Spring naar bijdragen

Donderdag, 26 juli 2007


Gem

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 166
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Goede avond allemaal ,
Zo ik ben weer terug van een gezellige dag werken, heb even snel gelezen hoe het met jullie gaat!
Heel goed van een ieder die de Gremlins heeft kunnen verdrijven ,VOLHOUDEN!!!!
Ik heb gelukkig nog geen last gehad van die engerds.(ben nu 8dagen alcohol vrij )
Het gaat me tot nu toe nog goed af ! Morgen ochtend neem ik mijn eerste refusal .....
Ik heb dit besluit genomen omdat ik veel te bang ben voor een terugval,en dat mag niet gebeuren,anders ben ik mijn vriend kwijt (waar ik enorm verliefd op ben ) en kan ik naar mijn baan fluiten.Refusal is echt mijn laatste stok achter deur.
Fijne avond allemaal en hou jullie goed!!!

Liefs :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Happy,
Hartstikke goed dat je al 8 dagen niet gedronken hebt.
Leuk dat je zo verliefd bent, dat is een andere drug die mooi in de plaats van de drank kan komen.
Mijn baan was ook een reden om te stoppen met drinken, naast andere redenen zoals mijn gezondheid en de relatie met mijn man en dochter. Ik zou het echter nooit vol kunnen houden als ik het niet in de allereerste plaats voor mezelf deed!
Succes daar en geniet van dat verliefde gevoel!:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Delta,
Situaties analyseren vond ik heel moeilijk. Ik bleef er teveel van een afstand naar kijken. Ik doe niet de internet behandeling hoor, maar ik dat dat iedere begeleiding hier wel naar kijkt.
Ik moest ook nagaan wat mijn motiven waren om te gaan drinken en wat ik daarbij voelde. Toen kwam ik erachter dat een heleboel te beschrijven was, maar ook een aantal dingen zo erg onbewust gaan, dat ik er nu nog steeds niet achter ben gekomen.
Mijn begeleidster zegt dat dit voor meer mensen geldt, maar het zou toch mooi zijn als ik er op een dag achter kom, waar het nou allemaal precies om draait!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Allemaal,

Het wordt hier in Dordt pikdonker, jeetje nog onweer ook.

Vanmiddag een heerlijke behandeling ondergaan bij de schoonheidsspecialiste, daarna de hond uitgelaten en gaan eten.
Gelukkig geen zin in alcohol.

Corrine, mijn doel is minderen.
Ik heb vandaag bericht gekregen van mijn hulpverleenster met een hoop tips voor de toekomst.
Zij is wel positief over het behaalde resultaat en denkt dat het me zal lukken.

Ga nu verder met het traject Vinger aan de Pols.

Benthe,

Heerlijk een hond, maar denk er inderdaad goed over na.
Je kunt niet zo maar een paar dagen weg,je moet altijd wat regelen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gelukkig, de trek is weer voorbij!

Ik snap het ook wel beter nu ik terugkijk naar mijn dag, vroeger had ik een collega en die was mega-moeilijk, ze loog en bedroog, had zware binge periodes, speelde alles en iedereen tegen elkaar uit, manipuleerde vooral alle mannen en ik was zo blij toen ze weg moest. Het was niet meer houdbaar.

Op het project waar ik werk mag je behoorlijk maf zijn maar zij was niet meer te hanteren en dat leverde heel veel conflicten op.. en wat denk je, komt ze vandaag binnenlopen met de vraag of ze weer bij ons mag komen werken.. ik was even helemaal van slag en dat heeft de hele dag wel doorgezeurd...

nee, ze komt niet terug, daarvoor heeft ze teveel leed berokkend, maar het feit dat zo iemand dan opeens weer binnenstaat deed mijn nekharen rijzen en mijn hart wat slagen overslaan. Dat gebeurt me maar bij heel weinig mensen en dan moet je me echt wel iets heel rots geflikt hebben want ik ben behoorlijk tolerant.

Kleding kopen, mijn grootste hobby, en kost me bijna niks, ik ga elke week naar de kringloopwinkel hier en loop alles goed na, vooral Didi broeken hebben mijn voorkeur, die zitten gewoon goed, maar beetje maffe broeken met wijde pijpen enzo vind ik ook leuk. Bij de kringloop kost een broek ongeveer 4 a 5 euro.. en ben ik zo'n broek zat, dan breng ik hem naar de 2e handswinkel, daar krijg ik 40% van de verkoopprijs en broeken verkopen ze daar voor 10 euro, dus.. je snapt het al... bijna gratis kleding!!

