Spring naar bijdragen

zondag 18 maart 2007


CPAS

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 85
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ik ken geen een alkie die niet depi is als hij/zij drinkt... stoppen met drinken is slechts het begin van een nieuw leven... stoppen is relatief makkelijk maar gestopt blijven is een hele andere "ballgame"....

Wat ik las over angstaanvallen e.d. daar kan ik mee identificeren...zelf heb ik daar ook last van als is het enorm minder geworden sinds een paar maanden geleden.... angstaanvallen had ik ook al toen ik nog gebruikte en dronk maar ik herkende ze vaak niet... ik ken zat alkies/verslaafden die hier last van hebben en bij bijna allemaal verdwijnen de depressies en angstaanvallen binnen een jaar...

Het is grappig dat ik altijd zelf riep dat ik depressief was... en geloof me ik voelde me ook rot... maar omdat ik ook niet wist hoe het zou voelen als ik ruim een jaar niet zou drinken en gebruiken en aan de 12 stappen zou werken kan ik nu zeggen dat mijn eigen diagnose onzin was... ik was gewoon een alkie/verslaafde en die voelen zich altijd rot als ze gebruiken... ik heb inderdaad nog nooit iemand met de confetti in zijn haren een AA-meeting zien binnen komen en die dan riep "ik ben klaar met feesten nu ga ik stoppen met drinken!"...

Fijne zondag allemaal...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dag corinne,
goed dat je dat werk doet met allochtone vrouwen; mijn moeder was in 1946 allochtoon in nederland (ja, duitse, kon zij het helpen dat mijn vader na het strafkamp op haar verliefd werd? ik ben nu 61, reken maar uit waarom ze met hem meekwam). ze heeft veel te danken aan een vriendin uit de kerk van mijn vader, die haar nederlands leerde. je doet dus prima werk. jammer dat onze overheid dat niet betalen wil en de allochtone vrouwen afhankelijk zijn van vrijwilligers. goed dat die er toch zijn! voor mij ben je onbetaalbaar in je vrijwilligerswerk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@visje,
ik heb net een kwartiertje met een dochter aan de lijn gehangen: ze was gisteren ook in het gelredome. misschien heb je haar wel gezien, ze stond achter één van de counters, maar volgens mij niet bij het bier, maar had ze een "patatbeurt". ze werkt daar in deeltijd en is heel enthousiast: gratis naar concerten en ervoor betaald krijgen. maar ze heeft dan wel mindere kwaliteit dan jij had, want ze ziet niets, hoort alleen, en er is daar vast niemand die haar optillen kan (gezien haar postuur).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Slecht weer hier, bliksem en hagelbuien. Brrrrrr. Ik hoop dat het morgen wat beter wordt.

Bliksem nog weer een angst voor mij. Gaat de laatste tijd wat beter, maar voorheen kroop ik in de trapkast. Het enige plekje zonder raam. Nu, de gordijnen maar dicht en oren gespitst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@stien:
niet je oren spitsen, joh, juist wat anders doen.
zet je lievelingsmuziek op, desnoods met je koptelefoon als je die hebt.
er gaan meer mensen dood in het verkeer, dan door de bliksem,
en zeker als je thuis bent kan je nauwelijks wat overkomen.
ik wil je angst niet bagatelliseren, maar je helpen er doorheen te groeien.
sterkte en groeten! bibelle

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gefeliciteerd met een maand Bibelle!
Maarruh, ook al is de kans nog zo klein....Een koptelefoon zou ik toch niet op mijn poezelige oortjes zetten wanneer het onweerde, eerlijk gezegd. Ik vind ze roze leuker dan zwartgeblakerd.
Niet dat er iets gaat gebeuren hoor Stien, ik probeer je angst niet te voeden. Sterkte..Is de bui al weer overgewaaid??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weer overleefd!! Nee, zonder dollen, wat kan een mens een hoop angsten verzamelen. Ik hoop daadwerkelijk dat dit gaat afnemen nu ik droog sta. Voorheen had ik er minder erg in dat het er zovele zijn maar nu ik er bij stil sta... Ik vraag me af wanneer ik me al die tijd écht ontspannen heb.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Raar hoe volwassenen nog reageren. Toen ik een kind was dacht ik altijd dat je over bepaalde angsten heengroeide wanneer je volwassen werd. Het tegendeel blijkt natuurlijk waar te zijn. Ik ben vaak nog steeds bang in het donker, en wanneer ik die beklemming voel denk ik altijd "Waar moest ik nu ook al weer niet aan denken?" En ja hoor, alle enge films passeren de revue: The Grudge, The exorcist, Pet cemetary en ga zo maar door...Mensen worden slechts beter in het verbergen naarmate ze ouder worden, rationeler en angstvrijer worden ze er niet op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heu...Zo bedoelde ik het niet Stien ;) Ik bedoel te zeggen dat (bij mij in ieder geval) sommige kinderangsten nog steeds aanwezig zijn, terwijl ik vroeger altijd dacht dat deze irrationele angsten vervangen zouden worden door een rationele houding, ten opzichte van de jou omringende wereld. Want de verschijnselen (of vaak dat zelfs niet eens) waar je bang voor bent behoeven helemaal niet een dergelijke reactie uit te lokken. Toch is die reactie er nog..
Maar vraag een gemiddelde volwassene eens een keer of tie bang is in het donker en ik denk niet dat je vaak een "Ja nou, hartstikke!!Nachtlampje naast mijn bed en alles.." als antwoord zal krijgen.
Het was niet bedoeld om alle potentieele moed en hoop bij jou de grond in te dreunen, Stien :) Ben allang blij dat je uit die trapkast bent. Dat lijkt me nu pas eng..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@sabine:
wat is er mis met een koptelefoon? je oren worden alleen zwartgeblakerd als je de draadjes koppelt aan de bliksemafleider, hoor, als je hem gewoon in huis aan je walkman of mp3speler of ipod of zoiets koppelt gebeurt er niets volgens mij; pas als je hem aan het stroomnet of de bliksemafleider vastmaakt wordt het riskant, maar zeg nou zelf, wie zou er zoiets doms doen? ja misschien als je straal b,z,pen bent!
@stien: fijn dat de bui is overgedreven. volgens mij kun je op buienradar.nl zien waar de buien zitten, en is daar ook een blokje om op te klikken als je de bliksemontladingen wilt zien, dan weet je gelijk hoe ver die bij je vandaan zijn. wie weet helpt je dat tegen je angst de volgende keer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wie zou nou zoiets doms doen? Daar hoef je niet straalbezopen voor te zijn hoor, al die nieuwe technologie. Doe mij maar gewoon het stekkertje in het .....en als het bliksemt wil ik het horen of het afdrijft of dichterbij komt. Kan ik bijtijds mijn voorzorgsmaatregelen nemen. En mijn barometer geeft alleen veranderlijk aan, die gaat dus gelijk met mij op.:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hahaha Ziza, als ik nu aan de AA denk zie ik confettihoofden....
:D
Maar je hebt gelijk, de waarheid is niet zo vrolijk.

Ja Stien, dat had ik ook: de avond helemaal doorlopen met je partner, ook om erachter te komen of je niks stoms hebt gedaan.....

Kate

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...