Spring naar bijdragen

maandag 8 oktober


Sandra

Aanbevolen berichten

Kaia een hele lieve groet terug:heart:
Als je gedachten zo goed zitten dan komt het wel goed en wordt jij ook zo'n sterke persoonlijkheid waar nieuwkomers zich aan op kunnen trekken.

En ik ben soms wel dagen lang op het forum om vooral even dit soort opbeurende berichtjes te kunnen schrijven (Erik) en niet omdat ik de hele dag aan alcohol denk want dat doe ik allang niet meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 179
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hoi Safi,
stemming...mwahhh
morgen naarde tandarts (angstpraktijk ) heeft er misschien ook wat mee te maken!?
Ik voel me doelloos, is dit nou alles, en waarom drink ik dan niet als dit toch maar alles is?
Ik heb wel refusal op, maar ik maakte gisteren mosselen met een flesje witbier, en ik heb toch even gedacht: wat zou er nu gebeuren als ik...stom, had er geeneens trek in, maar ik verlang naar de wolk, de roes, de ontspanning, het gevoel van niet meer hoeven, doe mij maar een winterslaap van 2 jaar...
maar goed niet gedronken dus vanaf 20 september, ADB vanaf 15 september....
dus houden zo maar, maar....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@safidepafi, het ging me in eerste instantie ook niet direct om mij persoonlijk maar dat ik zie dat dit forum oorspronkelijk als doel had alcohol de baas te zijn wel erg een niet drinken forum wordt. Stel dat iemand hier komt die met matig drinken alcohol de baas wil blijven en dat lukt dan is er toch een een soort sfeer van second best.

Het zijn van die zinnen als jij nu "Maar zelfs degenen die het lukt om droog te blijven van 12 maanden tot zes jaar hebben altijd alleen maar met lof gereageerd ook al had ik gedronken." Ook al...sinds wanneer is helemaal niet drinken principieel beter dan wel gedronken hebben? Het de baas zijn, is wat de een doet met een matig glas, de ander zonder. Ook hier "Ook naar andere zie ik altijd veel begrip en compassie ook als mensen wel een keertje drinken of een langere uitglijder hebben." Een soort begrip dat ik op mijn bek gegaan ben? Nee het heeft niks te maken met een uitglijder maar met zin hebben in een half glas wijn, daar is compassie voor een uitglijder echt niet op van toepassing. Een uitglijder is iets anders als een keuze. Begrip en compassie hoort bij drinken en het niet willen, niet bij keuzes die iemand maakt, daarom maak ik ook een keuze als ik drink en van te voren hoeveel ik mag van mezelf, ik zou me pas zorgen maken als ik me niet aan mijn afspraak met mezelf houdt. Droog staan is iets wat ik persoonlijk bewonder, ik bewonder de discipline in mensen en de doorzetting in het behalen van hun doelen en tevens mijn doel op vrijwel alle dagen zeker voor de komende maanden. En nee het is niet iets wat ik ooit hoop te kunnen, het is iets wat ik kan en tijdelijk ga doen. Als ik geen vertrouwen in mijn kunnen had dan dronk ik nu al evenveel als een paar weken terug. Of ik het wil is een tweede vraag. Droog staan als iets wat je moet bewonderen en iedereen zou moeten willen is iets heel vreemds vind ik. Dat de meest hier op het forum alcohol definitief helemaal zat zijn dat snap ik overigens wel hoor, ik zou ook nooit meer terug willen naar de hoeveelheid van ruim 2 weken terug. Die hoeveelheden maken niet gelukkig en maakt meer kapot dan me lief is. Om dat te bereiken is een tijdelijke situatie van 0-en de best weg en een half glas zo 1x per week wel leerzaam. Nee niet drinken is helemaal niet iets wat ik ooit hoop te kunnen.

En over dat schrijven als je dronken bent, dat kan ik helemaal niet plaatsen als opmerking naar mij toe, ik kom toch niet over als dronkenmanspraat mag ik hopen. Ik heb niet gedronken en dat ga ik ook niet doen tot en met vrijdagavond.

