende dat afneemt, de angst. Ik probeer die te accepteren voor wat die is. En ik heb vandaag weer gesport, huilend maar het leek of ik heel erg zweette. Actief blijven is moeilijk, het liefst lig ik onder een deken op de bank, pfff.. dankjewel, ik ga door.
 6. Bar

  Laatste stap

  Ik ben nu 6 weken benzo vrij. Dat was voor jou het eind vsn de hele zware afkick toch? Ik heb wel goede dagen, dagdelen gehad, maar vandaag is er weer angst en ik kan nergens naar toe. Wie snapt dit nog? 6 weken na een half tabletje huilen als een klein kind. Geen lichamelijke klachten, had ik die maar. Beter dan alles verpestende angst... zo bang als ik nog nooit in mijn leven heb meegemaakt. Hoe lang nog? Anne: gaat het nu goed met je? dat zou mij goed doen. paniek. Dat dit nooit meer over gaat. Wat nou als er echt iets in mijn leven gebeurt, een ziekte oid? Hoe kan ik dat ooit aan zonder oxazepam? Ik verlang naar rust in mijn hoofd. Geen paniek. Hoe houd ik dit vol.., waarom hebben de psychiaters mij dit jarenlang voorgeschreven? Weten ze wel van de benzo hel?? Ik heb wat steun nodig..
 7. Dank je wel Foxy, voor je steun. Je bent een stuk verder dan ik!
 8. Bar

  Laatste stap

  Ik heb gister echt een goede dag gehad! Zo fantastisch, dat dat ook nog bestaat. Ik had de rust in mezelf om naar de markt te gaan, ik kon studeren. Ik had geen angst en geen dwang. Ik was vrij. ik ben blij dat ik niet meer ben gaan slikken. Nooit meer. Ik heb gister een weekendje weg geboekt met Hemelvaartsdag, ik kon weer plannen maken. Ik verheug me er op. maar vandaag is weer knudde, * , ben bang. maar ik ga door!! Dank jullie voor de hulp , zonder jullie had ik het misschien niet gered en slikte ik weer oxazepam.
 9. Bar

  Laatste stap

  Ik heb zo een werkgroep van mijn studie, het enigste dat ik nog doe. Mijn baan heb ik moeten opgeven. Ik kan er zo niet naar toe. Dan valt het laatste stukje weg.
 10. Bar

  Laatste stap

  Anne, Foxy, het is zo zwaar. Het weekend was zwaar, praten praten praten. Mijn man wil dat ik het over iets anders heb. Hij wordt er gek van. Ik kan niet meer. Ik moet zo huilen. Ik kan niet meer. Ik spreek zo de psychiater. Die wil zeker dat ik weer begin. Of niet. Ik weet het niet meer.
 11. Bar

  Laatste stap

  Nu al bijna 5 weken van oxa af. Ik heb er wel nog altijd één bij me in mijn tas, voor het geval dat. Hoe meer ik erover lees en leer, des te helderder zie ik in dat ik 7 jaar mijn angststoornis in stand hield door de oxa, wat heeft Exposure therapie voor zin als je daarna weer een pilletje neemt? Elke dag weer met mezelf onderhandelen , een half tablet of een tweede... of een derde als het niet ging. Dag in dag uit die angst. Ik vind afkicken zwaar. Ik heb het af en toe niet meer, kan dan alleen maar huilen.... een hoopje mens onder de deken op de bank, jankend als een gewond dier. Zo erg is het. Ik heb deze week bijna 112 gebeld, dat ik het niet meer kon . Toch door gegaan. Geen oxazepam genomen, uit gezeten. Een keer naar sportschool. Best wel trots. Voel me iets beter maar durf dat bijna niet op te schrijven... wordt vervolgd.
 12. Bar

