Spring naar bijdragen

Maandag 22 oktober 2007


CPAS

Aanbevolen berichten

Medoc het was een grapje hoor,

Ooit heb ik eens een singelloop gedaan van 8 kilometer, is meer dan genoeg voor mij.
Houd het bij mijn wandelingen met de hond, mijn yoga oefeningen en onze tango.
Als we maar even dansen zweten we ons al te pletter, geeft ook heel veel lichaamsbeweging.

Nee ik laat het hardlopen maar over aan jou.

Jeetje wat heerlijk naar NY met de kerst, staat ook op mijn verlanglijstje. Niet zozeer met de kerst, maar wel ooit eens een keer, naar the big apple geweldig

8 euro voor een biertje, dan laat je het wel uit je hoofd.
bij ons waren de kerstdagen ook altijd rijkelijk voorzien van de alcohol.

Alleen onze Chinese pleegdochter komt nog wel eens met de kerst. zij drinkt geen drup, lust het ook niet.
Ze wist, dat ik het wel lekker vond. ook al zei ze er niets van, ik voelde aan haar dat ze het maar raar vond die drank.
'Het is vies en je wordt er maar moe van' placht ze dan te zeggen.
in haar bijzijn dronk ik nooit echt veel, maar ja die kerstdagen he, zo verleidelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 253
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

An, ik ben blij dat het redelijk met je gaat, maar ik moet zeggen dat ik geen idee heb wat er gebeurd is. Nog gezocht, maar niet gevonden. Ben je uitgegleden onder de douche en met je hoofd ergens tegenaan gevallen of zo?
Ik kan je aanraden vaak te gaan liggen en even te rusten. Ik heb jaren geleden een hersenschudding gehad waar ik te snel weer mee rond ben gaan lopen, en ik heb nu nog steeds vaak last van hoofdpijn. Dat gaat nooit meer over, dus liever trek je er nu even de tijd voor uit.

Verder alles wel goed hier. Gisteren een familiedagje gehad, en alle bekende verhalen weer gehoord. Zelfs mijn zus dronk geen wijntje, dus geen enkel probleem. Mijn schouder en nek doen nog steeds wat pijn, maar het gaat langzaam beter. Een peesontsteking volgens de fysiotherapeut. Moet overgaan met veel rust, Brufen en voorzichtige oefeningen.

Vandaag een dagje vrij, in het kader van de herfstvakantie. Lekkerrrrrrrrrr!!!!!!!!!

Allemaal een fijne dag, of je nu vrij bent of moet werken. Het zonnetje komt er hier door, en we houden het vandaag droog!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Pepita

We zitten nu al over de kerstdagen te praten en dat is rijkelijk vroeg. maar het is denk ik wel de kern waar het om gaat, een bepaalde situatie waarin het moeilijk lijkt om geen alcohol te drinken. Kennelijk moet er dan een patroon doorbroken worden. Omdat wij naar NY gaan wordt dat patroon voor mij automatisch doorbroken, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Wat niet wil zeggen dat je dan geen patroon kunt doorbreken. Ik heb eigenlijk nog geen idee hoe dat dan zou kunnen, maar denk er dan bijvoorbeeld aan om in plaats van het uitgebreide diner wat anders te gaan doen, met elkaar naar het circus of de bioscoop. Of een lekkere lange boswandeling. Natuurlijk wel eten, maar dat niet het hoofdprogramma laten zijn.

@An: Fijn dat het weer beter met je gaat. En natuurlijk zijn er behalve hardlopen ook een heleboel andere dingen in het leven die zonder alco erg leuk zijn om te doen, ook als het lichamelijk wat minder met je gaat. En ja, ik wil je mascotte wel worden, jij bent degene geweest (zonder afbreuk te doen aan al die andere goede adviezen) die mij heeft doen besluiten om het (drank) bijjtje er direct bij neer te gooien. Doe je vandaag ook weer mee met mij ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tjonge, kan woensdag pas bij huisarts terecht, eigenlijk idioot.

