Spring naar bijdragen

sienna

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    50
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door sienna geplaatst

  1. Hallo allemaal, Hier een berichtje van mij. Ik ben ook al een tijdje niet op het forum geweest, hoewel ik wel nog regelmatig mee lees. Met mij gaat het hartstikke goed. Ik drink nu al 3,5 maand niets meer ondanks dat ik best moeilijke tijden achter de rug heb. Mijn internetbehandeling is afgesloten. Het geld wat anders in flessen wijn omgezet zou worden spaar ik heel bewust op (zet ik iedere maand op een spaarrekening) en daar koop ik luxe dingen van voor mezelf. Dat werkt goed. Verder heb ik heel veel geleerd van de internetbehandling en weet ik nu dat ik NIET over 2 jaar kan zeggen 'nou, nou kan ik wel weer een wijntje nemen hoor'. Ik heb veel tijd over want ik ben nu in het weekend vroeg en fris op. En door de weeks kan ik 's-avond ook nog vanalles gaan doen in plaats dat ik aangeschoten op de bank lig. Ik weet dat ik altijd allert moet blijven en dat zal ik ook proberen. Ik kan niet zeggen dat ik NOOIT meer een terugval zal hebben maar vooralsnog sta ik zeer stevig in mijn schoenen. Liefs Sienna
  2. sienna

    Hallo, even voorstellen

    Hoi Lientje, Ook van mij hartelijk welkom hier. Altijd goed om even mee te kletsen in de 'huiskamer' bij Ditjes datjes en als je nog niet zo lang bezig bent met minderen of stoppen zijn de Tips en adviezen ook altijd erg interessant. Ikzelf heb ook geprobeerd eerst te minderen maar dat werkte bij mij niet. Ik ben nu al een paar weken 'vrij' van alcohol. Mijn omgeving vindt me een stuk gezelliger en opwekkender geworden. Ik wens je heel veel succes. Liefs Sienna:present:
  3. Hé Jan, Welkom terug. Liefs Sienna
  4. sienna

    Zo vandaag ben ik begonnen!

    Hoi Sparood, Ook van mij een hartelijk welkom en héél véél succes gewenst. Als je het moeilijk krijgt helpt het enorm om even bij ons op het forum te komen. Maar ook voor de gezelligheid natuurlijk. Liefs Sienna:present:
  5. Jane4 en Cathy56, Bedankt voor jullie uitleg. Ik hoop er ook baat bij te hebben. Ik ga de site bekijken. Liefs Sien:present:
  6. Kan iemand uitleggen wat mindfulness is? Misschien is het ook wel wat voor mij. Ik moet, nu ik niet meer drink, ook mijn problemen en emoties op een andere manier verwerken als met drank. Liefs Sien:present:
  7. sienna

    Ik wil ook meedoen!!!

    Hoi Kore, Hartstikke goed dat je je bij ons hebt aangesloten. Ik had het toevallig vanmiddag erg moeilijk. Niemand thuis en kon nog niet aan het eten beginnen. Beetje verveling. En dan ga ik op het forum. Verhalen lezen en bij tips en adviezen neuzen. En zo vliegt de tijd om. Ik wens je heel veel succes toe. Liefs, Sien:present:
  8. sienna

    even voorstellen

    Hoi Choice, Heel hartelijk welkom bij ons. Ik wens je heel veel succes toe. Bij de ditjes en datjes kan je in de 'huiskamer' altijd binnenkomen en meekletsen maar bij de adviezen kan je nog wel eens handige weetjes vinden. Liefs Sien:present:
  9. sienna

    Even voorstellen, ik ben nieuw

    Hoi Anika, Heel erg welkom bij ons. En heel veel succes gewenst. Ik sluit me volledig aan bij bovenstaande verhalen. Ikzelf ben ongeveer een maand op het forum en heel aktief bezig met de internetbehandeling en het lezen van boeken over alcohol en de werking daarvan. Net het boek uitgelezen van Allen Car. Supergoed boek. Ik heb eerst geminderd met drank maar dat werkt niet voor mij en heb nu mijn eerste alcoholvrije week erop zitten. Ik voel me goed alleen nu last van duizelingen. Hoort erbij denk ik. Verder vind ik mijn dagen nu best lang duren. 's-Avonds ben ik nu vaak ook nog met dingen bezig. Toen ik nog vol dronk lag ik tegen die tijd (en vooral in het weekend) meestal al te slapen op de bank of in bed. Nu ben ik bijvoorbeeld donderdagavond lekker met mijn dochter van 16 gaan shoppen. Lekker een smoothy gedronken daar. Dit is iets wat ik voor deze tijd nooit had gedaan. Dan was ik thuis omdat ik moest drinken. Ik begrijp nu ook wat ze bedoelen met je VRIJ voelen. Liefs Sien:present:
  10. sienna

    TIQ's op herhaling

    Ik had dit ook nog niet gelezen. Erg interessant. Zowel het verhaal van Houtje als het verhaal van Francesca. Liefs Sien
  11. sienna