In kledingzaken is zo weinig keus, het is net wat de mode is en dan hangt het overal met kleine variaties, kringloop is heel divers, daar hangt voor ieder wat wils. soms gewoon gloednieuwe kleding. Ik krijg heel vaak complimenten over wat ik aan heb en niemand gelooft me als ik zeg dat ik het in de kringloopwinkel koop, dan denken mensen toch vaak aan vieze en smerige kleding

Zo doe ik het trouwens ook met mijn huis inrichten, ik koop iets, meestal op marktplaats, en ben ik het zat dan verkoop ik het weer via marktplaats. Ik heb een speciaal potje waar dat geld dan weer in gaat en zo kan ik dan weer iets anders kopen.

wie niet rijk is moet slim zijn!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

O ja was ik nog vergeten. Ik heb me ingeschreven voor te gaan fitnessen vanaf volgende week. Heb ik nog nooit gedaan in mijn leven. Maar mijn conditie moet echt opgevijzeld worden. En daar ik nog nooit zo dik in mijn leven ben geweest dan nu. En ik ben het beu om het gevoel te hebben dat ik achtervolgd wordt door mijn billen. Die waggelen steeds een pasje later mee. (huhu!)
En vooral en daarom wil ik het meedelen: het is ZO belangrijk om iets voor jezelf te doen, is aandacht aan jezelf, maar dan positief. Ik voelde me steeds zo vuil, fysiek en geestelijk, met het drinken. Dat ik nu zo kan genieten van is iets fijn voor mezelf te doen. Iets moois kopen, zwemmen, nu fitnessen,....
Ik moet wel toegeven dat het heeeel lang heeft geduurd dat ik van die dingen kon genieten. Moet je niet vragen hoe weinig belangrijk ik mezelf nog vond.

Hoi Fauve, zie je er nu ook weer leuk uit na je bezoekje aan de schoonheidspecialiste?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Helena,
Dat wordt de komende dagen zand vegen. Maar goeie therapie tegen gremlins.

@Safi,
Ik wil ook mezelf blijven, maar ik kan niet tegen van die fladderaars/verkoopadviseurs om me heen, dan ga ik me ontzettend ongemakkelijk voelen. Nee, daar begin ik niet aan. Ik nu al heel riskant doen met mijn vriendin erbij. Ik heb toegezegd dat ze mag adviseren, dat is heel wat van mijn kant.

@Gem,
Gaat aardig richting 1000.
Ik probeer echt te minderen door zoveel mogelijk in een bericht te proppen (net als jij trouwens), maar het blijft maar oplopen.
En de laatste werkdag is weer voorbij.

@Happy,
8 Dagen, goed zo. En dan Refusal. Die paar proefjes uit mijn uitzwaaier reageerden al met mijn Refusal. Ik kreeg een heet hoofd en even een raar gevoel in mijn buik. En de schrik natuurlijk.

@Delta,
Succes met je opdracht.
Ook een moeilijke vond ik, ik moest er lang over nadenken welke ik zou uitkiezen, want ik had mijn momentbeschrijvingen niet zo uitgebreid opgeschreven. Daarna ben ik dat wel gaan doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Fauve,
Jij hebt dus ook de behandeling afgerond.
Ik vond de vinger aan de pols heel prettig voor het afbouwen van intensieve begeleiding naar op eigen benen staan.
Dat bezoek aan de schoonheidsspecialist was eigenlijk een eindexamenfeestje?
Geen trekremmers, logisch als minder gaat drinken en niet stoppen. Dan hebben ze ook geen nut.

