Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

Ik gebruik wel andere medicatie, maar die hebben geen wisselwerking met Baclofen, volgens info die ik heb van internet en de bijsluiter.

Ik heb trouwens al antwoord van de apotheek op mijn vraag over bijwerkingen.

Hier komt het.

De reden waarom u de dosis langzaam opbouwt is uw lichaam aan het effect van het geneesmiddel te laten wennen, waardoor er minder bijwerkingen optreden.

Om die reden is het in 1 x flink verhogen van de dosis geen goed idee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Duidelijk, maar een beetje nietszeggend. Er valt denk ik ook niet veel anders over te zeggen. Ze moeten wel uitgaan van een gemiddeld mens, want er is zo weinig onderzoek. Laat nu net de (bij)werking van Baclofen ontzettend individueel zijn. En gemiddelde mensen bestaan nauwelijks.

Ik heb inmiddels razendsnel opgebouwd tot 80 mg. Daar blijf ik een tijdje. Ik denk dat het werkt, al weet ik dat pas zeker als ik het op de proef stel. Ik heb milde bijwerkingen, met name een soort verstrooideprofessorgedrag en een enkele plotselinge duizeling, wat gister wel een beetje eng was, bovenaan een trap. Ik slik trouwens de hele dag door 5,6 of 7x per dag. Ik draag ze bij me. Ik ben vreselijk slordig, er zit niet echt systeem in. Als ik er voor mijn gevoel een hele tijd niet aan gedacht heb slik ik er soms 4.....soms slik ik er eentje per uur.

Met name Dr Phillip Thomas gelooft dat zo veel mogelijk spreiden de bijwerkingen in de hand houdt. Ameisen is geloof ik weer meer van 3x/dag.

Ik las laatst een verhaal van iemand die bij een hogere dosis juist van zijn bijwerking af was. Ook zijn er verhalen van mensen die om welke reden dan ook op een lage dosis blijven en weliswaar geen totale onverschilligheid tegenover alcohol bereiken, maar wel een enorme verbetering in hun drinkgedrag. Anderen, met name Amerikanen, hebben het dan weer over een "switch"......een duidelijk merkbaar moment, dat ze bereiken bij een bepaalde, vaak ultrahoge dosis. Amerikane doseren sowieso vaak sneller en hoger (en onvoorzichtiger?). Andere pilllenslikcultuur, denk ik.

Iedereen doet het op zijn eigen manier, met of zonder arts. Het zou kunnen, Monika, dat plotselinge verhoging precies doet wat jij nodig hebt. Het lijkt me waarschijnlijker dat je bijwerkingen navenant toenemen. Misschien is dat een tijdje uit te zitten. Naar je lichaam luisteren is het enige steekhoudende advies. Maarja, ook soms een beetje nietzeggend......

De tip om er,als het even kan, niet bij te drinken lijkt me ook een steekhoudende. De bijwerkingen zijn erger( wat met een andere halfwaardetijd te maken schijnt te hebben). De werking ontstaat langzamer, en is minder groot. Soms lijken mensen hun Baclofenexperiment ermee te vrpesten. Andere doordrinkers hebben er toch wel (een beetje) baat bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Interessante discussie Dennis maar eerst het volgende voor iedereen die het draadje volgt. Ik ben vanmorgen naar een jeu de boules toernooi gefietst. Ongeveer 22 km . Voor mij een makkie. Daarna gespeeld. Was erg warm vandaag. In de namiddag zag ik wat mensen aan een koud biertje beginnen. Ik had geen lichamelijke trek gevoelens. Water en thee bevallen mij het beste. Toch dacht ik (gedachten dus niet fysiek) ik kan eens een radler uitproberen. Dat is een beetje alcohol erin. Smaakte eigenlijk te zoet. Zat ook een raar scherp smaakje aan. Ik vond het niet echt lekker. Daarna weer aan gewoon leiding water. Heerlijk koel geen raar smaakje. Nog een keer radler geprobeerd. met tegenzin opgedronken. Test 3. Klein flesje wijn gekocht voor bij het eten. Wel wat gedronken maar de helft staat nog steeds in de keuken. Ik kan het niet weg krijgen. Ik word ook iets meer duizelig kan me minder concentreren wat ik niet prettig vind. Kortom ik zit weer lekker aan de koffie en na 1 baclofen van 25 mg begin ik me eindelijk weer lekker te voelen.

