Spring naar bijdragen

Donderdag, 21 juni 2007


Gem

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 132
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Het is al lang geleden dat ik nog eentje heb gepost - tussen tijds heb ik nog wel jullie berichtjes gelezen .. Mijn voornemen om op 10de van deze mnd volledig te stoppen is niet helemaal gelukt .. ondertussen wel geen zware uitschuiver gehad en goed nieuws > ik heb me eindelijk kunnen aanmelden voor de internet behandeling.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lenne,

We vroegen ons inderdaad al af hoe het met je ging, al van enkele dagen voor de 10de hebben we je niet meer gehoord. We hadden zelfs een speciaal draadje aangelegd op de 10de.
Was het trouwens nog wel een leuke verjaardag van je dochtertje?

Leer van die uitschuiver en pak je zelf weer bijelkaar.

Fijn dat je aanmelding nu een feit is. Nu kun je er echt tegenaan.

Verslaafd raken is niet moeilijk, dat gaat vanzelf, maar oh oh er van af geraken. Dat is harstikke moeilijk.
Maar je kunt het wel, want je wilt het en je doet het voor jezelf.

Zet 'm op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Cpas,
mijn dochtertje haar verjaardag is 20 juni - gisteren dus - mijn voornemen was te stoppen op vaderdag 10 juni wat niet gelukt is. Op haar feestje de 17de en op haar verjaardag heb ik alvast niet gedronken en tussendoor is het bij enkele gebleven .. niet goed genoeg dus want ik wil er helemaal vanaf!
Vandaag heb ik 2 pilsjes gedronken en daar zal het bij blijven.

Ben blij dat ik me eindelijk heb kunnen aanmelden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Mieke,

Wat fijn voor je, dat het zo goed gaat. En ook met je nieuwe partner. Ik weet nog hoe veel kretiek je kreeg, toen je melde een nieuwe relatie te beginnen met iemand van de detox. Zo zie je maar weer, dat het toch goed kan gaan. En nu volhouden en samen genieten.

groet Ferry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,
Dank jullie voor je reacties. We waren zo ongerust! Ik was ook niet gaan werken voordat ze thuis was!
We hebben nog niet over vanmorgen gesproken nadat ik daarnet ben thuis gekomen. Ik ben moe en we moeten onze woorden op een goudschaaltje wegen. Dus even laten bezinken, even de meningen peilen tussen mij en mijn man (die willen nog weleens verschillen) en dan het gesprek met de dochter aangaan, als dat tenminste lukt.
Kort geleden is bij haar de diagnose ADHD gesteld. Dit uit zich bij haar niet in druk doen e.d, maar het zit bij haar in haar hoofd. Het is daar een complete chaos, hetgeen zich uit in niet kunnen plannen (school), en een enorme chaos van haar leven en van ons huis maken. Ikzelf vind het een nogal populaire benaming, maar samen met een bepaalde leerstoornis (NLD) maakt dat hetgeen dat ze het heel moeilijk heeft. Ze is alleen enorm goed gebekt (extreem goed bleek tijdens de tests die ze moest ondergaan), dus had me een vracht smoezen klaar vanmorgen waar je niet goed van wordt. Geen speld tussen te krijgen, dat werd ook vastgesteld door haar psychollog, haar school etc. Niemand heeft vat op haar. Vanwege die ADHD mogen we neit te strenge regels voor haar opstellen. En dat is het probleem, wanneer maak je een punt ergens en wanneer niet. Heel lastig is dat. We hebben hier ook begeleiding in, want haar gedrag is voor "gewone"mensen niet te begrijpen. Een aantal dingen zijn door de diagnose voor ons op hun plaats gevallen, nu moeten we nog daar mee leren omgaan.

Ik ben de dag goed doorgekomen, op een giga-dip na vanmiddag zo rond 3-en.
En gelukkig ADB gebleven, hoewel, als je zo midden in de nacht (vanaf 2 uur) wakker bent, je de neiging hebt....
Ik heb het niet gedaan en zoals ik vanmorgen al schreef, ik was en ben nuchter, dus had bij eventuele calamiteiten zo in de auto kunnen springen. Een aantal weken terug had dit niet gekund. raar he, maar dat gaf wel een soort rust. Dat we er elk moment voor haar konden zijn als dat moest.
Dat ziojn toch de voordelen van het ADB zijn, net zoals je niet bang hoeft te zijn dat iemand je adem ruikt, als je gedronken hebt.

