Spring naar bijdragen

Elwood

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Elwood's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Elwood

    Hier ben ik dan...

    Hi Lika dank voor je welkom, ben nu 12 dagen zonder alcohol en op een paar moeilijke momenten na gaat het mij redelijk af. Ik bekijk het nog steeds per dag en dat is prima. Groet, Elwood
  2. Elwood

    Hier ben ik dan...

    Bedankt ik kan het, Ik voel mij in ieder geval gesterkt door de wetenschap dat ik niet de enige ben die hiermee te kampen heeft. Jij ook nog heel veel sterkte met de ongoing struggle.
  3. Elwood

    Hier ben ik dan...

    Hi Artemis, Dry january is mij meerdere keren niet gelukt. Goed te horen dat het bij jou wel is gelukt. Ik zie eerlijk gezegd nu al tegen al die feestmaanden op, maar wat je zegt, plan 1 dag tegelijk. Bedankt voor het welkom!
  4. Elwood

    Hier ben ik dan...

    Herman, bedankt voor je openhartige reactie, jij schetst mijn voorland als ik op deze voet verder ga. Op zeer jonge leeftijd waren drank en drugs al goede bekenden van mij. Gelukkig heb ik al 25 jaar helemaal niks meer met drugs te maken en is het stoppen met roken (15 jaar geleden) ook zonder al teveel moeite gelukt. Ik put hier wel kracht uit dat dit ook gaat lukken. Als het voor jou op deze manier werkt en enigszins binnen de perken te houden is , prima natuurlijk. Maar 60 jaar is geen leeftijd om het een beetje uit te zingen, je verdient meer. Veel sterkte op jouw pad en bedankt voor het delen.
  5. Elwood

    Hier ben ik dan...

    Cleo bedankt, De bewustwording is er zeker, verder is het eigenlijk gewoon een kwestie van tijd. Alle steun hier voelt in ieder geval heel erg goed!
  6. Elwood

    Hier ben ik dan...

    Hi Maverick, Goed te horen dat het bij jou al een tijd lukt en hoopvol dat het enigszins meevalt. Ik heb er ook over nagedacht om hulp in te schakelen maar wil het toch eerst nog eens op eigen kracht proberen. De grote droogte kan ik mij nog niet zo goed voorstellen, ik probeer het nu eerst per dag te doen, maar wie weet durf ik binnenkort verder te kijken.
  7. Elwood

    Hier ben ik dan...

    Hi Knakker, Hoogste prioriteit maken en vooral niet nonchalant zijn, die 2 punten prent ik er even in (zeker gezien mijn neiging tot nonchalance). Nickname is inderdaad een mooi karakter uit bluesbrothers, achteraf bedacht ik mij dat het de helft van het duo is dat niet tenonder is gegaan aan drank en drugs.., what's in a name!
  8. Elwood

    Hier ben ik dan...

    Hi Yana, Dank voor het hartelijke welkom, voorlopig kan ik alleen het lastige van stoppen nog zien maar ik weet dat er een beloning van een rijker leven in het vooruitzicht ligt. Ik ga zeker meeschrijven!
  9. Elwood

    Hier ben ik dan...

    Hier ben ik dan, na al vaker als lurker dit forum te hebben bezocht nu dan toch de stap genomen om mij aan te melden. Ik ben een man van 49, gelukkig getrouwd en 3 prachtige kinderen. We hebben het als gezin goed en er zijn ook geen hele heftige dingen aan de hand die voortkomen uit mijn drankgebruik. Waarschijnlijk heeft het hierdoor ook lang geduurd om voor mezelf te erkennen dat ik een alcoholprobleem heb, ik functioneer immers toch gewoon!? Ik merk echter de laatste paar jaar dat het steeds meer een dwangmatig gedrag is geworden. Mijn drankgebruik bestaat voornamelijk uit het drinken van tripel bier maar kan ook wijn of sterke drank zijn. Er zijn weken dat ik doordeweeks een aantal avonden 4 flesjes zwaar bier drink en in het weekend 6 of soms zelfs 8 op een avond. Als ik eenmaal begin met drinken kan ik niet meer stoppen. Na een borrel op het werk kan ik bij thuiskomst niet stoppen en moet ik door drinken. Als ik tijdens het eten koken een fles wijn open maak is hij vaak bij het eten al grotendeels leeg. Als je het een noemer zou moeten geven zal het wel binge drinken zijn. Nu heb ik eindelijk ook wel door dat er heus wel negatieve uitwerkingen van mijn drankgebruik zijn. Klussen in huis worden uitgesteld en de weekenden ben ik delen van de dag redelijk brak. Sociale contacten mijd ik steeds meer en heb smoesjes om s'ochtends niet langs het hockeyveld te staan bij mijn dochter omdat ik een kater heb. Mijn vrouw drinkt weinig en ziet natuurlijk wel dat ik teveel alcohol gebruik. Zij vindt dit uiteraard niet prettig maar tot echte spanning heeft dit nog niet echt geleid. Mijn gezin is de grootste reden om te stoppen. Ik wil er meer zijn voor de kinderen en mijn vrouw en verantwoordelijkheden niet uit de weg gaan. Ik heb op dit forum zoveel herkenning gevonden en het gevoel dat jullie hetzelfde door maken of hebben gemaakt dat ik daar deelgenoot van wil zijn. Gisterochtend heb ik mij voorgenomen om nooit meer te drinken en gisteravond is dat al goed mis gegaan. Ik lees hier vaak het advies om het per dag te bekijken en dat is vanaf vandaag mijn nieuwe strategie, vandaag drink ik niet! Bedankt voor het luisterend oor, Elwood
×
×
  • Nieuwe aanmaken...