Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Anneke94

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Anneke94 geplaatst

 1. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Hi Dred. Dat is goed om te horen! Goed dat je waakt om niet te vallen in een andere opvulling van de leegte -verslaving. Zou fijn zijn als het er eerder was inderdaad. Maar beter laat dan nooit toch! Qua therapie, wat doe je dan? Is dat een soort anti gok therapie of anders? Met mij gaat het redelijk. Vooral werken en de dag opvullen. Nog steeds wel lastig soms maar ik heb beloofd je er niet meer mee lastig te vallen hihi.
 2. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Hoe gaat het ermee allemaal? Vrij rustig op het forum. Hopelijk geen stilte voor de storm..
 3. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Je hebt eigenlijk ook he-le-maal gelijk. Soms is het fijn om het van een ander te horen. Je hebt wel een leuke insteek..zo heb ik er namelijk nooit over nagedacht. Je wind het gelijk wat positiever, dat voelt goed. Je bent er denk ik wel vrij uniek in zo positief tegenover je ex’en en zelfs het gokken te zijn denk ik hihi. Ik denk dat je zelf ook best sociaal bent en het hierdoor wel makkelijker voor je is. Ik ben zelf best introvert. Hierdoor heb ik soms (te) veel tijd om te piekeren. Ongetwijfeld zul je iemand blij maken Dred! Je hebt hier mij en anderen al wel een stuk blijer gemaakt met je inhoudelijke verhalen en ervaringen. Bedankt voor de waardevolle tips en inzichten! Ik waardeer je uitgebreide antwoorden. Vooral in deze tijd heb ik wel behoefte aan deze positiviteit merk ik..Succes in het leven en je toekomst idealen. En euh, stay positive hé :-)))
 4. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Ik denk dat niemand graag alleen wilt zijn toch? Ik ben al iets langer bijna 8 maanden verder..het went wel maar toch sta ik er nog steeds elke dag mee op en ga ik ermee slapen. Dat vind ik nog wel lastig. De gedachte dat hij met een ander is vind ik overigens nog altijd lastig.. en iedereen is uniek toch ::)) Houd me vooral bezig met werken mijn ouders en vriendinnen. En hier voor wat ondersteuning en tegelijkertijd wat afleiding voor mezelf hihi.
 5. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Eens met Dred inderdaad, je hebt toch niets te verliezen? @Dred1, hoe is het nog gelopen met je relatiebreuk? Viel me op dat je nu wel ex zegt wat je voorheen nog raar vond hihi. Heeft dat nog wat invloed gehad op je gokdrang/gedrag?
 6. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Daar bof je wel mee denk ik! Dat je het hebt kunnen vervangen met een hobby zelf en er ook nog eens geld mee verdient. Ik weet van mijn ex dat hij het erg moeilijk vond de tijd te vullen wanneer hij niet meer gokte. Voor hem was het ook altijd ontsnappen. Hij verdween zomaar. Er zat wel een lijn in wanneer..Precies zoals je zegt bij tegenslagen. Nooit gedacht dat je moslim zou zijn! Ik ben zelf ook 2 jaar geleden bekeerd (mijn vriend was Marokkaans, moslim). Ik kan me wel vinden in wat je zegt over het geven van een plekje. Succes Dred, ik hoop dat alles naar je hart ontwikkeld en je alle doelen die je voor ogen hebt zult behalen.
 7. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Hoii Dred! Wat goed zeg!! Keep up the good work. Goed te lezen dat er ook positieve verhalen zijn. Je mindset is goed in ieder geval. Wat betreft de stabiliteit waar je het over hebt…Dat is heel herkenbaar. Gokken en stabiliteit is ondenkbaar weet ik uit ervaring helaas. Het is wel goed dat je heel veel punten zelf inziet en bereid bent hier aan te werken. Ik moet bekennen..Als ik bedragen waar je het eerder over had zou vergokken..Dan zou ik dat niet heel snel los kunnen laten zoals jij dat doet. Of je moet wel een erg fors salaris hebben. Maar accepteren is natuurlijk wel van groot belang om het verleden los te laten. Je geeft aan het geld van je gezin zou verdoezelen en daarom ook voornamelijk stopte. Gebeurde dit dan ook eerder, was dit voornamelijk de reden? Ik denk dat het heel normaal is dat je vaker geïrriteerd bent in dit proces. Als ik me bedenk hoe ik was tijdens het stoppen met roken al hihi. Wel heb je het vaak over een soort van hogere kracht, zoals ‘’’dat het zo bedoeld was..’’ Put je veel kracht uit het geloof en wat is je Godsdienst als ik vragen mag? Goed dat je doelen hebt waar je naar toe werkt. Dat is van belang voor iedere verslaving denk ik. Aan wat voor doelen moet je dan denken? Financiële of immateriële doelen? Succes verder in het leven en het gokvrij blijven, keep it up!!
 8. Anneke94

