Spring naar bijdragen

2e paasdag 24 maart


tapas

Aanbevolen berichten

Dat ik nog eens een dagdraad zou openen.. ja dus! Ik ben mijn inslaapmedicatie wat aan het afbouwen van een heel naar een half en toen ik net wakker werd en de sneeuw zag heb ik me snel aangekleed, hijs ik zo hond en mezelf op de fiets en ga naar het (hopelijk nog witte) bos toe.

Zo te lezen zijn er gisteren heel wat overwinningen behaald! vandaag heb ik mijn vuurproefje, en mijn familie-etentje maar ik weet ook dat drinken mijn dag vandaag niet beter, leuker, prettiger of (ont)spannender zal maken dus daaraan houd ik me ook vandaag weer vast!

iedereen een fijne 2e paasdag toegewenst!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 141
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

fijne Paasdagen wens ik jullie.

Rotweekend hier, helaas. Heb op de verjaardag sociaal meegedronken en dat is zowaar gelukt. Twee biertjes en daarna fris. Maar was doet schoonfamilie en manlief...foeteren en me verwijten maken, dat dit zo niet kan enz enz...
Dagen drink ik niks en twee biertjes en daarna overstappen op cola vond ik heel knap van mezelf en ik ben niet doorgeslagen...en dan is het nog niet goed...
Ben heel verdrietig naar boven gegaan en gisteren niks gedronken en dan zwijgt hij weer...Dus om 4 uur lag ik in bed. Morgen maatschappelijk werk bellen, want die hadden paasvakantie, maar dat geloofde natuurlijk ook niemand...
Nou ja, ik ga straks maar in de sneeuw spelen of zo...Morgen lees ik alles wel bij en horen jullie weer van me...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen iedereen

Qrleando
Ik vind dit heel knap dat je na 2 drankjes bent gestopt
want ik vind dat zeer moeilijk,bij mij begint het dan meestal te smaken
en begin ik ook sneller te drinken en is het weer verknoeit dan ga ik
meestal door vat met repen en al.En ja ik ken dat ook iedereen mag drinken
maar jijzelf word geviseerd wat nog extra druk meebrengt en dan toch stoppen na die 2 is
echt toppie.

ik heb gisteren woord gehouden en de fles wijn dus niet opengedaan
maar begin echt heel veel zin te krijgen en heb ook veel last met
vervelende bijwerkingen.Ik drink nu wel nooit voor de middag en eet meestal nog iets
maar ik hoop dat ik vandaag sterk genoeg ben om weer een droge dag te boeken.
Dit is wat ik wil en ik ga ervoor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal!

Het is helemaal wit buiten. Een witte pasen. Maarja het valt ook zo idioot vroeg dit jaar. Het loopt allemaal een beetje raar dit jaar. Maar, we hebben dan wel een lekkere lange gewone lente en dan zomer, heerlijk. Al die feestelijkheden gelukkig achter de rug. Het geeft mij veel stress en spanning. Dat is wat ik ervan heb geleerd. Het behoort allemaal leuk te zijn, familie, druk, eten, maar nee. Mensenschuw ben ik ook niet. Ik vind het leukst wanneer de dingen spontaan gebeuren. Mensen die langs komen of zelf ergens even langs gaan. Niet teveel toestanden.

Corinne, lekker leren vandaag, ik ook. FF doorbijten dat wel.

Heb er wel zin in vandaag.

Har: je oude kapsel vond ik toch beter staan, kan je het niet gewoon weer terug zetten, ik herken je niet meer.

Orleando: ik zou eens flink boos worden in dat huis van je. Jou zo te behandelen, sorry hoor dat is echt niet normaal. Waarom dat hele tijd niet geloven. Is je man en moeder dan zo''n heilige, perfectelingen.
Je zal ze zo wel weer gaan verdedigen en vertellen dat dit nodig is voor jou, maar dan hou je het ook zelf in stand. Zet 'm op Orleando je bent heel goed bezig.

Rudy en Tapas ook een hele goede morgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Morge deze morgen :) Het is verdorie niet wit hier jammer..had van mij best een witte kerst..uhh paasdag mogen zijn. Nee An dat kapsel blijft, ik voel me immers 20 jaar jonger nu :musicnote: en daar past dit plaatje bij. Ik lijk wel een beetje op Kuifje zo, mijn held van vroeger. Die dronk ook geen druppel en had kapitein Haddock nog wel als vriend :D

@Orleando Jammer dat het zo gelopen is maar had je met je man afgesproken dat je wat zou drinken? In dat geval zou het misschien anders gelopen zijn. Afspraken daarover maken lijken me belangrijk. Ben benieuwd naar je antwoord, ik hoop dat je toch met frisse moed aan de dag kunt beginnen :present:

@Marjo Mooie dagsluiting van je gisteren. Juweeltjes zijn dat soort dagen, fijn dat je hebt kunnen genieten :)

Tapas en Rudy fijne dag!