@Tapas,
He goed dat de zucht over is. Blij toe voor jou.
Ik kan me voorstellen dat je huiverde toen ze vroeg of ze terug kon komen.
Mijn vriendin had het ook over de kringloopwinkel. Zij koopt er veel, zij houdt van verandering. Zoals laatst had ze haar ineens superkort. Ik wist dat ze met de gedachte speelde, toen stond ze daar ineens. Zo ook toen ze overwoog om haar haar niet meer te verven. Dat was toen ze mee ging naar de huisarts om mijn probleem te bespreken. Zat ze daar ineens met een grijze haardos. Dat was even slikken, ik moest twee keer kijken, en toen had ik toch al 1,5 dag niets meer gedronken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,

Zo te zien doen we het allemaal heel goed. En Gem je heb gelijk de sfeer op dit forum is inderdaad heel goed.
Het voelt als een troost als je van je werk komt, waar de sfeer te snijden is. Toen ik vandaag van het werk kwam was ik verschrikkelijk chagrijnig. Ik ben vervolgens de situatie gaan analyseren en wat blijkt ik reageerde vandaag zoals ik altijd doe bij een gespannen sfeer, namelijk dichtklappen en niks meer zeggen. Daarmee laat ik door anderen mijn eigen gevoelens en gedrag bepalen. Terwijl ik juist niet de probleemeigenaar ben en eigenlijk het van me moet kunnen afzetten.

Ik heb me voorgenomen maandag gewoon mezelf te zijn en de collega die met haar roddels en verdeel en heerspolitiek de boel probeert te verzieken met haar eigen probleem te laten en niet meer op haar gedrag te letten en me door haar te laten beinvloeden. Ik denk dat ik haar maar in hoofd als ziek zal betittelen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

CPAS

Het is onwaarschijnlijk hoeveel geld je uitspaart!
Ik wist het wel al die tijd, maar heb het nooit durven beseffen. Tot ik het overschot plots op het einde van de maand op mijn rekening zag staan. Toen was het wel weer snel op naar andere verwennerij voor mezelf. Maar ja, mijn lijf had dat dan ook weer wel verdiend vond ik, na jaren 'zelf-mishandeling'. Dus sta ik dit tijdelijk toe.

Gemotiveerd, ik heb het er ook heel lastig meegehad en het gevoel nooit een bevredigend antwoord te hebben gevonden op die vraag van de moeilijke situatie en andere van hun vragen. Ik dacht wat weten die Tactussen nu in feite van drinken. Maar op de hele lange duur moet ik toegeven dat hun methode toch doordachter is dan ik eerst vond ( ik denk natuurlijk altijd dat ik slimmer ben dan de rest, ken je dat?) . Ze weten wel echt waarom ze die vragen stellen. Dus graven maar in jezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sandra

Ik ben net tot dezelfde conclusie gekomen ivm een collega van mij: me niet meer laten beïnvloeden, en in mijn hoofd denken dat die ziek is. Ik heb behoorlijk lang over die conclusie gedaan! Vooral omdat er meerdere personen in mijn leven mij zo een gevoel geven. En dan vooral personen waarvan ik niet kan weglopen : een familielid, een collega. Daar kan je je rug niet voor draaien. Je MOET hiervoor een oplossing vinden. Toch vreemd dat we hier dan op reageren door ons zelf iets aan te doen ( lees: drinken ). Ik vind dat ik dat moet leren uiten, hetzij dan tactvol, naar hun toe, zonder uitputtende discussies, ruzies. Het is echt balanceren als een koorddanser om de juiste manier te vinden. Maar ik denk dat jouw conclusie een goede start is.
Wat een etters zijn er toch in de wereld. Soms vraag ik me af of er mensen zijn die mij zo een etter vinden, zonder dat ik het besef ( haha ). Eigenlijk meen ik dat wel, want dat kan toch niet dat zulke mensen dit expres of met plezier doen, anderen zo op de kast jagen? Of zouden die dat toch bewust doen? bbrrr

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sandra

Ik ben net tot dezelfde conclusie gekomen ivm een collega van mij: me niet meer laten beïnvloeden, en in mijn hoofd denken dat die ziek is. Ik heb behoorlijk lang over die conclusie gedaan! Vooral omdat er meerdere personen in mijn leven mij zo een gevoel geven. En dan vooral personen waarvan ik niet kan weglopen : een familielid, een collega. Daar kan je je rug niet voor draaien. Je MOET hiervoor een oplossing vinden. Toch vreemd dat we hier dan op reageren door ons zelf iets aan te doen ( lees: drinken ). Ik vind dat ik dat moet leren uiten, hetzij dan tactvol, naar hun toe, zonder uitputtende discussies, ruzies. Het is echt balanceren als een koorddanser om de juiste manier te vinden. Maar ik denk dat jouw conclusie een goede start is.
Wat een etters zijn er toch in de wereld. Soms vraag ik me af of er mensen zijn die mij zo een etter vinden, zonder dat ik het besef ( haha ). Eigenlijk meen ik dat wel, want dat kan toch niet dat zulke mensen dit expres of met plezier doen, anderen zo op de kast jagen? Of zouden die dat toch bewust doen? bbrrr