Kortom dat raare smaakje is alcohol!!

je zou dus kunnen zeggen dat bw worden versterkt met alcohol. Ameisen beschreef ook in zijn boek dat hij alcohol niet kon wegkrijgen.(blz.175) Het klopt. Graag jullie reacties. Ik ga weer lekker op 0!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond allen..

Vraagje ...ik begrijp dus uit eerdere post dat werking van baclofen opbouwt..dus je slikt zo veel mg in de ochtend na 4 a 5 uur weer daarna weer..

Hierdoort bouwt het effect dus op??..het word stapelen wat ik eerder heb vernomen?..het werkt ook langzaam uit vandaar de spanboog van 4 a vijf uur..

Het heeft dus geen zin savonds meer te nemen dan overdag.. (zou ik zelf nooit doen;)).

maar klopt dit? of zit ik geheel er naast.. ik merk heel erg dat het na een nacht nog zo volop in mijn lijf zit..dus ik geloof t wel...dan verklaard de opbouw van t product ook.

hoor jullie graag groetjes

trijsje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ps...

Bij mij smaakt de wijn nog t zelfde en de biertjes ook...ik ben niet zo van de gehele overgave geestelijk van een product..het werkt of niet...

door drinken verminderd wel..maar heb er geen hekel aan :) de smaak dan..

Ik hou ook niet minder van aardbeitjes of een lekker stukje vis door de baclofen...dat is geloof ik ook niet de bedoeling...

ach ieder zijn (bij) geloof...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

(Bij) geloof Trijsje? Die vat ik ff niet.

Met mij gaat het goed vandaag. Gewoon nog even op mijn vorige dosis teruggegaan (3 x 10), want ik had verplichtingen waarbij ik niet ziek kon zijn. En: niet gedronken! Één kort moment gehad vanavond, dat ik even gestrest raakte door iets, en gelijk een pot bier in mn hoofd. Maar even gaan zitten en nagedacht of ik écht wilde drinken. Nee dus, stond me echt tegen. Toch weer fijn, zo'n dag!

O ja, en gelijk een bezigheid in huis gezocht, zodat de gedachten aan bier geen kans kregen om terug te keren. Helpt wel, even afleiding zoeken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een lekker stukje vis door de Baclofen? Nee Trijsje, je kan er niet mee koken:)

Mijn oog viel op dat zinnetje, dat heb je weleens, ik moest erg lachen.

Maar ik durf geen uitspraken meer te doen over stapelen. De opname en afbraak zijn zoooo individueel. Verder wat Bobby zegt: het verlaat je lichaam sowieso. En vrij snel. Het zou me niet verbazen als er na 24h geen spoor meer van te vinden is.

Verder lijkt het me mooi als je een soort afkeer van alcohol hebt, Bobby. Het zou kunnen wijzen op de zo gewenste onverschilligheid tegen alcohol......dat als het psycho-effectieve minder een rol speelt, je tot de ontdekking komt dat je de smaak van water (Il sapporo del aqua) prettiger vindt. Bier en wijn, Trijsje, zullen wel lekker blijven. Die hebben smaak van zichzelf. De gedachte aan de smaak van industriele wodka...........mijn dingetje voor de totale verdoving......doet mij op het ogenblik gruwen.

Het gewenste effect van Baclofen is niet zozeer dat je gaat walgen van alcohol.....daar zijn andere, niet het probleem wegnemende, medicijnen voor geprobeerd, met wisselend succes. Wat ik geweldig zou vinden is als wodka uiteindelijk dezelfde emotie bij mij oproept als cola.

