Spring naar bijdragen

Zaterdag 8 september 2007


RJB

Aanbevolen berichten

Goedemorgen allemaal! Ik hoop dat iedereen nog lekker slaapt. Zelf werd ik gewekt door de wekker, nadat ik vanacht tot drie uur niet kon slapen (ik probeer me meestal niet druk te maken over niet kunnen slapen, anders lig je daar ook nog een keer wakker van). Maar vanochtend voetbalt mij zoontje weer en ik haal ze straks beiden op bij mijn ex-schoonouders (soms doet mijn leven een beetje denken aan een tekening van Peter Verstraten) en dan gaan we naar de wedstrijd en daarna zijn de kinderen weer de hele dag bij mij. Heerlijk!

De "discussie samenvatting" is een soort wise crack, ik weet niet meer van wie, waaraan ik moest denken, toen ik las dat allerlei lieve mensen gisteren zo lief schreven over mij en mijn kinderen, en in het algemeen - de laatste dagen - over hoe ik bezig ben.. Voor een deel is dat een misverstand, omdat ik - na een jaar klinische opname en heel veel nadenken over mezelf, mijn verslaving, de rol die die verslaving in mijn leven speelt, de verwoestingen die ik heb aangericht, ook wel de neiging heb om er makkelijker over te schrijven, dan in het de praktijk voor mij IS. Dat is ook een van mijn valkuilen. Aan inzichten ontbreekt het niet. Ja en in theorie ben ik best een lieve vader, maar in de praktijk stapte ik anderhalve maand geleden met mijn kinderen in een auto, terwijl ik onder invloed was.

Mijn Geliefde wil graag dat mijn "drankverleden" een onderdeel wordt van ons gezamenlijke verleden door er veel over te praten. Ik vind dat heel erg lastig, omdat die gesprekken het verloop hebben dat ze gisterenavond ook weer hadden. "Weet je nog dat ik destijds die training volgde in de "grote stad A", negen maandagen was dat, en dat ik iedere maandag doodsbang was dat je stomdronken zou zijn als ik thuiskwam. En dat je dat ook iedere keer was. Dat ik bijna niet naar A. durfde te vetrekken, de nacht ervoor al niet sliep. En dat je dan loog dat je niet dronken was, of over hoeveel je gedronken had, en dat je dan boos werd als ik confronteerde. En zo onredelijk. En dat ik me dan voornam om meteen rechts om keert te maken, als je dronken was, maar dat ik dan dat niet deed, omdat ik dat zielig vond voor jouw kinderen". "Ja, liefste, dat weet ik. Ik vind het verschrikkelijk dat ik je dat allemaal heb aangedaan". Wat meer kan ik ervan zeggen? En alle andere dingen die ik deed, of niet deed door mijn verslaving en waar jij en anderen (mijn kinderen!) de dupe van zijn geworden. Die vind ik ook verschrikkelijk. We hebben - denk ik minstens nog wel 365 avonden die we op deze manier kunnen vullen, en het voelt als nagels over een schoolbord. "Ik heb doorstaan om met jou samen te leven terwijl hij dit allemaal deed, dan moet je dit ook maar kunnen doorstaan", zei mijn Geliefde. Doel: al deze ellende wordt onze gezamenlijke geschiedenis.

Hoe hebben jullie dit alle gedaan en doorstaan? Ik wil natuurlijk niets liever dan mijn Geliefde terzijde staan en helpen, en ik vind ook dat ik een morele plicht heb dit te aan te gaan. Maar het is bijna niet te doen. Ook omdat het alle energie gisteren opgedaan, weer meteen lijkt te vernietigen. Ik lig er wakker van, met gevoelens van zelfhaat..

Hetgeen niet wegneemt dat ik best goed ben opgestaan. En wel zin heb in de dag. In de kliniek hadden we vroeger een ochtend bijeenkomst waar iedereen kon vertellen hoe het met hem of haar was. Standaard zei een aantal mensen: "Nou, goed geslapen.. Nou, ik zit er goed bij.. Nou, zin in de dag.. Nou, dat was het wel". Dus, sorry voor de zware dag-opening. Het helpt mij alleen erg om te schrijven. En - trouwens ook - om te lezen. Gisteren begonnen in De Val van August Willemsen.. Gruwelijk mooi. gruwelijk herkenbaar!

Fijne dag, allemaal!

(nog wat type foutjes verbeterd)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 260
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

goeden morgen rjb,
ook ik heb niet zo lekker geslapen
rjb je bent een man met een zegen vermits je geliefde over je drankverleden wil praten het is een thema dat veel partners liever niet bepraten omdat er mogelijk te veel pijn in dat verleden ligt voor hen ook
het brengt mij ook weer bij het thema van gem gisteren, ik hoor regelmatig in de groep dat ook kinderen dit thema liever niet bepraten mogelijk deels omdat het hun teveel pijn doet .
als men dit met partner of kinderen kan delen is het allemaal veel makkelijker hoe er mee om te gaan , ik heb hiervoor gelukkig mijn sites en uiteraard mijn groep
rjb ik denk dat menig onder ons fouten gemaakt heeft door onder invloed te zijn vandaag de dag kan ik er beter mee omgaan maar bij mij is dit ook een lange weg geweest maar dag per dag komt ik er wel
geniet van je dagje samen met je kinderen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen,
ik ga maar even verder op deze dagdraad, zie wel waar het uitkomt.