  Bang om terug te vallen

  Eens met Dred en Wim. Dit is wel erg apart. Ik hoop dat het niet menens is, want dan ben je hier niet helemaal op je plek ben ik bang..
 9. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Weer erg positief, ik zou willen dat ik er zo in kon staan. Is inderdaad 6 maanden geleden. Het is niet dat ik een prins zoek, maar een soulmate waar ik mijn alles mee kan delen. Die er voor en met me is door dik en dun. Vrijgezel is ook prima, maar ik voel dat ik een stabiele relatie nodig heb en ook kinderen wil. Veel succes met de toekomst Dred. Goed dat het gokken in ieder geval achterwege is. Blijf updaten hier als het tegen zit. Ik wens je veel succes in je leven en bedankt voor de waardevolle tips en verhaal. Doet me echt goed!
 10. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Goed komt het wel, zolang je niet gokt en focust op de doelen die je aangeeft. En 29 is nog helemaal niet zo oud hoor. Je hebt nog een heel leven voor je! Het is al heel goed dat je leert van de fouten die je maakt. Je bent bereid er aan te werken en probeert dat in het vervolg aan te passen. Niet iedereen heeft die inzicht en geeft vaak hun partner alle schuld. Toch voelt het niet zo, alsof ik ineens een prins op het witte paard ga ontdekken..Voelt vooral heel alleen en stil. We hadden wel problemen maar vindt de gedachte moeilijk hem met een ander te zien later. Terwijl ik juist die toekomst wilde. Was ik niet goed genoeg dat hij wilde veranderen? Jij geeft ook aan dat je stopte voor je ouders en vriendin. Waarom hij dan niet dacht ik meteen..
 11. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Hmm, ja gelijk heb je. Bij ons werd er ook niet gepraat. Enkel bij ruzies zo nu en dan, maar erg oppervlakkig. Zodra ik iets wat me dwars zat probeerde aan te geven, werd het genegeerd of niet serieus genomen. Enkel oog voor het gokken, alles eromheen moest er om lijden helaas. Pijnlijk, maar waar. Maar vooral gokken was doorslaggevend, andere problemen waren nog wel te herstellen. Hoe vul je de tijd nu, nu je niet gokt en ook uit een relatie bent? Alleen werken? Ik vond en vindt het namelijk nog steeds wel lastig een bezigheid te vinden. Of vrienden te maken. Overdag werk ik ook maar geeft toch minder voldoening. Nadat het uit was heb ik dat gat eigenlijk niet meer kunnen vullen. Wel een date maar alles deed me nog denken aan hem, dus werkte echt totaal niet en juist averechts. In mijn hoofd constant (onbewust) vergelijken. Zo zit ik dus na dik 6 maanden hier anoniem mijn verhaal te doen. Best sneu eigenlijk. Ik had zo graag gewild dat hij mij had gekozen boven het gokken. Hoe kan de drang in godsnaam zo groot zijn? Zo groot dat alles buiten gokken ervoor ruimte moet maken en minder belangrijk is..ik dacht altijd als ik hem zo bezig zag dat dit nooit zou stoppen, dat gokken. Hierdoor ben ik ook uiteindelijk weggegaan in plaats van ervoor te vechten. Maar toch voel ik me er nogsteeds erg beroerd door.
 12. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Gossie, dat is wel echt volwassen zeg. Ik zou het je niet na kunnen doen. Sterk karakter. Wat je quote is wel echt waar. Een vriendin van me bijvoorbeeld, had ook een relatie welke constant uit aan uit aan ging. Vaak ook problemen met elkaars ouders, die veelal ook reden daartoe waren. Maar uiteindelijk zijn ze weer bij elkaar gekomen na maanden en zijn ze nu 5 jaar verder, hebben een kindje en het leven bevalt ze goed zo. Hebben wel veel energie in moeten steken, relatietherapie gehad etc. Het is ook hoe graag je het wilt, of juist niet wilt denk ik. Goed van je dat je op zijn minst wel aan jezelf wilt werken, dat is wel heel erg belangrijk. 6 maanden geleden was ik echt een totale wrak, dus kan het me bijna niet voorstellen hoe nuchter je hierin bent. Zolang je niet gokt en aan blijft werken komt het wel goed, en anders kun je altijd nog carrière maken als schrijver hihi. Mocht je je hart willen luchten aan een totaal onbekende, kan je ook een pb sturen :-).
 13. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Ik weet het..het was echt extreem. Onze is wat minder goed uit elkaar gegaan. Veel geschreeuw en ruzie, waarna we elkaar niet meer gesproken hebben. Wel sneu, hoe lang waren jullie samen? Ik begrijp haar ook wel, ik weet hoe het voelt al lijk jij iets minder extreem geweest te zijn dan bij ons. Wel bijzonder dat je met liefde uit elkaar gaat, dat is mij nooit gelukt. Ik geloof er ook in dat alles met een reden gebeurt, al ben ik zelf niet met geloof opgegroeid. Is er geen zicht op herstel of is het echt klaar ook? En je gaf zelf aan dat een breuk icm gokken wel extreem kon zijn, hoe ervaar je dat zelf?
 14. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Goed komen zal het niet meer ben ik bang. Er is zoveel gebeurt..geld gestolen, rekeningen niet betaald, schulden, en zelfs momenten dat ik wantrouwig was dat ik mijn portemonnee mee moest nemen naar bed met pasjes omdat ik bang was dat het aan online casino’s zou worden uitgegeven in de nacht. Liefde is sterk, maar helaas tot op zekere hoogte. Ik heb het op het begin moeten verwerken, maar ik weet dat dit de juiste beslissing is geweest. Ik wist niet meer wat ik moest doen om het te veranderen of te stoppen, ik wilde een toekomst maar hij wilde alleen gokken. Therapie, psycholoog etc weigerde hij. Hij zag het probleem niet leek het. Toch ben ik op dit forum op zoek naar dé oplossing, dus of ik hem helemaal heb kunnen loslaten..ik weet het niet. Wat ik vooral merk aan je toon is de positiviteit erin. Ik heb zowat alle (ja, écht allemaal) draadjes hier gelezen, maar niemand lijkt zo positief erin te staan. Dat is wel belangrijk ook denk ik. Goed dat je ook een doel hebt die je nastreeft, dat is dan de belangrijkste reden/oorzaak van écht stoppen geweest? En je zegt had een vriendin, is dat ook stukgelopen door het gokken? Sorry voor de vragen, ik probeer denk ik te bevestigen dat ik de juiste keuze hebt gemaakt en ergens een oplossing te vinden. Je hoeft er natuurlijk geen antwoord op te geven als het te persoonlijk is.
 15. Anneke94