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sandra,
ik snap helemaal wat je bedoeld. Ik zit ook vreselijk in mijn maag met een zeer directe collega. Ik ben er niet uit of ik het zu zwaarder maak of dat ik echt niet met hem kan samenwerken. Zitten we natuurlijk ook nog met de overname en het feit dat niemand weet wat er gaat gebeuren. Zeer slecht voor de sfeer.
Ik beleef dit nu heel nuchter. Voorheen zou ik thuis inderdaad flink aan de drank gaan en het nu al lang weggedronken hebben. Nu laat ik het even en denk er morgen weer over na. Raar, dat kon ik voorheen nooit! Toch wat geleerd na al die jaren!

Helena,
Dat graven in jezelf is soms heel confronterend vind ik. Ik ben niet altijd blij met mezelf. Maar ik denk dat ik er uiteindelijk beter van wordt. ik wil tenslotte van die drankzucht af en dat kan helaas niet vanzelf.
Overigens hou ik niet zoveel geld over hoor! Ik neem hele flessen vers sap uit de supermarkt mee en dat is niet goedkoop. Mijn man drinkt het nu ook lekker mee, terwijl ik voorheen in mijn eentje aan de zuip was.
Vooral de verse frambozen, appel, peer van Albert heijn is erg lekker. Morgen maar weer kopen, met de wekelijkse boodschappen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Sandra,
Moeilijk en vermoeiend zo een werksituatie. Blij dat ik dat nooit zo meegemaakt heb, wel roddels natuurlijk, maar geen kwaadsprekerij. Daar zit ontieglijk veel verschil tussen.

@Helena,
Het werkt echt stimulerend om jezelf bij elke mijlpaal een cadeautje te doen.
Ik heb nu in 15 weken tijd ongeveer 1000 euro uitgespaard. Ik kom nu goed rond met mijn uitkering.
En ik heb toch al verscheidene boeken en muziek CD's gekocht als cadeautje voor mezelf. Maar bovenal ik voel me zo goed, minder en minder zware migraineaanvallen. Wel aan 't eind van de dag zware, moeie benen. Ik zou wel wat aan mijn uithoudingsvermogen moeten werken, misschien voorzichtig wat gaan hardlopen en stoppen met roken. Die verslaving begint me ook de keel uit te hangen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Corinne,
misschien na de vakantie samen een poging wagen te stoppen met roken. Daar hebben we het al eerder over gehad. Ik zou nu nog niet kunnen stoppen, hoewel ik het een rot gewoonte vind.
Ik denk als het ons lukt dat we dan zo vreselijk veel geld overhouden!

Safi,
knap hoor dat je bent gestopt met roken en dat je nu ook de alcohol aanpakt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Frappant, dat er hier al drie mensen zitten met een collega, en Tapas met ex-collega, die hen op de kast weet te krijgen. In mijn vorige baan had ik ook zo'n collega. Zij is de voornaamste reden dat ik ben gaan rondkijken naar ander werk, al had ik niet verwacht dat ik dat zo snel zou vinden.