RJB, dat lijkt me ook iets waar je weinig mee kan, zoals je Geliefde er nu op reageert. Blijkbaar moet zij nog heel wat angst en pijn kwijt. Dit zal toch wel verminderen zodra ze merkt dat ze je weer kan vertrouwen?
Ze kan natuurlijk ook bij een lotgenotengroep gaan zoals Al Anon (bestaat ook op internet) waar ze kan leren om op een positieve manier, zonder jullie relatie onder druk te zetten, met haar wantrouwen en pijn om te gaan.

Delta, welkom terug, je missie is geslaagd, mijn felicitaties!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga ook maar verder op het oudste draadje. Wel welkom terug, natuurlijk, Delta, goe gedaan!
RJB, tjah, al je energie verliezen in steekspelen is niet niks. Daar moeten jullie uit zien te komen.
Vind het in ieder geval leuk dat De Val je pakt, had ik ook wel verwacht. Je verwoordt het ook mooi: gruwelijk mooi.......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goede smorgens, iedereen met mijnpalen :present: :present: :present: -jes.

rjb, niet teveel piekeren, het is prima de gevolgen te zien en er wat mee te doen als er wat mee gedaan moet/kan worden, maar je moet ook echt opnieuw kunnen beginnen, een schone start maken, daar heb jij een tijd geleden voor gekozen, gebeurd is gebeurd en het enige wat je kan doen is nu doorgaan met er wat van te maken, daar heb jij het meest aan en je kids ook.

haddock, slaap lekker, droom leuk en straks gezond en vrolijk weer op.

groetjes cal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een hele goede morgen allemaal!

Ben nét wakker, heerlijk geslapen.
Gisterenavond een paar gremlinnen, maar heb ze overwonnen.
Misschien vinden jullie het vreemd, maar als ik het moeilijk heb ga ik bidden. Ik weet dat ik mijn alcoholzucht niet in mijn eentje en puur op wilskracht op kan lossen. Het bidden helpt me dan ook erg goed.
Vandaag nog kinderloos dus tijd om wat klusjes te doen. Ik ga de wc verven, die is nu knalroze met goud, lekker kitch, maar na 5 jaar ben ik het hartstikke beu. Hij wordt weer wit. Ik wil nog wel wat kleuraccenten maar weet nog niet welke kleur.

Cal, ik ga later nog inhoudelijk op jouw bericht in, ben nu nog aan het ontwaken.

Iedereen die een mijlpaal(tje) heeft bereikt: :present::present::present:

Fijne dag!:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaat goed Sotthe dat 19, ben ook even gaan tellen, dag 10 hier aan deze kante kan van de pc :).
Gisteren tot drie uur vanacht tussen het bier en wisky in gezeten, geen drup gedronken, me prima vermaakt hoe de luiken bij één van de vrienden dichtgingen en het meer open en hoe een ander ernaast ging praten, mijn man zegt niet veel over dat ik stop, maar laat me wel merken dat hij het prettig vind, heeft zelf denk ik sinds ik niet drink nog maar de helft gedronken van wat hij dronk, maar we praten er hier verder niet over.
Heb zelfs van de week een kersenbonbons afgeslagen.
Alleen als we uit eten gaan (doen we maar zo'n drie keer per jaar) wil ik wel een irish coffee na het eten, dat vind ik zo ontzettend lekker, bovendien drink ik daarna nooit om de smaak van het eten en de irish coffee niet te verpesten.

Cal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Cal, wat goed van je dat je tussen de drinkers kon zitten zonder zelf een drup te drinken!
Dag 10, goezo meiske!:present:

3 keer per jaar een irisch coffee is óók adb als je daarna niet meer drinkt.
Denk je dat je ooit weer sociaal kunt drinken?

Ik hoop dat ik dat ooit weer kan, maar misschien is dat heel erg mezelf voor de gek houden.
Voorlopig durf ik het niet, hou het liever veilig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Quote
Je vind het zwak van jezelf dat je nog alcohol gebruikt maar je gebruikt even om aan dit gevoel te ontsnappen. Dus je drinkt om even van je schuldgevoel af te komen. Je hebt dus een negatief gevoel over jezelf omdat je verslaafd bent maar je hebt dat middel nodig om af en toe over dat rotgevoel over jezelf af te zijn. je Het is zo prettig om van dat rotgevoel af te zijn eb voor even lekker in je vel te zitten, je kunt daar echt naar verlangen,echt zin aan hebben. Zo geeft de alcohol je een kunstmatige vorm van zin hebben aan je leven. maar ondertussen neemt je eigen gevoel van zinloosheid toe en voel je je machteloos om daar zelfstandig iets aan te veranderen.
Unquote

Even dit stukje van Safi, wat ze elders op het forum had geplaatst, hier geplakt.

