Spring naar bijdragen

Maandag 7 september 2009


Gast Fibo

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 227
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Das nou balen, ik kan niet slapen. Al een tijdje wakker en maar weer opgestaan. Ronkend mens naast me, ronkende kat en twee ronkende honden beneden:angry::huh::(
Maar ff patience gaan spelen op de computer, broodje gegeten en nou heb ik zin in koffie! Helemaal raar. Nog wel zo lekker naar de sauna geweest vanmiddag. Nou ja, jammer dan, een paar uurtjes slaap is in te halen.

Houtje, wat geinig om te lezen dat je naar de AA bent geweest. Leuk hoor. Ben benieuwd wat je bevindingen zijn. Ik wens je toe dat je er veel aan mag hebben.

Haddock, laat die ouwe koe maar op stal hoor;)

Die koffie ga ik maar niet zetten, dan wordt het helemaal nix. Stom is dat, moet retevroeg op morgen en nou kan ik de slaap niet vatten. Ach ja, ik overleef het wel. Er zijn ergere zaken, nietwaar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
tijn

soothe.

ik ben ook niet gelovig.

daar heb ik altijd een bepaalt soort gevoel bij gehad.

deze documantaire legt uit wat ik altijd al zeker wist.

wij zijn de ziekte van de wereld.

de mensheid verstoort het natuurlijk evenwicht.



Nog niet van overtuigd

De mens an sich is geen ziekte, geen parasiet. Wij zijn heel wel in staat om in harmonie met de natuur te leven De multinationals, zoals zij ons uitbuiten, en de staat, zoals zij ons vormgeven, daarin zitten behoorlijk zieke patronen, dat is zeker waar. Maar zie kan eigenhandig een multinational als Shell tegenhouden, of zelfs maar 120 graden van richting doen veranderen?

Niet vergeten; de industriële revolutie is pas begin 1800 van start gegaan. Met die verbrandingsmotor (en kolenstook) is alles goed fout beginnen lopen. We staan nu aan de vooravond van milieuvriendelijke (lees: duurzame) energiebronnen. Zon, wind en water zijn semi-onuitputtelijk. Tenzij we onze dampkring opblazen, natuurlijk.

Dus ik ben er nog niet van overtuigd, dat wij een parasiet zijn. Dat we het tijdelijk geworden zijn, op basis van ons fossiele (FOSSIELEN!!) brandstofgebruik, akkoord. Echter, voor ons eigen goed, moeten we daar zo snel als mogelijk vanaf. Ook kan ik leven met het idee dat wij omnivoren zijn, die alles kaalvreten wat we tegenkomen. Maar we planten het ondertussen toch ook weer aan?

OK, ik weet, veel is ijdele hoop, maar graag zou ik je hierover over 100 jaar nog eens spreken. Kijken waar de mensheid tegen die tijd staat...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...