Spring naar bijdragen

Zaterdag, 11 november 2006


BamBam

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 265
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

De discussie(s) die hier vanavond gehouden zijn hebben me aan het denken gezet. Zowel de opmerkingen over 'moeten', aan verwachtingen willen/moeten voldoen, maar ook de aanzet om te stoppen, de PATSBOEM.

En ik realiseer me ineens dat ik na drie maanden nog steeds droog ben, omdat ik stomweg weer bang ben teleur te stellen. Mezelf teleurstellen, jullie hier op het forum, mijn kinderen. Ik zei het al, ik heb geen PATS en geen BOEM gehad. Ik bikkel gewoon verder, dag voor dag, omdat ik me van mezelf aan mijn voornemen moet houden.
Wellicht heb ik daarom nog steeds trek (ja, nu ook), vertrouw ik mezelf daarom niet om een keer een glas mee te drinken.

Want ik weet niet of dit op lange termijn de beste motivatie is om niet meer te drinken. Ik denk het niet, want het was om te beginnen al een oorzaak om te drinken. Voor nu betekent het in ieder geval dat ik niet drink, dat mijn leven er in ieder geval een stuk beter uitziet, dat ik weer respect van mijn kinderen krijg, en dat is allemaal winst.
Maar ik zit ook weer in mijn eigen valkuil, ik "moet" weer iets. En ik ben weer hard voor mezelf, om het vol te kunnen houden. En o wee, als ik op een dag niet aan mijn eigen eisen blijk te kunnen voldoen.

Voor het moment ga ik maar gewoon zo door, ik weet niet hoe ik het anders moet doen. Maar ik denk wel dat mijn motivatie moet veranderen, dat ik anders met mezelf om moet gaan. Maar hoe? Ik weet het even niet meer mensen.

Ik geloof dat ik een nieuwe valkuil heb ontdekt.

Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anna, lieverd: sommige mensen hebben een patsboem, jij vecht dag per dag. Misschien dat je met een patsboem ook patsboem kunt hervallen. Ik zit allang te wachten op mijn patsboem. Of tot de Heilige Geest mij verlicht. Ik geloof er niet in. Alles is een proces. Ook aan een patsboem gaan jaren van gezuip vooraf. Doe jij maar rustig verder op jouw manier. Het resultaat zal hetzelfde zijn. :sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anna ik denk dat je karakter gewoon zo is het ene duidelijk wel doen of niet doen maar er moet een moeten in zitten! Tenminste zo begrijp ik je en herken ik het ook voor mezelf....ik ben ook hard voor mezelf niet roken en drinken gezond leven enz. maar het is een goed moeten hier word je beter van dan moeten drinken!! Ja toch??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anna, je bent er al dichtbij. Je doet het, maar je doet het nog omdat je het moet. De spanning is weg als je het doet omdat je het doet.
Ik heb dat al eens eerder gezegd: ik drink niet. Niet omdat het niet mag en niet omdat ik niet wil, maar ik drink niet omdat ik niet drink.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja hoor Joann, ga je maar lekker schuldig voelen, malle griet die je d'r bent.
We leren hier toch van elkaar? Anna is nu toch ook weer aan het leren? Waar moet je je nou schuldig om voelen... Ik leer hier ook allemaal van, ik ben echt niet zo'n lichtpuntje...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga op de bank hangen en dan naar bedje!!
Morgen weer een langedag werken!


Anna doe rustig aan je gaat heel erg goed....en denk maar zo waarom zou je dat wijntje nemen joh!
Een kopje thee is net zo lekker koekje erbij enz.....

Ik drink vandaag niet!

Slaap lekker voor straks...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anna, het gekke is, dat ik er 20 jaar geleden geen moeten in zag, het was toen voor mij duidelijk een aanvaarding. zo van ik drink niet meer. Iedereen had toen ook alcoholvrij bier voor mij in huis gehaald, dat kwam toen net uit. Daardoor werd het zo gewoon, al na een paar weken.
Dat heb ik nu totaal niet.

Ik zit me nog steeds een partijtje te worstelen en ga voorlopig ook maar per dag, want elke dag is er weer een niet gedronken.

Ik vroeg dit ook laatst aan mijn therapeut, waarom toen wel en nu niet.
Ze zei, als je jonger bent ben je beter gemotiveerd. Ik ben dat niet met haar eens. Lijnen lukt de ene keer ook goed en dan weer niet.

Kohtje Patser was afgeleid van PATS

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat hebben jullie in godsnaam toch met thee. Ik moet er niet aan denken nu.

En Ellie, ik ken mezelf inmiddels tamelijk goed, en ik weet dat als ik iets moet (of dat nu van mezelf of van een ander komt), ik vroeg of laat opstandig word en dwars ga liggen. Het verklaart voor mij ook dat ik na al die tijd nog steeds het gevoel heb dat ik er heel dicht bij ben, om die fles open te trekken en leeg te drinken.

Joann, niet schuldig voelen, het ligt niet aan jou. Dit is iets van mij, ik ben mijn hele leven al zo. Ik realiseer me nu in ieder geval waar ik mee bezig ben, dus ik kan er ook op letten.

En Koh, zover ben ik dus nog lang niet, dat ik niet drink omdat ik niet drink. Ik drink niet, omdat ik het niet mag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Anna, dat heb ik ook, ik drink niet om dat het niet mag,
van mezelf, maar ook bij mij zit de alcohol nog vastgeroest in mijn geheugen.
En daar baal ik ontzettend van.

Toen ik 4 jaar geleden weer ben begonnen met drinken,
was mijn valkuil dan ook,
Oh ik kan nog wel even doordrinken,
want ik kan zo makkelijk stoppen,
Dat doe ik zo even.............
NEE, dus

Dus mensen wie een hele tijd eraf zijn, maak jezelf niets wijs, want je zit met 3 weken weer op je oude drinkgedrag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve lieve mensen allemaal. Ook van deze verslaving tuimel ik om als ik er lang genoeg aan toegeef. Gelukkig kan ik nu wel gewoon naar boven gaan en val niet ter plekke bewusteloos neer.
Welterusten allemaal, morgen zal ik er weer een touw aan vast proberen te knopen...

Tot morgen,
liefs, Kohtje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...