Jullie reacties te lezen heeft me erg goed gedaan, ook al is een en ander bezonken. Ook de goede raad tenaanzien van mijn werk zal ik ter harte nemen en nog eens goed overdenken.
Even een paar korte reacties naar jullie toe, sorry als ik iemand vergeet:

@ Lenne, blij dat je weer op het forum bent en dat weer van je gehoord hebben. Zet hem op en ga er weer voor. Dat halve gedoe (klein beetje drinken) is denk ik niet goed in jou situatie. Kap er voorlopig even mee, dat is goed voor je lijf.

@Corinne, jammer dat die baan niets geworden is. Maar er stonden toch 4 advertenties in de krant? Heb je op alle 4 geschreven? Wellicht is het de volgende keer wel raak.

@Soothe, gefeliciteerd met 1 dag ADB en alweer bijna de tweede. ik merk dat je ondanks alles jezelf weer aan het bijeen rapen bent. Goed joh! Zet hem op. :present::present:

@Marieke, die kinderen (kind in mijn geval). Je zou ze toch eens... en wat hebben we er zorgen om!!

@Stien, dank je :)

@Mick, ik vond je reactie op mijn dochter wel intrigerend. Ik snap hem alleen niet helemaal. Ik wil je niet pushen, misschien is het heel persoonlijk, maar anders misschien in een PB-tje. Ik merk het wel (of niet).

@Lindi, dank je voor je reactie. ik ga zeker eens kijken op die website.

@Sandra, jij gaat goed. Helaas zijn deharde maatregelen voor mijn dochter niet aan de orde. Zie mijn uiteenzetting hierboven. Al jeuken mijn handen wel.....

Liefs,
Gem

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gem,

Je bent vast een heel groot beetje afgepeigerd. Je moet vanavond maar eerst goed eten en dan rustig aandoen. Gelukkig is het voor jou nu weekend.

Aan die vacatures uit de krant ben ik nog niet echt toegekomen. Ik zal vanavond stug door moeten gaan, want ik wil ze deze week de deur uit hebben.

Het was een nogal warrige dag vandaag.

Al vroeg moest ik de school van mijn dochter bellen dat ze pas later zou zijn wegens bezoek aan ortho en huisarts, want zij was dat vergeten door te geven. Dochter moet nu naar de chirurg om te ontdekken wat het nu eigenlijk is die bobbel onderaan de ribben. Het is zichtbaar en voelbaar, ze heeft er last van, maar op de roentgenfoto's is niets te zien. Raadsel dat om een oplossing schreeuwt.

Vanochtend een gesprek gehad met de huisarts over hoe het gaat en wat mijn verwachtingen zijn. Het er nog eens over valkuilen, uitglijers en terugvallen gehad. Dat mensen ondanks Refusal of Antabus toch de mist in kunnen gaan. Over dat beven en trillen van me gehad. Aangezien dat minder is geworden, maar laten zitten voorlopig. Als ik daar na de vakantie nog last van heb toch verder zoeken. Voldoende medicatie op recept om de vakantie door te komen. Na de vakantie terugkomen. Ze maakt zich duidelijk nog ongerust over me.

Vanmiddag om de haverklap gestoord door de telefoon. Dan komt er ook niets uit je handen. Dan had zoonlief weer aandacht nodig, dan kwam dochterlief weer thuis en moest haar ei kwijt. Ondertussen probeerde ik vergeefs mijn gedachten te ordenen. Dan weer een telefoontje van het uitzendbureau dat ze dringend iemand zochten voor tijdelijk 2 dagen in de week en of dat wat voor mij was. Morgenochtend kan ik dus weer op een gesprek in een nabijgelegen gemeente. Als dat wat wordt, kan ik gelijk maandag aan de slag. Terwijl ik dinsdag dan weer een gesprek heb over een eventuele vaste baan.

Hoezo werkloos, ik raad er bijna van in de stress. Ik zie gewoon reikhalzend uit naar het weekeinde.

Nu ga ik zo maar even wat te eten maken. Hoef ik niet bij na te denken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Corinne,
Inderdaad hoezo geen werk. Je hebt je handen vol! Hoop dat ze ontdekken wat die rare bobbel bij je dochters ribben is.
Op sommige dagen komt er niets uit je handen, niet raar als er zoveel gebeurt thuis.
En dan ook nog dit forum dat je tijd opslokt. Doet het ook bij mij hoor. Ik zit tenslotte een groot deel van de avond achter de PC. Merk net als jij dat ik het nodig heb. Al ben jij natuurlijk heel wat weekjes verder dan ik.
Wanneer ga je op vakantie? Wel gauw gezien je bezoek bij de arts? Wat zijn de plannen?

Groetjes,
Gem

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...