Spring naar bijdragen

maandag 21 mei


bibelle

Aanbevolen berichten

Ik ben vanmiddag naar de internist geweest. Ik heb echt alles opgenoemd wat ik heb en wat ik voelde, van top tot teen.
Hij zei, ja nu is de diagnose vrijwel duidelijk, ik stuur je door naar de reumatoloog.
Volgens hem heb ik een of ander syndroom, maar hij wou niet vooruit lopen op de diagnose.
Ik had nooit gezegd, dat ik moeilijk kon traplopen en fietsen.
Ik dacht wat heeft dat met mijn hevige dorst, droge mond, blaasontsekingen etc. te maken.
Zo zie je maar weer, dat je echt alles moet noemen, ook al denk jezelf, dat het er niets mee te maken heb.
Ik heb wel het gevoel dat ik nu wel een stukje verder ben, maar goed, ik moet wel weer wachten tot 26 juni.

We gaan zostraks met ons groepje vrouwen naar een Italiaanse ijstent, dus lees de berichtjes vanavond wel even door.

Allemaal een hele fijn droge avond.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 88
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Marion,

In je lijf hangt alles samen met elkaar, werkt op elkaar in enz.

Heeft hij dan ook bloedproeven laten doen, want aan het bloed kunnen ze ook nagaan of er sprake is van reuma. Jij hebt dus kennelijk ook last van je knietjes bij het traplopen en fietsen. Ik ook, ik dacht dat het reuma was, maar dat is het gelukkig niet, hoewel. Ik heb gewoon versleten knieen en polsgewricthten. En dat kan het gevolg zijn van de accute jeugdreuma die ik gehad heb toen ik zo +/- 8-9 jaar was.

Hevige dorst en droge mond kunnen ook symptomen zijn die op diabetes wijzen.

Donderdag ga ik weer naar de huisarts. Eerlijk gezegd verwacht ik dat ze me een bloedtest zal willen laten afnemen, ze zal natuurlijk ook vragen hoe ik erover denk om toch naar een psycholoog te gaan. Met de refusal wil ik in ieder geval doorgaan. Ik wil weten wat ik kan doen aan die hevige hoofdpijnen die ik heb sinds ik gestopt ben met drinken. Het is geen migraine, maar paracetamol of ibuprofen helpen niet.


Geniet nu maar gewoon van jullie ijsjes. Wat neem je?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dag allemaal,

ik ben weer thuis van het werk.

vandaag, naast de gewone werk-ditjes-en-datjes heb ik ook een onverwacht en ongepland gesprek gehad met mijn supervisor; die vond dat ik de laatste tijd zoveel energie lijk te hebben, en dat ik er ook zo fit uit zie, terwijl er toch veel gebeurd is: de dood van mijn zusje, de zorg voor haar mongoloïde zoon, de "onderhandelingen" met haar ex = zijn vader, en met de zorgboerderij waar hij verblijft; en dan ook nog de alzheimer van mijn moeder.

dat ik dat allemaal verwerk in een lat-relatie waardoor ik wel veel alleen moet verstouwen, verbaasde hem. elke morgen en avond aan de telefoon en/of de mail is aardig, maar werkt eigenlijk alleen als EHBAZ (zo noemt hij dat: eerste hulp bij alleen zitten). mijn supervisor heeft de indruk dat ik zo mijn pensioen over 4 jaar niet ga halen, ondanks dat ik nu heel wat lijk aan te kunnnen. hij vindt het niet normaal voor iemand van 61, alsof ik opvlam als een supernova voordat die ontploft - zegt hij . hij vroeg nogal door waar ik die plotselinge extra energie vandaan had, want het was ook anderen opgevallen (volgens mij was hij bang dat ik aan de xtc zat of zo).