Anna: ja, het verhaal is doodnormaal, maar wil toch niet in details treden. Een ongeluk waarbij ik net niet het bewustzijn verloor wat dus een goed teken is.

Wat betreft kerstmis: toen ik jaren geleden voor het eerst dronk en eigenlijk geen kerst had meegemaakt zonder alco, zat ik maanden vantevoren te piekeren hoe ik de kerst door moest komen of oud en nieuw etc.
Nu denk ik, dat ik nog zo een eind weg, ga er DAn wel over nadenken. Valt me op dat ik me nog net zo druk maak over bijeenkomsten met alcohol als voorheen, alleen betreft het dan iets van deze week. Scheelt wat piekeren. Misschien proberen om niet al te ver naar voren te kijken.
Wie dan leeft wie dan zorgt?

Vandaag drink ik in ieder geval niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja An zover vooruit kijken is ook moeilijk.
Wij hebben met oud en nieuw een heel groot feest, dat is al afgesproken met vrienden en andere mensen.

Heb ook nog geen idee hoe ik dat ga aanpakken.
we hebben al een idee om daar dan een hotelletje te boeken, maar ik kan natuurlijk ook zeggen, dat ik dan wel gewoon terug rijd.
Inderdaad is het, wie dan leeft, die dan zorgt , ik zie wel.

Ik ga er nu een tijdje uit. Genieten van het mooie weer, boodschapjes enz. enz.
Allemaal een fijne alcohol vrije dag toegewenst.
groetjes van Pepita
.......................................
VANDAAG DRINK IK NIET

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die zich nu al afvragen hoe ze dat straks met Kerst of Oudjaar gaan doen. Dat deed ik vorig jaar ook. Het idee die feestdagen zonder drank door te moeten komen vond ik heel beangstigend. Ik heb die gedachten toen zo resoluut mogelijk uit mijn hoofd gezet, en me bewust geconcentreerd op het hier en nu. Dat hielp. Die feestdagen zijn in oktober nog behoorlijk ver weg, en wie dan leeft dan zorgt.

Achteraf zijn de feestdagen vorig jaar mij 100% meegevallen. De eerste kerstdag was heel even moeilijk, omdat ik me op die dag altijd toestond extra lekkere wijn bij het eten te drinken. Het ging dan voor één keer per jaar ook meer om de smaak dan om de roes, dus het idee dat een goede wijn bij het kerstdiner hoort zat er goed in.
Maar het is allemaal goed gegaan, en ik heb mooiere kerstdagen gehad dan in vele jaren daarvoor.
Vooral de dankbaarheid van mijn kinderen voor de gezellige sfeer en het feit dat ik niet het ene glas wijn na het andere naar binnen goot zijn me heel lang bijgebleven. Het was écht gezellig, en ik geniet nog steeds van de verschillende aparte theesoorten in mooie blikjes die ik toen van hen cadeau heb gekregen. Ik ben vast van plan het dit jaar weer zo te doen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag allemaal -

De zitting is achter de rug: zeven maanden rijontzegging en 700 Euro boete.. Dat viel niet tegen. De ergste straf is uiteindelijk de herinnering aan die dag, aan het gevaar dat ik betekende en aan de roekeloze onverantwoordelijkheid waartoe alcohol je aanzet!

Niet doen dus, mensen: gaan drinken. Je verliest jezelf en je doet allerlei dingen die - als je nuchter bent - veroordeelt. Daartoe is het leven echt niet bedoeld!

Nu, weer thuis.. in afwachting van berichten over werk en huis..

't Is me het weekje wel..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

RJB, laat je nog weten hoe de zitting is gegaan?

Corinne, blij te horen dat het je zo goed gaat. En dankjewel dat ik je pet mag lenen.
Maarrrr.... ik heb al jarenlang een hoofddekselmanie. Waar ik ook kom, ik neem er wel een petje, baret of hoedje mee vandaan. Nu droeg ik die dingen vrijwel nooit omdat ik vond dat mijn haar er zo plat van ging zitten. Dus ze stonden eigenlijk meer ter decoratie op planken in de slaapkamer.
En nu kan ik dus al die leuke hoofddeksels gaan dragen.
Het is inderdaad knap koud aan het koppie, buiten.