@CPAS
Dat een glas me helemaal zonder problemen lukt is niet helemaal waar, na een half glas is de drempel naar meer lager als na helemaal niet drinken. Maar het smaakte wel en na een half glas stoppen terwijl vader en moeder nog meer glazen dronken, dat vond ik heel leerzaam. Wat ik schreef over denken aan alcohol en het komen op dit forum was in de trant van dat dit forum me erg bewust maakt van het denken over niet drinken. Toen ik hier even een paar dagen niet was dacht ik er minder aan dan als ik hier wel meerdere keren per dag ben. Er minder aan denken dat voelde wel fijn, soms een halve dag niet denken over niet drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
Tolie

en (bijna) al mijn ADB vrienden zijn online, dus hoe kan ik nu me mwahhhh...voelen?



Weet het niet Tolie, soms heeft het een reden, weet jij die van jou nu? Soms heeft het ook geen reden die je weet. Zou willen dat ik je een jippie gevoel kon geven, maar weet niet hoe, als ik wist hoe gaf ik het ook aan mezelf. Geef je dus maar een cyber-knuffel in de hoop dat het helpt.

Groetjes Cal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tolie

quote:


Ik voel me doelloos, is dit nou alles, en waarom drink ik dan niet als dit toch maar alles is?


Meissie zo heb ik me ook zo vaak gevoeld en het is iets wat minder heftig word dat kan ik je beloven.
Elke keer dat ik wel weer heb toegegeven aan die gevoelens die jij beschrijft merkte ik achteraf dat ik me juist NIET beter voelde,
juist NIET die ontspanning vond die ik normaal nuchter zo goed ervaar,
juist NIET het gevoel had niet meer te hoeven maar juist een opgefokt gevoel kreeg, een onrustig gevoel,een onbestemd gevoel
juist NIET dacht niks meer te hoeven maar juist ruzie ging maken en ontevredenhe naar boven ging zitten werken.

Alle dagen die ik niet drink voel ik kalmte rust en welbehagen en het geweldige rustgevende gevoel van controle, van nog weten wat ik net heb gedaan en zo ga doen.

En succes morgen bij de angst tandarts..lastig als je er zo de dood voor bent...ik zal je vertellen dat ik zelfs gaatjes laat vullen zonder verdoving want daar ben ik nou weer als de dood voor die naald.
Oeps bedenk me opeens dat jij liever helemaal geen tand arts verhalen wilt horen dus mijn excuses.

Meissie je bent goed op weg er zijn nog jaren in de toekomst waar je weer lekekr die mosselen in witbier kan eten maar nu gewoon even niet totdat we superdepuper ADB zijn!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


@safidepafi, het ging me in eerste instantie ook niet direct om mij persoonlijk maar dat ik zie dat dit forum oorspronkelijk als doel had alcohol de baas te zijn wel erg een niet drinken forum wordt. Stel dat iemand hier komt die met matig drinken alcohol de baas wil blijven en dat lukt dan is er toch een een soort sfeer van second best.



Wat een klinkklare onzin vooral dat stukje van second best...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Het zijn van die zinnen als jij nu "Maar zelfs degenen die het lukt om droog te blijven van 12 maanden tot zes jaar hebben altijd alleen maar met lof gereageerd ook al had ik gedronken." Ook al...sinds wanneer is helemaal niet drinken principieel beter dan wel gedronken hebben


bedoelde hier helemaal niet mee dat die anderen beter waren dan mij..je bent echt totaal op de verkeerde weg hier en het begint me nu echt een beetje de keel uit te hangen dat je jouw onzekerheden over het forum en je eigen drinkgedrag hier zo ter sprake brengt:angry::angry:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Ook hier "Ook naar andere zie ik altijd veel begrip en compassie ook als mensen wel een keertje drinken of een langere uitglijder hebben." Een soort begrip dat ik op mijn bek gegaan ben? Nee het heeft niks te maken met een uitglijder maar met zin hebben in een half glas wijn, daar is compassie voor een uitglijder echt niet op van toepassin


Sorry maar een half glas wijn drinken noem ik geen uitglijder of op je bek gaan.
je bent vandaag echt in een pest stemming en haalt bij mij het onderste uit de kan en ik vind het echt niet veel diepgang hebben om zo mijn woorden te interpreteren:angry:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Droog staan als iets wat je moet bewonderen en iedereen zou moeten willen is iets heel vreemds vind ik.