  Nu is het oprecht klaar!

  Hoi Dred, Ik heb je complete draad gelezen, net een boekwerk die ik wilde in een avond wilde uitlezen. Je verwoording van je gevoelens en emoties zijn zo sterk, chapeau. Ik lees al langer mee op het forum, maar heb nooit een account gemaakt of gereageerd. Ik zal me even voorstellen, ik ben een persoon die zelf niet gokt (gelukkig), maar wel een vriend heb gehad die erg destructief is geweest met het gokken. Jarenlang ellende gehad, en vanalles meegemaakt. Iedere keer beloften en na 2 weken waren ze (helaas) al weer verbroken. Dit heeft 2 jaar geduurd, tot ik op het punt kwam dat het niet meer verder kon helaas. In die jaren heb ik volle steun gegeven. Inmiddels 6 maanden geleden dat we elkaar hebben gezien en ik heb gehoord van gezamenlijke kennissen dat het er helaas niet veel beter op is geworden. Het is iemand geweest die ook actief was op forum hier, maar toch ben ik blijven hangen omdat het me bleef verbazen en benieuwd was of men er überhaupt van kan ‘helen’. Aan jouw (en enkele anderen) te horen is dat wel degelijk mogelijk. Waar ik voornamelijk naar benieuwd ben is, waarom het na zoveel jaar dan toch wél lijkt te lukken. Wat is veranderd in jezelf of leven wat het anders maakte dan de eerdere jaren?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...