Spring naar bijdragen

Steun met afbouw diazepam


Gerard

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Mijn naam is Willem, en misschien kan iemand mij helpen, Ik slik nu zo,n 3 maanden weer diazepam ben een tijdje opgenomen geweest omdat ik een mix van benzo,s slikte en dat zeker 2 jaar. ik werd toen ik werd opgenomen op 160 mg diazepam gezet per dag en heb het zo met mijn verslavingsarts in 9 weken afgebouwd, was geen pretje maar uiteindelijk was alles wel een stuk helderder en had weer emoties dromen ect slapen ging heel erg slecht heeft mijn verslavingsarts toen ik nog op 4 mg diazepam zat Nozinan met fenegan 2 keer 25 mg van elk voor het slapen gaan de dosis 2 weken aangehouden en toen langzaam gestopt heb het nog wel door geslikt toen ik van de diazepam af was om te kunnen slapen. Het is en paarde middel Nozinan in combinatie met fenegan, nu slik ik dus weer sinds 3 maanden diazepam. In de eerste maand was ik heel voorzichtig was zo blij gestopt te zijn toen kon ik het niet laten door spanningen en heb een kwartje van 10 mg genomen. Een week later werd dat een halve het is tot 10 mg gegaan en nu de laatste week slik ik 5 mg. Ik wil weer terug naar 0 heb over 1 week ook een andere baan dus ik hoop dat ik het onder controle kan houden en zo langzaam te stoppen mijn vraag is iemand hier bekend mee...alvast bedankt Groet Willem

 
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Willem,

het is een zeer groot risico dat je hebt genomen helaas door opnieuw met een benzo te beginnen. Het klinkt alsof je nog niet genezen was en dus onrustig was en slecht sliep. Helaas hebben artsen niet door de ontwenningsklachten zo intens kunnen zijn en zo lang kunnen aanhouden. De oplossing is niet deze middelen nemen, maar je lichaam de tijd geven te genezen. Niets meer, niets minder. Afbouwen is heel belangrijk en heel raadzaam. Als je te snel afbouwt is het erg moeilijk vol te houden. Langzaam afbouwen is altijd het beste voor het lichaam en je hersenen.
Ik heb zelfs 1 mg per maand afgebouwd, met vijl en weegschaal erbij, en zo elke dag een beetje verlaagd waardoor ik mijn einddoel kon bereiken.

Omdat je zelf opnieuw met benzo's bent begonnen, moet je voor jezelf ook nagaan of je hier een verslavingsdrang in hebt. En werken aan je copingskills om dit anders te gaan doen. Stress en pijn is deel van het leven en verdoven is niet de oplossing. Een andere aanpak is heel belangrijk, zodat je nooit meer deze pillen wilt nemen als oplossing. Want het is gif en maakt je helemaal kapot en het kost zoveel tijd om ervan te genezen.

Als je met iemand wilt praten of snel reactie wilt, dan kan je meestal wel iemand vinden in de huiskamer van de dag, onder Ditjes, Datjes en Dagraad. Je bent van harte welkom!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...