Monika, fijn dat je bijwerkingen afnemen bij lagere dosis. Misschien ben jij iemand van de extreem langzame opbouw. Heb geduld....je hebt toch geen haast? Je hebt waarschijnlijk jarenlang gedronken...neem de tijd voor een veelbelovend middel, maar hou het dragelijk.

Bij mij werkt het volgens mij inmiddels uitstekend. Maar moet ik het nu geforceerd op een zuipen gaan zetten om dat te "bewijzen"? Graag advies. Het doet wonderen voor mijn spanningen, though. Ik ben duidelijk relaxter zonder "onder invloed" te zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dennis het is niet alleen de smaak maar ik word er ook minder scherp van. Vind ik niet echt prettig. Ik heb voorheen alcohol gebruikt bij stress en emotionele onrusten en frustraties. Ik ben nogal een gevoelsmens en dat werkte rustgevend. Het gevaar moge duidelijk zijn op ieder moment van onrust stress of ook bij emotionele prettige dan wel onprettige momenten heb je behoeft aan drank (Bij mij bier en daarna rode wijn. Bijna nooit sterke drank. Is te sterk voor mij lol). Dit dan ook nog in combinatie met nicotine om het effect te versterken. Dit laatste is zeer veel voorkomend. In de detox konden "we" niet drinken dus dan wordt er flink gepaft. Ook dit is een soort verdringing. Ik denk dat 98% rookte.

De kunst nu is op deze momenten juist niet te drinken maar ontspanning op een andere normale manier te vinden. Baclofen geeft bij mij een lekkere ontspanning dus ik heb geen drank nodig. Dit geld hetzelfde voor sporten in mij geval fietsen. Ik ben benieuwd hoe ik me hou bij stress momenten want die heb ik nog niet gehad. Trouwens roken doe ik nog steeds. Maar ja een mens wil wat. Of toch weer niet?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn ding is/was toch echt sterke drank. Wijn&bier sociaal gaat/ging altijd wel. Al heb ik vaak daarna een fles port in de supermarkt gehaald. Tot 22:00 open is voor alcoholisten niet zo'n goed ideetje. Maar de totale verdoving/vernieling moet bij de slijter.

Ik heb ooit een paar dagen bij de Brijder in Alkmaar gezeten. Ik zie nog de afkickende heroinejunks op de vloer liggen trillen in de rookruimte. Nouja, niet dat wij beter zijn dan zij. Iedereen rookte. Ik ook, en nog. Veel, en duur! Lijkt me geen toeval. Er zijn mensen op Baclofen die merken dat ze ook geen behoefte meer aan sigaretten hebben. De rust die Baclofen ze geeft maakt tabak ook oninteressant. Ze komen tot de ontdekking dat ze alleen nog maar uit gewoonte roken. Ik reken daar niet op.....ik richt me op alcohol. Maar stiekem.........het zou wel heel mooi zijjn. Maar als het feilloos zou werken tegen tabak zou dat nu wel bekend zijn, toch? Aan de ander kant sijpelt het gunstige effect bij alcohol ook maar heel langzaam door. Ik heb horen zeggen dat een andere mentaliteit in de verslavingsindustrie wel een generatie kan duren.

Ik ben blij dat ze me opgelapt hebben, ik was er erg aan toe, ik was daar zelf niet meer uitgekomen. Afkicken van een lange zware alcoholperiode is niet ongevaarlijk. Maar als ik Librium in huis had zou ik zelf wel kunnen. Niemand gaat dat echter aan verslavingsgevoelige mensen voorschrijven. Verder heb ik niet veel aan verslavingstherapieen gehad. Nagaan waarom je drinkt....noodplannen opstellen.......we hebben het allemaal wel gedaan. Het helpt wel iets.

Ik denk dat mijn hang naar alcohol niet meer therapeutisch te veranderen valt, sorry Tactus. Ik leef mijn leven grotendeels alcoholvrij, dat trucje beheers ik meestal wel, maar het besef dat er een feilloos "medicijn", namelijk een fles tegen geringe kosten, tegen anxiety op de hoek verkrijgbaar is, zal nooit verdwijnen.

