Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Aanbevolen berichten

!! Help!!

Ik ben clonazepam vrij snel afgebouwd, van 3 naar 1mg, en ik kan niks meer. Ik heb de hele dag door hartkloppingen, spierkrampen, extreme overprikkeling voor licht, geluid. Kan iemand mij helpen ajb!?? Ik lees zoveel horror verhalen okk op benzobuddies.com dat het heel lang kan duren. En ook rebound bestaat? Dat je klachten krijgt die je eerst nooit had. Ik voel me alleen, geen psychiater niemand... help me

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

@Sanne20, waarom Ben je in hemelsnaam zo snel afgebouwd. Dat is vragen om problemen. Je hebt duidelijk enorme ontwenningsverschijnselen. Hoe lang dit duurt kan niemand je vertellen, dat is voor ieder individu anders. Ik heb je al eens eerder uitgenodigd in de huiskamer. Kom daar eens kijken en doe je verhaal daar. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Het advies zou zijn omzetten naar diazepam en dan met bv 2 mg per maand afbouwen. 1 mg clonazepam is volgens mij 20 mg diazepam. Hopelijk voel je je daarop weer wat beter. En dan bv 1 mg per 2 weken eraf halen. Is dat nog te zwaar dan is vijlen een optie. Zo bouw je geleidelijker af, hetgeen De kans op ontwenningsverschijnselen verminderd. Zelf bouw ik momenteel 0,1g diazepam af per 3 dagen. Zit nu op 9,2. Ga maar na wat voor een lange weg het is. Jij hebt omgerekend 10 mg diazepam per maand afgebouwd en dan ook nog eens in 1x. Ik adviseer je de ashton manual te downloaden Van internet en deze door Te lezen

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Je zou ook kunnen overwegen contact met Erik paling op te nemen. Hij is verslavingsarts gespecialiseerd in benzos. Wellicht kun je bij hem onder behandeling en zo verder afbouwen. Hij heeft zeker niet alle wijsheid in pacht, wie heeft dat wel......, maar hij heeft er echt 1000x meer verstand van dan normale psychiaters. Via Google kun je zijn gegevens vinden

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Clonazepam 2 mg is geen equivalent van 40 mg diazepam. Ik ervaar het zelfs als 20-25 mg en zie vaak ''25' staan of 2,5 (x10 mg dia).  Ik heb een reservevoorraad diazepam 10 mg van 1000 stuks en van diazepam 2 mg van 780 stuks. Dus ik zal weer terug moeten naar alleen de diazepam, maar heb nu nog teveel clonazepam, wat relatief veel goedkoper is (ik koop het).  Daar heb ik er nog 350 van ongeveer. Van andere benzo's heb ik zelfs ook nog, maar hoogstens een paar strippen. Dat neem ik zeldzaam.   De dia krijg ik voorgeschreven, 2 doosjes van 2 mg per maand. De 10 mg koop ik soms, ik gebruik er niet zoveel van.

Ik zat 2 jaar geleden op 60 mg diazepam en kwam van 100 mg af. Heb niet eens echt afgebouwd, ging 'vanzelf' in een paar maanden. Toen de kosten de pan uit rezen, zag ik op internet clonazepam 100 stuks voor 65 euro (nu iets duurder en zeldzamer).  Ook zag ik dat het minstens 2x zo sterk was, dus dat leek ideaal.

Als ik nu ga vergelijken: 3 clona per dag en 2 dia = equivalent totaal: ca. 90 mg dia per dag of misschien iets hoger. Daar baal ik wel van, dat is 30 mg hoger dan waar ik op zat. Aan de andere kant ben ik toen ook zonder veel problemen van 100 naar 60 mg gegaan.

Mijn verhalen staan ook elders, moet eest een betere bloedsuiker hebben, gebruik teveel suiker en cafeine (al jaren) en wil er blijkbaar niet mee stoppen. Het is net als roken psychisch, blijkbaar denk ik dat het wat voor me doet. Terug naar alleen koffie zou kunnen (dat hou ik vol). Het probleem is dat koffie voor mij persoonlijk moeilijker af  te bouwen is dan die energy drinks, ondanks dat er in koffie minder suiker zit. (ik doe 1 klontje en 1 zoetje OF honing).  De laatste tijd ben ik echter twee mokken koffie gaan drinken. Enige voordeel is dat ik dan later met energy drinks begin, pas eind van de middag. 

In de ochtends fitness ik thuis, 30 minuten is de bedoeling, maar nu ik veel vaker thuis ben dan voorheen, vind ik 20 minuten genoeg. Daarna neem ik proteinereep en koffie. Dan voel ik me heerlijk. Na die tweede kop koffie wordt ik veel gevoeliger tot het weer tijd is om te eten, rond 14:00.

Dus eigenlijk moet ik terug naar 1 mok koffie, dan langzaam de energy drinks minderen en op een gegeven moment vervangen door cafeinetabletten (evt. met paracetamol) en die ook afbouwen.  Ik zeg dit nu al jaren.  Met speciale voeding en supplementen en die fitness, weet ik het toch te redden.

Door hier weer bij te dragen besef ik dat ik wel erg veel troep neem.  Ik zoek eigenlijk ook een STOPmaatje, die ook zoiets als mij heeft met cafeine of iets anders. Dan daarna de benzo's zeer langzaam afbouwen.  Zonder de cafeinestress kan ik al met een pil clonazepam minder, heb ik weleens ondervonden toen ik geen cafeine meer nam. Hoop dat het nog steeds zo is.

Ik wil dan als mijn bloedsuikerspiegel beter is in een paar maanden 40-45% afbouwen en daarna zeer langzaam, desnoods 0,1 mg per week. Dan moet ik eerst wel overgeschakeld zijn naar diazepam. Gelukkig heb ik een redelijk grote voorraad dus. Het zou me niet verbazen als ik nog bij zou moeten kopen, hoewel ik van de 2mg al aardig wat doosjes heb en maandelijks er twee bij krijg en die niet gebruik...

Nou ik ratel maar door. Succes !  Wie weet meldt zich een stopmaatje een beetje op hetzelde niveau, dus niet iemand die van 10 mg diazepam gaat afbouwen of van 0,5 mg clonazepam, etc. en die evt. dus ook nog een extra verslaving heeft, waardoor het afbouwen steeds uitgesteld wordt.

Groeten en bedankt voor het lezen,

Ron1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...