Spring naar bijdragen

HOE KAN IK AFBOUWEN.


bolletje

Aanbevolen berichten

Hoe moet ik afbouwen en hoelang duurt het? Dat is de vraag die hier heel vaak gesteld wordt. Het antwoord is voor iedereen verschillend. Een ding is voor bijna iedereen hetzelfde het is om den donder niet makkelijk, en duurt best een tijd. Daarom is het echt heel belangrijk dat je het langzaam doet. Snij een pilletje zo vaak door zodat je een heel klein stukje overhoud ter grootte van een knopspeld. Dat mag je weg gooien, en probeer dat eens 3 weken vol te houden. Dan mag je twee keer een klein stukje af snijden. Dat houd je dan 4 weken vol. Iedere keer dat je een nieuw extra stukje afbreekt tel je er een week bij. Dit is omdat naarmate je meer naar het eindpunt gaat het pittiger wordt. Ikzelf heb het net als veel anderen hier, veel te vlug gedaan met het gevolg dat het afbouwen niet prettig was. 

De verschijnselen zijn vaak, slecht slapen, onrust, hyperventilatie, misselijkheid, duizeligheid, vrouwen huilen meer, mannen worden sneller kwaad. Ieder nieuw gevoel wat je voorheen niet had kan te wijten zijn aan de afbouw. Meestal gaan alle klachten na verloop van tijd weg.

Weet als  je het moeilijk hebt, dat dit meestal komt door het afbouwen want afbouwen is echt topsport. En vertrouw je het echt niet ga dan naar de huisarts. 

Maar vergeet niet waarom we zijn gaan slikken. Die gevoelens die we weg geslikt hebben komen ook weer terug. In het begin is het een chaos in je hoofd. Samen met angsten en hyperventilatie, vooral 's ochtends, kan grote paniek veroorzaken. Wat mij altijd hielp is, weten dat die gevoelens van het afbouwen komt. Heel, echt heel belangrijk is, dat je probeert die gevoelens te accepteren dat scheelt echt veel.

Hoe lang het gaat duren hangt van veel dingen af. Je leeftijd, conditie, werk je hard of kan je rustig thuis zijn, wat en hoeveel je slikt. Niemand kan zeggen hoe lang maar stel geen hoge eisen  aan jezelf. Dat je van de medicatie af wilt is al een grote stap en erg knap dus wees maar trots op jezelf want veel mensen kunnen of durven die stap niet te nemen.

Probeer je leven zo normaal mogelijk te leiden. D.w.z. dat  je op tijd opstaat, rustig eet en dan wat actie onderneemt of gaat werken. 

Het gebeurt nogal eens dat mensen somber of deprie worden. Vaak komt dit doordat je jezelf iets ontneemt waar je een tijd gedacht hebt dat het goed was voor je. En dat was het in het begin misschien ook totdat je er afhankelijk van werd. Je kan niet meer zonder. Je wordt onrustig, gaat beven enz. en moet meer. Je hebt niet meer genoeg aan wat je slikte. Dan ben je verslaafd en afhankelijk geworden van het medicijn.

Je neemt minder medicatie en jouw lichaam en geest gaan protesteren ze willen meer. Dan is het belangrijk dat je je vast houdt aan het stoppen. Gaat het toch even anders, helemaal niet erg hoor dat je valt, als je altijd maar weer opstaat en verder gaat. Je gaat niet terug naar af maar pakt de draad weer op.

Probeer goed te blijven eten en drinken en.....superbelangrijk, rust genoeg. Mooi zou zijn een uur of langer als dat kan, maar ook kleine pauzes van 10 - 15 min. zijn goed. Even geen gebabbel, muziek, klophamers of kleine kinderen, geen prikkels dus rust. Nogmaals het is topsport.

Ook bestaat er Ashton Manual, en ook dit kan je helpen om te stoppen. Veel mensen hebben hier ook baat bij.   dutchmanual.pdf (benzo.org.uk)

We hebben een Huiskamer. Klik "ditjes en datjes" aan ga dan naar de pagina van die dag, schrijf van je af, en nee je zeurt niet.

Ik wens je heel veel succes en..... we doen het hier samen.:rose:

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • bolletje changed the title to HOE KAN IK AFBOUWEN.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...