Spring naar bijdragen

Dinsdag 9 oktober 2012


Yvonne

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 293
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Originally posted by: rose
kruudmoes is een zomers gerecht voor de hooitijd. Je eet het koud.
Het wordt gemaakt van gort, karnemelk, spek, worst en kruiden.
In sommige streken doen ze er rozijnen en stroop door.quote>



ieuw, gedver... ( denk ik)

ik zou zo graag eens Balkenbrij maken..maar ik weet niet hoe dat moet.
zal het eens opzoeken op koekel
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Middag saam..:)

De gerechten die jullie nu beschrijven,

kunnen me niet bekoren.

Maar ik moet erbij zeggen, ik heb het nooit geproeft.

Heel de middag al ontzettende trek in eten.

Beter dan trek in een glas denk ik dan maar.

Ik had nog bladerdeeg, spinazie en feta.

Dus de flapjes liggen in de oven! :P

Ik zit ze gaar te kijken! Haha!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lenie,

Daar zijn genoeg recepten voor . Ik haal het zelf regelmatig bij een hele goede slager anders heb ik veel te veel. Heerlijk op een koude winterdag op brood.

Zelf vind ik het heerlijk om een beetje knoflooksaus er bij te doen (anderen gruwen ervan,.) Ik ken iemand die het met suiker eet en dat vind ik dan weer heel onsmakelijk. Ieder zijn meug he!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Rose...vroeger heb ik het veel gegeten.

de moeder van mijn vriendinnetje kwam uit het oosten en maakte het geregeld.

als ik het me goed kan herinneren met gebakken appel, net als bloedworst ( wat ik overigens niet te (vr) eten vind)...brrrr

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: meiske
Hahaha Madeleine
die olifantssloffen dan he

dat je erop kunt lopen :Dquote>


Geen probleem. Ze lopen echt goddelijk. Mensen vonden het voornamelijk vermakelijk dat ze eerst twee olifanten zagen en daarna pas mij. Al ben ik niet iemand om over het hoofd te zien. :P

Maar mijn Olifantenjaren zijn voorbij. Heb nu in totaal acht jaar vreemde sloffen gehad. Van Kikker tot Olifant. En nu wordt het tijd voor iets dat echt warm houdt. Want anders dan zou vermoeden, zijn ze niet heel erg warm, haha.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: Madeleine
Originally posted by: meiske
Hahaha Madeleine
die olifantssloffen dan he

dat je erop kunt lopen :Dquote>


Geen probleem. Ze lopen echt goddelijk. Mensen vonden het voornamelijk vermakelijk dat ze eerst twee olifanten zagen en daarna pas mij. Al ben ik niet iemand om over het hoofd te zien. :P

Maar mijn Olifantenjaren zijn voorbij. Heb nu in totaal acht jaar vreemde sloffen gehad. Van Kikker tot Olifant. En nu wordt het tijd voor iets dat echt warm houdt. Want anders dan zou vermoeden, zijn ze niet heel erg warm, haha.quote>



ik heb van die sloffen tot aan m'n kuit...soort Uggs maar dan in slofvorm.
erg lekker warm zo over je enkels heen.:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: meiske
Lenie

Balkenbrei wordt gemaakt van varkenskop
kan je het nog voorstellen
lekker lang laten trekken
en dan de tanden eruut halen
en het vlees verder verwerken
NAH bah hoor dan eet ik liever kruudmoesquote>



Volgens mij is dat zure zult. Balkenbrei wordt gemaakt van kruiden en meel en daar doen ze nog vet in of zoiets.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee bolletje ,

zure zult is heel wat anders.

Balkenbrij is slachtafval gekookt in bouillon met meel en kruiden.

Daar wordt een blok van gemaakt waar je plakken afsnijdt en bakt.

Ik begrijp dat het velen er raar tegenaankijken maar het is heerlijk!!!!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bol

vroeger moest ik aan de slager vragen

of die nog worstennat had

(kan je nagaan wat een hilariteit of dat was)

en ja daar wordt dan de balkenbrij van gemaakt

echt wel kijk maar op google er wordt

van de kop van het varken word worstenat van gemaakt

en da,s wat anders as zure zult meis

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Criadillas (stierentestikels) – Spanje

Dit gerecht, dat ook wel ‘stiereneieren’ wordt genoemd, wordt niet alleen in Spanje gegeten, maar ook in delen van Mexico en de Verenigde Staten. De testikels worden voorzien van een laagje bloem en wat peper en zout, waarna deze voor korte tijd in de hete olie verdwijnen.

Om te smullen.

Echt eens proberen.

Altijd die eeuwige stampot.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...