door het doorvragen naar mijn toegenomen energie heb ik hem -schoorvoetend en in strikt vertrouwen- voor het eerst durven uitleggen dat ik tot drie maanden geleden heel veel energie verloor door stiekem te drinken, en dat ik daar drie maanden geleden mee ben gestopt, net op tijd om de onverwachte dood van mijn zusje nuchter onder ogen te kunnen zien. misschien schiet ik nu wel door, omdat ik me zo lekker en helder voel zonder die drank.

wat me geruststelde: hij was erg verbaasd, niemand schijnt ooit een vermoeden te hebben gehad, in elk geval wist hij daar niets van. ik kan dus nog beter toneelspelen dan ik al gedacht had. :D ik heb ook over ons forum verteld.

maar daarna kwam het gesprek op structuur aanbrengen. door mijn wisselende werktijden (overdag, maar vaak ook op avonden, weekends, soms zeven dagdelen achter elkaar, dan weer ineens 4 dagen niets, zo nu en dan ineens hektiek als er noodgevallen zijn), maar ook de wisselende inhoud van het gewone werk (lezingen, trainingen, kantoorwerk, telefoonwacht, veel vergaderwerk en stukken schrijven, rapporten en ga zo maar door) is er eigenlijk geen dag hetzelfde.

in de komende week moet ik van hem nu een schema maken, om al die losse onderdelen van het werk toch meer te structureren, en ook mijn privé zaken meer op vaste tijden te gaan doen. op die manier moet ik ook voorkomen dat ik veel te veel uren maak. hij raadt mij aan om de "randen" van werk en privé beter te markeren, door vaste onderdelen op vaste tijden te plannen en me daar ook aan te houden. hij denkt dan ook aan zwemmen, yoga of meditatie, eten op vaste tijden (oei!) en opstaan en naar bed gaan op een vaste tijd (nog meer: oei!).

op die manier moet ik de chaos in mijn leven, hoe positief en leuk ook, toch wat in zien te dammen. het enige dat echt vast was in de afgelopen tijd was mijn hobbyclub op woensdag, en een aantal commissie-vergaderingen die elke maand terugkomen.

en belangrijk vindt hij ook om dus geen twee dingen tegelijk doen: geen vergaderstukken lezen tijdens het eten; niet in het zwembad vast nadenken over een rapport dat ik moet schrijven, of tijdens een gesprek dat ik moet voeren vast piekeren over wat ik zal gaan koken als latman het weekend bij mij is, enz. dat zal nog een hele klus worden, ben ik bang voor. waarover denk je dan als je 40 baantjes trekt? en wat doe ik dan tijdens het eten?

en dus heb ik vanmiddag 2 uren zitten piekeren, hoe ik dat zou kunnen doen, en alvast een aantal besluiten genomen:

wat betreft het forum: ik ga proberen om elke ochtend even tijd te nemen om te lezen en te schrijven, maar niet meer hap-snap tussen door. ik wil het forum nog niet loslaten, want ik heb veel aan het contact met jullie. maar mijn supervisor heeft wel gelijk, dat ik mijn tijd teveel versnipper.

kortom: voortaan hoop ik net als twan 's morgens een bericht te maken (niet over het weer, maar wel even aanwezig te zijn) en verder vooral dmv pb'tjes te communiceren, dat hoeft dan niet zo ad-rem te zijn als op het forum zelf.

en verder denk ik dat het goed is om 's avonds vaker op tijd naar bed te gaan. zeker na een vergader-avond is het onverstandig om nog een uur op het forum rond te hangen, hoe nuttig, gezellig of geiterig dat ook kan zijn. ik vind het alleen naar bed gaan niet leuk, maar als ik door blijf hollen tot na twaalven komen er toch geen kaboutertjes om me gezelschap te houden (hooguit gremlins).

dit was dus even mijn laatste uitgebreide bericht overdag. het zal wel even wennen zijn, ik begon het net zo leuk te vinden hier, en heb zoveel van jullie geleerd (bv dat mijn eerste plan om na 50 dagen sociaal te gaan drinken één grote valkuil was). ik ga het gewoon proberen. ik kan het altijd weer veranderen als ik er weer anders over ga denken. en door elke morgen even langs te blijven komen hoef ik toch het contact met jullie niet te verliezen, en genieten van alle goede dingen als gedichten, teksten, adviezen.

