Spring naar bijdragen

Phoenix

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  7
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Interesses
  Hardlopen, snowboarden, reizen, relaxen, piano spelen, puzzelen, series kijken, lezen, schrijven, gamen.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Phoenix's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

 1. Phoenix

  Ook even hier een intro dan :)

  Hoi Stier, dit forumdeel is geloof ik wat uitgestorven... ik wilde zeggen dat het aantal berichten magertjes was, maar dat is misschien te flauw. Heb je iets aan een app zoals MyFitnessPal? Misschien motiveert dat om naar je porties en inname te kijken. Goed van je dat je werkt aan je alcoholverslaving! Dat scheelt trouwens al een hoop qua calorieën, mooi meegenomen.
 2. Ondanks dat dit een oude vraag is, vind ik hem wel heel interessant. Ja, ik vind het een keuze. En daar is mijn behandelaar het niet mee eens. Verstandelijk gezien weet ik dat er chemische processen bij anorexia komen kijken en dat het vergelijkbaar is met een verslaving. Je kiest er ook zelf voor om een verslaving in stand te houden: eigen schuld, dikke bult, want waarom zou je niet gewoon gaan eten? Maar ik merk ook dat het iets lastiger ligt dan dat - en met andere verslavingen is dat natuurlijk net zo. Op pro-anorexia-websites komen (denk ik) mensen die in hun eetstoornisovertuiging leven. Ik kan me heel goed voorstellen dat het heerlijk is om zo te leven en voor je eetstoornis te kiezen - net als het waarschijnlijk fijn en veilig voelt om voor een verslaving te kiezen. Maar ik denk dat je jezelf ook heel erg beperkt (fysiek en mentaal). En dat is een keuze, maar in hoeverre je echt invloed hebt op die keuze is de vraag.
 3. Mijn behandelaar gaat een voorstel doen voor een behandeling. Voorheen werd ik behandeld voor anorexia in combinatie met een dubbele PTSS en zelfdestructief gedrag. Inmiddels ben ik (vind ik zelf ) een heel positief mens, maar de anorexia is helaas terug (en nu restrictief, niet meer purgerend). Ik kan op de website van de GGZ weinig informatie vinden over welke behandelingen er zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar individuele therapie en met PMT heb ik niet zulke positieve ervaringen (maar misschien moet ik ook proberen voor alles open te staan). Wie kan daar als professional iets over zeggen? De focus zou nu liggen op emoties toelaten/ervaren (vind ik zelf een verschrikkelijk doel en ik noem het in mijn hoofd al 'janktherapie', maar dat zal ook een stuk weerstand zijn waar ik iets mee moet). Het enige wat ik kon vinden is systeemtherapie (maar dat lijkt meer te passen bij andere problematiek). Volgens mij is dit wel een lastig te beantwoorden vraag zoals ik hem nu formuleer... maar ik kan toelichten waar nodig. Ik merk dat ik heel erg de behoefte heb om te weten wat ik kan verwachten en ik wil daar niet steeds mijn behandelaar mee lastigvallen. Bedankt alvast!
 4. En wat zijn voor jou de verschillen ten opzichte van vóór een eetstoornis? Voor mij is mijn leven hetzelfde gebleven, alleen merk ik dat ik minder productief ben qua werk (slechter concenteren o.a.). En ik sport minder omdat ik moe ben. Ook heb ik minder ruimte voor hobby's (zoals een nieuwe taal leren - de mentale energie ontbreekt). Gelukkig kan ik nog werken en mag ik ook nog zo nu en dan sporten - daar haal ik veel voldoening uit. Ik ben wel benieuwd wat jullie motiveert en waar jullie vanaf willen (zoals vermoeidheid of in je hoofd te weinig ruimte hebben voor dingen die je leuk vindt).
 5. Phoenix

  cbd

  Dit komt vast te laat en ik heb er geen ervaring mee, maar hoe gaat het inmiddels met je zenuwpijn? Ben je er al vanaf? Heb je ontdekt waardoor je er last van had?
 6. Omdat ik van lezen hou en dit forumonderdeel nog leeg was... spring ik hier gelijk maar in. De laatste tijd heb ik een flink aantal boeken gelezen over eetstoornissen. Ik merk dat het mij niet triggert (wat ik vroeger wel had) en dat ik de boeken lees omdat ik het prettig vind om te merken dat ik niet als enige ermee worstel. Misschien zijn er meer af- en aanraders? (kan triggeren) Living Full - winning my battle with eating disorders (3 van de 5 sterren) (kan triggeren) Size Zero: my life as a disappearing model (3,5 van de 5 sterren) Skinny, Conna Cooner (2 van de 5 sterren) (kan triggeren) As if I am not there (2 van de 5 sterren) Paperweight (5 van de 5 sterren) Janna (Zomers in Zuid-Frankrijk-serie) - (4,5 van de 5 sterren - gaat vooral over hoe een eetstoornis begint en hoe je de waarschuwingssignalen herkent, mooi maar luchtig boek) (kan triggeren) Unbearable Lightness: a story of loss and gain (4 van de 5 sterren) Nothing tastes as good (5 van de 5 sterren - originele insteek voor eetstoornissen) Hunger moon (2 van de 5 sterren) (kan triggeren) Wintergirls (5 van de 5 sterren)
 7. Phoenix

  Nieuw - voorstelbericht

  Omdat het wel zo netjes is om je voor te stellen... Mijn naam slaat op mijn anorexia, die is terug van weggeweest (en ik maar denken dat ik er volledig vanaf was). Herrezen uit de as zeg maar. Op dit moment is mijn grootste frustratie dat ik er weer in ben getrapt - en dat terwijl ik al 10 jaar klaar was met mijn behandeling en daarvan ben ik het grootste deel probleemloos op een gezond gewicht gebleven. Wel heb ik, zodra ik merkte dat ik verkeerde eetgedachten kreeg, mijn oude behandelaar gemaild en daar ben ik nu bij terug. Omdat ze niet zoveel ruimte heeft en bang is dat ze mij de hulp niet kan bieden die ik nodig heb (expertise in PTSS en ik moet nu iemand hebben die helpt met emotieregulatie), gaat ze kijken of ze een behandelaar kan laten aansluiten die me wekelijks ziet. Los daarvan heb ik een eigen bedrijf, ben ik getrouwd, heb ik een kind, en heb ik het geluk dat ik in mijn droomhuis woon. Ik hou van lezen, schrijven, puzzelen, reizen, hardlopen, watersporten, snowboarden en series/films kijken. Eigenlijk heb ik dus niets te klagen - ik moet alleen even wat meer eten. Ik hoop hier af en toe mijn ei kwijt te kunnen en misschien anderen te kunnen steunen. En herkenning kan ook fijn zijn denk ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...