Spring naar bijdragen

Zondag 7 januari 2007


Francesca

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 102
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hallo allemaal, ik sta sinds vanmorgen bij wie is wie. bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik heb zelf geprobeerd me aan te melden bij de online behandeling. het lukt niet om de intake te versturen. Ik begrijp uit de discussie dat anderen er ook mee bezig zijn. werkt het aanmelden bij jullie?
Verder heb ik besloten vandaag te stoppen met drinken. Het voelt als een grote stap want ik voel de onrust, onzekerheid of ik dit wel kan. Tegelijkertijd put ik moed uit jullie ervaringen met blijkbaar zo af en toe een dieptepuntje.
tot gauw

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Maya.

Stoppen met drinken vóelt niet alleen als een grote stap, het ís ook een grote stap. En dat je je daar wat onzeker door voelt is niet abnormaal hoor. Je laat een gewoonte achter je waar je tot nu toe altijd op hebt kunnen 'vertrouwen'. Als je doorzet en volhoudt zul je vanzelf gaan merken dat dat vertrouwen allemaal nep was en je beter gaan voelen door die dwangbuis van alcoholroes achter je te laten. Dat kan wel even duren, maar je moet het wel een tijd volhouden wil je dat voordeel gaan bemerken.

Met het aanmelden voor de internetbehandeling kan ik je niet van dienst zijn. Heb deze behandeling nooit gevolgd. Maar misschien dat Visje je hiermee kan helpen. Die heeft zich immers net aangemeld.

Succes met het volhouden van je voornemen. En schrijf hier mee, dan kun je verwachten dat je steun krijgt op momenten dat je het moeilijk hebt.

Groetjes, Kohtje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Maya, welkom en succes met de behandeling. Er is toch ergens een verzenden knop dacht ik? Ik kan het me niet meer zo goed herinneren, want voor mij is het al een tijd geleden dat ik me aanmeldde. Gewoon nog een keer proberen zou ik zeggen. Misschien haperde je internetverbinding.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi visje

Ik ben nu 2 weken bezig met de therapie en het lukt me aardig maar er is toch wel wat werk aan ,hoor! Proficiat dat je je aangemeld hebt en veel succes ermee!

Hoi maya

Welkom en veel sterkte gewenst met de strijd die je aangaat!! Als je het moeilijk hebt kom je gewoon hier schrijven en je zal wel merken dat er velen een steun voor je zullen zijn !!!

Aan allen veel groetjes van knuffie!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Marieke,
Ik wacht tot half negen en dan neem ik me voor 2 glaasjes te drinken. Het worden er dan 4 tot 5. Het is heel dwangmatig. als ik naar vrienden ga of uit eten neem ik er twee vanwege autorijden. kom ik thuis gooi ik er twee tot drie achteraan binnen tien minuten.
Vanavond moet ik iets bedenken om routine te doorbreken. Heb jij er ervaring mee?
maya

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Maya welkom hier. Ik ben weer sinds 1 januari gestopt en heb rond de klok van 4 uur toch wel trek. Ik ben gister toen als een idioot gaan dweilen en heeeel veel fris en spa rood gedronken. Ik probeer zoveel mogelijk de negatieve gedachten van: oh, ik heb zo'n trek weg te duwen en proberen het positieve naar boven te halen. Het is moeilijk hoor! Maar vooral dat eerste glas niet nemen, want waarschijnlijk volgen er dan meer.
Ik heb mij vanmiddag aangemeld voor de internetbehandeling en had eigenlijk geen problemen. Heb je op verzenden gedrukt? Nou, in ieder geval sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik was vanmorgen in de kerk en er was weer eens een preek die mij dit keer wel aansprak.. Het ging over het op zoek gaan naar het kind in jezelf. Niet meer wroeten in de grond, maar naar boven kijken, naar de sterren.Proberen te zijn als een kind: op zoek naar uitdaging en avontuur en benieuwd en verwonderd zijn wat dit pad je zal schenken. Zonder angst en begeleidt door de "wijzen" en ervaren mensen die dit pad al
ingeslagen zijn . Nou er werd nog meer verteld maar dit is even blijven hangen. Ik vond het een mooie gedachte.
Mijn man heeft het boek:help ik verzuip vandaag uitgelezen en was zeer verbijsterd wat een vreselijk proces het eigenlijk is. Hij vroeg zich af of het bij mij ook zo was, nou een hoop dingen herkende ik natuurlijk wel, maar bij haar was het toch allemaal even wat heftiger. Ik vind het wel prettig dat hij gelezen heeft wat het allemaal in kan houden. Nou. weer een heel verhaal.
Ja waar is Zeeman toch.? Jammer dat je dan toch iemand niet kan bereiken zo.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Visje, fijn dat je aanmelding is gelukt. succes ermee. Ben benieuwd naar je ervaringen.

