Spring naar bijdragen

Vrijdag 11 oktober 2013


Yvonne

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 114
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hoi mensen,

Ik heb jullie hulp nodig en ik hoop dat jullie mij deze ondanks mijn vertrek willen geven. :$

Mijn onderbuurman heeft in de afgelopen weken heel erg veel gedronken. Een krat bier met een paar liters zijn niets voor hem op een dag en hij heeft minstens vijf weken non stop gedronken.

Hij is vanochtend naar de huisarts geweest en heeft chloordiazepoxide 10 mg 4 maal daags voor zes dagen voorgeschreven gekregen. Volgens mensen die er meer verstand van hebben is dat echt veel te weinig voor hem. Hij zit dan ook continu vast in delirium. Het gaat gewoon echt niet goed met hem.

Ik wil hem laten opnemen. Maar in mijn woonplaats is de crisisdienst gesloten. Tactus is niet in mijn regio. Ik weet gewoon even niet wat ik moet doen. Thuis blijven is een optie, maar ik heb me laten vertellen dat het gevaarlijk is? Ik kan hem overal heenrijden, is geen enkel probleem, maar ik weet niet waar ik moet grijpen? Wat kan ik het beste doen? Hem laten creperen wil ik als buur gewoon niet.

Heeft iemand raad?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat vind ik dus het hele slechte van het verhaal. Hij heeft pillen gekregen i.v.m. zijn delirium (zelf noemt hij het een psychose, volgens een ander is het een delirium i.v.m. de klachten) en daarmee moet hij het maar uitzoeken. En dat vind ik zo slecht, ik ben zo kwaad. En hem dan ook 'maar' 10 mg p.d. voorschrijven, terwijl mijn vriendin, die zeker de helft minder dronk, in detox 175 mg p.d. kreeg voor de ontwenningsverschijnselen. Hij hoort de hele dag door dezelfde liedjes, ze hummen. Ik wil hem wegbrengen, hij wil nog niet, maar ik kan hem niet verplichten, toch? Ik ga over een tien minuten met hem praten en als het moet, dan bel ik de huisartsenpost? Het is een volwassen man van mijn vaders leeftijd, kan hem niet verplichten. Maar hem thuis laten lijkt me echt niet goed toe.

Sorry, ben helemaal in hypermodus. Ik ben geen vriendin van mijn onderbuurman, maar hij moet wel blijven leven. Het is wel een lieve man.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hannah, ze zal je echt niet komen vermoorden. Ze geeft om je en daarom komt ze waarschijnlijk. Tijd voor jou om te leren om het toe te laten. Hoe moeilijk en zwaar ook.

Sterkte! :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Madeleine, denk je ook aan jezelf?

Zorg voor iemand op je nemen en ervoor zorgen dat er gezorgd wordt voor iemand is heel zwaar.

Ik weet niet wat een delirium is, psychoses ken ik wel. En nee, dat neemt de hulpverlening na 5 uur niet serieus. Dus als je hem wil helpen en ervoor zorgen dat hij opgenomen wordt, moet je een steen van je hart maken. Zorgen dat je een adres vind van een crisisdienst en hem daar letterlijk dumpen, zodat ze hem niet weer aan je terug kunnen overdragen. Anders zit jij er voor de rest van de nacht mee, kan je dat momenteel aan?

(Sorry verkeerde naam :$ )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...