Spring naar bijdragen

Aldoendeleertmen

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Aldoendeleertmen's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Ha Zbb, Wat akelig voor je ! Ikzelf zit in een 'totale crisis' wat betreft mijn moeder. Ze is sinds een week opgenomen in het ziekenhuis, nadat de situatie al weken steeds meer onhoudbaar werd. Ze heeft waarschijnlijk dementie, maar daarnaast een flink 'delier', echt helemaal in de war. Toen ze was opgenomen, kon ik eindelijk weer naar huis en tot mezelf komen. Heb het roken en drinken laten gaan: blijven doen dus Komende tijd zal ik aan de bak moeten, het 'goede moment' om mijn verslavingen te doorbreken lijkt verder weg dan ooit? Maar wie weet zal juist dat me helpen???? De grote vraag op dit moment is of ze nog weer terug naar huis kan...? Er zal dan heel veel hulp geregeld moeten worden. En ook als ze niet naar huis kan, komt er een aardverschuiving in m'n leven aan. Er zijn grote spanningen met de enige zus, ik hoop dat ze er nooit achter komt dat ik dit hier schrijf. En ach ja, die spanningen waren er altijd al, van kinds af aan. PS Moeder heeft altijd behoorlijk veel gedronken, dat kan mede het delier van nu verklaren: ze is vast aan het afkicken in het ziekenhuis. Maar los daarvan is ze ook gewoon oud, 85 jaar, en zijn er diverse andere verklaringen te bedenken voor een delier. Goed, ik typte het hier maar even neer, terwijl ik me had voorgenomen niet al te persoonlijk te worden op een openbaar forum(?) Veel sterkte, ook andere lezers. Voor zover ik heb gelezen is Champix wel erg heftig spul, misschien beter Tabex proberen, en dan de blauwe verpakking: even goed speuren op internet, Facebook geloof ik: van de groene meende ik ooit heftige bijwerkingen te krijgen: hartkloppingen en nachtmerries. De blauwe werkte wel, 5 maanden volgehouden, maar heb me nu voorgenomen alleen nog te bouwen op Allen Carr, en wat natuurlijke 'huismiddelen' dan, zoals lavendelolie enzo.,
  2. @Zbb De knop is nog niet om.. Ben wel druk bezig met het uit de weg ruimen van 'stressfactoren'. Ja ik ken de 'valkuil van wachten op een goed moment', maar timing is ook wel belangrijk. Dus zorgen dat moeder en de dieren goed verzorgd zijn, voor zover ik er iets aan kan doen, uitgestelde administratie, huis opruimen. Zojuist bij de tandarts geweest, dat viel gelukkig mee ! En hoe vergaat jou het splitten van de champix?
  3. @RobertoOh sorry, dat was niet de bedoeling, succes.. Ik hoop dat je andere bijdragen vindt waar je wel wat aan hebt.
  4. @ZbbDat is geen garantie geloof ik.. En ze kunnen ook onbedoeld iets zeggen waar ik niks in zie, of wat me de moed in de schoenen doet zinken. Maar ik bedenk me nun dat je op Quir Now wel mensen kunt 'blokken': dan zie je hun berichten niet meer geloof ik. en omgekeerd misschien ook? Dus misschien moet ik dat gewoon doen het is inderdaad wel een erg actieve chat, dat gaat 24 uur per dag door.
  5. @BobHet taggen is i.e.g. gelukt @Artemis en @Cleo66 ook bedankt voor het welkom
  6. Omdat ik al lang stiekem rook, en op een ander forum slechte ervaringen had met teveel 'openheid', zoek ik één of meerdere maatjes om persoonlijke verhalen uit te wisselen in persoonlijke berichten (PB) - die verder niemand kan lezen dus (dat is toch zo?). Ik hoop dat er mensen zijn die dezelfde behoefte hebben? Als toelichting: ik heb enkele nogal dramatische dingen meegemaakt in mijn leven, waarvan in elk geval één wel genoeg lijkt om 'PTSS' op te lopen. Het is natuurlijk zo dat ik het verdriet heb verdoofd met roken en drinken, en dat de emoties dus niet altijd 'echt' zijn geweest, maar het is wel allemaal echt gebeurd. Dat wil niet zeggen dat ik niet van het leven kan genieten, ik ben niet van plan alleen ellende over een maatje uit te storten. Het leven is ook tragikomisch en prachtig, en ik ervaar het soms zelfs als 'magisch': bijzondere ontmoetingen op het juiste moment, hulp uit onverwachte hoek, dingen die geen toeval lijken, soms wat 'telepathie': wat dat betreft ben ik bijgelovig, er is meer tussen hemel en aarde. Ook ben ik geboeid door levensverhalen, geweldig en soms erg grappig hoe een leven kan lopen. Ik ben dol op dieren en de natuur, hou van geschiedenis, en vind het fijn om van me af te schrijven, en om met anderen schrijfsels uit te wisselen. Ik ben 55 jaar en vrouw, psychische leeftijd een jaar of 30 denk ik, het lijf is helaas wel naar de echte leeftijd.