ik ga dus maar uitloggen, het is al weer te laat omvolgens schema te gaan koken, dat wordt nog één keer met het bord op schoot naar het journaal kijken, denk ik. tot morgenochtend dan maar,

liefs van bibelle.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bibelle, dat is nog al wat.
Mijn eerste reactie was "waar bemoeit die superviser zich in vredesnaam mee". Als jij je werk maar goed doet en op tijd. Hij mengt zich vergaand in jou prive leven, of jij laat hem mengen in jou prive leven. Dat kan natuurlijk ook.
In elk geval kwaad kan het natuurlijk niet om structuur aan te brengen aan je leven, als je daar zelf natuurlijk behoefte aan hebt.

Ik voor mijzelf heb altijd al een chaotische structuur gehad door mijn wisselende diensten. Wel heb ik ook een paar stel regels waar ik me aan houd. En dat is dat ik op tijd naar bed ga en bij een vroege dienst nog eerder naar bed ga. Ook 's ochtends opstaan heb ik vaste tijden voor en bij vrije dagen ook voor de maaltijden voor mijzelf.

Maar dat die supervisor ook al uitmaakt waar je aan mag denken tijdens het trekken van 40 banen, sorry gaat mij even te ver hoor! :o

Aanpassing, zin liep niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag allemaal,

Ik las dat er een paar een uitglijer gemaakt hadden afgelopen weekend.
Nu daar komt er nog 1tje bij.Is gisteren bij mij ook aardig uit de hand gelopen.
En vandaag dus de kater.Maar niet getreurd . Vandaag ga ik weer opnieuw beginnen.Heb net mijn alcoholschrift voor tactus ingevuld. De totaalcijfers kregen een rode kleur.
Niks meer aan te doen.Heb nog wel even teruggebladerd. Was verder niet ontevreden. Na afloop had ik afgesproken dat ik 3 avonden droog zou staan en niet meer dan 3 per dag , Met een weektotaal van 12.
Lukte me zelfs om 4 droge dagen per week te hebben.Was 9 weken goed gegaan, maar zie daar. De valkuil.Lekker uit eten en weg was de côntrole.Ga maar wat vaker op het forum meepraten .
Maar er staat zoveel op dat ik het niet allemaal bij kan houden. Had afgelopen 2 weken vakantie.
Had dus wat meer tijd om alles te lezen
Moet mijn 55+ uren allemaal op zien te krijgen. Dat houdt in dat ik 11 weken vrij heb per jaar.Ze zijn wel zuinig op de oudere werknemers.

Groeten sammy

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sammy, ja je bent niet de enige met een uitglijer hoor. Het is ook een leer proces waarin je als het lukt langzaam aan vorderingen maakt. Maar wat het belangrijkste is denk ik, dat is dat je zelf tevreden bent.
Jij hebt afspraken met jezelf gemaakt in overleg met Tactus, dus als jij je doel volgt kun je toch tevreden zijn over jezelf.
De draad weer opnemen en er vóór gaan! Succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bibelle,

Dat is wel een heel verhaal.

Laat je maar niet te veel struktureren. Een beetje hectiek is toch ook leuk af en toe.
Inderdaad zoals jij laatst een dag had waar ook nog in totaal 600 km rijden bij kwam tussen de vergadering door. Ja, dat zou wat anders kunnen. 600 km rijden op een dag is onderhand al een dagtaak.
Ik ben benieuwd hoe je dat gaat ervaren.
Veel succes met de nieuwe aanpak.
Wellicht is het ook prettig een hele vaste vrije dag voor jezelf, dus niet voor werk te plannen in de week. Want aan dingen in het weekend doen en soms 's avonds is inherent als je met vrijwilligers werkt.
We horen wel hoe dat allemaal loopt.

