meiske Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Hahaha Madeleine die olifantssloffen dan he dat je erop kunt lopen
Lenie Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Originally posted by: rosekruudmoes is een zomers gerecht voor de hooitijd. Je eet het koud.Het wordt gemaakt van gort, karnemelk, spek, worst en kruiden.In sommige streken doen ze er rozijnen en stroop door.quote> ieuw, gedver... ( denk ik)ik zou zo graag eens Balkenbrij maken..maar ik weet niet hoe dat moet.zal het eens opzoeken op koekel
meiske Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Lenie Balkenbrei wordt gemaakt van varkenskop kan je het nog voorstellen lekker lang laten trekken en dan de tanden eruut halen en het vlees verder verwerken NAH bah hoor dan eet ik liever kruudmoes
Lenie Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 whoehahaha....ja laat maar als het zo moet!!! jakkie
Madelief Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Middag saam.. De gerechten die jullie nu beschrijven, kunnen me niet bekoren. Maar ik moet erbij zeggen, ik heb het nooit geproeft. Heel de middag al ontzettende trek in eten. Beter dan trek in een glas denk ik dan maar. Ik had nog bladerdeeg, spinazie en feta. Dus de flapjes liggen in de oven! Ik zit ze gaar te kijken! Haha!
rose Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Hallo lenie, Daar zijn genoeg recepten voor . Ik haal het zelf regelmatig bij een hele goede slager anders heb ik veel te veel. Heerlijk op een koude winterdag op brood. Zelf vind ik het heerlijk om een beetje knoflooksaus er bij te doen (anderen gruwen ervan,.) Ik ken iemand die het met suiker eet en dat vind ik dan weer heel onsmakelijk. Ieder zijn meug he!
Lenie Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 @ Rose...vroeger heb ik het veel gegeten. de moeder van mijn vriendinnetje kwam uit het oosten en maakte het geregeld. als ik het me goed kan herinneren met gebakken appel, net als bloedworst ( wat ik overigens niet te (vr) eten vind)...brrrr
Madeleine Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Originally posted by: meiskeHahaha Madeleinedie olifantssloffen dan hedat je erop kunt lopen quote> Geen probleem. Ze lopen echt goddelijk. Mensen vonden het voornamelijk vermakelijk dat ze eerst twee olifanten zagen en daarna pas mij. Al ben ik niet iemand om over het hoofd te zien. Maar mijn Olifantenjaren zijn voorbij. Heb nu in totaal acht jaar vreemde sloffen gehad. Van Kikker tot Olifant. En nu wordt het tijd voor iets dat echt warm houdt. Want anders dan zou vermoeden, zijn ze niet heel erg warm, haha.
Lenie Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 lekker hoor Made... stuur maar wat op ofzo..haha
Lenie Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Originally posted by: Madeleine Originally posted by: meiskeHahaha Madeleinedie olifantssloffen dan hedat je erop kunt lopen quote> Geen probleem. Ze lopen echt goddelijk. Mensen vonden het voornamelijk vermakelijk dat ze eerst twee olifanten zagen en daarna pas mij. Al ben ik niet iemand om over het hoofd te zien. Maar mijn Olifantenjaren zijn voorbij. Heb nu in totaal acht jaar vreemde sloffen gehad. Van Kikker tot Olifant. En nu wordt het tijd voor iets dat echt warm houdt. Want anders dan zou vermoeden, zijn ze niet heel erg warm, haha.quote> ik heb van die sloffen tot aan m'n kuit...soort Uggs maar dan in slofvorm.erg lekker warm zo over je enkels heen.
bolletje Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Originally posted by: meiskeLenieBalkenbrei wordt gemaakt van varkenskopkan je het nog voorstellenlekker lang laten trekken en dan de tanden eruut halenen het vlees verder verwerken NAH bah hoor dan eet ik liever kruudmoesquote> Volgens mij is dat zure zult. Balkenbrei wordt gemaakt van kruiden en meel en daar doen ze nog vet in of zoiets.
rose Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Madeleine , Ik heb schapenwollen sloffen van Txel. Ze zijn heel oncharmant maar................... lekker warm!!!! En eigenlijk gaat het daar toch om of niet!
Lenie Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 nee Bol, ik weet dat het met "afval"vlees word gemaakt
rose Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Nee bolletje , zure zult is heel wat anders. Balkenbrij is slachtafval gekookt in bouillon met meel en kruiden. Daar wordt een blok van gemaakt waar je plakken afsnijdt en bakt. Ik begrijp dat het velen er raar tegenaankijken maar het is heerlijk!!!!!!!!
will Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Hey Ho iedereen, goedemiddag !! Meiske sé, amai das lang geleden hé, hoe ist met je ?
meiske Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Bol vroeger moest ik aan de slager vragen of die nog worstennat had (kan je nagaan wat een hilariteit of dat was) en ja daar wordt dan de balkenbrij van gemaakt echt wel kijk maar op google er wordt van de kop van het varken word worstenat van gemaakt en da,s wat anders as zure zult meis
Madelief Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Lenie, Het fotootje staat erop. Hij is inmiddels op.... Zo heb ik er een stuk of 8.
meiske Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Ha die wil ja da`s echt lang gelee maar hoe gaat het met wil dan???
Lenie Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 @ meiske..brrr het idee, gelukkig kan het anders. nog ff wat..Made loopt me te pesten op FB!!!!!! zet ze zo een foto neer van haar eten..grmpf
Soothe Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Criadillas (stierentestikels) – Spanje Dit gerecht, dat ook wel ‘stiereneieren’ wordt genoemd, wordt niet alleen in Spanje gegeten, maar ook in delen van Mexico en de Verenigde Staten. De testikels worden voorzien van een laagje bloem en wat peper en zout, waarna deze voor korte tijd in de hete olie verdwijnen. Om te smullen. Echt eens proberen. Altijd die eeuwige stampot.
meiske Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Jaja Soothe wie niet waagd die niet wint:D effe proberen is de moeite waard
Madelief Geplaatst 9 oktober 2012 Rapport Geplaatst 9 oktober 2012 Originally posted by: Lenienog ff wat..Made loopt me te pesten op FB!!!!!!zet ze zo een foto neer van haar eten..grmpfquote> Hahaha! He Will!Hoe is het ouwe roeier?? Volgens mij heb jij geen last van die plijsters op je hand.Het vordert gestaag he?
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden