Spring naar bijdragen

Afbouwen diazepam 20 mg


Aanbevolen berichten

Ik neem 3 keer per dag diazepam ochtend 7,5 middag 5 en avond 7,5 wil beginnen met afbouwen want ben de hele dag suf slaperig zonder dat ik in slaap val 

kan ik beginnen met eerste week ochtend naar 5 middag 5 en avond 7,5 of kan ik ochtend 7,5 en middag weglaten en avond 7,5 ?ik neem ook in de avond zolpidemtartraat 10mg en een kwart Mertazepine maar weet niet of die kwart ook precies is hoe kan ik dat weten of ik wel precies een kwart breek want soms lijkt het niet zo 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Hallo,

Bedankt voor je bericht en je openheid over je situatie. Het is goed dat je nadenkt over het afbouwen van diazepam, vooral als je merkt dat het invloed heeft op je alertheid overdag. Het is echter heel belangrijk om dit niet op eigen houtje te doen, maar in overleg met een arts of behandelaar. Diazepam afbouwen moet zorgvuldig gebeuren om ontwenningsverschijnselen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat het veilig gebeurt.

Wat betreft je vraag over het afbouwschema: het is echt het beste om dit samen met een professional te bespreken. Zij kunnen je een schema aanraden dat past bij jouw persoonlijke situatie. Het is belangrijk om dit niet zelf te beslissen omdat zowel de dosering als het tijdstip van innemen invloed kan hebben op hoe je je voelt en hoe effectief het medicijn is.

Over het correct afmeten van een kwart, dat kan inderdaad lastig zijn. Apotheken hebben soms een pillensnijder die een meer nauwkeurige verdeling kan garanderen. Het kan handig zijn om hier naar te vragen bij je apotheek.

Ik raad je aan om contact op te nemen met je huisarts of een andere medische professional om je plannen te bespreken en om ondersteuning te vragen bij het afbouwen.

 Met vriendelijke groet,

 de moderator

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...