  7. PS Ik ben 55 jaar en vrouw, psychische leeftijd een jaar of 30 denk ik, het lijf is helaas wel naar de echte leeftijd.
  8. Als toelichting: ik heb enkele nogal dramatische dingen meegemaakt in mijn leven, waarvan in elk geval één wel genoeg lijkt om 'PTSS' op te lopen. Het is natuurlijk zo dat ik het verdriet heb verdoofd met roken en drinken, en dat de emoties dus niet altijd 'echt' zijn geweest, maar het is wel allemaal echt gebeurd. Dat wil niet zeggen dat ik niet van het leven kan genieten, ik ben niet van plan alleen ellende over een maatje uit te storten. Het leven is prachtig en ik ervaar het soms zelfs als 'magisch': bijzondere ontmoetingen op het juiste moment, hulp uit onverwachte hoek, dingen die geen toeval lijken, soms wat 'telepathie': wat dat betreft ben ik bijgelovig, er is meer tussen hemel en aarde. Ook ben ik geboeid door levensverhalen, geweldig en soms erg grappig hoe een leven kan lopen. Ik ben dol op dieren en de natuur, hou van geschiedenis, en vind het fijn om van me af te schrijven, en om met anderen schrijfsels uit te wisselen.
  9. @ZbbSlim die splitter, ik hoorde eens dat mensen die antidepressiva willen afbouwen dat ook het beste met piepkleine beetjes zouden kunnen doen. @mitoik heb de app QN, maar durf er momenteel even niet meer op te schrijven, bang dat iemand iets zegt over mijn terugval..
  10. Bob (ik weet nog niet hoe ik moet taggen): Dit vond ik een mooie van je: Ik hoop dat ik mijn eigenwijsheid ook kan gebruiken om iets te veranderen. Ik heb i.e.g. besloten me eerst (vooral) op het roken te richten..
  11. Ja het beginnen met roken en drinken is bij mij ook heel duidelijk verbonden met wegmoffelen (kinder-)verdriet, het werd op een presenteerblaadje aangeboden, de volwassen mensen die dat deden bedoelden het trouwens goed.
  12. Ha Zbb, mooi dat je alweer rookvrij naar bed kunt, trusten ! Ben je nog steeds de Champix aan het afbouwen? Van die groene Tabex kreeg ik hartkloppingen en nachtmerries, heel akelig, van de blauwe de meest vreemde kleurrijke dromen: dat was eigenlijk erg leuk, maar goed het heeft me niet geholpen gestopt te blijven, dus wat heb ik eraan?
  13. Ha Bob, Ja ik bedoelde de lezing, domme verspreking: door de hitte en/ of ook een kater...? Grappig dat veel mensen Carr zo Amerikaans vinden, terwijl het een Brit is, maar ik begrijp wat je bedoelt. Daar knappen ook mensen op af bij zijn rook-methode. Cleo dankjewel ! Ja er zijn betere dingen om afhankelijk van te zijn, de liefde...?
  14. Ha Zbb, Toch nog een andere rookstopper hier Nee ik wil het zonder hulpmiddelen, om trouw te blijven aan de Carr-filosofie. Alhoewel ik nog 'haver-tinctuur' wil bijbestellen, een aftreksel dat schijnt te kunnen helpen bij verslavingen, en ik ben een beetje een kruidenvrouwtje. Eerder ben ik wel enkele keren gestopt met Tabex. Het hielp, maar ik kreeg er wel rare bijwerkingen van, vooral van de 'groene' verpakking. Ik hoop dat jij niet teveel bijwerkingen hebt van de Champix? Het kan erg heftig spul zijn, voor zover ik weet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...