An, maar dat is toch absurd dat je pas woensdag bij je arts terecht kan? Wat hebben ze dan in het ziekenhuis gezegd? "Nou mevrouw, hier hebt u de hechtingen, bekijkt u het verder even"?

Ik kamp vandaag met een gremlinnetje, een kleintje maar. Zo'n sluipend stemmetje dat zeurt: ach een keertje maar....
Ik doe het niet hoor, het zou waanzin zijn.
Alleen maar om aan te geven dat die krengen zich op de gekste momenten aandienen.

En voor alle langdurige stoppers, pas-gestopten en even uitgegledenen: vandaag is er weer die kans om je doelstelling te halen, ik doe met de niet-drinkers mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh, RJB, je was net wat eerder. Hoe zit dat dan met die rij-ontzegging, gaat die per vandaag in? En mocht je dan in de tussentijd wel autorijden? Wat gek, als dat zo is.
Ik bedoel, jij bent meteen begonnen met je leven "beteren", maar dat kon die rechter niet weten. Hoe zouden ze dat dan doen met lui, die gewoon doorgaan met drinken en rijden. Dit incident heeft toch in juli plaatsgevonden? Dat zou dus betekenen dat je met gemak drie maanden dronken over de weg had kunnen scheuren. Dit bedoel ik niet persoonlijk ten opzichte van jou, maar het verbaast me gewoon van de rechtspraak. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat die rij-ontzegging al in juli is ingegaan en dat het nu nog vier maanden is.
Enfin, ik ben blij voor je dat je vrede met de uitpraak hebt. Was je erg nerveus en hoe voelde je je toen je daar stond?
Kun je wel gemakkelijk op banen solliciteren nu je even niet mag rijden?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

RJB

Viel me de uitslag toch? Die tijd is nog te overzien alleen jammer dat je nu niet kan rijden als je gewerkt had dan willen ze nog wel eens makkelijker zijn i.v.m je werk.
Nou dat wordt fietsen en in ons stadje is dat gelukkig wel te doen.

Nu hopen dat je die baan en het huis krijgt! En niet de moed verliezen hoor....in Schotland zeggen ze 'if you can't do the time ...don't do the crime' en daar bedoel ik nu niets lulligs mee hoor ...meer dat je al verwacht had dat je gestraft zou worden en dat ben je nu en daar ben je het ook mee eens...en nu gewoon even door happen en over 7 maanden...da's in de zomervakantie mag jij weer heerlijk autorijden en fit dat je dan bent van al dat fietsen!

Pin..als je nu al denkt dat je gaat drinken dan kan je er beter niet naar toe gaan...als je serieus bent over je bedoelingen ten minste.

Benthe ...stuur die gremlin maar naar mij toe dan danst Safi hem wel even de grond in...ze is net haar staartje aan het proberen te pakken en doet niets anders dan rondjes maken. Hoop nog steeds op een foto van je henna tatoeage!
En niet aan toegeven hoor je bent mijn grote voorbeeld van hoe ik zou moeten zijn!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