@Nicky Zet 'm op vandaag! Je krijgt er een groot cadeau voor terug.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Ook hier een prachtige witte wereld, een lust voor het oog.

@Nicky,
Goed van je hoor!!
:present:

@An,
Succes met studeren.

@Orleando,
Ik kan mij het gevoel en onbegrip van je familie wel voorstellen,
en dat je het bij twee hebt kunnen houden, tja, je had ze beter niet kunnen nemen,
dan had dit nare gevoel je bespaard gebleven.
Het is vast niet leuk om te lezen Orleando, maar stel je je nu niet teveel als slachtoffer op?

@Tapas,
Stekte op het familie etentje, je gaat je er goed doorheenslaan, weet ik zeker!

@Rudy,
Ik ben het helemaal met je eens,
jij ook een fijne dag!.

@Pippi,
klinkt gezellig, de houtkachel,
en inderdaad, wiet doet je wat, hahaha niemand.
maak er een fijne dag van.

Ik ben gisteravond al om 8 uur naar bed gegaan:o, was de hele week te laat
geworden voor mij.
Gisteren wel een hele gezellige paasbrunch gehad hier, alleen mijn croissantjes waren mislukt:angry:
Nog nooit gebeurd, we hebben er wel om gelachen, hihihi.
Vanmiddag moet ik werken, een half dagje welliswaar, ik heb toch meer zin in thuisblijven;),
Zo nu even een lekker senseotje.........

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen

Mooi wit sneeuwtapijt hier.

Net terug van de paarden. Ik loop enorm zenuwachtig en weet niet hoe het komt. Deze nacht niet goed geslapen. Mijn hoofd staat niet stil en de gedachten flitsen heen en weer. Ik kan het niet stoppen. Zorgen omwille van dingen waar ik totaal geen grip op heb, hoe ik ook alles draai en keer. De pijn in mijn rug is opnieuw heel voelbaar, d.w.z. supergestresseerd. Was al een paar dagen zo, nu veel erger geworden. Niks aan te doen behalve rustig en ontspannen blijven... geen zorgen maken, niet piekeren.... Hoe zet ik die machine stop?

Ik zou zo veel willen en kunnen, maar kan niet. Mijn gevoel lijkt vandaag wel helemaal overhoop te staan en daardoor ook en stuk van mijn leven. Vertrouwen hebben dat het wel allemaal goed komt en dat het in goede banen geleid zal worden, is niet altijd makkelijk als je in het ongewisse moet springen of een naderend 'onheil' ziet en voelt aankomen. Daarin berusten dat gebeuren moet wat moet gebeuren en je er geen zorgen om maken, is niet voor mij weggelegd. Veel angst voor wat gaat komen. Misschien maak ik mij zelfs wel zorgen om niks - kon ik dat maar geloven.

Ach, scheen de zon maar, dan kon ik te paard het bos in en mij zorgenloos wanen en de wereld ff achter mij laten. Momenteel laat het weer het niet toe te rijden en ik begin te voelen dat ik het nodig heb om mijn gedachten eens te kunnen verzetten. Alles begint weer een beetje te veel te worden.

Vandaag dag 3 van de grote kuis. Laatste dag. Misschien heb ik nog tijd over om een stukje van mijn volgend examen voor te bereiden.

Fijne dag, allemaal en voor wie van de sneeuw houdt: geniet ervan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tina: werkse! en hoe kunnen je croissantjes nu mislukken? Ik heb ze gister ook gemaakt, wat zijn die dingen toch lekker he.

Pippi en Har: ja, wat jullie schrijven klopt natuurlijk helemaal.
Ben benieuwd of Orleando inderdaad had afgesproken met haar familie om niet te drinken, dan kan ik die reactie wel voorstellen. Ik vind het evengoed moeilijk voor Orleando.

Har: nou ja, jij moet je er goed bij voelen, het is jouw hoofd, haha. Nou ja, ik wen er wel aan.

Nicky: ja joh, doe je best, doe mee met ons.

