Spring naar bijdragen

Nieuwe start


SuzanneB

Aanbevolen berichten

Gewoon je vakantie anders inrichten dat je normaal doet. Dat ben ik in ieder geval van plan. Ik ben ook weer wat op mijn gewicht aan het letten, dus ik ga mij wijden aan lekker baantjes trekken, gezond eten (en ook wel eens heel ongezond) en leuke dingen doen. 

Mijn man is mijn drinkgedrag echt zat. Een optie tot drinken is er dus voor mij op vakantie echt niet. Dat scheelt wel. 

@Francoise: de medicijnen "smoes"  werkt volgens mij heel goed inderdaad. Ik heb helaas een aantal medici in mijn kennissenkring. Die dan meteen de doktersjas aantrekken en me uithoren over wat ik dan heb haha. Dus die gaat voor mij niet op. Ik twijfel nog. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 minuten geleden zei Francoise:

 Maar ik durf het ook (nog) niet . 

Poeh. Ik ook niet. 

Ik kan wel zeggen dat ik gewoon klaar ben met drinken en een gezondere levensstijl wil. Dat is in ieder geval gedeeltelijk de waarheid en een hoop mensen in mijn omgeving zijn op de gezonde toer. Zou niet heel vreemd zijn dus. Daarbij kan ik dan best nog laten vallen dat maat houden ook wel een probleem is voor me. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Harp:

 Krijg je reacties als: "Maar één glaasje kan toch wel?" Zucht. ;)

Klopt Harp. Ik weet dat ik tien jaar geleden in een fase zat waarbij ik alcohol niet fijn vond omdat ik een paar keer de bocht uitgevlogen was. Dat laatste is toch wel mijn grootste probleem. Dat het zo mis gaat. Maar in die fase weet ik nog dat een vriendin zei (wel in beschonken toestand) dat ik eerst altijd zoveel gezelliger was. Altijd raar gevonden. 

(Ik vraag me ook af of dat soort dingen meewerken aan het opbouwen van een verslaving nu ik dit typ. Ik kan geen eenduidig punt voor mezelf aanwijzen waarbij ik kan zeggen en TOEN was ik alcoholafhankelijk) 

Dag 8 alweer 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee ik heb geen medicijnen. Ik heb me inderdaad aangemeld voor de cursus vorige week, maar ik heb nog geen behandelaar toegewezen gekregen. 

Ik doe dit dus op eigen houtje, maar mijn man is een goede steun in de rug. Toen hij door kreeg dat ik echt serieus was met het stoppen heeft aangegeven dat hij me graag helpt. Heel soms zie ik dat hij wel nog angstig is dat dit niet "echt"  is, maar voor mij is daar geen twijfel over mogelijk. 

Na die laatste keer drinken is het alsof ik ineens zag dat alle "problemen" die ik had (zelf, maar ook in mijn huwelijk) eigenlijk door de drank kwamen. Wat ik eerder altijd zag als incidenten waren opeens een aaneenschakeling van momenten waarop ik teveel had gedronken. Al jaren eigenlijk. Ik heb, zoals zovelen hier, geen enkele controle meer over mijn gedrag als ik die onzichtbare grens (waarvan je nooit weet waar hij is) over ben. 

Blijkbaar geeft mijn man al jaren aan dat dit een probleem is, en ik heb ook heus zelf wel eens uitgesproken dat ik niet meer zou drinken. Maar ik heb het eerder nog nooit echt gemeend. Nooit gezien. 

Naast dat vele drinken ineens ben ik in de laatste jaren heel langzaam aan ook steeds vaker gaan drinken. Inmiddels dronk ik iedere dag vrij veel. 

De truc lijkt me nu om het inzicht in mijn drankgebruik vast te houden. En daarom heb ik mij dus wel aangemeld voor dat programma. Om zeker te weten dat dit besef wel blijft. 