Als je al zo diep in het gat hebt gelegen als ik is deze opmerking de bekroning op je leven en wie ben jij om deze opmerking in twijfel te trekken
Bovendien had ik geschreven wat je ooit hoopt te kunnen en niet dat iedereen dat zou moeten willen

quote:


En over dat schrijven als je dronken bent, dat kan ik helemaal niet plaatsen als opmerking naar mij toe,


En dit was inderdaad niet gericht aan jouw maar aan het forum over discussie die al een paar dagen loopt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Erik,

Volgens mij is dit - gelukkig - een tamelijk lief en liberaal forum. Er is niemand die niet-drinken beter vindt voor iedereen, of die droogstaan als een maatschappelijke norm wil propageren. Het lijkt me dat ADB precies dat is, wat het zegt: namelijk dat JIJ de baas bent en niet de alcohol. Voor mij hoeft overigens zelfs niemand ADB te zijn: iedereen moet het zelf maar weten. Ik kan slechts over mezelf praten en vanuit mezelf af en toe iets ter overdenking, of ter ondersteuning schrijven.

Nu dan: voor mij geldt dat ADB alleen kan bestaan bij 0,0 glazen. Ik ben verslaafd aan alcohol, heb bijna acht maanden een programma gedaan in een kliniek. Tijdens die opname heb ik me door het beschikbare cijfermateriaal er wel van laten overtuigen dat voor types zoals ik "sociaal drinken" eigenlijk geen optie meer is. En die constatering stemt wel eens droevig (er gaat een heel rouwproces mee gepaard), maar aan de andere kant: het is de prijs die ik graag betaal voor de vrijheid mijn leven zelf richting te geven, verantwoordelijkheid te nemen voor mijzelf, mijn kinderen, mijn dierbaren.. En als er andere zijn die elke dag, of af en toe of hoe dan ook drinken en zich daarbij happy voelen: prima!

Ja, ik ben net een beetje van na Ja Zuster Nee Zuster (ik ben 41), maar de meeste liedjes kende ik toch wel. Schipbreukeling (tekst gewoon gevonden via google, en de bladmuziek heb ik niet, Corinne, sorry) leerde ik pas een jaar of zes geleden kennen via een CD met Annie MG Schmidtliedjes van VOF de Kunst. Ik heb samen met mij zoontje destijds heel veel gezwaaid met onderbroeken..

Delta: You Love to fly and it shows! :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Kaia,
Zie, nou heeft jouw bericht het effect op mij dat @Erik vermeldde te hebben bij het lezen van onze berichte over adb. Jij schreef ... maar ik rook niet;-) en prompt kreeg ik trek in een sigaret.
En passant wil ik wel even kwijt dat ik geen sterke persoonlijkheid ben en ook niet zo overkom (misschien geschreven wel) op mensen en het stoppen heeft mij heel veel tijd en moeite gekost. Koppig ben ik wel en dat heeft me wel geholpen om de eerste dagen van het stoppen te overbruggen.

@Safi,
Net als jij denk ik niet de hele dag aan alcohol en als ik er thans aan denk, is dat op een hele andere manier dan vroeger.

@Marion,
Hier schiet even in een deuk: twee keer dezelfde pijp afknippen. Nou ja, ik durf haast niet meer te beginnen (ja, ik ben nog niet begonnen, de tijd begint te nijpen).

@Tolie,
Een winterslaap van 2 jaar??? Je hebt er al een roes van een paar jaar opzitten en wat ben je daarmee opgeschoten. Niets toch?
OK, het is wel moeilijk het stoppen en het verlangen naar de drinktijd groot, maar bedenkt nog eens waarom je wilde stoppen: omdat het je nergens toe brengt, omdat daardoor niets uit je handen en hersens komt, omdat het je lichaam en geest ondermijnt enz... (vul de rest zelf in).
Lieverd blijft op de ingeslagen weg, hoe moeilijk het nu nog is/lijkt, naarmate de tijd verstrijkt, wordt het beter.
Lieverd, weet je wat ik al in de eerste week heb gedaan? Een kleine Post-It met daarop geschreven: Morgen moet het beter, op mijn beeldscherm geplakt. Die plakt daar nog steeds. Wat die inhoudt: in de eerste periode mij aanmoedigen om makkelijker om te gaan met de alcoholdrang en -gedachten, daarna om beter om te gaan met mijn losgeweekte emoties, beter om te gaan met mijn stemmingen en nu ook nog mijn energie in goede banen te leiden en in de toekomst met wat daar nog bij komt. Eerlijk gezegd met een beetje veel eigendunk: ik groei en bloei door dat kleine zinnetje, elke dag een beetje en gespreid over dit bijna halve jaar toch al heel veel.
STERKTE.