Wat een goed stuk!
Uit het boek van Geurtz, de verslaving voorbij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Xienix, goed van je dat je je eerste alleen-avond zo goed hebt doorstaan. Ben je een beetje over je relatiebreukwoede heen?
Veel plezier met de nieuwe design van je wc.

An, nee, de gasten weten dat niet uit zichzelf, dat ze geen alcohol krijgen. Ik heb het ze verteld. Gewoon, dat ik vond dat ik teveel dronk en niet meer wil drinken. Dat ik er geen moeite mee heb als zij wel in mijn bijzijn drinken, maar dat ze, wat overgebleven is, weer mee naar huis moeten nemen.
Tot dusver nog niet echt lastige vragen gekregen. De meeste mensen zeggen dat zij ook niet zo nodig hoeven en doen mee met mijn watertjes een theetjes. En wie er wel wat wil drinken neemt het dan ook later weer braaf mee. Als ze het dreigen te vergeten maak ik er een grapje van: hee hee, vergeet je niet wat? Eén keer zei iemand geërgerd: Nou zeg, ben je zo verslaafd dat je bang bent dat je er wat van gaat drinken?
Mijn antwoord was: Ja inderdaad.
Daar had hij niet van terug.
Dit is trouwens niet van het begin af aan zo geweest hoor. Na een paar weken droog had ik het nog niet aan mijn vriend durven vertellen. Met aanmoediging van veel mensen op het forum heb ik het tenslotte wel verteld, en zijn reaktie was heel leuk. Toen dat hek eenmaal van de dam was, heb ik het gewoon aan iedereen die het aanging verteld. Gewoon heel plain, zonder verder op de hele problematiek in te gaan. Wel zo gemakkelijk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
xienix

3 keer per jaar een irisch coffee is óók adb als je daarna niet meer drinkt.


Denk je dat je ooit weer sociaal kunt drinken?



De instelling waarmee ik irisch coffee drink is anders dan waarmee ik sociaal drink, de eerste kan met hoe ik er nu over denk door de beugel.
Bij sociaal drinken drink ik vooral voor het effect, wat losser worden, mee durven praten, mee wat meer op m'n gemak voelen, dat vind ik niet meer oké, dat is een effect dat ik steeds vaker ging gebruiken, elke avond om wat meer te ontspannen en om te kunnen slapen (beide excusen van een zuipster), waarvan de tweede niet eens werkt, slaap nu beter dan toen ik dronk, had ik niet verwacht.
Op zich denk ik dat ik op den duur me zou kunnen beperken tot bv feestjes en feestdagen, maar die hebben wij vaak, te vaak om die alcohol in mijn lijf te hebben. Zat laatst te bedenken dat zeker omdat we veel stevige drinkers in de familie en kennissenkring hebben het goed is als ik mijn kids kan meegeven dat alcohol ook een andere kant heeft en dan ook laat zien dat niet drinken in een groep drinkers mogelijk is en je dan fitter thuis komt.

Groetjes Cal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goeiemorge allemaal

gisteren avond nog wel even het lijntje gelezen maar te moe om te te reageren

he sneeuwitje te gek te gek te gek gewonnen...........

kate en xienix en flipsen op dag 12 yes

gisteren en super dag gehad alles wat in mijn planning stond kunnen uitvoeren, en de therapeut en aa
sloten weer goed aan bij mijn acties die ik deze week aan het ondernemen ben.......

vandaag is het dan zover het optreden, vanavond spannend, maar het begint ook leuk te voelen.......zo dadelijk nog eens alles doorspelen, er komen vandaag veel kasteleins kijken ivm evt boekingen......dus het moet goed zijn......ik laat ze een poepie ruiken.

vanmorgen stond ik op met een gevoel van een oude kater veel over drank gedroomd, wat een stof he die drank, het doet veel met je hersenpan........niet te lang bij stilgestaan, had ff een beh gevoel dacht ff echt dat ik gedronken had, en wat is het dan lekker om te denken neeeee het was een droom.

Blacky: sterkte is niet te bedenken zo..............rare beproevingen heeft het leven, blijf droog.

rjb: goed hoe je het hier van je afschrijft, over je verleden achter laten, zie ik meer als het verleden verander je niet meer..............je zult het wel nog eens tegen komen het is wel een deel van je leven en volgens mij werk je hard aan je toekomst.........dati is wat nu telt voor jou ......vandaag ga echt voor je zelf ...........denk maar aan de tekst van jekkers ik hou van mij......

mensen allee: keep on rocking in a free world

groet flipsen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
water

maar... eeh... ik ben volkomen tevreden met het idee dat mijn bestaan op deez' aardkloot zinloos is...


dat was/is voor mij nooit een reden om wel/niet te drinken.



Ik vind mijn leven hier behoorlijk zinvol.(al zie ik dat nog niet zo lang). Ik denk dan ook dat ieders bestaan hier zinvol is.

Wat was voor jou dan de reden om te drinken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...