Marieke, bedankt voor de tips. misschien dat ik even het forum induik als het moeilijk wordt. Bij lezen, in bad gaan etc hoort bij mij een wijntje. Je hoort de afloop.

groet maya

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Visje

ik ben nog langzaam met reageren. miste net je inspirerende verhaal wat je had meegekregen. er spreekt hoop uit en verlangen. Mooi, mijn ervaring is dat gepieker en in de aarde wroeten leid tot drinken en drinken weer tot gepieker. Ik ga ook voor de sterren.
Maya

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ziza,

Ik denk dat wij een misverstand hebben en dat geeft helemaal niets die zijn er namelijk om uitgesproken te worden.
Ik ben geen tegenstander van de AA en zelfs niet van het 12stappenplan. Al heb ik wel altijd gedacht stel dat ik nu de hele leuke man tegen kom, moet ik dan zeggen kom in 12 maanden maar terug? Grapje.
Als je terug kijkt ik geloof bij thema's of tips ofzo zie je dat ik zelfs het gebed van de AA hebt neergepent.
Waar ik moeite mee heb is om te zeggen dat ik een ziekte heb, dan leg ik het buiten mijzelf, geloof me ik ben ziek geweest de laatste twee jaar en er was niets dat ik er tegen kon doen. Ik had er geen keuze in.
Gisteren had ik alle keuzes. En jammer genoeg zijn de tijden voor excuses voor mij voorbij.
Soms ben ik de strijd zo moe.

En je mag je gepiqueerd voelen als ik je een plaagstootje geef maar vergeet niet wat je in het engels scrijft komt bij mij direct binnen. Ik zit niet te wachten om te lezen hoe ik nog in ontkenning zit.
Ik heb mijn kind bij zijn vader laten wonen omdat ik zo in ontkenning zit, ik waarschuw mensen die dichtebij komen pas op, ik ben alcoholist. Ik zit absoluut niet meer in de ontkenningsfase.

En voor de rest, ik kies nooit geen partij, sta voor iedereen klaar en zie alles in tinten van grijs.
Je wilt niet weten wat voor mail ik krijg de laatste tijd.

En gek he, als bij mij het pannetje overkookt dan is Jan vlakbij.

Liefs,
Anjo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Visje, ik heb ook het boek gelezen 'Help ik verzuip". Voor mij is dat boek één van de aanleidingen geweest om iets aan mijn alco probleem te doen. Het boek is doorspekt met humor maar oh zo herkenbaar geschreven. Ik ben ook erg geschrokken van de neerwaartse spiraal die alco teweeg kan brengen, zonder dat je daar erg in hebt. Wat ik me afvraag , heb jij het boek zelf ook gelezen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allen,

Ik zat deze middag al te denken dat ik graag een boekenrubriekje zou hebben hier, want ik lees over Ingeborg Bosch en iets over het ware zelf en nog iets over de bevrijding of zo en nu weer "Help ik verzuip". Lijk me allemaal interessant en ik zou wel iets meer willen weten over de inhoud. Zelf heb ik ivm alcohol alleen 'Nooit meer een kater' gelezen, maar dat boek is blijkbaar niet meer verkrijgbaar in de handel. Wat vinden jullie? Anders open ik een draadje bij Tips en adviezen.

Fran

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stien, met alle respect hoor, maar had je daar een boek, een verhaal van een ander voor nodig om te zien dat alcohol je in een neerwaartse spiraal brengt. Of was dit boek nodig om je uit de ontkenningsfase te trekken..? Dan nog vraag ik me af waarom je zo'n boek zou gaan lezen. Want als je ontkent voel je je denk ik niet aangetrokken door dit soort verhalen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Koh, ik schreef juist één van de redenen. Voor dit boek te lezen wist ik dat ik een probleem had, wist ik al lange tijd. De hulp die ik al eerder gezocht heb liep steeds op niets uit. Deze schrijfster intrigeerde mij om nogmaals de stoute schoenen aan te trekken en wederom passende hulp te proberen vinden. De schrijfster van dit boek is ook regelmatig op t.v. geweest, ik vond het knap dat zij hiermee in de openbaarheid dorst te treden. In het boek staan ook ziektebeelden en problemen die het gevolg zijn van alco en zwaar misbruik. Psychische klachten en sociale problemen.
Het boek besluit met de woorden;
God, geef me de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen.
De moed om te veranderen wat ik kan veranderen.
En de wijsheid om tussen die twee het onderscheid te maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben benieuwd Fran wat voor waslijst er tevoorschijn komt. Ik wilde eerst uit een soort nieuwsgierigheid ook dat boek 'Help ik verzuip' kopen, toen het net uit was. Maar ik las toen in de krant een interview met de schrijfster (ben haar naam alweer kwijt) en kreeg toen een gevoel van antipathie voor haar. Gunde haar ineens niet meer dat ze aan mij geld zou verdienen. (Kinderachtig hè, maar kan er niets aan doen.) Ze vertelde in dat interview dat ze gekozen had voor een (dure) privé kliniek en beslist niet in een kliniek van de reguliere verslavingszorg terecht wilde komen. Zelf kwam ik daar net uit en voelde me misschien toch wel wat persoonlijk aangesproken toen ze vertelde dat ze daar niet gezien wilde worden tussen alle loosers van de maatschappij. Zelf heb ik daar heel fijne mensen ontmoet die alles kwijt waren geraakt maar ondanks al hun materiele ellende toch wilden knokken om hun leven weer op poten te krijgen zonder drugs en alcohol. Ik vond dat dus een erg kortzichtige uitspraak.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...