Spring naar bijdragen

Maandag 25 augustus Het leven gaat door


Houtje

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 282
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

quote:


Originally posted by:
casiris

Hallo allemaal, ik heb net een terugval van 10 dagen gehad,vreselijk! Elke dag probeerde ik de knop terug te draaien,maar elke dag liep dat weer mis. Mede dankzij Tactus,het geduld dat ze met me hadden en dat ze het positief bleven benaderen,is die knop nu weer om. Ik heb vanaf vanmorgen vroeg alleen maar"water"tegen mezelf gezegd,leuk,dat past een beetje bij dat verhaal dat vandaag op de site stond.




Ik las pas in een thriller van Kathy Reichs ( Bot voor bot) het volgende :


De strijd die in mijn binnenste werd gevoerd maakte me zo moe. Ik had urenlang de strijd aangebonden met een oude geliefde van wie ik nooit echt los zou kunnen komen.De hele nacht had ik de verleiding in de ogen gekeken : de kastanjebruine gloed van whisky met ijs, het amberkleurige bier dat uit flessen in kelen werd gegoten. Ik had mijn liefje geroken en zijn licht in de ogen om me heen gezien.Ik was er eens gek op geweest. Nee,verd##me ik was er nog steeds gek op. Maar de betovering zou een vernietigend effect hebben. Als ik even ging flirten,zou de affaire me overmeesteren en verteren. Dus was ik er vandaan gelopen,met twaalf langzame passen.En ik was erbij uit de buurt gebleven. Omdat we geliefden waren geweest,zouden we nooit vrienden kunnen worden. Vanavond waren we bijna in elkaars armen geworpen.



Een goeie omschrijving.

Nu neem jij die 12 passen afstand.

Goed dat je je bijelkaar geraapt hebt en weer op je fiets zit.


Leer ervan, zodat uit de buurt kunt blijven van die valse lieverd.





Ik vond het wel mooi beschreven.




Ik ga nu proberen alles weer een beetje bij te lezen.


Sterkte allen, ik ga er weer voor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank ook voor de ondersteunende berichten.
Ik denk zelf ook dat mijn depressie te wijten is aan de drank. Maar zo suddert het voort, niet dat ik er blij mee ben. Integendeel.
Maar al die emoties die loskomen, daar ben ik oh, zo bang voor!
Al dat gehuil heeft me weer aan het drinken gezet, kon het toen niet aan.
Dit is ook geen leven, maar ja, wel een leven met een baan, en een huis .
(hypotheek, you know?)
Ik ben ECHT bang om te stoppen, echt bang voor mijn gevoelens , want dat zijn er nogal wat...
En of ik dat aan kan? Adam, doe er maar lollig over...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sorry Carolien,

Ik had er niet overheen gelezen, alleen trek ik me de negatieve dingen het eerst aan.
Stom hè?
Lieverd dank voor je steun, daar kan ik echt wat mee.
Ik wil zo graag stoppen, vind het supereng.
Maar jouw berichtje geeft me echt steun. Dat het kan...dat jij het kunt.
Dan moet ik het toch ook kunnen?
Ik probeer echt alles...AA, alle boeken die erover geschreven zijn, trainingen.
Maar ik weet ut, het moet eerst vanuit mezelf komen.
Ik weet echt alles, maar ik doe het niet. En toch wil ik het.
Snap jij het? Ik snap mezelf niet meer.

lana

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lana, als je wilt stoppen, kun je het. Bekijk het per dag...
Ik vond het doodeng, was zó vreselijk bang om te stoppen. Mijn angst voor wat er met me zou gebeuren als ik door bleef drinken was groter. Ik ben gestopt. Domweg gestopt. Wist ook alles, alle boeken gelezen, therapie, blablabla. Het enige wat je meot doen is niet meer drinken. En écht, het valt reuze mee! Jij kunt het ook hoor, gewoon doen!

Har, kan ik iets voor je doen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Woman, dank je wel nog voor je open antwoord op mijn vraag vanmiddag, het deed me goed nog eens te lezen dat als je glijdt er niets veranderd is!

Hee Lana!