Het gekke is dat ik prima met haar over koetjes en kalfjes kan praten, dat was dan ook het type onderwerp waar we het meestal bij hielden. Maar werkinhoudelijk stonden we loodrecht op elkaar, en zij is het type dat vindt dat iedereen eigenlijk op háár manier moet werken. Daarbij roddelde en klaagde ze achter mijn rug om over mijn werkhouding. Dat onze leidinggevenden niet meer de moeite namen ook mijn kant van het verhaal aan te horen kan ik haar niet verwijten, dat was een andere reden om weg te gaan. Maar toch, zelfs nu kan ik me nog opwinden over wat er gebeurde.
Heel vaak heb ik me afgevraagd of zij zich nu bewust zo gedraagt, en waarom dan? Waarom doe je een collega zoiets aan?
Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat zij niet bewust met kwade bedoelingen bezig is geweest. Zij is gewoon iemand die haar hart op haar tong draagt, en absoluut niet de consequenties van haar gedrag kan overzien, daar zelfs geen seconde bij stil staat. Kan men iemand domheid en kortzichtigheid verwijten?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, de vega-haggis was een succes, ook de jonge gast van 7 smulde ervan.
Nu wel een beetje last van een gremlin. De spanning van een etentje geven, heb ik het wel goed gedaan, vonden ze het wel gezellig enzovoort. Ik ben ook zo'n chaotische gastvrouw, vergeet ik servetjes te halen, dan maar een rol wc-papier op tafel. Maar ik ben toch veel te lui om nu nog in de regen naar de avondwinkel te gaan. En geen zin om morgen spijt te hebben.
Onderschat trouwens het hebben van katten niet, ook die hebben veel zorg nodig. Voor de loebas heb ik inmiddels een veel beter thuis gevonden dan mijn flat, iemand met een boerderij met een lap grond erbij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kleding kopen, ik haat het. Tenzij ik toevallig in de stad loop en gewoon iets leuks zie, maar dat is heel zeldzaam. Nu heb ik een oudere zus (de schat) die nogal jojoot met haar gewicht. Als ze weer eens is aangekomen baalt ze van al haar te kleine kleren, die ik dan krijg. Laat ze nou ook nog mijn smaak hebben.
Count your blessings, nietwaar?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gem,
Ik zat zo een beetje met 11 augustus in mijn hoofd om te stoppen met roken. Ik ben dan 4 maanden alcoholvrij en rond die tijd verwacht ik dat mijn laatste slof sigaretten op is. Ik moet er dat wel voor zorgen dat ik mijn vingernagels goed kort hou, anders bijt ik ze af. Tenminste dat deed ik bij eerder stoppogingen.
Als dat lukt, wordt ik wel een heel gezond persoontje: geen alcohol, geen nicotine, nauwelijks koffie, slechts 1 keer in de week chocolademelk en gemiddeld 4 kopjes thee per week. Gebak eten en snoepen doe ik niet. Koekjes of bonbons eet ik alleen als ik op visite ben. Ik eet al gevarieerd, met fruit, groenten en vlees uit de biologisch dynamische hoek.
En saai vind ik mezelf niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benthe

Stuur die gremlin maar mee met de hond. Volhouden!

Ik heb heel veel meegemaakt in mijn leven en toch is er maar 1 ding waar ik nog steeds oneindig intriest van word. Als jong, wild meisje had ik een hond. Het was als een eerste liefde. Ik was dag en nacht bij hem. We gingen uren ravotten in de bossen, fietsen, zwemmen in vijvers. Graafde mee holen..( tja,...) Maar door mijn wilde leven kon ik eigenlijk niet meer voor hem zorgen, ik had zelf soms geen deftig huis. En toen heb ik hem naar het asiel moeten brengen. Na drie warme jaren.....Verschrikkelijk! Ik hoor hem nog steeds huilen in mijn oren, want wellicht heeft hij het aangevoeld. Nu 20 jaren later springen nog steeds de tranen in mijn ogen als ik er aan denk. Ik voelde me zo schuldig en nu nog steeds hierover.
Ik wil maar zeggen, een hond heb je voor 10 of 15 jaar. Dat is wat veel mensen niet beseffen. Dus je moet heel zeker zijn dat je er zolang wil/kan voor zorgen. Tijd voor gaat hebben, want daar heeft hij meer dan recht op. En inderdaad veel plaats. Waauw! Een boerderij moet een droom zijn voor zo een loebas. Ik denk dat je meer dan een goede keuze hebt gemaakt.
Als je hier allemaal 200% zeker van bent, kun je geen betere vriend inbeelden dan een kwijlende, harige, ruikende hond. Zalig!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Corinne

Ik ben sedert 2 jaren gestopt met roken. Ik rookt een pakje per dag.
Hoe? Na drie bronchitten, maar vooral door het boek: Allen Carr: stoppen met roken. Een echte aanrader. ( het boek, dan wel )
Succes!
En koop inderdaad maar een grotere portomonee.
En nu stop ik ermee voor vandaag, want ik raak hier maar niet van dat forum. ( verslaafd?)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...