tolie je pakt een tegel in de eene hand en een andere tegel in de andere hand en als een gremlin langst komt vermorzel je er hem tussen nadien tegels in de grote container bak gooien voila fini gremlin .
medoc ik ben een zware rookster en was een zware drinkster maar iedere dag moest ik mijn 20 kilometres lopen beste tijd ooit 1,35 voor de 20 km van brussel , nu neen ik loop niet meer en ja vindt dit spijtig want het was voor mij mijn ontspannen .
pepita ik bedoelde jou ivm de uitleg van de lidl is wel lidl in belgie .
ivm rommelmarkt aan de marollen brussel is dacht ik enkel op zondag maar zeker weet ik het niet ??
geniet allesinds van de hoofdstad van belgie manneke pis en jeanneke pis ;)
an sterkte en ppff wachten tot woensdag voor dat je naar een arts kan gaan ?? is er in nederland geen vrije keuze wat dit betreft ??
pintje spijtig maar vandaag er weer tegen aan ivm een adb dagje ??
anna geniet van je vrije dagje
rjb fijn te lezen dat ales redelijk verlopen is en tsja de schaamte achteraf he mogelijk omdat we nu tot in de puntjes beseffen dat het ergens verkeerd was wat we deden of gedaan hebben .
kerst en nieuwjaar zwijg er mij van ik heb zwz een hekel aan die dagen mogelijk omdat het besef van geen familie te hebben dan nog harder aankomt , in dat duistere verleden was ik al goed zat voor dat de eerste hap op tafel stond :devil:
benthe klein klein gremlinekke geef hem aan max die maakt er wel komaf.ggr woef wag grgrgrr
soothie hoe was het bij de cardioloog ??
zo luitjes ik ga jullie laten weze werken en hier thuis ook nog iets doen ying en yang hebben weer een bloempot de grond op gekegelt grgrgr
tot laters

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach ja Katten, ze kunnen leuk zijn maar soms.. dat wordt dus zand ruimen Blacky.
en dat jij 20 km per dag hebt gelopen, pffft, en dan die tijd.. snel hoor!! ik liep laatst hier met de grachtenloop 9,4 kilometer in een uur en was daar al reuze trots op, meestal doe ik er langer over, maarja ik rook nog steeds en tot 4 maanden geleden dronk ik ook nog dus doe ik het rustig aan met hardlopen. Een halve marathon lijkt me best gaaf om eens te lopen maar heb de training er nu even niet voor over. Voor mij is het echt ontspanning, ontstressen en niet te dik worden waarom ik loop.

An, pas je op dat je toch niet een lichte hersenschudding of een whiplash hebt.. doe rustig aan hoor!
RJB fijn dat je nu weet waar je aan toe bent en fietsen is toch veel prettiger als autorijden? Ik doe niet anders! Verder gaat het volgens mij heel erg goed met je, je klinkt veel stabieler en vooral veel positiever dan toen je net op het forum kwam! goed man!! ga zo door!

Marieke, ik weet nog wel dat jij zowat elke maand de fout in ging, en niet zo'n beetje ook hihi, en nu dus al bijna een jaar AdB, fantastisch hoor!

Hier gaat alles goed, gewerkt vandaag, heb alleen enorme moeite met mijn bed uitkomen sochtends, dus het wordt tijd voor de wintertijd, uurtje langer blijven liggen!
verder ben ik nog even flink aan het twijfelen of ik vanmiddag ga hardlopen of morgenochtend.. smorgens ben ik fitter dan na een dag werken, dan loop ik als een oude krant..
maar is ook uitstelgedrag hihi dus wie weet trek ik zo mijn loopkloffie toch wel aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

:musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote:

Tapas
Gefeliciteerd met je 4 maanden ADB..je doet het echt geweldig...heel af en toe en met mate...wees maar trots op jezelf. Ik spiegel me vaak aan jouw en voel dat dat helpt

:musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote:

Je mag de slingers delen met Gem die is vandaag 5 maanden helemaal droog!!!

:musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote:

Super Gem..een hele prestatie, vooral vlak voor de vakantie toen dacht je echt even dat je het niet zonder die lekkere wijntjes in Toscane zou kunnen stellen maar je hebt jezelf er door heen gepraat en je bent een groot voorbeeld voor me!

:musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote::rose::musicnote::sun::musicnote::sun::musicnote:
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gem jij ook gefeliciteerd, ik ben niet zo van de kalender hoor, het is dat Safi het even zegt.