@Erik,
Ik kan begrijpen dat wij, stoppers, hier soms overkomen als de CANners onder de rokers en dat dat je tegen de borst stuit. Ik heb ook een hekel aan de insteek van de CANners, een club die naar mijn mening overheerst wordt door ex-rokers die nog altijd in de verleiding komen als ze een sigaret ruiken.
Wat jij kunt opbrengen met je sterke wil om matig te drinken, is iets waar ik ronduit jaloers op ben. Ik ben na mijn (misschien was die te kort) stoptijd vorig jaar stukje lente/stukje zomer sterk teruggevallen omdat ik mij absoluut niet kon matigen en hier bij het begin van de behandeling probeerde ik te minderen, maar ik kon niet minder dan 5 glazen wijn per dag drinken, hoe graag ik ook wilde. Het forum heeft mij toen overgehaald maar helemaal te stoppen en ik moet toegeven, ik ben er blij om dat ik me heb laten ompraten. Misschien dat ik in de toekomst wel weer eens een glas zal drinken als ik ergens op visite ben, maar ik weet ook dat ik niet meer thuis mag drinken, want dit ging in het verleden mis en ik wil het risico dat dit weer gebeurd gewoonweg niet nemen.
Dus als ik mensen alcoholvrij wens, mag jij dat voor jou als adb opvatten.
Jij bent nog een jonge man en bij die groep is de kans na een periode van overmatig drinken nog reëel om een gematigd sociaal drinker te worden (geldt ook voor de jonge vrouwen).
Op het forum zitten echter veel mensen van middelbare leeftijd (ik) en daarboven, voor wie dat doel helaas niet meer bereikbaar is (te lang gedronken).

@Calimero,
Hier van mij krijg je wat jipie-gevoel en een knuf.

@Safi,
He, niet boos worden op Erik.

@RBJ,
Zo, jij bent nog in het begin van de middelbare leeftijd.


En omdat ik toch in een jolige bui ben, voor iedereen een grote, geurende :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank, voor de peptalk! Tuurlijk houd ik vol! Ik zit niet al 2 weken aan de refusal om nu ineens daar doorheen te drinken! Ik durf dat niet eens! Dat is ook de reden dat ik (weer) met refusal ben begonnen;
's morgens ben ik moedig, en dan: húp, pil erin!
Het heeft me al voor flink wat zwakke momenten behoed!

Je zal zien (sprak ik tegen mezelf, en jullie!) dat ik er morgen nà de tandarts heel wat vrolijker tegenaan kijk!
En Tapas, sorry, sorry, Safi natuurlijk! ik ga niet eens in de stoel zitten voordat de tandarts zijn haakje heeft weggelegd en een spuit daarvoor in zijn handen heeft!

Jongens, meiden, bedankt!:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even wat citeren uit Harry Potter en de halfbloed prins.

Sissel sissel kleine slang,
Wees Morfin niet tot last,
Glibber braaf over de grond,
Anders spijker ik je vast.

In de beeldspraak staat de slang voor het kwade.
Voor ons alcoholisten is het kwade ons ongebreidelde drankmisbruik.

Als ik van die regels nu het volgende maak in geval ik geteisterd wordt door gremlins/craving:

Sissel sissel kleine slang,
Wees Mij niet tot last,
Glibber braag over de grond,
Anders spijker ik je vast.


@Tolie,
Ik verwacht ook niet dat je door de Refusal zou gaan drinken. Je bent niet gek. Daarvoor nam ik ook Refusal en de angst om ziek te worden is dan toch veel en veel groter dan de trek in ...
Het was mijn lievelingspilletje en nu neem ik het nog steeds met plezier. (Nee, dames en heren, dit zeg ik niet om mijzelf te overtuigen. Ik ben nl. al overtuigd.)
Wat moet er aan je tanden of kiezen gebeuren morgen? Heb je nu tandpijn?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Erik: tjonge, wat heb je? Je hebt echt slechte zin he? of is het een gremlin?

Safi, maak je niet druk: vinden gremlins leuk.


