Spring naar bijdragen

Jesper

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Jesper's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Jesper

    Té positief?

    Hoi @AVHHVA, Hoe staat het ervoor? Was even benieuwd...
  2. Jesper

    Nieuw hier

    Dag @Roosje01 Vandaag dag 16 en vandaag neem ik de eerste niet. Het gaat goed, ik kan zie meer voordelen van het niet drinken, dat de nadelen makkelijk te pareren zijn. Ook merk ik dat het er niet gezellig op wordt wanneer anderen drinken en ik niet. Dan ga ik maar op tijd naar huis en pak extra slaap. Het nuchter, fris en helder wakker worden zie ik dan als een cadeautje aan mezelf. De reden dat ik niet meer wil drinken, is dat ik merkte dat het er langzaam insloop dat ik elke dag dronk. Een sterk lichamelijk afhankelijkheid heb ik niet gemerkt, wel de gewoonte ervaren. Ik vind het uiteindelijk niet meer in mijn levensstijl passen, en maak dus een bewuste keuze om niet te drinken. Hoe gaat het met jou?
  3. Jesper

    Nieuw hier

    Yep, snap wat je bedoelt. Ik ben ooit ook gestopt met roken... Hierbij ondervond ik hetzelfde. De moeilijke momenten moet je toch echt zelf doen. Vandaag dag 10, toch weer een 'mini' mijlpaaltje! En vandaag drink ik niet!
  4. Jesper

    Nieuw hier

    Hoi AVHHVA, Dank voor je succeswensen. Ik wens je ook een goed herstel toe! Vandaag dag 9 en vandaag neem ik de eerste niet... Het begint mijn mantra te worden. Het verloopt nog steeds voorspoedig, ik eet bewust en gezond en probeer 's avonds op tijd naar bed te gaan. Nog geen trek gehad in drank, maar ben daar wel bang voor... Heb voor mezelf bedacht, dat als ik trek krijg ik domweg de eerste niet neem... Wat is jouw plan?
  5. Jesper

    Nieuw hier

    En na vandaag kan ik met trots melden dat ik het weekend, inclusief kroeg bezoek, visites enz. overleeft heb. Geen drank... En hiermee is dag 7 ook een feit. Vermoeidheid blijft en ben eind van de middag vaak moe... Gaat dit nog over? Que geest merk ik meer helderheid, lijkt alsof conclusies, beredeneringen sneller komen... Ook in gesprekken merk ik dat ik 'scherper' van geest ben. Ik houd jullie op de hoogte!
  6. Jesper

    Nieuw hier

    En dag 4 vordert gestaag... Geen trek, wel erg moe. Ga vanavond maar op tijd slapen. Dank voor jullie warme welkom, inzichten en tips! Ik lees ze allemaal.
  7. Jesper

    Nieuw hier

    Dank voor jullie welkom. Vandaag dag 3, en vandaag drink ik niet. Het niet drinken an sich gaat op zich wel... Ik voel nu een leegte die ik zo goed mogelijk probeer op te vullen. Op tijd naar bed gaan helpt... Dan is de dag in ieder geval voorbij.
  8. Jesper

    Nieuw hier

    Hoi, Lees al een tijdje mee, tijd om me voor te stellen. Ik ben Jesper, 40 jaar, en merk dat ik afhankelijk ben geworden van alcohol. De afgelopen jaren werd het alleen drinken in het weekend ook door de weeks drinken. Het niet drinken na het sporten werd uiteindelijk ook drinken na het sporten. En nu drink ik elke dag... Ik functioneer goed, heb een baan, een gezin. Ik vraag mezelf regelmatig de vraag "Moest die fles nou echt op gisteravond?"... En "Waarom kan ik het niet bij 1 glas houden?". Mijn conclusie is dat mijn rem kapot is... Tijd om de drank te laten staan. Focus ligt nu op stoppen. Heb begin dit jaar 1 maand niet gedronken en dat ging me goed af. Ik hoop met dit forum focus te kunnen houden. Vandaag drink ik niet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...