  Laatste stap

  Dank je, ik drink inderdaad geen druppel alcohol ... wel één kop koffie per dag en ik eet zoete dingen, daar heb ik juist behoefte aan... ik ga door, vandaag weer een dag voorbij..heb weer gesport en ben moe. Dank voor je berichtjes, het geeft me hoop.
 13. Bar

  Laatste stap

  Ja, gaat dit ooit over... hoeveel slikte je en welk medicijn ? Ben je in stappen gestopt? Hoe waren die 2 weken? Ik ben vandaag naar de sportschool geweest, dat vind ik een prestatie. Ik heb tijdens de body pump gehuild, maar niemand die het zag gelukkig. Ik kan slecht ontspannen. Niet eigenlijk, continu op vlucht/vecht modus... avonden iets beter.. de afkick verschijnselen geven me het idee dat ik terug bij af ben. Ik geloof het gewoon niet dat ik zo ziek kan zijn van een half pilletje ! Toch maar weer inprenten. En er doorheen , want ik wil dit middel nooit meer slikken.. jij ook sterkte, volhouden’
 14. Hallo Maria, ik ben in maart gaan afbouwen en gebruik sinds 4 april geen oxa meer. Wat een ellende! hoe ver ben jij? Kunnen we iets aan elkaar hebben?
 15. Bar

  afbouwen de laatste stap

  ik zie het, ik heb me vergist, dank!
 16. IK dacht dat ik gisteren al een discussie gestart was, maar ik vind het niet meer terug. Ik heb 7 jaar oxazepam geslikt, 15 mg per dag. Soms 20, soms 30. Ik ben langzaam afgebouwd naar 5 mg. In stappen van 2.5 mg., in een kliniek in Duitsland. Ik was daar ook voor een heel ernstige angst/dwang stoornis, ik ben daar goed geholpen. Nu in Nederland wilde ik oxazepam naar 0 brengen. Mijn psychiater hier in AMsterdam heeft een schema opgesteld en ik ben in één maand tijd helemaal gestopt. De klachten kwamen 6 dagen na het laatste stukje oxazepam. De klachten zijn heel heftig, ik heb echt extreme angst... Ik kan dan alleen maar liggen en huilen en bewegen als een gewond dier. Het gaat echt ver. Het lijkt ook erger te worden. Ik ben nu 4,5 week clean. Mijn vragen: kan het zo zijn dat je pas na een week na het laatste tablet afkickverschijnselen krijgt? Kan het zo zijn dat de klachten eerst verergeren? De klachten lijken zo op de stoornis waarvoor ik ze in de eerste plaats genomen heb. Heb ik geen terugval? Hoe lang gaat dit duren? Ik slik nu promethazine als noodoplossing. Is er nog iets anders dat ik kan nemen? Ik ben 7 jaar lang gewend geweest dat ik een pilletje kon nemen als de angst te hoog opliep. ... Die escape heb ik nu niet. Moet ik toch weer 2.5 mg oxazepam gaan slikken om vervolgens langzamer af te bouwen? Of zijn er gevaren verbonden aan het weer opnieuw slikken? Ik heb ergens gelezen dat het kindling effect kan optreden waardoor ik dan meer oxazepam nodig heb,.... Zelfs meer dan 5 of 10 mg. Ik ben nu ook al 4 weken onderweg, beetje zonde om weer te gaan slikken... ik hoor graag, Bar
 17. Bar

  Waves and windows

  Ik vind dat helpend
 18. Bar

  Waves and windows

  Ik ben 4.5 week van de oxa af. Heb het nog heel moeilijk, geen lichamelijke klachten, afgezien van droge mond maar dat is helemaal niet erg. Angst en paniek: precies die problemen waarvoor ik de oxa nam, zijn mijn probleem. Wat een hel is het afkicken! Ik heb 7 jaar lang iedere keer als ik zo’n angstaanval had, een extra oxa genomen. Nu kan dat niet meer. Ik weet nu niet meer wat te doen... uitzitten. Ik gil het soms uit. Kennen jullie de Ashton manual voor afbouw?
 19. Bar