Kaia, wat een geweldige woordspeling: challen = lallend chatten!!!! Haha


Tollie; wat heb je het zwaar: hierbij een virtuele knuffel, een bosje bloemen voor op tafel: samen ff een koppie koffie drinken: morgen ziet alles er anders uit als je naar die tandarts bent geweest.
Ik heb ook een bloedhekel aan die arts: snap trouwens niet hoe iemand tandarts kan worden.


Vandaag weer met internet behandeling bezig geweest. Ga niet in op het schrijven van Erik, want ik kan zijn probleem niet echt volgen. Toch heeft het er mee te maken.
De meesten van jullie schrijven over dat 1 glas niet genoeg is. Nou zo ben ik dus ook altijd geweest, 1 glas wordt een emmer! Maar goed: ik ben nu aan het leren (denken en doen) dat dit dus belachelijk is. (nou ja, wist ik al). Toch wil ik af en toe 2 glazen kunnen drinken of 1. Als me dat zou lukken dan kan ik voor mezelf pas spreken dat ik ADB ben. Vijf jaar heb ik droog gestaan en weet dat ik uiteindelijk niet ADB was.
Nu wil ik dus vrijdag een glaasje meedoen: maarja zal ik wel, van de andere kant: ik wil ook oefenen. Of wil ik oefenen om een excuus te hebben om het op een zuip te zetten.
Wie van jullie heeft hier ervaring mee?? Wel of niet gelukt??? graag reakties want het houdt me heel erg bezig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Safi ik snap je pissigheid wel hoor, het was immers jouw berichtje dat zo verkeerd geïnterpreteerd werd.
En ik dacht ook dat het overduidelijk is dat ADB voor een ieder iets anders betekent.
Voor mij is dat nu toevallig helemaal nakkes drinken want ik weet zeker dat als ik ook maar 1 glas drink, ik meteen voorgaas ga. En dat vind ik veel te zonde van wat ik in deze (bijna) drie maanden hebt bereikt.
En ik heb waarschijnlijk de mazzel (dus niet dat ik nou zo sterk ben) dat ik ook niet het gevoel heb dat het nou zo fijn zou zijn om weer wat te "kunnen" drinken. Zoals er al vaker is gezegd, wat is de toegevoegde waarde voor iemand die eerder nooit stopte voordat die anderhalve liter wijn op waren? Als ik nu terug kijk, ben ik vanaf mijn allereerste glas wijn verslaafd geweest. Alleen lag ik dan na twee glazen al op mijn kont. En helaas, ook in dit geval baart oefening heel snel kunst.

Ik denk dat het lichtbakeffect pas na een paar dagen begint te werken.

Corinne in de bibliotheek staan boeken met die bladmuziek van JZNZ, tenminste hier in de C.B. wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@An,
Ervaring heb ik helaas niet. Ik vind het wel een mooi streven.

@Benthe,
Goede wenk van je, Benthe, als ze het niet hebben hier in Dordt (is veel kleiner), kan het bestellen om te lenen. Ik ga morgenmiddag als ik uit mijn werk kom eens even langs (als ik het niet vergeet).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sandra, gefeliciteerd met je 2 maanden. Ik hoop het over 2 maanden minus drie dagen ook te kunnen zeggen hier:present::present:

Hoelahoep en alle anderen die het weer gepresteerd hebben om niet aan de drank te gaan, ook een :present:


Safi, we kunnen inderdaad wel een zaal bij Tactus huren en daar de foto's van Tapas, de schilderijen van Kohtje ( moet hij weer aan het sjouwen met zijn schilderijen) en natuurlijk van Pepita tentoonstellen, de mandala's van jouw natuurlijk ook.

Voor mij is ADB helemaal noppes drinken, want ik schiet uit als ik eenmaal begin.

Kaia, ik probeer me ook op te trekken aan alle groten hier.

Tolie, hartsikke sterk van je dat je toch niet gedronken hebt.


Sorry, voel me vandaag echt een doedelzak, waar geen geluid uitkomt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat lijkt me dat een benauwd gevoel Marion, een doedelzak waar geen geluid uit komt :)

An ik kan je niet helpen met je dilemma, maar dat zal wel duidelijk zijn na mijn stukje van hier boven.
Ik zou alleen mezelf de vraag stellen: wat is de toegevoegde waarde van dat ene glas (of misschien 2) dat je dan gaat drinken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...