Veel forumbezoekers lijken me net als ik anderszins verstandige mensen waarvan de omgeving maar niet kan begrijpen dat ze zich willens en wetens (denken ze) beschadigen. Ik denk dat daar iets biologisch achter zit. Een natuurlijke, erfelijke, of door jarenlang alcoholmisbruik veroorzaakte, tekortkoming in de onwijs ingewikkelde huishouding van neurotransmitters en hormonen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Uit mijn vorige melding blijkt de lever slechts 15% als bijdrage te geven voor de verwijdering van Baclofen. Ik denk dus dat het wel iets uitmaakt maar niet veel. Let ook op je gewicht. Het verdelingsvolume. Daarnaast is het net als Dennis eerder zij een soort biologische factor die of aangeboren is of doordat we er zelf een zootje van gemaakt hebben op receptor niveau en een neurotransmale chaos hebben gecreëerd. Ik heb sterk het vermoeden dat Baclofen (lijkt op natuurlijk GHB) bij langdurig gebruik (hoelang weet ik eigenlijk niet) alles weer kan resetten. Hoop ik althans.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pindarotsje.....met mijn boerenverstand zou ik zeggen dat een slechte lever ervoor zorgt dat het spul langzamer afbreekt. Het is dan al de fase voorbij dat het opgenomen wordt door je lichaam...het is slechts afval, dat je kwijt moet. Het lijkt me dat een slechte afbraak wel voor problemen kan zorgen, maar of het als middel ook langer werkt....?

Bovendien heeft Bobby dus uitgevonden dat de lever niet erg belangrijk is. Er wordt ook niet speciaal gewaarschuwd voor gebruik van Baclofen bij leverpatienten.

Voor depressies bestaan al antidepressiva. Die grijpen ook aan op neurotransmitters, maar met name op serotonine. Soms op dopamine of adrenaline. Ik denk dat Baclofen iets soortgelijks doet, maar dan op de GABA-neurotransmitter. Wat AD met depressie doen, zou Baclofen dan met angst/spanning/stress/anxiety doen. Misschien omdat het het niveau van natuurlijke GHB op normaal brengt.

Dat een antidepressivum ook soms gunstig uitwerkt op spanningsklachten is omdat het OOK een beetje aangrijpt op de GABA.

Ik denk dat de wetnschap razendsnel stappen maakt om beter te begrijpen hoe deze subtiele processen, die allemaal met elkaar te maken hebben, precies werken. Het is absurd ingewikkeld. Sommige van die neurotransmitters fungeren OOK als hormonen.

Bobby, dat resetten van je brein is eigenlijk een beetje nieuw voor mij. Ik weet dat er discussies zijn of een verslaafde levenslang Baclofen moet gebruiken,maar de gedachte dat het werkelijk iets kan genezen, in plaats van alleen maar tijdelijk werkt, is een interessante.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi, deze verhalen. Vooral Bobby's verhaal van vanochtend had ik zelf geschreven kunnen hebben. Emotionele onrust, frustraties, stress, zijn precies de triggers waarop ik onmiddellijk moe(s)t drinken. Bewust met die (s). Want: ook vandaag weer niet gedronken! 2e dag achter elkaar sinds ik 5 weken geleden met Baclofen startte.

Toch wel een paar keer die stressmomenten gehad, bier in mijn kop, maar dan onmiddellijk even rust genomen, nagedacht over wat nu te doen. En ja hoor, er lag wel weer een simpel klusje te wachten. Het waren eigenlijk maar korte momenten, dat ik als een Pavlov hondje aan drank dacht.

Wat de dosis betreft: ik heb alleen vanmiddag een halfje extra genomen. Beetje bijwerking, viel mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, ik vind het ook allemaal reteinteressante materie. Soms denk ik dat ik een nieuwe hobby heb!:)

Bedenk wel dat wat we hier bespreken grotendeels theorieen zijn...het is geen waarheid ofzo. Ook van antidepressiva is niet helemaal zeker hoe ze precies werken. OF ze wel werken is zelfs niet helemaal onomstreden. En of de serotoninetheorie wel klopt. Er zijn allerlei dissidente wetenschappers.