    Zondag 16 mei

    Bedankt hoor!! Supergoed om hier te zijn.
  12. sienna

    Zondag 16 mei

    Hoi allemaal, Eindelijk weer een berichtje van mij in de huiskamer. Ik heb in de tussenliggende tijd wel meegelezen hoor maar was erg druk met het lezen van het boek van Allen Car. Heb ik nu uit en is een supergoed boek voor mij geweest. Advies was van Cathy56 volgens mij. Bedankt nog hoor. Verder druk met lezen en schrijven met de internetbehandeling maar ook die loopt goed. Ik heb nu besloten om helemaal te stoppen met alcohol. Minderen is niks voor mij. Ik heb het geprobeerd maar voel me als in een keurslijf en 2 drankjes is voor mij geen optie. Dan maar helemaal niks meer. Ik vind het nieteens jammer. Het is vergif en smaakt niet lekker. Als ik drink wil ik alleen maar een HELEBOEL ervan drinken en mag ik van mezelf niet meer. Ik zie dat veel mensen op het forum al jaren gestopt zijn. Ik ben wel benieuwd of jullie nog wel eens de fout ingaan of zijn jullie dan echt al die tijd al zonder alcohol? Liefs, heldere Sien
  13. sienna

    UITERLIJKHEDEN

    Aanvulling: Sienna is 46 jaar. Liefs Sien
  14. sienna

    Dinsdag 4 mei.

    Lieve Desi, Ook van mij gecondoleerd en heel veel sterkte. Liefs Sien:present:
  15. sienna

    Voor de 2e keer op het forum

    Ha Louise, Hartelijk welkom bij ons en héél véél succes gewenst! Liefs Sien:present:
  16. sienna

    Hoi Iedereen

    Hoi Wilrijk, Welkom bij ons. Bij mij waren de black-outs de doorslag om drastisch te minderen. Het lukt tot nu toe maar ben pas 3 weken bezig. Ik weet ook niet of ik blijf minderen of dat ik stop. 2 Wijntjes heeft voor mij namelijk niet zoveel nut want ik kom niet meer in die roes die zo lekker was. Omdat ik wijn ook niet echt lekker vindt smaken kan ik me voorstellen dat het voor mij helemaal moet ophouden. Hopelijk lukt dat dan en sla ik niet de andere kant op. Jij heel veel succes hier en hou ons op de hoogte. Liefs Sien:present:
  17. sienna

    Ik stel me voor

    Hoi Karin, Welkom en heel veel succes!!! Liefs Sien
  18. sienna

    hallo

    Hoi Dolfijn888, Welkom hier. Ik ben ook vrij nieuw maar voel me hier echt thuis. Ik wil supergraag een gezelligheids drinker worden. In het weekend en op een feestje. Ben nu een week of 3 bezig en het lukt (nog) goed. Heb ook internetbehandeling én lees het boek van Allen Carr (op aanraden van Cathy56). Dus ik blijf nu aardig bij de les. Hopelijk blijft het zo. Heel veel succes! Liefs Sien
  19. sienna

    Zondag 2 mei

    Gegoogled, maar de wortel van de valeriaanplant wordt gebruik voor thee dus dat doe ik maar niet want dan is mijn hele plantje daarna dood. Ik vond trouwens nog wat over valeriaan: Valeriaan is op zijn minst gewennend en vermoedelijk zelfs verslavend en langdurig gebruik werkt depressies in de hand.
  20. sienna

    Zondag 2 mei

    Ja, OK, ik zal het een google.
  21. sienna

    Zondag 2 mei

    Hé Bol, Zou ik gewoon van die blaadjes thee kunnen maken denk jij? Emmaroos, je kan ze ook neerzetten alleen al omdat het altijd zo heerlijk ruikt. Liefs Sien
  22. sienna

    Zondag 2 mei

    Goedemiddag allemaal! Ben net in het tuincentrum geweest en heb een heleboel kruiden gekocht en aardbei plantjes. Gaan we even in een bak zetten in de tuin. Lekker voor in allerlei gerechten. De kruiden die ik heb zijn: Citroenmelisse Salie Basilicum Valeriaan (weet iemand wat ik hiermee kan?) Pepermunt (voor thee) Thijm Rosemarijn Peterselie Selderij Liefs, Sien:present:
  23. Hé Jan, Triest verhaal! Heel veel sterkte hoor! Heb je wel hulp? En al werk misschien. Liefs, Sien:present:
  24. sienna

    hetkanzogaan versus Sienna

    Hoi Cathy56, Zo fijn om herkenning te vinden na al die jaren! Bedankt. Liefs Sien
  25. sienna

    UITERLIJKHEDEN

    Aanvulling op mijn lijst: Ik heb donkerbruin haar/halflang haar, blauwe ogen. Woon samen met man en twee kinderen. Een jongen van 18 en een meisje van 16 jaar en twee schatten van honden. Een Bull-Mastiff van 5 jaar en een West Highland White Terrier van 12 jaar. Verder hebben wij nog 6 konijnen buiten zitten en 12 parkieten. Liefs, Sien
×
×
  • Nieuwe aanmaken...