Spring naar bijdragen

dinsdag 12 augustus


Houtje

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 274
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

zeg dames, doe dat maar in jullie vrije tijd ;D

Fran, jij bent zo gegroeid de afgelopen 2 jaar!! Vroeger zocht je hier voornamelijk bevestiging voor het negatieve en nu?? 100% omgedraaid! Lekker he! het bevalt mij ook zoveel beter. Zodra ik merk da tik negatief ga denken en daardoor ook voelen probeer ik er een stokje voor te steken, soms mag het een dag duren, soms 2 dagen, soms laat ik het er gewoon maar zijn zonder teveel doem te gaan denken maar meestal probeer ik weer op zoek te gaan naar wat wel goed gaat. Het kost namelijk veel minder energie op de lange duur.

Soms lijkt het wel of dit forum wordt verweten dat we te 'positief' zijn en dat hier de negatieve zaken niet gehoord en geaccepteerd worden. Maar dat is het niet volgens mij, het is proberen de aandacht weer de andere kant op te krijgen. Negativiteit levert zo weinig op, voor jezelf niet, voor je omgeving niet. Je leven blijft er door stil staan en stilstand geeft weer trek in drinken (bij mij dan)
Ik ben juist zo blij dat we hier focussen op wat goed gaat en niet te lang stil blijven staan bij wat niet goed gaat.

Ik ga zo weer vers fruit halen want mijn drankje is op ;) Mijn voeten inmiddels onteelt, maskertje genomen. Ik ben weer bijna als nieuw!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi mensen

Ik wil het toch even over het forum van drup en mij hebben....
Dat is idd wel, zoals Har zegt, een BEETJE ontstaan uit ongenoegen over dit forum.
Ook nu zie ik het weer!! Opent Trees een draadje, dat ze een uitglijder heeft, komt er prompt een nieuw draadje, waarom...?
Maar goed, ik ben er niet blij mee dat Drup het gisteren hier op het forum heeft gezegd, maar dat is aan haar.
Ik hoop gewoon fris en fruitig aan dat forum te beginnen, maar dit ADB-forum zal altijd het "moederforum" blijven, waar ik na een pauze best wel weer terugkom mss.
Ook zijn er hier gewoon minder mogelijkheden, denk bv aan avators, smilies ed, en dat vind ik gewoon wel leuk en gezellig tussendoor, mits met mate..:D
Mocht iemand de url willen hebben, kunnen ze me een PB sturen. Het is wel een gesloten forum, dus moet iemand zich wel registreren (en geactiveerd worden) voor ze het hele forum kunnen zien.

Verder voor Trees: je mist me, zeg je. Je hebt toch mn email en ook kun je PB'en.
Vind het heel jammer voor je en raad je gewoon aan weer aan de refusal te gaan.
Ik sta er nu al ruim een maand mee droog, en als ik het kan................:D :D :D
Bek op het stuur en er weer voor gaan meid, Sterkte!!:sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oke, dit bericht slaat op een tang op een varken.

Moest vannacht 3 maal mijn bed uit, X ligt nu aan het zuurstof maar opname was nog niet nodig vond de dokter. Ik trek het niet meer. Het schijnt dat ik een zoon en een dochter ergens heb rondlopen maar kan hen niet te pakken krijgen.
Ik moet bij hem blijven en de computer staat boven, hopelijk doet mijn bejaarde laptopje het nog.

Gelukkig heb ik nog wat dvd's liggen dus maken we er maar een bioscoop middag van. Hopelijk kan ik dan wat slapen. Ik heb zo'n zin om maar iets te drinken. Wat natuurlijk niet kan.
Ik ben zo moe.

Fijn dat ik dat even kon spuien. Ga lekker door met dollen. Straks lees ik het terug en weet ik zeker dat ik in een deuk zal liggen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Tapas,

Ik denk dat ik ook gewoon in een andere fase zit of zo, zeer zeker mede door het niet meer drinken. Ik heb mijn verleden uitgespit in therapie en veel dingen hebben een plek gekregen. Andere nog niet helemaal, maar dat gaat ook veel beter nu ik nuchter ben. Het is dus ook niet zo dat ik stopte met drinken en ineens geconfronteerd werd met depressieve gevoelens of een onverwerkt verleden dat ineens naar boven kwam...

Maar ik vind de positieve aanpak inderdaad ook zoveel prettiger. Het levert zoveel meer op en ik voel me er zoveel beter bij. Kost ook veel minder energie. Gewoon bezig zijn, met nu en dan een baaldag of een paar baaldagen, maar mezelf dan weer oprapen en gewoon weer bezig zijn. Ik besef ook veel meer hoe geprivilegieerd ik eigenlijk wel ben dat ik de vrijheid heb om dingen uit te proberen en mijn eigen weg te zoeken. :) Ik begin de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven op te nemen, en dat geeft vrijheid. En dat ik hier en daar een kronkel of een handicapje heb, tja, daar probeer ik dan maar het beste van te maken.

Groetjes,
Fran

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je zit inderdaad in een andere fase, Fran, maar dat komt ook omdat je bepaalde zaken los hebt kunnen laten en gedurfd hebt om je angsten aan te gaan. Ik heb ook al jaren geen therapie meer, zou er ook niks meer kunnen halen. Alles is besproken, doorvoelt, geanalyseerd en uitgediept. Maar waar het om ging was dat ik wel zelf moest veranderen en dat vraagt toch wel moed, een ander doet het niet voor me. Dat is de belangrijkste stap die ik ooit in mijn leven heb genomen, de angst overwinnen voor het leven.

