Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas
MissFoxy123

Alcoholgebruik van moeder

Aanbevolen berichten

Welkom! Het forum is eigenlijk niet bedoeld voor "familie van" maar ik ga ff in op je lange verhaal.

Ja soortgelijke verhalen hebben we allemaal hier. Alcohol verdooft je ellende en lijkt dus een oplossing op korte termijn. Helaas is het een hard drug dus als je het dagelijks als medicijn gaat gebruiken dan ben je binnen de kortste keren verslaafd.

Het punt is dat alleen de persoon zelf kan stoppen met drinken. Je kan het niet in haar plaats doen. Een alcoholist kan jarenlang "in denial" zijn en zelfs als die fase eindelijk voorbij is dan kan het nog erg lastig zijn om te stoppen. Want je hebt een ijzeren motivatie nodig. Vaak komt die pas als je echt tot de bodem bent gegaan. Als er een weekendarts bij moet komen dan is misschien de bodem al bereikt of niet ver weg.

Wat je kan doen is haar doorverwijzen naar hulpverlening. Of als ze dat niet wil, hier naartoe. Hier kan ze haar hart luchten en hier wordt ze begrepen, maar ze zal ook wel een trap onder de kont kunnen krijgen hier (zoals iedereen hier op zn tijd). "Drinken vanwege iemand anders", dwz dat het niet je eigen schuld is, dat zijn typische alcoholistensmoezen en dat werkt hier niet want die kennen we maar al te goed. En dan uiteindelijk alsnog richting hulpverlening hopelijk.

Heel veel sterkte, zelf kan je helaas niet zo veel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom missfoxy,  dapper dat je je hier meld .  Ik zou heel graag zien dat je moeder wordt wakker geschud en ze zich hier meld om haar verslaving aan te pakken.  Maar zoals Jim zegt , ze moet het zelf doen . Maar ze hoeft het niet alleen te doen . Wij hier weten allemaal hoe het is om de controle over je alcoholgebruik kwijt te raken en daardoor je leven kapot te maken en dat van de mensen om ons heen.  

Veel sterkte voor jou en je zus.  

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...