Zelfs nu heb ik nog geen moment spijt van mijn nuchterheid, integendeel zelfs! De afgelopen 9 maanden heb ik enorme ontwikkelingen meegemaakt en me heel goed en positief gevoeld! Dat ik nu knap op m'n werk ligt ook aan m'n persoonlijkheid, aan dingen die gebeuren op m'n werk en misschien wel aan een midlifecrisis? Ik heb een heel heftige baan met vreselijke werktijden en me nog geen dag ziek gemeld de afgelopen 9 maanden, terwijl ik -zeker de eerste maanden- nogal een emotioneel wrak was, was het werk juist een goede afleiding ergens....dus zo slecht is stoppen met drinken heus niet voor je funktioneren!
Ik zit nu ook niet megadiep in de put erdoor, noch maak ik me vreselijk veel zorgen. Dit is een timeout en ik ga er keihard aan werken en er komt heus wel weer een oplossing. Het gaat in het leven niet alleen om hypotheken betalen en zuipende 'veiligheid', toch?! Ik leer nu meer over mezelf dan ooit, en zie deze periode als een overgang waar ik even doorheen moet. En ach, er zijn ergere dingen! Vooralsnog kan ik alles nog betalen en ik ga er vanuit dat dat zo ongeveer zo blijft. Mijn leven is niet voorbij nu, sterker nog, ik denk dat de kwaliteit alleen maar toe gaat nemen. Uit crisissen worden immers de mooiste dingen geboren, maar voorlopig heb ik m'n handen nog vol aan de eerste :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lana, ik denk dat we dat allemaal gehad hebben, het is doodeng om te stoppen, zelf was ik bang dat ik na 2 dagen weer zou beginnen,en dan zo in de put zou zitten dat ik helemaal niet meer zou durven stoppen. En toch is het me gelukt,zelfs met uitglijders tussendoor ( die raad ik je niet aan),maar dan toch de draad weer op kunnen pakken,dan voel je je zo sterk!
Moe was ik wel,een paar dagen,maar daarna kreeg ik juist meer energie.
En m'n werk ging juist veel beter met een helder hoofd.
Sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lana,
Bijna een jaar geleden vond ik eindelijk een baantje na een jaar werkloosheid en depressie opzij zetten.
Ik dacht dat ik er was met stoppen met drinken en een baan. Ja, er kwam eerst rust, maar toen begon de depressie pas echt toe te slaan. Begin dit jaar heb ik me dan eindelijk van de noodzaak dat ik hulp nodig had bij die depressie. Voor mijn gedeeltelijke WW heb ik mij op advies van mijn psychiater ziek gemeld. Ondertussen heb ik nog steeds dat baantje, want dat past prima in struktuurvorming. Het WW-gedeelte is nu ZW geworden en ik heb vandaag van de uwv-arts nog eens 3 maanden erbij gekregen.
Drie weken geleden heb ik vernomen dat mijn contract met een jaar verlengd wordt. Daar ben ik heel blij om. Op mijn werk weten ze noch van mijn alcoholisme (ik was zes maandjes droog toen ik begon) noch van mijn depressie. Dat wil ik zo houden.
Maar het is wel zo, dat ik me eindelijk realiseer dat ik eerst de depressie de baas moet worden om meer redenen dan alleen goed in mijn vel zitten. Drinken heb ik ws. gedaan om de zoveelste depressie (maar deze keer niet onderkend door mezelf) te dempen. Daarom dus een extra reden. Ik werk nu in een licht administratieve functie. Ik draaide een druk secretariaat en gaf leiding aan een collega. Nu wil ik niet terug naar een secretariaatsfunctie, maar ik wil toch wel weer een intellectueel meer uitdagende functie.
Ik wil EERST WELZIJN en dan wil ik wel terug welvaart.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

har doe niet zo zielig, dramatisch en slachtofferig!
je kan 2 dingen doen, zielig doorzuipen vol zelfmedelijden en ohohoh wat ben ik toch een mislukt mens of je belt nu de AA en gooit de rest weg want dit slaat werkelijk nergens op!

Lana, ik ben gestopt met drinken omdat het op mijn werk niet lekker ging en ik depressief was, misschien wel die midlife-crisis waar Kaia nu tegenaan loopt, het: is dit alles en hoe nu verder-verhaal.
Stoppen met drinken heeft zoveel goeds gebracht. Het gaat zoveel beter nu op het werk, ik ben veel stabieler geworden, minder snel geïrriteerd, kan meer hebben, en ben voor mezelf en anderen een veel prettigere collega! Ik geef duidelijker mijn grenzen aan. Daarnaast zijn die depressieve gevoelens van toen ik nog dronk nooit meer in die mate of lengte van tijd teruggekomen. Als het na het stoppen met drinken niet goed gaat op je werk betekent dat vaak dat er al iets niet goed zat of zit. Door niet meer te drinken verandert er zoveel, je komt dichter bij je kern en kunt jezelf niet meer voor de mal houden. Als het nu goed gaat op je werk en je hebt het er naar je zin dan zal dat alleen maar beter worden, als je nu drinkt omdat je anders het werk niet aan kan dan kan je er van uit gaan dat je daar niet goed zit en dat je jezelf voor de gek houdt.

Kaia, nichtje, je bent goed bezig! Goed dat je een time out neemt om te overdenken wat je nou echt wilt met je leven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...