Mijn geluk kan vandaag echt niet op, de supermarkt had mijn favoriete brood eindelijk weer, met pompoenpitjes!! heb gelijk mijn vriezer maar vol gelegd!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, mensen, godzijdank zonder kater, hoewel dat wel mijn verdiende loon zou zijn!
Maar aangezien God (offe...mijn lichaam) me niet gestraft heeft met een kater, ga ik mezelf ook niet langer meer straffen!
Inderdaad had ik het draadje geopend met de bedoeling aan te geven dat het niet altijd hallelujah en vreugde is. Maar omdat er daarna toch een ander draadje geopend is, heb ik het andere draadje ook maar even ''officieël" afgesloten.
Ik zal hier wel even de afsluittekst kopiëeren:



quote:

--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by: Trees
Zo, ik heb het draadje vannacht geopend, zal ik het nu maar ook sluiten?

Iedereen bedankt voor jullie opbeurende woorden. Het is gebeurd, en een stukje van mezelf heeft nu weer een hekel aan mijn slapheid, maar daar schiet ik niets mee op.

Gelukkig geen kater!

En vanuit de grond van mijn hart: vandaag drink ik niet. Overtuigd niet.

Ik ga er weer tegenaan, schrijf deze misser in mijn boekje met zwarte bladzijden, doe dat boekje dicht en berg het op!



Ik ga er weer voor! Excuses aan mijn teamgenoten! Ik hoop dat ik nog wel mee kan doen, dan maar achter in het peloton! Gisteravond zat ik in de bezemwagen, maar nu fiets ik weer op iegen kracht!
--------------------------------------------------------------------------------



Einde citaat! Ik ben er weer, ik ga er weer voor, en vandaag drink ik zéker niet!
En misschien morgen óók wel niet! :D
(ach, als je je humor verliest, kan je maar beter naast de slijter gaan wonen, toch?)
Dus, Marjo, ik gooi de bek op 't stuur, en Blacky, de knieën zijn gekuisd!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi mensen,

Het gaat hier vlak zijn gangetje. Wel zo rustig.
't Is jullie ws al wel opgevallen dat ik nog maar weinig ons forum bezoek.
Ik probeer wel alles een beetje te volgen, maar heb het gewoon te druk met mezelf.
Als ik ga lezen, krijg ik wel jeukende vingers om vanalles te gaan typen.
Toch doe ik het maar niet, eerst mezelf maar op de rails zetten.
Ik zit behoorlijk in de knoop met mezelf en het is beter om maar eerst die knoop te ontwarren voor ik me met jullie knopen ga bezighouden.
Ik ben 16 maanden geleden gestopt met drinken en dat gaat goed. Nu ben ik bezig, met hulp, om ervoor te zorgen dat ik geen alcohol meer nodig zal hebben om te kunnen leven.
Het is hier geen chronisch depressieven-forum en daarom laat ik jullie maar met rust met mijn problemen. Tenzij deze mij weer richting alcohol drukken, want depressiviteit en alcoholisme ontmoeten mekaar nogal veel bij mensen.
Het is hier wel een forum voor mensen die wat aan hun alcoholgebruik willen doen. Dus a.u.b. veroordeel niet steeds de minderaars. Op mij maakt het de indruk dat sommige stoppers (omdat ze niet anders kunnen net als ik) jaloers zijn op minderaars. Zij verdienen ook respect, veel respect.

An, bedankt voor het compliment.

Trees, kijk naar wat je al bereikt hebt. Leren lopen ging ook met vallen en opstaan en het weer opstaan en staande blijven gaat steeds makkelijker en je zult minder of niet meer vallen. Het gaat pas mis als je valt en blijft liggen.

Iedereen met teennageltips: hartelijk bedankt, ik kan er wat mee.

Iedereen met een mijlpaal (dat is dus ook 1 dag): gefeliciteerd.

Tot een volgende keer.

P.S. mijn PB-box zal ik echt wel controleren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Trees: precies, gewoon verder gaan met waar je was gebleven. Geen drama van maken, we blijven een team. Ik maakte me zorgen omdat het misschien weer moeilijk zou zijn om weer te stoppen, of althans 'maat' te houden. Gelukkig geen kater, dus is het allemaal goed afgelopen.
:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het klinkt zo definitief wat je zegt, Corinne. Maar ik snap het wel, het is hartstikke belangrijk jezelf eerst weer op de rails te krijgen. Ik wens je daarbij heel veel succes en sterkte toe! Kom je zonuendan nog wel laten weten hoe het proces verloopt?
Heel langzaam zijn je bijdragen wat minder geworden. Maar altijd had je een stimulerend woordje voor iedereen klaar. Nu... sta ik met mijn mond vol tanden, weet de woorden niet te vinden. Ach je begrijpt me wel.. Zet 'm op meid, en hou je taai! Oan't sjen Corientje! :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je haalt me de woorden uit de mond met je kleine praatjes... Maar goed, dat is goed! :)
Zeker niet gelukt met de stoelen en de bank... Véél te weinig tijd. Wel iets gezien wat je aanstaat?
Ik warm de macaroni van gister op, zo'n dag heb ik nou... :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...