Ik probeer me te richten op de populairste theorieen......maar het gaat vaak over aanwijzingen, (nog) niet over bewijzen. Wij speculeren ook, alleen op een iets lager niveautje dan hersenonderzoekers:).

Nog iets. Ik hoor weinig over slaapeffecten ivm met Baclofen. Ik slaap erg goed. Heb al tijdenlang geen echte slaapproblemen meer, maar sinds Baclofen val ik wel errug makkelijk in slaap en ik slaap ook langer.

Niemand lijkt op het idee te komen om het te proberen als slaapmiddel. Het lijkt me juist voor mensen die niet kunnen slapen omdat ze de hele nacht liggen te piekeren misschien een oplossing, zonder de nadelen van benzo's.

Maarja, misschien moeten we niet gaan filosoferen over allerlei wonderbaarlijke bij-effecten. Straks beweert iemand nog dat je er zwanger van wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dennis ik heb een artikel gelezen van Javier Guzman in de VARA-gids. Hij was cocaïne en drank verslaafd. Hij is afgekickt in een kliniek in Madrid. De prometa-methode. vijf dagen kreeg hij een infuus dat de hersenen "reset". De receptoren die bij verslaafden zijn verpest, worden volgens hem "ingekapseld". Ik citeer: De signalen worden nog wel doorgegeven maar niet meer ontvangen. Het werkt bij heroïne, cocaïne en drank. Het is een wondermiddel dat al vrij lang bestaat, maar dat wordt onder de pet gehouden. Schandalig. Anders zijn de klinieken hun verdienmodel kwijt, dus moet iedereen zijn mond houden. Het heeft mij in ieder geval van de drank en de coke afgeholpen. Aldus Javier Guzman.

Ik weet niet wat ze toedienen is blijkbaar geheim. Popsterren blijken hiermee ook geholpen te zijn. Kost wel wat. Maar ik moest gelijk aan Baclofen denken. Ik vermoed dezelfde werking. Omdat dit ook werkt voor cocaine en heroine bij ratten volgens Ameisen.(p.146 en p.153). Erg interessant.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Artikel kende ik niet. Prometa-methode ook niet. Het is denk ik niet echt geheim: flumazenil (met een infuus), hydroxyzine, en gabapentine.

http://en.wikipedia.org/wiki/Prometa

Het lijkt me nogal heftig. Het is ook nogal omstreden. Ook het onderzoek ernaar. Op de website staat er zo'n r in een cirkeltje achter. Registered trademark, dat betekent dat iemand ontdekt heeft dat er geld aan te verdienen valt.

Wat op zich geen schande is. En wie zal ik zijn om te zeggen dat Javier Guzman er niet mee geholpen is? Had zijn voorstelling "Delirium" wel willen zien. Die is blijkbaar op 24 aug. uitgezonden door de VARA. Uitzending gemist?

Het heeft weer alles te maken met de GABA.

Over het verdienmodel heeft hij ongetwijfeld gelijk.

Ik weet niet hoe het nu met J.G. gaat, maar wat me opviel is dat Lindsay Lohan er in 2007 mee behandeld is. Need I say more? Dat was blijkbaar niet afdoende.:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fruitvlieg welkom. Toch kan je niet verklaren waarom ratten verslaafd aan cocaïne, alcohol of heroïne ermee ophouden te gebruiken bij een bepaalde dosering van baclofen.

Je kan moeilijk zeggen die ene rat met die dikke staart geloofd er meer in. Al is motivatie uiteraard altijd positief. De Placebo range licht trouwens ongeveer rond de 20%

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dennis nog bedankt. Ik heb nog wat aan je voor m´n literatuur onderzoek. Ik zou het liefst zelf onderzoek doen maar dat is helaas te lang geleden. In 1986 toch wel een short publication behaald met receptor onderzoek. Waren adenosine receptoren en ik ontdekte dat het calcium-ion een co-factor van betekenis kon zijn in de binding. Receptoren blijven me fascineren. Zo iets kleins met verstrekkende gevolgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...