Mijn stress wat betreft de drank is nu gelukkig niet aanwezig. Vandaag hoeft het niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Onehorse: ik zie je zo al over de velden draven. Dat is wat je nodig hebt ja, helemaal uitwaaien, alle zorgen weg laten wapperen en als een vrij kind galopperen! Evengoed sterkte vandaag. We maken er weer wat van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

:huh: Ik loop momenteel als een kip zonder kop rond. Als mijn dag zo begint, dan trekt de drank enorm. Ben van alles aan het zoeken om door dit moeilijk moment te komen. Is het eerste hevige dranktrek moment sinds ik onlangs opnieuw gestopt ben. Heb mijzelf af volgepropt met cake en water. Moet nog van alles doen qua schoonmaak (finisching touch van de grote kuis), lukt niet want ik hol van her naar der zonder reden. Over een uurtje zal het wel over zijn is wel een bemoedigende gedachte. Nu ff moeilijk.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Humm.. Tina, ik zie er toch beter uit zo; dat is het voordeel van de virtuele wereld :)
Ik wil er nog even op terugkomen Orleando, want ik heb toch kritiek op je handelswijze. Waarom dronk je als je kunt weten dat dit in de verkeerde aarde valt? Was de verleiding toch niet te groot ondanks dat je er maar 2 hebt gedronken? Praat erover met je man a.u.b. en blijf er niet mee rondlopen want dan wordt de kater weer veels te groot met alle gevolgen van dien. Sterkte, we hebben het goed met je voor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

onehorse, stop!!! zet eerst eens je gedachten allemaal op papier, dan hoef je ze niet meer door je hoofd te laten tollen. Kijk niet verder dan vandaag, en niet naar morgen en volgende week. Als je als een kip zonder kop in het rond loopt accepteer dat dan maar, dat gaat vanzelf weer over. Laat desnoods de kuis even voor wat ie is en ga een boek lezen ofzo, zoek afleiding. Het stressgevoel en de angst voor het onbekende hoort er helemaal bij en los je niet op door te gaan drinken. Probeer trouwens niet alleen in angst vooruit te kijken maar ook in nieuwsgierigheid voor wat er allemaal komen gaat als jij de drank laat staan.

Je zou die gedachten die je op papier hebt gezet ook kunnen uitdagen, kloppen ze? zijn ze reëel? Als iemand anders diezelfde gedachten zou hebben wat voor raad zou je diegene geven? Dat kan ook al een hele lading wegnemen.

Ik herken je gedrag en je gedachten hoor, maar je moet er echt even doorheen bijten. Drank is daarvoor niet de oplossing!

Zo, lekker naar het bos geweest en foto's gemaakt. Nu duik ik nog even terug mijn bed in om mijn boek verder te lezen!

Orleando, je neigt wat naar slachtoffergedrag, wees mild naar jezelf en naar je omgeving toe, het is knap van je dat je het bij 2 glazen kon houden en je zult ook waarschijnlijk ontdekt hebben dat 2 glazen eigenlijk weinig toevoegt. Je kan je ook voorstellen dat je familie zijn hart vasthoud als jij gaat drinken, al zijn het er maar 2, ze hebben je vaak genoeg van 2 zien afglijden naar een heleboel. Hun vertrouwen win je niet in een paar dagen, dat duurt langer. Belangrijker is dat je het vertrouwen in jezelf krijgt. Ga er vandaag weer voor! de zon schijnt, het is heerlijk buiten en geniet van deze dag!

Albertina, werk ze vandaag en An en Harry en de rest, maak er een fijne dag van!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ok, trekmoment is weg. Ben erdoor getrokken. Heb voor het eerst in mijn leven aan bierspringen gedaan.
Blikjes ongeopend kapot gesprongen. Deed deugd, koelkast is leeg. Nu kan mijn dag weer met plezier geleefd worden.
Gedachten opschrijven heb ik nog niet gedaan. Ga briefje maken waarop dit staat zodat ik dit volgende keer kan doen.

Fijne vrije dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen!
lekker geslapen en straks paasontbijt.
Vanmiddag/avond naar schoonfamilie om de verjaardag van mijn schoonmoeder te vieren. Dochterlief baalt, maar ze moet mee want we hebben al bijna geen familie.

Jozias,
als het goed is ga je vandaag beginnen!! Ik hoop niet dat ik je heb weggejaagd, want mijn schrijven was positief kritisch bedoeld!! Ik hoop dat ik je morgen kan feliciteren met je eerste dag zonder alcohol!!
Sterkte! :present:

Har,
veel plezier bij je vriendin en met de kast pimpen!! Ben benieuwd naar het resultaat!

Onehorse,
volhouden he! Die eerste tijd is zo vreselijk lastig! Het wordt beter! Echt! Even doorzetten! Tapas gaf goede tips! Sterkte! :present:

Orleando,
anderen hebben al dingen gezegd die ik niet hoed te herhalen!! Ga in gesprek met je man, dat zal de lucht klaren! Veel sterkte! :present:

Albertina,
werk ze vanmiddag!

Safi,
is het weer rustig bij je thuis? Jij hebt stand gehouden gisteren! Heel goed! Voor jou een :present:

Nicky,
jij ook een :present: omdat je gisteren de fles dicht hebt gelaten!

An,
studeer ze vandaag en jij ook een :present:, omdat je zo goed bezig bent!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...