Toch interessant item, sport en drank.
Ik heb ook jarenlang gesport als een dolle, en daarna gedronken als een idioot. Ging best.
Bij mij ging het er meer om dat de drankduivel (= depressie) de overhand nam en dat ik gewoon geen ZIN meer had om te sporten. Van drank kun je gespleten raken, los van jezelf. Je gevoel en je verstand zeggen dit, en die drank zegt wat anders. De drank zegt, morgen, morgen..... maar vandaag nog even niet.
En dat geldt niet alleen voor sporten, maar voor alle dingen die je graag zou willen doen (of zou moeten doen) maar waarvan de drank zegt: dat kun je morgen ook nog doen, neem vandaag nog maar even vrij. En dat kreng zegt dat elke dag! "Morgen ga je het goed doen, vandaag hoef je nog niet na te denken of te handelen."

Safi, jij zegt dat ik een voorbeeld ben omdat ik helemaal niet meer gedronken heb. Ik vind mezelf voor niemand een voorbeeld hoor. Jij doet het op jouw manier en anderen ook. En eeehh, je doet het niet zo kwaad, is het wel? Je zegt: "zoals ik zou moeten zijn". Kom nou toch! Je MOET niets zijn, je BENT gewoon!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weet je wat het rare is met die drank, ik heb mischien 2x gehad in die 4 maanden dat ik me echt wilde bezatten en ook daadwerkelijk bier nam, maar eigenlijk al na het eerste glas wist ik dat ik me helemaal niet wilde bezatten.. raar he! dan nam ik nog een 2e om te kijken of ik dan om was maar ook dan wilde ik nog steeds niet dronken worden....

Ik wil gewoon voorlopig en wie weet ook wel nooit meer dronken zijn,
want dronken zijn is helemaal niet fijn!

en dat na meer dan 20 jaar drinken... raar!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benthe, stuur die %@#$ gremlins vandaag maar naar mij! ik lust ze rouw of rauw, nou ja, ik vreet of wreet ze wel op.

Joh ze hebben m'n kop dichtgenaaid en gezegd dat ik die nacht elke twee uur door iemand wakker gemaakt moest worden/of ik niet bewusteloos zou zijn. Nou lekker nachtje. Verder niks eigenlijk.

Marieke, een ongeluk gehad en kop geramd, maar alles is weer ok, denk ik.


TAPAS 4 maanden: joepieeeeeeeeee

en

GEM 5 maanden: joepiejeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tapas

Weet je dat ik me dat zelf ook al een tijdje afvraag maar het is echt waar dat voor ik hier op het forum kwam..ik absoluut geen maat kon houden..als ik begon met drinken dan moest alles op en dan op de fiets meer bier of wijn halen.
Maar tegenwoordig en ik hoop dat het zo blijft heb ik na 1 glaasje ook alzo iets van..nou dat gevoel bevalt me eigenlijk helemaal niet meer...en als ik dan nog een tweede of derde neem dan wil ik eigenlijk alleen nog maar slapen...voel me niet gezelliger, vrolijker of positiever...vind een roes hebben geen prettig gevoel meer...en ik hoop echt dat dit blijft..want het maakt het drinken een stuk makkelijker omdat ik er heel weinig behoefte aan heb.

Maar als je me dit in juni voor het forum en voor de internetbehandeling had gevraagd dan had ik je verteld dat ik nooit zou kunnen stoppen met drinken.
Met blowen is het trouwens net zo...in juni rookte ik nog elke dag.4-8 pijpjes per dag...nu rook ik misschien 1 x per week een pijpje en vind er gelijk niets aan als ik het gedaan heb.
Ik die altijd beweerde dat ik niet zonder wiet of hasj zou kunnen
Zou het komen door het schrijven?
Wie de chaos beschrijft zet orde op zaken....het heeft er wel mee te maken dat voelt wel zo.


Pippi...wat een pech...bijna nooit van huis zonder kids en dan mag je een keer en dan gebeurt er iets met je man...lastig...en dan val je ook nog in het restaurant...inderdaad goed dat niemand kon zeggen...nou die had anders ook wel veel alco op...mooi niet want je zat aan het water!
Nou moet je maar gauw weer eens een weekendje weg met je nieuwe vriend

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...