  Laatste stap

  Gister een venster gehad vab paar uur waarin de klachten weg waren. Vanaf 14 uur. Heel fijn. Toch blij dat ik doorgezet heb.
 20. Ik heb 7 jaar oxazepam geslikt voor een angst/dwangstoornis. Ongeveer 15 mg. per dag. Ik ben in een kliniek in Duitsland geweest dit najaar en daar ben ik eindelijk goed behandeld. De angststoornis was genezen. Toen nog de oxazepam afbouwen... ik ben van 15 naar 10 gegaan: Dat ging goed. Van 10 naar 7,5 mg was lastiger. Van 7.5 naar 5 was al moeilijk. nu kreeg ik in Nederland terug een nieuwe psychiater en die zei dat ik de laatste 5 mg in één maand kon afbouwen. Het ging zo goed met me en ik wilde zo graag! ik heb in maart in 4 stappen (5, 3.75, 2.5, 1,25) afgebouwd. Alles ging goed tot ik op 0 zat. 6 dagen later begonnen de klachten, en ze werden iedere dag erger. Ze zijn nu (na 4 weken) eigenlijk op z'n ergst. Kan dat???? of heb ik gewoon een erge terugval? Ik heb namelijk sinds een paar weken ongelofelijk veel angst. Het is niet te doen. HOe lang duurt dit nog, of moet ik toch weer gaan slikken? graag jullie raad.
 21. Bar

  Laatste stap

  Ik heb toch de huisarts niet gebeld. Het enige dat de huisarts kan doen is benzodiazepines geven en die wil ik niet. Ik heb 15 uur onafgebroken een angstaanval gehad. Ik wist niet dat dit bestond. Ik heb op de bank gezeten en gehuild, meer niet. Morgen weer een dag. Misschien een betere dag. Jullie zijn er ook doorheen gekomen. Ik ben nu 4 weken en één dag onderweg. Ik heb een paar goede dagen gehad. Maar ook heel slechte, zoals vandaag. De intensiteit van de angst neemt nog toe. Echt ondraaglijk. Ik hoop dat ik met vandaag het ergste gehad heb. En dat de intensiteit weer afneemt. Als morgen zo erg wordt als vandaag, ga ik misschien weer slikken. Zo wordt ik de hele dag heen en weer geslingerd; ik ga benzo nemen, ik ben ermee gestopt, ik kan het, het gaat niet. Gek word ik ervan . Nu ga ik slapen, ik kan niet meer.
 22. Bar

  Laatste stap

  Ja dat denk ik ook. Er zijn grenzen.. het moet wel draaglijk blijven.
 23. Bar

  Laatste stap

  Het gaat niet. Help. De angst en paniek zijn te groot. Help. Ik kan het niet alleen. Wat moet ik doen, Help! Moet ik de huisarts bellen? Help. Ik huil. Help, dit is de hel. Het gaat niet. Ik moet iemand spreken. Kan dat? Ik zit op de bank en roep om hulp , als de buren het maar niet horen. het is elke dag erger. Dit is hel, de angst. Help! Paniek. Ik kom er niet uit
 24. Bar

  Laatste stap

  Ben je op 17 december gestopt en heb je nog steeds klachten? Anders dan slapeloosheid? Ook paniek en angst? Ik heb weer een slechte dag - dit weekend was goed. De spanning is zo hoog dat ik overal begin te huilen.. en ik zeg dan tegen iedereen dat ik gestopt ben met kalmeringstabletten en dat het daardoor komt. Maar ik geloof mezelf niet.. Ik ben zo bang dat dit nooit over gaat.. eigenlijk kan ik het niet overzien als dit nog langer dan 1 of 2 weken duurt. Hoe houd ik dat vol? Houdt mijn man het vol, een huilende vrouw? Zeg me dat het beter wordt... ik zit er doorheen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...