Spring naar bijdragen

Zaterdag 16 augustus 2014


Antoinnette

Aanbevolen berichten

Blondie ..je hebt nog even tijd voordat het weer voorjaar is met de plantjes

Hier manlief weer even op de fiets gekregen...samen een paar boodschapjes halen...

Jammer dat hij me energie kost ipv opleverd...op lange termijn zal dit hopelijk veranderen...

Ja ik weet het ik wil te snel met hem..geduld

Op zijn manier zal hij wel zijn best doen..

Koffie :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De film die ik gisternacht heb gezien (Ned3), Sekjoeritie, was een zeer geslaagde Nederlandse film, zeker gezien het feit dat er van alles herhalingen van herhalingen zijn.

Ik heb het weer met een kwart 1 1/2 -2 mgr. melatonine geprobeerd en dat ging prima. Het is niet te geloven hoe diep ik, die heel lang slaapproblemen had, geslapen heb. Ga het binnenkort zonder proberen. Ze raken ook op zo langzamerhand.

Ben duf, kom maar niet op gang, zou eindelijk mijn Franse zus eens moeten mailen en de reden waarom ik ineens het licht zag op mijn draadje schrijven. Daar komt ook mijn buurman in voor. Dat is de buurman die speciaal voor mij altijd liter flessen wijn in huis heeft. Zelf drinkt hij whisky, maar met mij wijn en nog sneller dan ik. Heel vaak moest ik echt op mijn handen gaan zitten om niet naar hem toe te gaan als de flessen bij mij leeg waren, want ik weet wat er dan gebeurt.

Die strijd hoef ik niet te voeren als ik niet gedronken heb, pas als ik het 1e glas neem , om het zo maar te zeggen, begint die drang naar meer.

Nu was er gisteren tot mijn verbazing een mailtje van hem:

Wanneer kom je weer eens een wijntje drinken?

Ik mis je.

Ja, dat zal wel, hij heeft verder niemand.

Nu ligt hier voor mij dus de taak een voor hem vervelend antwoord te geven, n.l. dat ik sinds het gebeuren van 3 weken geleden besloten heb niet meer te drinken. Hij begrijpt dat niet, weet ik uit eerdere perioden dat ik niet dronk.

Zelf drinkt hij elke dag, ik heb hem wel eens uitgelegd hoe slecht dat voor je lichaam is, maar de boodschap komt niet over.

Hij vindt het leven niets aan zonder alcohol. Dat kan ik dan ook wel weer begrijpen van zijn standpunt uit gezien.

Het enige dat hij heeft is een tennishobby, bij het fanatieke af en ik snap niet hoe zijn lichaam dat volhoudt, want koken doet hij ook niet. Hij is 73 jaar.

Ik weet zeker dat een bezoek zonder drank hem niet gaat worden, zonder te negatief te willen zijn.

De hoofdpijn en buikproblemen zijn nog steeds niet over, vraag me af wat daar de oorzaak van is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,

 

Il lees hier de laatste tijd erg veel over medicijngebruik en zelf stoppen. Heb het niet speciaal over jou alleen hoor Lidia, maar toch je slaapt nu goed, waarom nu op eigen houtje stoppen.

 

Ik vraag me vaak af of mensen hier wel nog overleggen met de huisarts of andere hulpverlener hierover. Heb vaak gevoel dat dit gebeurt, omdat men denkt dat aantal keer goed slapen direkt punt is om te zeggen: ik stop ermee.

 

Kan uiteraard alleen uit eigen ervaring spreken, en moet zeggen dat de medicatie die ik sávonds nu slik een zegen voor me is. Kan zo zijn dat het verslavend is, maar doe dit wel in overleg met de huisarts en psych. Alles beter dan wakker liggen en je de volgende dag zo down voelen dat je dan toch weer misschien naar andere middelen grijpt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lidia, kun je niet een keer een bakje koffie of iets anders met hem drinken?

 

Ik heb/had een prille vriendschap met iemand die ook de glaasjes wijn en/of flesjes bier niet kan laten staan.

Zij heeft wel begrip waarom ik gestopt ben, omdat ze het zelf ook iets te lekker vind.

 

Dat wil ik ook graag, was haar reactie op mijn stoppen.

Deze week drink ik niet zegt ze dan.

Maar elke week is er wel weer een aanleiding.

 

We drinken nog wel eens een bakje koffie overdag, zij dan soms koffie maar soms ook een biertje samen met andere visite.

 

Ik heb daar voor mezelf geen moeite mee, maar denk soms wel, daar ga je weer meid, ze worden steeds lekkerder en straks heb je nog veel grotere trek.

 

Niet dat we vaak samen wat hebben gedronken, maar ik heb toch het gevoel dat ons contact hierdoor (ik gestopt/ADB en zij niet) behoorlijk aan het bekoelen is.

 

Erg jammer.

bewerkt door Acanthus
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoofdpijn ..buikpijn..slapen...duf..noem maar op

We hebben ons lichaam aardig wat jaren misbruik.

Dat heeft ook tijd nodig om te herstellen

En we zijn geen 18 meer en niet in optimale conditie..dus vraagd nog meer geduld

Rust ..reinheid en regelmaat

Ben het met suiker eens..lees ook veel dat we zelf aan het dokteren zijn

Ook herkenbaar hoor...was er zelf ook zo 1

Sinds dik 1 jaar doe ik alles in overleg met huisarts...gaat me toch beter af.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Suikertje

Ik begrijp wat je bedoelt, maar bij mij ligt het even anders.