Ik vond je tussendoortjes in de rookpauses van je collega's wel leuk, en 's avonds zal ik je ook wel missen. Eens kijken of FDB kunt worden. (Forum De Baas).

Ik zou zeggen, tot morgen, maar de ochtend zit ik dan in Rotterdam.
Voor vandaag: eet smakelijk met je bord op schoot en slaap lekker.
:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sammy,

Jammer van die uitglijer. Maar gelukkig dat je jezelf weer in het gareel zet. Weer een ervaring rijker.
Een beetje strenger zijn voor jezelf, goed toezicht houden. :angry:
Als je een volgende keer uit eten gaat, denk dan aan vandaag terug en probeer niet in de val te komen.

11 weken vakantie per jaar, ze hebben bij jullie zeker een vaste vervanger in dienst?? Kun je misschien een deel omzetten naar een dag minder werken in de week. Kan ook prettig zijn.
Ik ken iemand die zijn 55+ uren ouwelulledagen noemt.

Nog een goede avond verder.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Marion en Corinne, reuma is in het bloed pas aantoonbaar als je het echt al volop hebt. Mijn moeder heeft ook reuma, en zij herkende in een vroeg stadium al de signalen omdat ze het van nabij had meegemaakt met haar oudere zus, die op haar 20e al reuma kreeg. De huisarts heeft op haar aandringen toen bloed laten prikken, maar er werd geen reuma aangetoond, dus werd ze ook niet verwezen naar de reumatoloog. Een jaar later zat het wél in haar bloed, maar toen had ze inmiddels al overal ontstekingen en was haar conditie al aanzienlijk verslechterd.
De reumatoloog bevestigde haar vermoeden dat het begin er een jaar daarvoor al was. Veel huisartsen weten niet dat het in een beginstadium nog niet aantoonbaar is in het bloed, en verwijzen daardoor onnodig te laat door.

Laat de specialisten maar even goed zoeken Marion, wat er aan de hand kan zijn. En laat je niet te gauw met een kluitje in het riet sturen. Als jij lichamelijke klachten hebt moet dat ergens door komen.

Bibelle, goed idee, wat structuur aanbrengen. Je supervisor heeft veel begrip, ik zou het niet aandurven op mijn werk te vertellen dat ik dronk. Nou had ik ook niet bepaald meer energie nadat ik stopte, toen ging het pas helemaal mis in eerste instantie. Zorg wel dat je nog plezier in je werk houd hoor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sammy,

Nee, als je minder dan twee dagen gaat werken, gaat ook de betrokkenheid bij je werk verloren.

Bridgen heb ik nooit geleerd. Hoewel ik van kaarten hou, heb ik me daar nooit aan gewaagd.

Om een symbool bij te zetten: open selecteer emotion rechtsboven en kies de naam die je wenst.
:( = sad.
Het symbooltje komt altijd op de laatste postie van de cursor.

:D = big grin

:musicnote: = gift.

Of je het goed gekozen hebt, kun je eerst op preview klikken, dan zie je hoe je bericht op het forum eruit zal zien. Ben je tevreden dan klik je op sluit venster en kom je weer in het bewerkingsscherm waar je dan op op discussie antwoorden klikt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Corinne,

late reactie van mij, maar ik was even snel sigaretten halen....
ahum...weet niet of ik dat wel zal zeggen, maar het is mn laatste pakje..
Woendag ga ik ook voor NDB of eigenlijk VNV (=..........raadseltje)

ja tis rustig.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Houtje,

Ik zou niet weten wat of wie je daar mee bedoeld...?

@Anjo, tja wat is jong...ik ben 40 (bijna 41 in juli), heb mn kinderen gekregen
met 34 en 36 jaar.
Als je ziet hoeveel er nu gescheiden in de stad rondlopen
van mijn leeftijd....behoorlijk wat!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...