Op naar dag 10! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 je drinkgedrag vasthouden hoe die nu is is zeer belangrijk dat moet je zeker vol houden vooral als deze daar problemen voor zorgen dat is het niet waard. En zeker belangrijk dat je man je steunt..

zelf slik ik ook geen medicijnen af en toe een paracetamol maar dat is zo sporadisch wordt er misselijk van . Dit wordt dag 3 voor mij

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag precies twee weken. Het valt me tot nu toe enorm mee. Ik ben er al iets minder mee bezig op een dag en probeer nieuwe routines te maken. 

Ik ben ook al een paar kilo kwijt omdat het nu weer lukt om netjes te eten en te sporten. Ik voel me een stuk beter!

Het slapen schiet helaas nog voor geen meter op. Ik hoop dat daar nog verbetering in komt. Nu aan het aftellen voor de vakantie; nog maar een paar daagjes werken en vrijdag is het dan zo ver. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei kruidenthee67:

Mooi twee weken alweer.

Hoe is het voor jou op vakantie? Denk je dat je het dan lastig krijgt?

Ik weet het niet zo goed. Ik vind het denken aan het "aankomstmoment" wel gek. Normaal trekken we dan euforisch een fles bubbels of wijn open. Dat zal nu niet kunnen en wel even gek zijn. Daarnaast is onze vakantie normaal gevuld met franse kaas en wijn. 

Ik heb me voorgenomen de kaasjes gewoon wel te nemen. Ik ga lekker water maken met munt en dergelijke voor het einde van de middag (wat normaal het borrelmoment is). 

Gelukkig drinkt mijn man voorlopig ook niet dus dat scheelt wel. In mijn zwangerschappen heeft hij wel gedronken en dan voelde ik me echt wel eens achtergesteld. Dat ik dan niet mocht... kon ik echt vervelend vinden. Gelukkig is dat dus nu niet aan de orde. 

Vandaag uiteindelijk toch maar de huisarts gebeld. Ze gaat de verwijzing vandaag faxen... gaat allemaal niet zo snel als ik zou willen. Vond het wel confronteren om met haar er over te spreken, maar uiteindelijk was het ook wel een opluchting. Merkte wel dat ik het verhaal een beetje afzwakte... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed dat je de huisarts hebt ingelicht. Vind ik...allemaal stapjes in het proces. Niet makkelijk. Wel werkbaar.

En ja, ik vond dat ook heel confronterend...maar je doet het voor jezelf Suzanne. Zelluf doen ADB worden, niet alleen. Dat afzwakken herken ik ook. De plek waar ik echt open en eerlijk kan zijn over bijvoorbeeld de hoeveelheden is bij de AA en maatje. De herkenning van ervaringsdeskundigen is zó fijn.

Top dat je man meedoet.  Je op deze manier ondersteunt.

En wel goed om na te denken over hoe je dat gaat doen op vakantie...hoe de verleidingen te weerstaan.

Kaasjes kunnen soms ook heel goed met thee. Een warme soms lekkerder dan koude drank. 

 

Je weet waar je het voor doet he? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het was inderdaad niet makkelijk @kruidenthee67, maar inderdaad nodig. 

En wat betreft de thee bij de kaas; goed idee. Ik ben erg fan van thee. Ik heb nu een doosje gekocht met 12 verschillende soorten thee van Shoti maa. Die hebben ook alle twaalf een andere smaak en naam. Heel grappig en geeft het net even wat speciaals. Dus die neem ik nu in de avond. Met een lekker chocolaatje :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shoti Maa Thee is al meer dan 30 jaar een begrip. De makers van de Shoti Maa tea, Hari's Treasure, hebben al decennia lang ervaring met thee, yoga en ayurveda. Zij hebben als doelstelling om de traditie van yoga en ayurveda bekend en toegankelijk te maken voor iedereen en simpelweg heerlijke thee te maken voor een breed publiek. Shoti Maa betekent letterlijk vertaald ´Kleine moeder´. De thee creaties van Shoti Maa zijn gebaseerd op de chakras. Dit zijn de belangrijkste energiecentra binnen de yoga-traditie. 

Interressant heb me ook een tijdje bezig gehouden met ayurveda en yoga.

na mijn 2e week droog ga ik het bestellen want heb me voorgenomen om me elke keer te belonen . :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...