In de tijd dat ik er wakker van lag hoe ik het contact met mijn kinderen en tussen hen onderling zou kunnen redden cq. verbeteren,

heb ik aan de HA een inslaapmiddel, gevraagd en kreeg temazepam. Dat hielp wel, maar het is verslavend en na 10 dagen werkt het al niet meer. Bovendien ben ik heel bang voor verslavende pillen, het is zo makkelijk ingenomen.

Dus toen ik gelezen had over melatonine, een lichaamseigen hormoon, heb ik dat met hem besproken. Hij zei dat ik dat wel kon proberen en schreef me een maand voor omdat het niet vergoed werd.

Ik, eigenwijs dacht dat hij het fout had, omdat ik in de vergoedingenlijst had gezien dat mijn verzekering dat wel deed.

Maar helaas, een instinker: als je het van een specialist krijgt voorgeschreven en via de internet apotheek (what ever that may be), besteld, wordt het vergoed.

Ik heb dit verhaal hier al eens geschreven. Bleek dat zo'n tabletje van 3 mgr. 1 fleurie kostte, dus € 30 p/mnd.!! Afgezien van de dagen dat ik dronk, want dan had ik het niet nodig.

Omdat het wel werkte, heb ik het in Egypte aangeschaft voor een fractie v.d. prijs.

Ik heb het dus op eigen verzoek gekregen en kan het dus ook zelf niet meer innemen als ik het niet meer nodig heb.

De reden is eigenlijk dat mijn vermoeidheid en dufheid mss een bijwerking van de melatonine is.

En iets minder lang slapen zou ook best kunnen.

Zodoende dus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Huttula,

ik begrijp helemaal wat je schrijft en reken ook echt niet op een wonderbare wederopstanding of zo iets, maar deze klachten heb ik al vanaf januari.

Aangezien in hier al jaren aanwezig ben en lees wat de ervaringsdeskundigen vertellen, weet ik dat het een jaar duurt voordat de alcohol ook uit je cellen is verdwenen.

De winst tot nu toe is dat als ik niet dus ben (door het lange en diepe slapen????) ik geestelijk toch fitter ben en minder depri.

Loop zelfs wel eens te zingen, gelukkig dat niemand dat hoort. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Acanthus,

daar moest ik hartelijk om lachen. Ten 1e, haat ik koffie en ten 2e heeft deze man niets te melden en probeert steeds aan me te zitten.

Dat is alleen te pruimen met een flinke slok op, dus nee, dat denk ik niet.

In januari geef ik vaak een nieuwjaarsborrel voor de buurt en vorig jaar had ik hem ook uitgenodigd, hoewel hij zich met niemand bemoeit en dus ook niet echt bij de buurtjes hoort, maar ik vond het zielig om hem niet eens uit te nodigen.

Hij heeft hier uren gezeten, ging als laatste weg (naar de uitgang gebracht door de gastvrouw) maar heeft geen mond open gedaan, behalve om er wat in te stoppen.

Men vond het niet voor herhaling vatbaar. 

Intussen heb ik de mail met uitleg gestuurd en wacht het nu maar af.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo is het precies, Fruitvlieg, zoals ik al schreef heb ik, in het tuinpad toen ik de afvalbak wegbracht, deze discussie al eens met hem gehad. Hij vond het maar gek en toen ik zei dat ik me er veel beter bij voelde, wilde hij dat niet geloven.

Dus idd, uit zelfbescherming ga ik maar niet bij hem op bezoek.

Fijn dat je hoofdpijn minder wordt, die vlekjes is een tijdelijk iets, ben vergeten hoe het ook al weer komt, maar het kan geen kwaad.

Ik heb er ook wel eens last van gehad, vooral als je in een licht vlak, bijv. het raam, kijkt.

Mijn hoofdpijn wordt ook wel minder, maar is hinderlijk.

Nou ja, alles beter dan gammel de dag door strompelen. Toch????

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo vandaag eindelijk de knoop doorgehakt voor wat er aan de achterwand van de nieuwe keuken moet komen. Kostte wel veel energie er is zoveel keus. Glas, hout, rvs enz. Met een borrel op kon ik wel makkelijker beslissingen nemen. Of dat altijd de goede waren weet ik effe niet. Als we eerder zoiets hadden dan gingen we even zitten en aan de wijn en werd er een beslissing genomen.

maar zoals bij velen leek het alsof we de hele tijd beslissingen moesten nemen met evenzoveel wijn.

maar vandaag niet, ik sta nu op dag 11 droog en wil het zo houden.

zo dit was effe van me af praten.

vanavond lekker opslomen en morgenvroeg ben ik de chauffeur van mijn vrouw want die heeft ochtendienst en last van haar arm.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond,

 

Ik ben weer terug van mijn moeder. Ik heb helemaal gereden en alles is goed gegaan. Ben nu wel uitgeput maar dan niet alleen van het autorijden.Ook de spanning van het bij mijn moeder zijn en die vriend is heel druk en dat ben ik allemaal niet gewend. Ben net onder de douche geweest en ga nu lekker naar bed.

 

Een hele mooie zondag!!

 

Hanneke  :heart: 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, ik vind de vraag niet erg hoor. Ja, mijn vrouw drinkt maar die kan stoppen na 1 biertje of glaasje wijn. Ik trok haar dan mee of nam er dan meer. Maar ze is tegen onbehoorlijk drinkgelag.

Ik kan er met haar goed mee omgaan en vind het niet erg dat ze een glaasje drinkt. Zij kan er mee omgaan en ik niet. Ik hou me aan de 0.

Maar nu is het bedtijd voor mij morgen is er weer een dag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...